TITLIMG_9175-1

Η πιο δημιουργική εβδομάδα του καλοκαιριού

Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Επιχειρηματικότητα, Μη κατηγοριοποιημένο, Νέα

Η Εβίτα Κολοκούρη γράφει για το φετινό μας Summer Camp όπως το έζησε -και γι' αυτά που θ' ακολουθήσουν. 


Σαν παιδί εκπαιδευτικών, το καλοκαίρι μου ήταν από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ένα γεμάτο τρίμηνο χαράς και ξεκούρασης, που το αλάτι ήταν συνεχώς πάνω στο δέρμα μου και το καρπούζι συνεχώς πάνω στα ρούχα μου.

Με τους γονείς μου να σχεδιάζουν κάθε χρόνο με τεράστια ανυπομονησία την οικογενειακή δραστηριότητα της επιλογής του καλύτερου καταλύματος για διακοπές, περνούσαμε δύο με τρεις μέρες ξεφυλλίζοντας ψυχαναγκαστικά τον τηλεφωνικό κατάλογο της Ελλάδας τηλεφωνώντας σε όλα τα ξενοδοχεία του εκάστοτε προορισμού που είχαμε επιλέξει, ρωτώντας «έχετε πισίνα;»

Όπως καταλαβαίνετε, μεγαλώνοντας και ψάχνοντας πλέον τρόπους να βγάζω τα δικά μου χρήματα δυσκολεύτηκα πολύ να αποδεχθώ ότι οι άνθρωποι όντως δουλεύουν ΚΑΙ το καλοκαίρι, ότι όταν τελειώνουν τα σχολεία οι γονείς κάνουν τα χίλια-μύρια σχέδια για να βρουν μια απασχόληση για τα παιδιά τους και ευτυχώς ότι τα καλοκαίρια μπορούν να συνεχίσουν να είναι δημιουργικά ακόμα και όταν δεν είσαι μόνο δίπλα στη θάλασσα.

Το Summer Camp του Women On Top λοιπόν, για πολλές από εμάς σημαίνει την έναρξη ενός πολύ δημιουργικού καλοκαιριού, που δεν έχει μόνο βουτιές και σχέδια για διακοπές - όπως στην δική μου περίπτωση ως παιδί - αλλά και την αποστολή να μας δώσει την ώθηση, τη γνώση και την έμπνευση να πάμε τα επαγγελματικά μας σχέδια λίγο παρακάτω, χωρίς να περιμένουμε αποκλειστικά αυτόν τον Σεπτέμβριο που με μανία θέτουμε στόχους.

Αυτή τη μία εβδομάδα του Camp συστήνεσαι καθημερινά σε καμιά δεκαριά άγνωστες γυναίκες, συζητάς, προβληματίζεσαι και αναρωτιέσαι «που θα με βγάλει και αυτή η νέα ιδέα;» ή «τι έμαθα σήμερα;» και την επόμενη μέρα αλλάζεις λίγο το πως θα συστηθείς, με το τι θα προβληματιστείς και προσθέτεις καμιά δύο ακόμα ερωτήσεις για να καταλάβεις τι έμαθες και τι κρατάς από εχθές.

Το Summer Camp -για όσες δεν το έχουν ήδη μάθει- είναι μια σειρά από εργαστήρια επαγγελματικής (και όχι μόνο) ανάπτυξης, που σε βοηθάνε να φέρεις τον καλύτερο εαυτό σου στη δουλειά και να διαχειριστείς πιο εύκολα τις αλλαγές που θέλεις να κάνεις στην καριέρα σου: να βρεις δουλειά, να αλλάξεις θέση, να κερδίζεις περισσότερα χρήματα, να έχεις περισσότερο χρόνο, να κάνεις ένα καινούριο επιχειρηματικό βήμα, να ενδυναμώσεις την ομάδα σου, να κάνεις πιο ήρεμη, αποτελεσματική και ευχάριστη την καθημερινότητά σου. Αλλά όχι μόνο αυτό: είναι και μια ευκαιρία να δικτυωθείς, να βρεις έμπνευση και υποστήριξη από μία κοινότητα γυναικών που ψάχνεται συνεχώς για το καλύτερο -και όλα αυτά χωρίς να δυσκολευτείς να απαντήσεις στο δύσκολο ερώτημα “Μα πού να αφήσω τα παιδιά;” (αν έχεις): στο WoT πιστεύουμε ότι παιδιά και γονείς μπορούν και αξίζουν να αναπτύσσονται παράλληλα, γι’ αυτό και φροντίζουμε να απασχολούμε δημιουργικά τους μικρούς μας συμμετέχοντες (0-12 ετών) για όση ώρα η μαμά τους βελτιώνει τις δικές της (αλλά και τις δικές τους) προοπτικές.

