Mentoring για αναποφάσιστες

Ονειρεύεσαι το επόμενο βήμα για την καριέρα σου αλλά δεν ξέρεις προς τα πού να το κάνεις; Το νέο πακέτο του WoT είναι φτιαγμένο για σένα.

Το πρόβλημα

  • Ψάχνεις μια καινούρια θέση/πρόκληση/ιδέα, θέλεις να κάνεις αλλαγή επαγγελματικής κατεύθυνσης, αλλά σου φαίνεται αδύνατο να αποφασίσεις τι είναι αυτό που σε γεμίζει ΚΑΙ ταυτόχρονα έχει τις προοπτικές που θέλεις από τη δουλειά σου. (Σε νιώθουμε.)
  • Αγαπάς πολλά πράγματα, δεν ξέρεις αν είσαι καλή σε κάποιο από αυτά (και σε ποιο), δεν είσαι σίγουρη για το αν οι επιθυμίες σου είναι το ίδιο ή και περισσότερο σημαντικές από τα πρακτικά “εμπόδια” -την εμπειρία σου, την κρίση, την ανεργία, το οικονομικό. (Απόλυτα κατανοητό.)
  • Αναζητάς, λοιπόν, καθοδήγηση και υποστήριξη για να ξεκαθαρίσεις μέσα σου τι θέλεις να κάνεις ως επόμενο βήμα στη δουλειά. (Μπράβο!)

 

Δυστυχώς…

Το mentoring από μόνο του δεν μπορεί να σε βοηθήσει αποτελεσματικά να αντιμετωπίσεις τα παραπάνω. Γιατί;

  • Γιατί οι μέντορες δεν είναι επαγγελματίες σύμβουλοι, είναι άνθρωποι επιτυχημένοι στη δουλειά τους, που μπορούν απλώς να μοιραστούν την εμπειρία και τις γνώσεις τους.
  • Γιατί μία μέντορας πρέπει, ιδανικά, να προέρχεται από το επαγγελματικό πεδίο απ’ όπου προέρχεσαι κι εσύ (ή αυτό στο οποίο θέλεις να πας), άρα δεν έχει την ευρεία εμπειρία που χρειάζεται για να σου δώσει εικόνες και από πολλά άλλα πεδία.
  • Γιατί η στοχοθέτηση και η ιεράρχηση προτεραιοτήτων και επιθυμιών έχει να κάνει με βαθιά προσωπικά πράγματα και απαιτεί συστηματική δουλειά για να μη “σκοντάψει” σε ανασφάλειες και λανθασμένες πεποιθήσεις που κουβαλάμε όλοι μας.

Η λύση

Δημιουργήσαμε ένα καινούριο πακέτο Coaching & Mentoring, που μπορεί να στηρίξει με αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο όλες εσάς που ψάχνετε μια νέα κατεύθυνση στη ζωή σας. Το πακέτο περιλαμβάνει:

  • 4 συνεδρίες Coaching (συνολική διάρκεια 1-2 μήνες) με μία από τις επιλεγμένες συνεργάτιδες του Women On Top. Οι σύμβουλοί μας είναι ειδικά εκπαιδευμένες επαγγελματίες, που μπορούν, μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, να σε βοηθήσουν να εντοπίσεις τους στόχους σου, να περιορίσεις σε 1 ή 2 τα επαγγελματικά πεδία που σε γεμίζουν και να αποκτήσεις μια ξεκάθαρη εικόνα των επόμενων βημάτων για την επαγγελματική σου αλλαγή.
  • 1 πακέτο 6μηνου mentoring με μία από τις μέντορες του WoT στο πεδίο της επιλογής σου Ή 2 πακέτα 3μηνου mentoring με δύο από τις μέντορες του WoT σε δύο διαφορετικά πεδία που θέλεις να διερευνήσεις.
  • Σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, συνεχή παρακολούθηση από την ομάδα του WoT, με συχνά αιτήματα feedback και πρακτική υποστήριξη.

Το κόστος του πακέτου Coaching & Mentoring 2 σε 1 ανέρχεται στα 273 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ). Μπορείς να πληρώσεις μέσω PayPal ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς (IBAN: GR14 0172 0870 0050 8709 3659 321, δικαιούχος: Οργανισμός για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών – Women On Top).

Οι coaches του WoT

Πηνελόπη Θεοδωρακάκου | Women On Top co-founder,  Personal & Business Coach

H Πηνελόπη είναι συνιδρύτρια του οργανισμού Women On Top και πιστοποιημένη Personal and Business Coach.
Σπούδασε Media Studies στο University of Sussex με μεταπτυχιακό στην Επικοινωνία & τις Δημόσιες Σχέσεις στο University of Westminster στο Λονδίνο, ενώ για 15 χρόνια
εργάστηκε στο χώρο της Επικοινωνίας και των Δημοσίων Σχέσεων.
Πλέον, μέσα από τις δράσεις του οργανισμού Women On Top αλλά και μέσα από τη δραστηριοποίησή της ως coach, εστιάζει τις προσπάθειές της στην προσωπική και επαγγελματική ενδυνάμωση γυναικών και εφήβων, σχεδιάζει και υλοποιεί σεμινάρια για, μεταξύ άλλων, την καλλιέργεια και ανάπτυξη ψυχο-κοινωνικών δεξιοτήτων, επαγγελματικού προσανατολισμού, συμφιλίωσης επαγγελματικής-προσωπικής ζωής, διαχείρισης χρόνου και προτεραιοτήτων, υποστηρίζοντας άτομα, ομάδες και οργανισμους.
Παράλληλα, έχει ενεργό ρόλο στο σχεδιασμό, την οργάνωση και τον συντονισμό ενεργειών του δικτύου Mentorkids.

Εύα Καραμαργιού | Σύμβουλος HR

Η Εύα γεννήθηκε στην Αθήνα, πριν απο 35 χρόνια. Όπως συμβαίνει σε πολλούς έφηβους γύρω στα 15 κλήθηκε να αποφασίσει τι θα γίνει όταν μεγαλώσει. Με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς πολύ ψάξιμο διάλεξε να σπουδάσει Ψυχολογία. Τελειώνοντας τις σπουδές της αποφάσισε οτι μάλλον δεν ήθελε να κάνει ακριβώς αυτό και ολοκλήρωσε ενα μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Ανθρωπίνου Δυναμικού, που μάλλον της ταίριαζε καλύτερα. Απο το 2005 εξειδικεύεται στην επιλογή προσωπικού, έχοντας περάσει απο μεγάλους οργανισμούς και έχοντας αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις. Παράλληλα συνεργάζεται εθελοντικά με πολλές οργανώσεις με στόχο να υποστηρίζει κάθε άνθρωπο που προσπαθεί να χαράξει την επαγγελματική του πορεία γιατί πάντα θα πιστεύει οτι η δουλειά πρέπει να είναι πηγή δημιουργίας και χαράς!

Ιωάννα Σπύρου | Certified Personal & Executive Coach

Η Ιωάννα είναι Certified Personal & Executive Coach, Σύμβουλος σε θέματα διαχείρισης και ανάπτυξης ανθρώπινων πόρων και μητέρα δύο αγοριών. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές (MBA) στη Διαχείριση Ανθρώπινων Πόρων, έχει εκπαιδευτεί στην Προσωποκεντρική
Συμβουλευτική, στην Επαγγελματική Αξιολόγηση & Προσανατολισμό, ενώ κατέχει Diploma στο Evidence-Based Coaching, EMCC & AC Accredited.
H καριέρα της ξεκίνησε πριν 17 χρόνια, στο χώρο του HR, όπου κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, μέσα από την ενασχόλησή της με πολλά και απαιτητικά έργα στελέχωσης,
αξιολόγησης, εκπαίδευσης και ανάπτυξης, είχε την ευκαιρία να κατανοήσει σε βάθος το
επιχειρηματικό περιβάλλον και την καθοριστική σημασία του ανθρώπινου παράγοντα.

Τα τελευταία χρόνια, εργάζεται ως freelancer και παρέχει καθοδήγηση σε ατομικό
επίπεδο, σε ανθρώπους που θέλουν να διαχειριστούν θέματα καριέρας, επαγγελματικής και προσωπικής εξέλιξης.
Η αγάπη της για μάθηση, η αναζήτηση μιας διαφορετικής προοπτικής, η δημιουργικότητα
και η αυθεντικότητά της, είναι στοιχεία που φροντίζει η ίδια να αναπτύσσει διαρκώς όπως
και να τα προσφέρει στις συνεργασίες της.

Αριάδνη Λαδά | Leadership & Transformation coach

Η Αριάδνη είναι leadership & transformation coach σε θέματα ηγεσίας, ανάπτυξης δεξιοτήτων και αλλαγής καριέρας, ενώ δουλεύει και με ομάδες σε έργα αναδιοργάνωσης και αποτελεσματικότητας.  Έχει πάνω από 15 χρόνια εμπειρία σε ηγετικές θέσεις στο κομμάτι του ανθρώπινου δυναμικού σε μεγάλες εταιρείες, η οποία την έχει εφοδιάσει με μια καλή αντίληψη για το πως λειτουργούν οι άνθρωποι και τα συστήματα στον επαγγελματικό στίβο, καθώς και για τις ανάγκες που χρειάζεται να καλύψει και τις δεξιότητες που χρειάζεται να αναπτύξει κάθε εργαζόμενος ώστε να πηγαίνει στη δουλειά του με χαρά!

Έχει σπουδάσει Ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδας, Executive Coaching and Organisational Development στην Impact Premium Consulting Services και εργάζεται ως  coach και εκπαιδεύτρια στελεχών από το 2009.  Ταυτόχρονα, είναι Αντιπρόεδρος του Hellenic Coaching Association και μέλος της ομάδας εκπαιδευτών του Diploma in Executive Coaching and OD της Impact Premium Consulting Services.

Βικτωρία Σιδέρη | Personal & Executive Coach

Η Βικτωρία είναι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Business Psychology. Ερευνητικά έχει ασχοληθεί με τις έννοιες της συναισθηματικής νοημοσύνης και του στυλ ηγεσίας και πως αυτές οι δύο συνδέονται στο εργασιακό περιβάλλον. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της ως Personal & Executive Coach στο Athens Coaching Institute και αποτελεί πια μέλος της εκπαιδευτικής του ομάδας, ενώ πραγματοποιεί και Coaching συνεδρίες. Έχει συνεργαστεί με την Unesco Αμαρουσίου ως εισηγήτρια σεμιναρίων αλλά και ως coach σε ατομικές συνεδρίες. Επίσης εργάζεται στο τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους στο κλάδο των Logistics στην Ελλάδα, με εξειδίκευση στις εργασιακές σχέσεις και τα κίνητρα συμπεριφοράς σε εργασιακό περιβάλλον, στην προσωπική ανάπτυξη μέσα στα πλαίσια της επαγγελματικής εξέλιξης του ατόμου, καθώς και στην επιλογή και διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.

Ναταλία Δεληγιώργη | Performance & Development Coach

Η Ναταλία είναι διαπιστευμένη Performance & Development Coach και ασχολείται επαγγελματικά με το coaching από το 2016. Εργάζεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σαν Personal ή Team Coach και συνεργάζεται με επαγγελματίες, επιχειρηματίες και πολλούς startuppers που θέλουν να πάνε τον εαυτό τους, την επιχείρησή τους ή την δραστηριότητά τους στο επόμενο επίπεδο. Μέλος του δικτύου μεντόρων της Envolve Entrepreneurship Awards και της Orange Grove. Έχει εργαστεί σαν Coach σε προγράμματα υποστήριξης και ανάπτυξης επιχειρήσεων & startups και σε προγράμματα Υποστήριξης επιχειρηματικότητας Δήμων της Αττικής. Απολαμβάνει να δουλεύει με ανθρώπους που νιώθουν φιλόδοξοι και θέλουν να καταφέρουν όλα όσα επιθυμούν, ακόμα και αν φαινομενικά δεν έχουν την αυτοπεποίθηση, τα εργαλεία ή τους πόρους που χρειάζονται. 

www.performancecoaching.gr

Πηνελόπη Δημητρακοπούλου | Personal, Executive & Team Coach

Η Πηνελόπη είναι πιστοποιημένη Personal, Executive & Τeam Coach από τον Ιnternational Coaching Federation (ICF Global), κάτοχος πτυχίου Personal and Executive Coaching και πτυχίου Team and Leadership Coaching.

Σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Bath και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΑ) σε νέες τεχνολογίες και media στο Πανεπιστήμιο του Bristol. Τα τελευταία 10 χρόνια εργάζεται ως Sales Representative σε εταιρία βιομηχανικού εξοπλισμού.

Θέλοντας να εφαρμόσει τις γνώσεις που αποκόμισε από τις σπουδές της στον τομέα τον επιχειρήσεων, αποφάσισε το 2015 να ασχοληθεί με το Coaching. Σήμερα εργάζεται ως personal coach, executive και team coach σε εταιρίες και start-ups (σε executive επίπεδο με υψηλόβαθμα στελέχη αλλά και με ομάδες). Η δουλειά της εστιάζει πάνω στην ενδυνάμωση του ατόμου καθώς και την αντιμετώπιση δυσκολιών που εμποδίζουν ένα στέλεχος ή μια ομάδα να πραγματώσει συγκεκριμένους εταιρικούς στόχους.

www.penelopedimitrakopoulou.com