Ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας.
Σήμερα είναι Editorial Director της διαΝΕΟσις, ενός ανεξάρτητου, μη-
κερδοσκοπικού ερευνητικού οργανισμού με έδρα την Αθήνα. Αρθρογραφεί στην εφημερίδα Καθημερινή και έχει γράψει πέντε βιβλία.
Η Λιάνα είναι Διευθύντρια Ενεργειακής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια. Είναι Χημικός Μηχανικός (MSc), με πολυετή εμπειρία σε θέσεις ευθύνης στη βιομηχανία, σε θέματα Ενεργειακής Πολιτικής, Διαχείρισης Αλλαγών, Λειτουργίας και Σχεδιασμού Βιομηχανικών Διεργασιών, Ανάπτυξης Προϊόντων, Βιομηχανικής Ασφάλειας και Περιβάλλοντος.
Εργάστηκε επίσης ως Κοινοβουλευτική Σύμβουλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε θέματα Βιομηχανίας, Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Έχει διατελέσει Πρόεδρος Γυναικών Μάνατζερ & Επιχειρηματιών, ΕΕΔΕ-Τμήμα Μακεδονίας (2011-2017) και είναι ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας iforU για στήριξη της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας.
Συμπεριλήφθηκε στις 9 «Γυναίκες που Αλλάζουν την Ελλάδα» και οι οποίες παρουσιάστηκαν στη σειρά ντοκιμαντέρ της Πρεσβείας των ΗΠΑ & της Huffington Post Greece (Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, καμπάνια #BeBoldForChange, US State Department).
Έχει βραβευτεί από το Google Developers Group και τις Women Techmakers Greece για τη συμβολή της στην προσέλκυση περισσότερων Γυναίκών στην Τεχνολογία.
Είναι απόφοιτος του Διεθνούς Προγράμματος Ηγεσίας του US State Department (IVLP Alumni) σε
θέματα Πράσινων Τεχνολογιών και συμμετέχουσα σε Προγράμματα
του US State Department για την προώθηση της Γυναικείας Ηγεσίας και
Επιχειρηματικότητας στην περιοχή της Ευρασίας και των Βαλκανίων.
Μετά από μια οικογενειακή εμπειρία, αποφάσισε να στηρίξει τη δημιουργία
της BookingClinic.com, μιας start-up που αποσκοπεί να υπηρετήσει τον ασθενή και να αναβαθμίσει τον ιδιωτικό τομέα υγείας.
Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε πολλά Συνέδρια και είναι αρθρογράφος με περισσότερα από 300 άρθρα και
συνεντεύξεις σε ΜΜΕ σε θέματα Γυναικείας Ηγεσίας, Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Γυναικείας Ηγεσίας και Επιχειρηματικότητας.
Είναι παντρεμένη και μητέρα δυο παιδιών.
