Οι συνεργάτες μας

Το Women On Top in business βασίζεται στο όραμα και την ειδίκευση μιας ομάδας αυστηρά επιλεγμένων συνεργατών, που καλύπτουν όλα τα αναγκαία πεδία για την έρευνα, το σχεδιασμό και την υλοποίηση λύσεων για την ισότητα, την ποικιλομορφία και την ισορροπία επαγγελματικής/προσωπικής ζωής.

Η Εύα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Τελείωσε τις σπουδές στην Ψυχολογία το 2004 και συνέχισε με το μεταπτυχιακό της στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού για εναν ακόμα χρόνο. Απο τότε το ενδιαφέρον της στράφηκε στην επιλογή προσωπικού, όπου δραστηριοποιείται μέχρι και σήμερα. Παράλληλα με την επαγγελματική της πορεία δε σταμάτησε να αναπτύσεται ακαδημαικά, με ενα professional diploma στο HR και με την ενασχόληση της με το coaching. Τα τελευταία χρόνια έχει εθελοντική δράση σχετική πάντα με την επιλογή προσωπικού και την ενδυνάμωση των νέων στελεχών. Είναι παντρεμένη και έχει ενα γιο.

Εύα Καραμαργιου

HR consultant

Ο Θωμάς είναι αρχιτέκτων μηχανικός DPLG με σπουδές στην αρχιτεκτονική σχόλή Paris – La Villette. Διαθέτει δεκαπενταετή εμπειρία στον σχεδιασμό, επίβλεψη και κατασκευή κτιρίων. Είναι, μαζί με τη Λυδία Μανιτσίδου, συνιδρυτής του αρχιτεκτονικού γραφείο b m –a r c h i l a b, στο οποίο σχεδιάζουν και δημιουργούν μαζί σε διάφορους τομείς του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και πρακτικής, σε διάφορες κλίμακες και για διάφορες χρήσεις: κατοικίες, καταστήματα, δημόσια κτίρια, χώρους φιλοξενίας και χώρους εργασίας. Από το 2009 ο Θωμάς και η Λυδία έχουν εστιάσει ιδιαίτερα στον σχεδιασμό των χώρων εργασίας και έχουν αποκτήσει ειδίκευση στους χώρους εργασίας, μέσω των έργων που τους ανατέθηκαν. Έχουν αναλύσει, σχεδιάσει και υλοποιήσει χώρους εργασίας που αποτελούν το εργασιακό περιβάλλον για πάνω από 5.000 εργαζόμενους. Παράλληλα δημιουργούν πολύ ιδιαίτερους χώρους φιλοξενίας και κατοικίας. Χρησιμοποιούν μεθοδολογικά εργαλεία ανάλυσης για τη δημιουργία «έξυπνων», ευέλικτων και πολυλειτουργικών χώρων, με ιδιαίτερη μέριμνα για την ευημερία των χρηστών του χώρου, και αξιοποιούν όλα τα σύγχρονα εργαλεία και συστήματα για να επιτύχουν τις βέλτιστες δυνατές χωρικές συνθήκες με περιβαλλοντική ευαισθησία.

Θωμάς Μπαλογιάννης

Αρχιτέκτονας, bm-archilab

Η Άννα Παπανικολάου είναι δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2004, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών LLM στο Δίκαιο της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Strathclyde της Γλασκώβης. Ασκεί μάχιμη δικηγορία και παρέχει υπηρεσίες νομικής στήριξης και συμβουλευτικής προς εταιρείες όλων των κατηγοριών, ως νομική σύμβουλος σε ζητήματα συστάσεως και λειτουργίας, συμβάσεων, ηλεκτρονικού εμπορίου, τηλεπικοινωνιών, πνευματικής ιδιοκτησίας, due diligence (νομικού ελέγχου) κ.ά. Έχει μεγάλη εμπειρία στις διαπραγματεύσεις, υποστηρίζει ενεργά την εξωδικαστική επίλυση των διαφορών και είναι εκπαιδευμένη και πιστοποιημένη Νομικός Παραστάτης στη Διαμεσολάβηση από το Α.Κ.Ε.Δ.Δ. Προμηθέας.

