TITLWOT@Higgs 03.01.18_Photo by Stephie Grape_fullres (91)

Οι συνεργάτες μας

Η Εύα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Τελείωσε τις σπουδές στην Ψυχολογία το 2004 και συνέχισε με το μεταπτυχιακό της στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού για εναν ακόμα χρόνο. Απο τότε το ενδιαφέρον της στράφηκε στην επιλογή προσωπικού, όπου δραστηριοποιείται μέχρι και σήμερα. Παράλληλα με την επαγγελματική της πορεία δε σταμάτησε να αναπτύσεται ακαδημαικά, με ενα professional diploma στο HR και με την ενασχόληση της με το coaching. Τα τελευταία χρόνια έχει εθελοντική δράση σχετική πάντα με την επιλογή προσωπικού και την ενδυνάμωση των νέων στελεχών. Είναι παντρεμένη και έχει ενα γιο.

Η Ντόρα είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση των media relations, του press office αλλά και τη διαχείριση event όπως συνεντεύξεις τύπου, corporate events, σεμινάρια και εκθέσεις, για λογαριασμό των πελατών της. Έχει πολυετή εμπειρία στην corporate και brand επικοινωνία και το υπόβαθρό της περιλαμβάνει την επιτυχημένη διαχείριση ολιστικών, στρατηγικών προγραμμάτων επικοινωνίας.
Ξεκίνησε την καριέρα της το 2007 στην H+K Strategies, όπου ήταν υπεύθυνη για τη διαχείριση διαφόρων λογαριασμών για πελάτες multination αλλά και τοπικούς, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων και της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας (Heineken, Amstel, Fischer, ALFA, Beer Culture program), P&G (Pampers, Always & Gillette), Beiersdorf brands (DUO & Nivea Sun Care), Μακεδονικό Χαλβά, Media Strom and Notos Galleries etc. Το 2017 μετακινήθηκε στην V+O Communication όπου πλέον κατέχει τη θέση του Account Director με το portfolio των πελατών της να περιλαμβάνει σημαντικούς λογαριασμούς όπως Mastercard, Μακεδονικός Χαλβάς, Amway κ.α.
Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Πειραιά και μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Η Άννα Παπανικολάου είναι δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2004, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών LLM στο Δίκαιο της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Strathclyde της Γλασκώβης. Ασκεί μάχιμη δικηγορία και παρέχει υπηρεσίες νομικής στήριξης και συμβουλευτικής προς εταιρείες όλων των κατηγοριών, ως νομική σύμβουλος σε ζητήματα συστάσεως και λειτουργίας, συμβάσεων, ηλεκτρονικού εμπορίου, τηλεπικοινωνιών, πνευματικής ιδιοκτησίας, due diligence (νομικού ελέγχου) κ.ά. Έχει μεγάλη εμπειρία στις διαπραγματεύσεις, υποστηρίζει ενεργά την εξωδικαστική επίλυση των διαφορών και είναι εκπαιδευμένη και πιστοποιημένη Νομικός Παραστάτης στη Διαμεσολάβηση από το Α.Κ.Ε.Δ.Δ. Προμηθέας.

Η Ελένη Πλέσσα είναι Δικηγόρος, συνιδρύτρια του Δικηγορικού Γραφείου Παπανικολάου – Τσιμπουράκης – Πλέσσα - Ματσούκα και Συνεργάτες, μέλος του ΔΣΑ, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια από το Chartered Institute of Arbitrators, περιληφθείσα από τους πρώτους στον Δημόσιο Κατάλογο Διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, συνιδρύτρια της Εταιρίας RESOLVE Διαμεσολαβητές και Εκπαιδεύτρια στη Διαμεσολάβηση.

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου ΜΑ in European Politics Business and Law του University of Surrey και απόφοιτος του διετούς μεταπτυχιακού προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) της Ε.Ε.Δ.Ε. Ως Δικηγόρος ειδικεύεται στο Εμπορικό και στο Αστικό Δίκαιο, είναι Νομικός Σύμβουλος επιχειρήσεων και συνεργάζεται ως Εξωτερικός Συνεργάτης ήδη από το έτος 2012 με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος στην εξάλειψη προσημειώσεων.

