Ένας οργανισμός για την ισότητα στην εργασία

 

Το Women On Top είναι ένας οργανισμός με στόχο την ενίσχυση της γυναικείας απασχόλησης και την ισότητα στην αγορά εργασίας. Ιδρύθηκε το 2012 και από τότε έχει δημιουργήσει και παρακολουθήσει πάνω από 250 συνεργασίες mentoring προς όφελος άνεργων γυναικών, γυναικών που θέλουν να αλλάξουν επαγγελματική κατεύθυνση ή που θέλουν να εξελιχθούν μέσα σε ανδροκρατούμενα επαγγέλματα, γυναικών που θέλουν να επιχειρήσουν κ.ά., και έχει εκπαιδεύσει πάνω από 500 άνεργες, μισθωτές και αυτοαπασχολούμενες γυναίκες σε σεμινάρια επαγγελματικής ανάπτυξης, προσφέροντας ταυτόχρονα και δημιουργική απασχόληση στα παιδιά όσων από αυτές είναι μητέρες.

Παράλληλα, μέσα από την πρωτοβουλία Women On Top in Business, παρέχει εκπαίδευση, συμβουλευτική και υπηρεσίες διαχείρισης έργου σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που επιθυμούν να κάνουν πράξη την ισότιμη εκπροσώπηση των γυναικών στην αγορά εργασίας, μέσα από την ενίσχυση της ποικιλομορφίας και της ισορροπίας επαγγελματικής/προσωπικής ζωής για τους εργαζομένους τους.

Το Women On Top υποστηρίζεται από τη θερμοκοιτίδα HIGGS για την ανάπτυξη των Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών στην Ελλάδα.

Η ιστορία μας 

 

Ιδρύσαμε το Women On Top ξεκινώντας από τη δική μας ανάγκη, σε διαφορετικές φάσεις της επαγγελματικής μας ζωής, να βρούμε και να συνεργαστούμε με γυναίκες που είχαν αντιμετωπίσει ήδη τις προκλήσεις που βιώναμε τότε εμείς και να αντλήσουμε από αυτές γνώση, εμπειρία αλλά και έμπνευση που θα μας βοηθούσε να κάνουμε πραγματικότητα το επαγγελματικό μας όραμα.

Μέσα από τη διαδρομή του Women On Top αρχίσαμε να μελετάμε σε βάθος τους παράγοντες που στέκονται εμπόδιο στην επαγγελματική ανάπτυξη των γυναικών και την ισότιμη συμμετοχή τους στην ελληνική αγορά εργασίας και τα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Έτσι, το Women On Top έχει πλέον μετασχηματιστεί σε έναν οργανισμό με όραμα την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών σε όλα τα στάδια της ζωής τους, την εξάλειψη των έμφυλων διακρίσεων στην εργασία και την ισότιμη συμμετοχή αντρών και γυναικών στην παραγωγική διαδικασία, προς όφελος όλων μας.

Το όραμά μας

 

Να εξαλείψουμε τα εμπόδια που συναντούν οι γυναίκες στην ισότιμη συμμετοχή τους στην αγορά εργασίας και συγκεκριμένα:

Την αυξημένη ανεργία

Τη χαμηλή εκπροσώπηση σε θέσεις ευθύνης

Τη χαμηλή εκπροσώπηση σε ανδροκρατούμενα και STEM επαγγέλματα

Το μισθολογικό χάσμα

Τη σεξουαλική παρενόχληση

Την έλλειψη ισορροπίας επαγγελματικής/προσωπικής ζωής

αφενός ενδυναμώνοντας τις ίδιες και αφετέρου συμβάλλοντας στην αλλαγή του κοινωνικού, εργασιακού και πολιτικού πλαισίου που τις περιβάλλει.

Οι δράσεις μας

 

Υλοποιούμε δράσεις (mentoring, επιμόρφωση, συμβουλευτική και διαχείριση έργου, εκπαιδευτικές παρεμβάσεις, έρευνα, προτάσεις πολιτικής) για την ενδυνάμωση των γυναικών στις διαφορετικές φάσεις της επαγγελματικής τους ζωής αλλά και για τη βελτίωση του κοινωνικού, εργασιακού και πολιτικού πλαισίου μέσα στο οποίο αναπτύσσονται και δημιουργούν.

Τα αποτελέσματά μας

 

Εθελόντριες μέντορες

Σχέσεις mentoring που έχουν ολοκληρωθεί

Συμμετέχουσες σε σεμινάρια επαγγελματικής ανάπτυξης

  • Συμμετέχουσες που έχουν αξιολογήσει τις δράσεις του WoT ως απόλυτα ή πολύ αποτελεσματικές σε σχέση με τους στόχους και τις προσδοκίες τους. 82% 82%

Το Women On Top υποστηρίζεται από τo HIGGS, θερμοκοιτίδα για την ανάπτυξη των Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών στην Ελλάδα.