Σε ηλικία 15 ετών, η Μαρία κατέκτησε το Βραβείο Καινοτομίας (MetLife Lifechanger
Award) με την ομάδα της SmileyBin, ενώ η ίδια, μαζί με εννέα ακόμη εφήβους και έφηβες από την υπόλοιπη Ευρώπη, απέσπασε και το Βραβείο Ηγετικής Προσωπικότητας (Leadership Award). Την ίδια χρονιά συμμετείχε στο Innovation Camp που διοργάνωσε η ΑΧΑ στη Ζυρίχη της Ελβετίας για τους νικητές του βραβείου. Ασχολείται με την κλασική μουσική τα τελευταία 11 χρόνια της ζωής της, έχει καλή γνώση πιάνου και Πτυχίο Αρμονίας. Έχει ασχοληθεί με διάφορα αθλήματα και κυρίως με το καράτε, όπου και έχει πάρει τη μαύρη ζώνη (το πρώτο Dan). Γνωρίζει πολύ καλά αγγλικά πλέον φοιτά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1966. Εδώ και 24 χρόνια ασχολείται με τη μελέτη, διοίκηση και υποστήριξη των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών. Από το 2007, είναι γενικός διευθυντής της ActionAid Ελλάς. Κατά την επαγγελματική του πορεία έχει διατελέσει διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, ειδικός σύμβουλος για τον Εθελοντισμό στο Υπουργείο Παιδείας, εθνικός εκπρόσωπος στο Συμβούλιο της ΕΕ σε θέματα Νεολαίας, πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας & Νεολαίας του Συμβουλίου της ΕΕ κατά
την ελληνική προεδρία (2003), διευθυντής του Ινστιτούτου Φιλανθρωπίας - Γέφυρες Φιλίας και υπεύθυνος του τομέα εθελοντών στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Ως εισηγητής σε θέματα ηγεσίας και στρατηγικής διοίκησης μη κερδοσκοπικών οργανισμών έχει διδάξει σε πολλά διαφορετικά κοινά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, στελέχη ΜΚΟ και στελέχη κρατικών και διακρατικών οργανισμών. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του Cass Business School του City University of London στο Μάνατζμεντ, όπου μελετά τη σχέση μεταξύ ιδεολογίας και οργανωσιακής ταυτότητας, είναι κάτοχος ΜΒΑ (Master of Business Administration) από το πανεπιστήμιο Nottingham Trent, με εξειδίκευση στη διοίκηση μη κερδοσκοπικών οργανισμών και πτυχιούχος της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στον τομέα δραστηριοποίησής του, έχει παρακολουθήσει σειρά προγραμμάτων κατάρτισης στελεχών όπως τα Executive Education προγράμματα του Harvard Kennedy School και του Maxwell School of the University of Syracuse. Το καλλιτεχνικό του υπόβαθρο συμπεριλαμβάνει μουσικές σπουδές Θεωρητικών, Μονωδίας και Μελοδραματικής στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και πάνω από 150 συναυλίες ως μέλος της Χορωδίας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (1987-1996), καθώς και πληθώρα συμμετοχών και τιμητικών διακρίσεων σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς φωτογραφίας. Το 2015 απέκτησε τον διεθνή τίτλο του Καλλιτέχνη Φωτογράφου της FIAP (AFIAP) από τη Διεθνή Ομοσπονδία Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας και εξέδωσε την πρώτη ποιητική του συλλογή 24 ελληνικών χαϊκού με τίτλο «Κηλίδες ήλιου». Είναι ιδρυτικό μέλος του κινήματος του δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου στην Ελλάδα.
Με περισσότερα από 7 χρόνια εμπειρίας σε οργανισμούς της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ελλάδα, η Φαίη ειδικεύεται στη διαχείριση δωρεών και προγραμμάτων, την ανάπτυξη στρατηγικών, τη σύνταξη προτάσεων χρηματοδότησης και τη δημιουργία συνεργασιών. Έχει ασχοληθεί με θέματα που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον εθελοντισμό, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ένταξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων, με έμφαση στην υποστήριξη προσφύγων και αιτούντων άσυλο. Έχει συνεργαστεί με ελληνικούς και διεθνείς οργανισμούς, όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, η UNICEF και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως Αναπληρώτρια Διευθύντρια Προγραμμάτων στο Σωματείο Αλληλεγγύη SolidarityNow και Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Προγράμματος Active Citizens Fund.
Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών από το Πανεπιστήμιο Goldsmiths του Λονδίνου (M.A.) και από το Πανεπιστήμιο USC της Νότιας Καλιφόρνιας (LL.M.). Προσφάτως, ξεκίνησε εκ νέου διάβασμα προκειμένου να πιστοποιηθεί στη διοίκηση μη κυβερνητικών οργανισμών από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και πιστοποιημένη σύμβουλος executive coaching και οργανωτικής ανάπτυξης. Αγαπά τα ταξίδια και τη φωτογραφία και ανυπομονεί να γίνει μαμά του μικρού Δημήτρη.