Από 2009, ξεκίνησε η ενεργός και αδιάλειπτη ενασχόλησή της με τη Διαμεσολάβηση. Έκτοτε έχει πρωτοστατήσει στη διάδοση του θεσμού στην Ελλάδα μέσω πολυάριθμων παρουσιάσεων, σεμιναρίων, προσομοιώσεων και εισηγήσεων σε Δικηγορικούς Συλλόγους, Επιμελητήρια, Νομικά και Επιχειρηματικά Συνέδρια, Φοιτητικά Εκπαιδευτικά Εργαστήρια κ.ά. Ως Διαμεσολαβήτρια, αναλαμβάνει Διαμεσολαβήσεις που σχετίζονται με το εμπορικό, το αστικό δίκαιο και ειδικότερα το τραπεζικό και το ασφαλιστικό δίκαιο. Ειδικεύεται επίσης στη Διαμεσολάβηση στο χώρο εργασίας και στη Σχολική Διαμεσολάβηση. Ως Εκπαιδεύτρια στη Διαμεσολάβηση πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Φορέα «Αθηναϊκό Κέντρο Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών (Α.Κ.Κ.Ε.Δ.)-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» του ΔΣΑ με το οποίο έχει συνεργαστεί ως Εκπαιδεύτρια από την έναρξη των εργασιών του το έτος 2013. Έχει συνδημιουργήσει και διδάσκει με τους συνεταίρους της στη RESOLVE το μοναδικό στην Ελλάδα Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Δικηγόρων – Νομικών Παραστατών στη Διαμεσολάβηση καθώς επίσης και Εκπαιδευτικά Προγράμματα για τη Διαμεσολάβηση στο Χώρο Εργασίας και τη Σχολική Διαμεσολάβηση.

Το φθινόπωρο του 2017 παρέθεσε με τους υπόλοιπους Εκπαιδευτές της RESOLVE σειρά 4 Σεμιναριακών μαθημάτων στη Διαμεσολάβηση στη Νομική Σχολή του ΔΠΘ σε καθένα από τα οποία συμμετείχαν 450 φοιτητές. Ασχολείται ενεργά με ανάπτυξη και την ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας και είναι νομική σύμβουλος και μέλος του ΔΣ του Σωματείου I for U Mentoring Network (www.iforu.gr) που στηρίζει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Έχει συγγράψει με τον Σπύρο Αντωνέλο το πρώτο επιστημονικό βιβλίο που εκδόθηκε και κυκλοφόρησε στην Ελλάδα για τη Διαμεσολάβηση με τίτλο «Διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις. Διεθνής Εμπειρία και Ελληνική εφαρμογή» που κυκλοφορεί από τις Νομικές Εκδόσεις Σάκκουλα Αθήνα – Θεσσαλονίκη (2014).

Η Λυδία είναι αρχιτέκτων μηχανικός με σπουδές στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ. και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Ε.Μ.Π., με θέμα «Αρχιτεκτονική σχεδιασμός του χώρου: Σχεδιασμός Χώρος Πολιτισμός». Διαθέτει δεκαπενταετή εμπειρία στον σχεδιασμό, επίβλεψη και κατασκευή κτιρίων. Είναι, μαζί με τον Θωμά Μπαλογιάννη, συνιδρύτρια του αρχιτεκτονικού γραφείο b m –a r c h i l a b, στο οποίο σχεδιάζουν και δημιουργούν μαζί σε διάφορους τομείς του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και πρακτικής, σε διάφορες κλίμακες και για διάφορες χρήσεις: κατοικίες, καταστήματα, δημόσια κτίρια, χώρους φιλοξενίας και χώρους εργασίας. Από το 2009 ο Θωμάς και η Λυδία έχουν εστιάσει ιδιαίτερα στον σχεδιασμό των χώρων εργασίας και έχουν αποκτήσει ειδίκευση στους χώρους εργασίας, μέσω των έργων που τους ανατέθηκαν. Έχουν αναλύσει, σχεδιάσει και υλοποιήσει χώρους εργασίας που αποτελούν το εργασιακό περιβάλλον για πάνω από 5.000 εργαζόμενους. Παράλληλα δημιουργούν πολύ ιδιαίτερους χώρους φιλοξενίας και κατοικίας. Χρησιμοποιούν μεθοδολογικά εργαλεία ανάλυσης για τη δημιουργία «έξυπνων», ευέλικτων και πολυλειτουργικών χώρων, με ιδιαίτερη μέριμνα για την ευημερία των χρηστών του χώρου, και αξιοποιούν όλα τα σύγχρονα εργαλεία και συστήματα για να επιτύχουν τις βέλτιστες δυνατές χωρικές συνθήκες με περιβαλλοντική ευαισθησία.