Στο φετινό Summer Camp είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε 24 γυναίκες οι οποίες μέσα από τα δικά τους λόγια ήρθαν για να: δικτυωθούν, να εμπνευστούν και να γίνουν μέρος μια κοινότητας που τις υποστηρίζει στην επαγγελματική τους ζωή αλλά είναι εκεί για να τις ακούσει και σε όλες τις ανησυχίες και τους προβληματισμού τους.

Έντεκα από αυτές τις γυναίκες δεν είχαν καμία προηγούμενη επαφή με τις δράσεις μας και μας έμαθαν κυρίως μέσω τις εμπειρίας άλλων.  Άλλωστε έτσι ακριβώς, με πέντε και δέκα νέα άτομα κάθε φορά το Women On Top έχει γίνει η κοινότητα των 3.500 γυναικών. Στον διπλανό χώρο του αγαπημένου πια νεοκλασικού που είναι το -ισμός φιλοξενήσαμε 7 παιδιά από 2,5 μηνών έως 7 χρονών υπό την επίβλεψη έμπειρων παιδαγωγών, βάζοντας δίπλα στα αποτελέσματα των εργαστηρίων για τις μεγάλες, αερόστατα, χαρτόνια με ζωγραφισμένες θάλασσες και κατασκευές.

Τα εργαστήρια που επιλέξαμε να παρουσιάσουμε φέτος ήταν σε διαφορετικές θεματικές από τη δημιουργία ενός website μέχρι την ανάλυση του ρόλου μας ως γυναίκες, μητέρες, εργαζόμενες κ.ο.κ., με παρουσιάσεις στο μεταίχμιο πρακτική γνώσης, ενδοσκόπησης και έμπνευσης. Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το περιεχόμενο και τους ομιλητές εδώ.

Τι είπαν λοιπόν κάποιες συμμετέχουσες για την εμπειρία τους;

Θα περιέγραφα την εμπειρία ως αισιόδοξη και "κινητήρια δύναμη" γιατί δεν σταματάει η "δράση" της στο summer camp.  Μιλήσαμε για επόμενα βήματα, συνέχεια στην επιμόρφωση, συνεχιζόμενη επαφή με το δίκτυο και αυτό για μένα κάνει τη διαφορά. Τα βασικά οφέλη ήταν τα ίδια τα άτομα που συμμετείχαν: επαγγελματίες με όρεξη να βοηθήσουν, να καταθέσουν τις δικές τους εμπειρίες, με ειλικρίνεια. Επίσης παρουσιάστηκαν σύγχρονες ή/ και διαχρονικές θεματικές που αφορούν πολλές γυναίκες στην επαγγελματική τους - κι όχι μόνο-  καθημερινότητά τους.

Γ. Κ.

«Ωραίο περιβάλλον, ενδιαφέρουσες ιδέες, σημαντικό και το κομμάτι επικοινωνίας ανάμεσα στα σεμινάρια, εξαιρετικό value for money και δεν χρειάζεται να σκεφτείς που θα αφήσεις τα παιδιά!»

Ν. Β.

Με την ώθηση του Summer Camp υποσχόμαστε να επανέλθουμε σύντομα με νέες ιδέες και περισσότερες ευκαιρίες γνωριμίας. Για ακόμα μία φορά σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή σας!

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού

υ.γ. Ευχαριστούμε Το Βαζάκι για τους νοστιμότατους χυμούς και τα καταπληκτικά sandwiches, καθώς και τη Νέκταρ που με τον καφέ της μας βοηθούσε να μην χάσουμε στιγμή!