Επιλογή Σελίδας

Εταιρείες που μας εμπιστεύονται

Το Women On Top έχει ήδη υλοποιήσει προγράμματα για λογαριασμό εταιρειών όπως οι ΑΒ Βασιλόπουλος, Accenture, British American Tobacco, Commit, Deloitte, Diageo, Henkel, Interamerican, Mastercard, Microsoft, Vodafone, Παπαστράτος, PwC και SAP.

Case studies

Microsoft Hellas

Δύο κύκλοι mentoring για τις νέες γυναίκες στην τεχνολογία

 

 

Η πρόταση: Το Φεβρουάριο του 2015 η Microsoft προσέγγισε το Women on Top με το αίτημα να συνδιαμορφώσουμε μία πρόταση η οποία θα μπορούσε να πλαισιώσει, σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου, τις ήδη προγραμματισμένες, εξωστρεφείς, ενέργειες της εταιρείας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Η ενέργεια: Με στόχο την ενίσχυση του awareness σχετικά με την ευρύτερη στρατηγική της εταιρείας για την ενθάρρυνση περισσότερων γυναικών να επιλέξουν τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας που προσφέρει ο κλάδος της τεχνολογίας και να καταρρίψει τα στερεότυπα σχετικά με τον ρόλο της γυναίκας στον χώρο της πληροφορικής, δημιουργήσαμε το πρόγραμμα “Woman to Woman”. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, δεκαέξι γυναίκες, ηλικίας 20-28 ετών, είχαν τη δυνατότητα για 3 μήνες (Απρίλιος-Ιούλιος και Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 2016)  να δεχτούν mentoring από γυναίκες στελέχη της Microsoft Ελλάς, οι οποίες τους έδωσαν πολύτιμες γνώσεις, εμπειρίες και εργαλεία προκειμένου να μπορέσουν να ακολουθήσουν μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στον χώρο της τεχνολογίας.

Στο πλαίσιο τα συνεργασίας, η ιδρύτρια του WoT, Στέλλα Κάσδαγλη, συμμετείχε επίσης με παρουσίασή της στην ολοήμερη εκδήλωση της Microsoft Ελλάς Girls in Tech για την ενημέρωση έφηβων κοριτσιών για το χώρο της τεχνολογίας και τις ευκαιρίες εξέλιξης μέσα από μία εταιρεία όπως αυτή.

Τα αποτελέσματα: Μέσα σε 48 ώρες, δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα πάνω από 100 γυναίκες, μέσα από τις οποίες επιλέχθηκαν τελικά οι 16 συμμετέχουσες. Από αυτές, μία προσλήφθηκε, μετά το τέλος του προγράμματος, από τη Microsoft Ελλάς, ενώ τρεις ακόμη κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη θέση που επεδίωκαν στον τομέα της τεχνολογίας. Για τη Microsoft, η ενέργεια απέφερε, εκτός από δημοσιογραφικά δημοσιεύματα, και τη δυνατότητα για την εταιρεία να γνωρίσει και να αξιολογήσει σε βάθος γυναίκες που θα μπορούσαν να ενταχθούν μελλοντικά στο δυναμικό της εταιρείας, αλλά και να ενισχύσει την εικόνα της ως ένας οργανισμός τεχνολογίας που επενδύει έμπρακτα και υποστηρίζει τις γυναίκες σε όλα τα στάδια της επαγγελματικής τους ζωής.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε μαρτυρίες από τις συμμετέχουσες (μέντορες και mentees) του προγράμματος Woman to Woman.

 

Vodafone Greece

Ένα σεμινάριο για την ενδυνάμωση των γυναικών στελεχών της εταιρείας

 

 

Η πρόταση: Το Φεβρουάριο του 2016 η Vodafone Ελλάς προσέγγισε το Women on Top με το αίτημα να συνδιαμορφώσουμε μία πρόταση η οποία θα μπορούσε να δώσει το στίγμα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας και να προσφέρει γνώση και έμπνευση στις γυναίκες εργαζόμενες της εταιρείας.

Η ενέργεια: Με στόχο την ενίσχυση well-being και της παραγωγικότητας των γυναικών εργαζομένων της εταιρείας, οι οποίες έχουν να ισορροπήσουν πολλαπλούς ρόλους και υποχρεώσεις στο πλαίσιο της καθημερινής τους ζωής, παρουσιάσαμε ένα βιωματικό σεμινάριο με τίτλο «Πόσα χωράς στη μέρα σου, πόσα χωράς στη ζωή σου: διαχείριση χρόνου όχι στη θεωρία, στην πράξη». Μία σύνοψη της παρουσίασης του σεμιναρίου, μαζί με τα σημαντικότερα σημεία που προέκυψαν από το βιωματικό του κομμάτι, δημοσιεύτηκαν ως κείμενο της εισηγήτριας Στέλλας Κάσδαγλη, στην περιοδική έκδοση εσωτερικής επικοινωνίας της εταιρείας.

Τα αποτελέσματα: Το σεμινάριο παρακολούθησαν πάνω από 30 γυναίκες εργαζόμενες της εταιρείας, πολλές από τις οποίες δεν είχαν ποτέ προηγουμένως την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν προβληματισμούς και εμπειρίες από την καθημερινή τους ζωή, τόσο στη δουλειά όσο και έξω από αυτήν. Οι εντυπώσεις τους από το σεμινάριο ήταν ιδιαιτέρως θετικές, ενώ υπήρξε από την εταιρεία και η πρόταση για επανάληψη και επέκταση της συνεργασίας και σε άλλα κομμάτια της στρατηγικής της για την ενίσχυση των γυναικών.

Γνωρίζετε τις ανάγκες της επιχείρησής σας σε θέματα ισότητας και ισορροπίας επαγγελματικής/προσωπικής ζωής;