Άννα Παπανικολάου

Δικηγόρος

Η Ελένη Πλέσσα είναι Δικηγόρος, μέλος του ΔΣΑ από το 2003, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια από το Chartered Institute of Arbitrators (CIArb) από το 2010, περιληφθείσα από τους πρώτους στον Δημόσιο Κατάλογο Διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Εκπαιδεύτρια στη Διαμεσολάβηση. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου ΜΑ in European Politics Business and Law του University of Surrey και απόφοιτος του διετούς μεταπτυχιακού προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) της Ε.Ε.Δ.Ε. Το 2011 συνίδρυσε την Εταιρεία Διαμεσολαβητών “RESOLVE”. Ως Διαμεσολαβήτρια, αναλαμβάνει Διαμεσολαβήσεις που σχετίζονται με το εμπορικό και με το αστικό δίκαιο. Ειδικεύεται επίσης στη Διαμεσολάβηση στο χώρο εργασίας και στη Σχολική Διαμεσολάβηση. Ως Εκπαιδεύτρια, συνεργάζεται με το Κέντρο Εκπαίδευσης του ΔΣΑ «ΑΚΚΕΔ – Προμηθέας» από το 2013 ως σήμερα και μαζί με τους με τους λοιπούς Εκπαιδευτές της RESOLVE σχεδιάζει εκπαιδευτικά σεμινάρια τα οποία παρακολουθούν φοιτητές των Νομικών Σχολών, δικηγόροι, στελέχη επιχειρήσεων. Παράλληλα, ως Δικηγόρος, ασκεί μάχιμη δικηγορία έχοντας συνιδρύσει το 2010 το Δικηγορικό Γραφείο «Παπανικολάου Τσιμπουράκης Πλέσσα» και είναι νομική σύμβουλος εταιριών. Έχει συγγράψει με τον Σπύρο Αντωνέλο το πρώτο επιστημονικό βιβλίο που εκδόθηκε και κυκλοφόρησε στην Ελλάδα για τη Διαμεσολάβηση με τίτλο «Διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις. Διεθνής Εμπειρία και Ελληνική εφαρμογή» που κυκλοφορεί από τις Νομικές Εκδόσεις Σάκκουλα Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Ελένη Πλέσσα

Δικηγόρος - Διαμεσολαβήτρια, Resolve

Η Πηνελόπη σπούδασε Media Studies στο University of Sussex και συνέχισε με μεταπτυχιακό στην Επικοινωνία & τις Δημοσίες Σχέσεις στο University of Westminster στο Λονδίνο. Την κέρδισε – μόνο για τα 15 πρώτα χρόνια της καριέρας της – ο χώρος της Επικοινωνίας και των Δημοσίων Σχέσεων. Πλέον, ως Certified Personal and Εxecutive Coach υποστηρίζει τους ανθρώπους – επικεντρώνοντας τις προσπάθειές της στις γυναίκες και στους εφήβους – να σχεδιάζουν την προσωπική και την επαγγελματική τους ζωή θέτοντας και πετυχαίνοντας στόχους που έχουν νόημα και αξία για τους ίδιους. Παράλληλα, ως co-founder του Women on Top, έχει ενεργό ρόλο στο σχεδιασμό, την οργάνωση και τον συντονισμό ενεργειών του οργανισμού, καθώς και του δικτύου Mentorkids.

Πηνελόπη Θεοδωρακάκου

Personal & Executive Coach

Η Λυδία είναι αρχιτέκτων μηχανικός με σπουδές στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ. και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Ε.Μ.Π., με θέμα «Αρχιτεκτονική σχεδιασμός του χώρου: Σχεδιασμός Χώρος Πολιτισμός». Διαθέτει δεκαπενταετή εμπειρία στον σχεδιασμό, επίβλεψη και κατασκευή κτιρίων. Είναι, μαζί με τον Θωμά Μπαλογιάννη, συνιδρύτρια του αρχιτεκτονικού γραφείο b m –a r c h i l a b, στο οποίο σχεδιάζουν και δημιουργούν μαζί σε διάφορους τομείς του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και πρακτικής, σε διάφορες κλίμακες και για διάφορες χρήσεις: κατοικίες, καταστήματα, δημόσια κτίρια, χώρους φιλοξενίας και χώρους εργασίας. Από το 2009 ο Θωμάς και η Λυδία έχουν εστιάσει ιδιαίτερα στον σχεδιασμό των χώρων εργασίας και έχουν αποκτήσει ειδίκευση στους χώρους εργασίας, μέσω των έργων που τους ανατέθηκαν. Έχουν αναλύσει, σχεδιάσει και υλοποιήσει χώρους εργασίας που αποτελούν το εργασιακό περιβάλλον για πάνω από 5.000 εργαζόμενους. Παράλληλα δημιουργούν πολύ ιδιαίτερους χώρους φιλοξενίας και κατοικίας. Χρησιμοποιούν μεθοδολογικά εργαλεία ανάλυσης για τη δημιουργία «έξυπνων», ευέλικτων και πολυλειτουργικών χώρων, με ιδιαίτερη μέριμνα για την ευημερία των χρηστών του χώρου, και αξιοποιούν όλα τα σύγχρονα εργαλεία και συστήματα για να επιτύχουν τις βέλτιστες δυνατές χωρικές συνθήκες με περιβαλλοντική ευαισθησία.

Λυδία Μανιτσίδου

Αρχιτέκτονας, bm-archilab

Τι μπορούμε να κάνουμε για την ισότητα στην επιχείρησή σας;

Newsletter

Γράψου με το email σου για να ενημερώνεσαι άμεσα για τα νέα του WoT.

Σ' ευχαριστούμε για την εγγραφή!