TITLMe @ accenture

Η Ιωάννα Πιλάτη σου δίνει τις πιο πολύτιμες συμβουλές της για τη δουλειά

Κατηγορίες: Diversity & Inclusion, Εκπαίδευση, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα σου παρουσιάσουμε, μέσα από το blog του Women On Top, τις ξεχωριστές γυναίκες που συμμετέχουν ως μέντορες στο πρόγραμμα Ready for Work, που διοργανώνεται από το Women OnTop, με την υποστήριξη της Accenture. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο του την ανάπτυξη των δεξιοτήτων απασχολησιμότητας νέων γυναικών και, στο πλαίσιο αυτό, οι 28 απόφοιτες του πρώτου κύκλου εργαστηρίων θα παρακολουθήσουν ένα τρίμηνο mentoring με καταξιωμένες γυναίκες στελέχη της Accenture. Γνώρισέ τις!


 

Ιωάννα Πιλάτη | Talent Brand & People Communications at Accenture

 

Τι θα έκανες διαφορετικά αν ξεκινούσες τώρα την καριέρα σου;

Θα ζητούσα συχνότερα feedback για την απόδοσή μου καθώς, ανεξάρτητα από το εάν είναι θετικό ή αρνητικό, αποτελεί αφετηρία για να πάμε ένα βήμα πιο πέρα και να εξελιχθούμε τόσο ως επαγγελματίες αλλά και ως προσωπικότητες. Επιπλέον, θα έθετα πιο ξεκάθαρα όρια σε σχέση με το τι έχω κληθεί να κάνω και τι μου ζητείται και δε θα φοβόμουν να διεκδικήσω περισσότερες αρμοδιότητες και ευθύνες.

Ποια σκέψη ή στόχος ή χαρακτηριστικό της προσωπικότητας σου σου δίνει δύναμη να προχωράς παρά τις δυσκολίες;

Αναγνωρίζω ότι ο δρόμος προς την επιτυχία, είτε σε επαγγελματικό είτε σε προσωπικό επίπεδο, παρουσιάζει προκλήσεις και εμπόδια, που σε οδηγούν βήμα - βήμα πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων σου αλλά και στην προσωπική σου ενδυνάμωση και ωρίμανση. Δεν πρέπει συνεπώς να μας αποδυναμώνουν και να μας τρομάζουν οι όποιες δυσκολίες, αλλά να τις αντιμετωπίζουμε με δύναμη και θάρρος.

Ποια συμβολή θα έδινες σε μια νέα γυναικά που ξεκινάει τώρα την επαγγελματική διαδρομή της;

Να διατηρήσει το ακέραιο του χαρακτήρα της, να στηρίζεται πάντα στις αξίες της, να πορεύεται με αυτές και να μη φοβάται να διεκδικεί.

Ποια ήταν η πιο σωστή συμβουλή που έχεις ακούσει μέσα σε αυτά τα χρόνια;

Να ρωτάς και να ακούς. Όσο τετριμμένο και αν ακούγεται είναι πολύ σημαντικό να μάθεις να είσαι ενεργός ακροατής και να μη φοβάσαι να ρωτάς. Από τη μία πλευρά, μόνο έτσι μπορείς να δημιουργήσεις άμεση, ανοιχτή και ξεκάθαρη επικοινωνία με τους συναδέλφους σου, γεγονός που επιφέρει καλύτερα αποτελέσματα τόσο σε επίπεδο δουλειάς όσο και σε επίπεδο διαπροσωπικών σχέσεων, αποφεύγοντας προστριβές και παρεξηγήσεις. Από την άλλη πλευρά, ρωτώντας τους ανθρώπους από τον ευρύτερο περίγυρό σου, μαθαίνεις από τις γνώσεις, την εμπειρία και τα λάθη τους, ενδυναμώνοντας έτσι τον προσωπικό και επαγγελματικό σου χαρακτήρα.