 

Η ιδρυτική ομάδα

Στέλλα Κάσδαγλη

Στέλλα Κάσδαγλη

Co-founder

Η Στέλλα Κάσδαγλη είναι δημοσιογράφος, συγγραφέας και μεταφράστρια και συνέλαβε την ιδέα του WοT το 2010. Σπούδασε Γαλλική φιλολογία στην Αθήνα και Θεωρία των ΜΜΕ στο Λονδίνο και δούλεψε για αρκετά χρόνια ως διευθύντρια σύνταξης στο περιοδικό Cosmopolitan, συνεργαζόμενη παράλληλα με άλλα ελληνικά και αγγλόφωνα έντυπα και sites. Πλέον, εργάζεται ως μεταφράστρια και, μέσω του Women On Top, σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην αγορά εργασίας. Είναι επίσης συνιδρύτρια του δικτύου Mentorkids και της online λέσχης ανάγνωσης Bookworm και παραδίδει σεμινάρια blogging και social media σε εφήβους και ενηλίκους. Τα βιβλία της Κοιλίτσα.com, Ήθελα μόνο να χωρέσω και η σειρά της Πριγκίπισσας Αθηνάς, κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη. Έχει δύο κόρες και μεγαλώνει μαζί τους στην Αθήνα.
Πηνελόπη Θεοδωρακάκου

Πηνελόπη Θεοδωρακάκου

Personal & Executive Coach

Η Πηνελόπη σπούδασε Media Studies στο University of Sussex και συνέχισε με μεταπτυχιακό στην Επικοινωνία & τις Δημόσιες Σχέσεις στο University of Westminster στο Λονδίνο. Την κέρδισε – μόνο για τα 15 πρώτα χρόνια της καριέρας της – ο χώρος της Επικοινωνίας και των Δημοσίων Σχέσεων. Πλέον, ως Certified Personal Coach και έχοντας ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της στο Athens Coaching Institute, έχει βρει το σκοπό της ζωής της: να βοηθάει τους ανθρώπους  – επικεντρώνοντας τις προσπάθειές της στις γυναίκες και στους εφήβους – να δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για να ζήσουν τη ζωή τους όπως την έχουν φανταστεί. Παράλληλα, έχει ενεργό ρόλο στο σχεδιασμό, την οργάνωση και τον συντονισμό ενεργειών του δικτύου Mentorkids. Μεγάλες της αγάπες είναι και θα είναι τα βιβλία και οι ταινίες, αλλά δεν έχει παραιτηθεί ακόμα από το όνειρο της συγγραφής ενός βιβλίου.
Γαλήνη Ηλιοπούλου

Γαλήνη Ηλιοπούλου

Εργασιακή ψυχολόγος

Η Γαλήνη Ηλιοπούλου είναι Εργασιακή Ψυχολόγος (MSc in Occupational & Organizational Psychology, University of Surrey – Πτυχίο Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών) και εργάζεται ως Senior Consultant σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού στη συμβουλευτική εταιρεία ICAP. Στο παρελθόν εργάστηκε σε αντίστοιχες θέσεις στις συμβουλευτικές εταιρείες HayGroup και SHLHellas. Πρόσφατα ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στο business coaching (Triple Certification in Coaching – ICPS). Διαθέτει ευρεία εμπειρία στην αξιολόγηση και ανάπτυξη υπαλλήλων και στελεχών.
Το Women On Top υποστηρίζεται από μια εξαιρετική ομάδα αυστηρά επιλεγμένων συνεργατών, καθώς και από πάνω από 250 ενεργές εθελόντριες μέντορες από όλη την Ελλάδα και από περισσότερα από 20 επαγγελματικά πεδία.

Οι συνεργασίες μας

Τα νέα μας

Η διοίκηση πανεπιστημίων και ακαδημαϊκής έρευνας

Η διοίκηση πανεπιστημίων και ακαδημαϊκής έρευνας

Η Μαριάννα Βεντουράτου έγραψε αυτό το άρθρο για να μοιραστεί μερικές σκέψεις της για εναλλακτικές επιλογές καριέρας, για σένα και για άλλες γυναίκες που αναρωτιούνται ποιο θα μπορούσε να είναι το επόμενο βήμα στην επαγγελματική τους ζωή.

Τι σημαίνει η έμφυλη ισότητα στον κόσμο;

Τι σημαίνει η έμφυλη ισότητα στον κόσμο;

Η Άννα Μπουνάτσου, εθελόντρια στο Women On Top, είχε την ευκαιρία να συζητήσει για το θέμα της ισότητας που μας απασχολεί με έναν νέο άντρα από τη Νιγηρία -οι απόψεις του αλλά και οι περιγραφές του την έκαναν να συνειδητοποιήσει ότι τα ζητούμενα και οι ανησυχίες μας έχουν κοινή βάση, παντού.

Επικοινωνία

9 + 14 =

Δωρεάν eBook Women On Top in Business 2019

Εγγραφείτε με το email σας στη λίστα ενημέρωσης του WoT in Business και κατεβάστε το eBook με τα αποτελέσματα της Ημερίδας του Women On Top για την Ισότητα στις Επιχειρήσεις 2019.

Σας ευχαριστούμε για την εγγραφή! Θα βρείτε το link για να κατεβάσετε το eBook στο email που θα λάβετε για την επιβεβαίωση της εγγραφής σας.