Η Κατερίνα Ματιάτου δεν είχε ιδέα τι θα κάνει στη ζωή της για πολλά χρόνια, ώσπου βρέθηκε υπεύθυνη των sponsorship evaluation reports στο Corporate Development Department του του Royal Academy of Arts, στο Λονδίνο. Το ταξίδι στον κόσμο των κοινωφελών οργανισμών είχε μόλις ξεκινήσει. Επόμενοι σταθμοί, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στη διαχείριση δωρεών, και ο Δεσμός, στον σχεδιασμό, την υλοποίηση προγραμμάτων και την ανεύρεση πόρων. Πλέον, στο HIGGS, ως Υπεύθυνη του Incubator, καθοδηγεί νεοφυείς οργανισμούς στη στρατηγική, την οργάνωση της λειτουργίας και των πιλοτικών τους δράσεων και την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης. Πιστεύει σε έναν καλύτερο κόσμο ως απτή πραγματικότητα και θέλει να βοηθήσει άλλους να μην κάνουν τα λάθη που έχει κάνει.
Είναι μέλος του BMW Foundation Responsible Leaders Network και έχει συνεργαστεί με εκατοντάδες ΜΚΟ, εταιρείες και την πλειοψηφία των χρηματοδοτικών ιδρυμάτων. Έχει σπουδάσει Επικοινωνία, Μέσα και Πολιτισμό στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει Mεταπτυχιακό Cultural & Creative Industries από το King’s College London.
Η Ματίνα Παπαγιαννοπούλου είναι κοινωνική επιστήμονας/ερευνήτρια με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Εγκληματολογία και στις Διεθνείς Σπουδές Ασφάλειας και έχει ειδικευτεί σε θέματα ισότητας και φύλου. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στην οργάνωση και στην εποπτεία συμβουλευτικών υπηρεσιών σε γυναίκες, όπως επίσης στον συντονισμό και στη διεξαγωγή ερευνών για θέματα φύλου, έμφυλης βίας, μετανάστευσης κ.λπ.
Παράλληλα, έχει εκδώσει σχετικές μελέτες και βιβλία και έχει συμμετάσχει σε
προγράμματα δράσης για την απασχόληση, την έμφυλη βία, την εκπαίδευση και τη συμβουλευτική γυναικών. Έχει συμμετάσχει και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα, είτε ως επιστημονικά υπεύθυνη, είτε ως μέλος της ομάδας έργου, είτε ως αξιολογήτρια έργων. Από το 2001 έως το 2009 εργάστηκε στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) ως υπεύθυνη Τμήματος Ερευνών/Μελετών & Εκδόσεων. Από το 2010 έως το 2012 εργάστηκε στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) ως ειδικό επιστημονικό προσωπικό σε θέματα πολιτικών που στοχεύουν στην ισότητα των φύλων και στην ένταξη της διάστασης του φύλου σε όλες τις πολιτικές. Από το 2013 έως σήμερα συνεργάζεται με το ΚΕΘΙ ως επιστημονική συντονίστρια των δομών του Δικτύου για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών, ενώ παράλληλα είναι μέλος του Μητρώου Διδασκόντων/-ουσών του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), όπου συμμετέχει από το 2006 ως διδάσκουσα αλλά και ως μέλος σε ομάδες σύνταξης προγράμματος σπουδών και δημιουργίας επιμορφωτικού υλικού σε θέματα gender mainstreaming, δημόσιας διοίκησης και βίας κατά των γυναικών.
Η Μυρτώ Παπαθάνου είναι συνιδρύτρια και Managing Partner του επενδυτικού fund Metavallon VC, το οποίο επενδύει σε νεοφυείς τεχνολογικές εταιρείες στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Έχει 15 χρόνια εμπειρίας στους τομείς της χρηματοδότησης και της επιχειρηματικότητας και έχει επίσης συμμετάσχει σε σειρά μη κερδοσκοπικών έργων σε όλο τον κόσμο.
Ξεκίνησε την καριέρα της στα χρηματοοικονομικά στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε ως Fixed Income Strategist για την Dresdner Kleinwort Wasserstein και την Bank of America Merrill Lynch. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2007 και έκτοτε ασχολείται με την τεχνολογία, αρχικά ως υπεύθυνη επιχειρηματικής ανάπτυξης στην CPI και από το 2011 αναπτύσσοντας δική της επιχειρηματική δραστηριότητα στην τεχνολογία και ως σύμβουλος και επενδυτής σε άλλες εταιρείες. Πριν συνιδρύσει τη Metavallon VC, διετέλεσε Οικονομική Διευθύντρια και Επικεφαλής Εταιρικής Ανάπτυξης στην EFA Ventures, ένα όμιλο που δραστηριοποιείται στην Αεροδιαστημική & Άμυνα και σε άλλους τομείς υψηλής τεχνολογίας.
Έχει ασχοληθεί με τον μη κερδοσκοπικό χώρο, συνιδρύοντας την Ethelon, αναπτύσσοντας προγράμματα Microfinance στην Κένυα και την Νικαράγουα για την οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών και αναζητώντας χρηματοδότηση για την AFI. Κατέχει BSc Οικονομικών από το City University, MSc σε Χρηματοοικονομικά από το Imperial College και MBA από το INSEAD. Το 2016 αναγνωρίστηκε ως «Hγέτης της Xρονιάς» από την Linkage Greece, για τη συμβολή στην εξέλιξη της επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας. Από το 2019 είναι Kauffman Fellow, η πρώτη από την Ελλάδα.
Η Μυλαίδη Στούµπου είναι ανώτερο στέλεχος του ιδιωτικού τομέα με πολυετή θητεία σε θέσεις ευθύνης στην Ελλάδα και στο εξωτρικό. ∆ιαθέτει επαγγελµατική εµπειρία πλέoν των 20 ετών. Σήμερα εργάζεται στη Microsoft Corp ως Διευθύντρια Ανάπτυξης Δικτύου Συνεργατών σε 24 χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Κατά τη
διάρκεια της επαγγελματικής πορείας έχει θητεύσει σε πολλές ελληνικές και διεθνείς
εταιρίες κι έχει εμπειρία σε πλείστες αγορές, μεταξύ των οποίων την ελληνική, τη γερμανική αγορά και τις αγορές της ανατολικής Ευρώπης.
Είναι απόφοιτος του Τµήµατος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής από το Πανεπιστήµιο Πατρών, ενώ διαθέτει µεταπτυχιακό τίτλο σε «Economics and Management» από το Athens Information Technology.
Συµµετέχει στην επιτροπή Women in Business (WIB) του Ελληνο-Αµερικανικού
Εµπορικού Επιµελητηρίου, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται στις ενέργειες προώθησης και ενθάρρυνσης γυναικών τόσο εντός της εταιρίας της, αλλά και μέσω της συμμετοχής της ως εθελόντρια μέντορας στο Women on Top.
Συνεργάζεται ως μέντορας με το MIT Enterprise Forum Greece και το People’s Trust, ενώ παράλληλα συμμετέχει ως σύμβουλος
στο Singularity University Greece Chapter. Προσφέρει εθελοντικά συµβουλευτική σε
νέες γυναίκες και σε επιχειρηµατίες σε θέµατα που σχετίζονται µε την εξέλιξη
καριέρας και την ανάπτυξη υγιούς επιχειρηµατικότητας. Συµµετέχει ως οµιλήτρια σε διακεκριµένα συνέδρια, συμπ. του TEDx, και δίνει διαλέξεις σε θέµατα καινοτοµίας και εξωστρεφούς επιχειρηµατικότητας, ψηφιακής οικονοµίας, σύγχρονου εργασιακού
περιβάλλοντος και ίσων ευκαιριών.