TITL20181216_171454

Η Άντζελα Νικητοπούλου σου δίνει ιδέες για το πώς να ξανασηκώνεσαι όταν πέφτεις στη δουλειά

Κατηγορίες: Diversity & Inclusion, Εκπαίδευση, Νέα

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα σου παρουσιάσουμε, μέσα από το blog του Women On Top, τις ξεχωριστές γυναίκες που συμμετέχουν ως μέντορες στο πρόγραμμα Ready for Work, που διοργανώνεται από το Women OnTop, με την υποστήριξη της Accenture. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο του την ανάπτυξη των δεξιοτήτων απασχολησιμότητας νέων γυναικών και, στο πλαίσιο αυτό, οι 28 απόφοιτες του πρώτου κύκλου εργαστηρίων θα παρακολουθήσουν ένα τρίμηνο mentoring με καταξιωμένες γυναίκες στελέχη της Accenture. Γνώρισέ τις!


Άντζελα Νικητοπούλου | Accenture Workplace Solutions, Greece & Bulgaria, Country Lead

 

Ποια συμβουλή θα έδινες σε μια νέα γυναίκα που ξεκινάει τώρα την επαγγελματική της διαδρομή;

Σε κάθε νέα γυναίκα που αρχίζει τώρα την καριέρα της, θα πρότεινα να είναι πρόθυμη, εργατική, υπεύθυνη, οργανωμένη και με ανοιχτούς ορίζοντες. Αυτά τα χαρακτηριστικά τα θεωρώ καθοριστικά για την επιτυχία της ανεξαρτήτως της θέσης ή της εταιρείας που τελικά θα επιλέξει. Το αντικείμενο της δουλειάς μαθαίνεται μέσα στο χρόνο. Ωστόσο, τα προσωπικά ποιοτικά χαρακτηριστικά και ευρύτερα τα λεγόμενα “soft skills” είναι αυτά που μπορούν μακροπρόθεσμα να κάνουν τη διαφορά.

 

Θυμάσαι κάποια αποτυχία σου, κάποια φορά που τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα ήθελες ή τα περίμενες; Τι ήταν αυτό που σε βοήθησε τότε να ξανασηκωθείς και να προχωρήσεις;

Προσωπικά πιστεύω ότι σε κάθε κρίση, σε κάθε αποτυχία, κρύβεται μία ευκαιρία. Οπότε ακόμη και στα λάθη και τις αποτυχίες, θεωρώ ότι ανακαλύπτονται κενά τα οποία, αφού τα αναγνωρίσεις, μπορείς να καλύψεις. Ο «πρότερος καλός βίος» είναι ένας τρόπος για να πας παραπέρα και να κάνεις ό,τι είναι δυνατόν για να μην επαναληφθεί. Άλλωστε όπως λένε «κάποιες φορές κερδίζεις, κάποιες φορές μαθαίνεις».

 

Όταν ξεκίνησες την πορεία σου ήξερες/φανταζόμουν που θα σε οδηγούσε;

Μιας και η πορεία μου στην Accenture ξεκίνησε πριν από 25 χρόνια, θα ήταν ψέματα να πω ότι μπορούσα να φανταστώ που θα έφτανε η εταιρεία στην Ελλάδα και πού ακριβώς θα στεκόμουν εγώ μέσα σε αυτή. Όμως με συστηματική δουλειά και με αμέριστη ευθύνη σε οτιδήποτε αναλάμβανα, θεωρώ ότι κατάφερα να αναπτυχθώ μαζί με την εταιρεία όλα αυτά τα χρόνια.

 

Νιώθεις ότι οι γυναίκες υποστηρίζουν η μία την άλλη στη δουλειά; Γιατί πιστεύεις ότι συμβαίνει αυτό;

Ναι. Θεωρώ ότι οι γυναίκες υποστηρίζουν η μία την άλλη σε έναν εργασιακό χώρο. Πιστεύω ότι ταυτίζονται με τις δυσκολίες ή και τις ευκολίες που αντιμετωπίζουν και εντός και εκτός εργασίας, και ανακαλύπτουν τους κοινούς τρόπους διαχείρισής τους.

 

Η δουλειά σου σε διάλεξε ή τη διάλεξες;

Η Accenture «με διάλεξε». Μόλις δύο ώρες πριν από την πρώτη μου συνέντευξη, έγινε ένα ατύχημα (ευτυχώς όχι σοβαρό), που οδήγησε ένα μέλος της οικογένειάς μου στο νοσοκομείο, όποτε και ζήτησα η συνέντευξη να ακυρωθεί. Η εταιρεία, ωστόσο, επέμεινε πολύ στο να βρεθούμε τη συγκεκριμένη μέρα και, παρά τη δύσκολη εκείνη συγκυρία, αποφάσισα να πάω. Η αρχική συνέντευξη μού έκανε εξαιρετική εντύπωση και σε ελάχιστο χρόνο έγινα μέλος της οικογένειας της Accenture. Από εκεί και πέρα, σε επίπεδο ρόλου και αρμοδιοτήτων, ανέλαβα διάφορες θέσεις στην Accenture. Με σεβασμό πάντοτε στην εταιρεία, τις αξίες της, τους ανθρώπους μας, με διαρκή υποστήριξη και συνεργασία έμαθα να ανταποκρίνομαι στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες και απαιτήσεις της δουλειάς.


 

Με την υποστήριξη: