Mentoring για αναποφάσιστες

Το πρόβλημα

  • Ψάχνεις μια καινούρια θέση/πρόκληση/ιδέα, θέλεις να κάνεις αλλαγή επαγγελματικής κατεύθυνσης, αλλά σου φαίνεται αδύνατο να αποφασίσεις τι είναι αυτό που σε γεμίζει ΚΑΙ ταυτόχρονα έχει τις προοπτικές που θέλεις από τη δουλειά σου. (Σε νιώθουμε.)
  • Αγαπάς πολλά πράγματα, δεν ξέρεις αν είσαι καλή σε κάποιο από αυτά (και σε ποιο), δεν είσαι σίγουρη για το αν οι επιθυμίες σου είναι το ίδιο ή και περισσότερο σημαντικές από τα πρακτικά “εμπόδια” -την εμπειρία σου, την κρίση, την ανεργία, το οικονομικό. (Απόλυτα κατανοητό.)
  • Αναζητάς, λοιπόν, καθοδήγηση και υποστήριξη για να ξεκαθαρίσεις μέσα σου τι θέλεις να κάνεις ως επόμενο βήμα στη δουλειά. (Μπράβο!)

 

Δυστυχώς…

Το mentoring από μόνο του δεν μπορεί να σε βοηθήσει αποτελεσματικά να αντιμετωπίσεις τα παραπάνω. Γιατί;

  • Γιατί οι μέντορες δεν είναι επαγγελματίες σύμβουλοι, είναι άνθρωποι επιτυχημένοι στη δουλειά τους, που μπορούν απλώς να μοιραστούν την εμπειρία και τις γνώσεις τους.
  • Γιατί μία μέντορας πρέπει, ιδανικά, να προέρχεται από το επαγγελματικό πεδίο απ’ όπου προέρχεσαι κι εσύ (ή αυτό στο οποίο θέλεις να πας), άρα δεν έχει την ευρεία εμπειρία που χρειάζεται για να σου δώσει εικόνες και από πολλά άλλα πεδία.
  • Γιατί η στοχοθέτηση και η ιεράρχηση προτεραιοτήτων και επιθυμιών έχει να κάνει με βαθιά προσωπικά πράγματα και απαιτεί συστηματική δουλειά για να μη “σκοντάψει” σε ανασφάλειες και λανθασμένες πεποιθήσεις που κουβαλάμε όλοι μας.

Η λύση

Δημιουργήσαμε ένα καινούριο πακέτο Coaching & Mentoring, που μπορεί να στηρίξει με αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο όλες εσάς που ψάχνετε μια νέα κατεύθυνση στη ζωή σας. Το πακέτο περιλαμβάνει:

  • 4 συνεδρίες Coaching (συνολική διάρκεια 1-2 μήνες) με μία από τις επιλεγμένες συνεργάτιδες του Women On Top. Οι σύμβουλοί μας είναι ειδικά εκπαιδευμένες επαγγελματίες, που μπορούν, μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, να σε βοηθήσουν να εντοπίσεις τους στόχους σου, να περιορίσεις σε 1 ή 2 τα επαγγελματικά πεδία που σε γεμίζουν και να αποκτήσεις μια ξεκάθαρη εικόνα των επόμενων βημάτων για την επαγγελματική σου αλλαγή.
  • 1 πακέτο 6μηνου mentoring με μία από τις μέντορες του WoT στο πεδίο της επιλογής σου Ή 2 πακέτα 3μηνου mentoring με δύο από τις μέντορες του WoT σε δύο διαφορετικά πεδία που θέλεις να διερευνήσεις.
  • Σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, συνεχή παρακολούθηση από την ομάδα του WoT, με συχνά αιτήματα feedback και πρακτική υποστήριξη.

Το κόστος του πακέτου Coaching & Mentoring 2 σε 1 ανέρχεται στα 273 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ). Μπορείς να πληρώσεις μέσω PayPal ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς (IBAN: GR14 0172 0870 0050 8709 3659 321, δικαιούχος: Οργανισμός για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών - Women On Top).

Οι coaches του WoT

Αλεξία Αξιώτη | Certified Personal and Executive Coach

H Αλεξία γεννήθηκε στην Αμερική και σπούδασε στην Αγγλία Culture and Communication, με Masters στο Marketing Communications. Μετά από ένα σημαντικό πέρασμα από το χώρο της τέχνης στην Αθήνα, μετακομίζει στην Νορβηγία όπου ξεκινάει την πορεία της στον χώρο της λιανικής και του visual merchandising. Εκπαιδεύεται στην Ελβετία και στη Σουηδία και για τα επόμενα 15 χρόνια, στην Αθήνα πια, ασχολείται με το management μεγάλων, fast-fashion, εταιρειών από όπου λαμβάνει εταιρικό MBA. Κάπου εδώ γνωρίζεται με το coaching και ανοίγεται μια νέα πορεία μπροστά της, εκείνη της αυτογνωσίας και της προσωπικής εξέλιξης. Είναι Certified Personal and Executive Coach, co-founder του Own Your Story και παράλληλα, Speaker Coach του TEDx Athens έχοντας ενεργό ρόλο στην οργάνωση και τον συντονισμό ενεργειών του. Όνειρό της είναι να εμπνέει και να υποστηρίζει τους ανθρώπους να αναγνωρίζουν και να χρησιμοποιούν τις δυνατότητες τους, έτσι ώστε να γράφουν τη δική τους ιστορία ζωής όπως μόνο εκείνοι θέλουν!

Μαρία Γιαρμενίτη | HR Consultant/ Professional coach

Η Μαρία είναι Certified Professional Coach. Είναι διαπιστευμένη Associate Certified Coach από το International Coaching Federation (ICF) και μέλος του European Mentoring & Coaching Council (EMCC).
Είναι απόφοιτος του πιστοποιημένου Αμερικάνικου προγράμματος coaching Success Unlimited Network. Έχει σπουδάσει Οικονομικά (Πτυχίο & Μεταπτυχιακό) στο Πανεπιστήμιο του Essex. Για 17 χρόνια, εργαζόταν στα Χρηματοοικονομικά και Treasury, κατέχοντας θέσεις ευθύνης, σε μεγάλες εταιρίες στην Ελλάδα. Στα 40 της, αποφάσισε να επαναπροσδιορίσει την καριέρα της σε ένα πιο ανθρωποκεντρικό χώρο. Έτσι, μετακινήθηκε στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού, εντάχθηκε και εργάζεται σε μια εταιρία Executive Search. Παράλληλα, εκπαιδεύθηκε και εργάζεται ως Executive & Leadership Coach, εστιάζοντας στην αλλαγή και επαναπροσδιορισμό καριέρας. Η προσέγγιση που ακολουθεί είναι Whole-Person με έμφαση στην ευεξία και στην επίτευξη αποτελεσμάτων.

www.beyondercoaching.com

Ναταλία Δεληγιώργη | Performance & Development Coach

Η Ναταλία είναι διαπιστευμένη Performance & Development Coach και ασχολείται επαγγελματικά με το coaching από το 2016. Εργάζεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σαν Personal ή Team Coach και συνεργάζεται με επαγγελματίες, επιχειρηματίες και πολλούς startuppers που θέλουν να πάνε τον εαυτό τους, την επιχείρησή τους ή την δραστηριότητά τους στο επόμενο επίπεδο. Μέλος του δικτύου μεντόρων της Envolve Entrepreneurship Awards και της Orange Grove. Έχει εργαστεί σαν Coach σε προγράμματα υποστήριξης και ανάπτυξης επιχειρήσεων & startups και σε προγράμματα Υποστήριξης επιχειρηματικότητας Δήμων της Αττικής. Απολαμβάνει να δουλεύει με ανθρώπους που νιώθουν φιλόδοξοι και θέλουν να καταφέρουν όλα όσα επιθυμούν, ακόμα και αν φαινομενικά δεν έχουν την αυτοπεποίθηση, τα εργαλεία ή τους πόρους που χρειάζονται. 

www.performancecoaching.gr 

Πηνελόπη Δημητρακοπούλου | Personal, Executive & Team Coach

Η Πηνελόπη είναι πιστοποιημένη Personal, Executive & Τeam Coach από τον Ιnternational Coaching Federation (ICF Global), κάτοχος πτυχίου Personal and Executive Coaching και πτυχίου Team and Leadership Coaching.

Σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Bath και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΑ) σε νέες τεχνολογίες και media στο Πανεπιστήμιο του Bristol. Τα τελευταία 10 χρόνια εργάζεται ως Sales Representative σε εταιρία βιομηχανικού εξοπλισμού.

Θέλοντας να εφαρμόσει τις γνώσεις που αποκόμισε από τις σπουδές της στον τομέα τον επιχειρήσεων, αποφάσισε το 2015 να ασχοληθεί με το Coaching. Σήμερα εργάζεται ως personal coach, executive και team coach σε εταιρίες και start-ups (σε executive επίπεδο με υψηλόβαθμα στελέχη αλλά και με ομάδες). Η δουλειά της εστιάζει πάνω στην ενδυνάμωση του ατόμου καθώς και την αντιμετώπιση δυσκολιών που εμποδίζουν ένα στέλεχος ή μια ομάδα να πραγματώσει συγκεκριμένους εταιρικούς στόχους.

www.penelopedimitrakopoulou.com 

Πηνελόπη Θεοδωρακάκου | Women On Top co-founder,  Personal & Business Coach

H Πηνελόπη είναι συνιδρύτρια του οργανισμού Women On Top και πιστοποιημένη Personal and Business Coach.
Σπούδασε Media Studies στο University of Sussex με μεταπτυχιακό στην Επικοινωνία & τις Δημόσιες Σχέσεις στο University of Westminster στο Λονδίνο, ενώ για 15 χρόνια
εργάστηκε στο χώρο της Επικοινωνίας και των Δημοσίων Σχέσεων.
Πλέον, μέσα από τις δράσεις του οργανισμού Women On Top αλλά και μέσα από τη δραστηριοποίησή της ως coach, εστιάζει τις προσπάθειές της στην προσωπική και επαγγελματική ενδυνάμωση γυναικών και εφήβων, σχεδιάζει και υλοποιεί σεμινάρια για, μεταξύ άλλων, την καλλιέργεια και ανάπτυξη ψυχο-κοινωνικών δεξιοτήτων, επαγγελματικού προσανατολισμού, συμφιλίωσης επαγγελματικής-προσωπικής ζωής, διαχείρισης χρόνου και προτεραιοτήτων, υποστηρίζοντας άτομα, ομάδες και οργανισμους.
Παράλληλα, έχει ενεργό ρόλο στο σχεδιασμό, την οργάνωση και τον συντονισμό ενεργειών του δικτύου Mentorkids.

Εύα Καραμαργιού | Σύμβουλος HR

Η Εύα γεννήθηκε στην Αθήνα, πριν απο 35 χρόνια. Όπως συμβαίνει σε πολλούς έφηβους γύρω στα 15 κλήθηκε να αποφασίσει τι θα γίνει όταν μεγαλώσει. Με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς πολύ ψάξιμο διάλεξε να σπουδάσει Ψυχολογία. Τελειώνοντας τις σπουδές της αποφάσισε οτι μάλλον δεν ήθελε να κάνει ακριβώς αυτό και ολοκλήρωσε ενα μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Ανθρωπίνου Δυναμικού, που μάλλον της ταίριαζε καλύτερα. Απο το 2005 εξειδικεύεται στην επιλογή προσωπικού, έχοντας περάσει απο μεγάλους οργανισμούς και έχοντας αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις. Παράλληλα συνεργάζεται εθελοντικά με πολλές οργανώσεις με στόχο να υποστηρίζει κάθε άνθρωπο που προσπαθεί να χαράξει την επαγγελματική του πορεία γιατί πάντα θα πιστεύει οτι η δουλειά πρέπει να είναι πηγή δημιουργίας και χαράς!

Σοφία Μακρή | People and Culture Advisor, Career Empowerment Coach

H Σοφία Μακρή είναι People & Culture Advisor (CIPD assoc), πιστοποιημένη ICF Coach (career, executive, team), Σύμβουλος Επαγγελματικής Ενδυνάμωσης και Εκπαιδεύτρια Κοινωνικών Δεξιοτήτων.

Από το 2013 είναι συνιδρύτρια της «ΑΕΛΙΑ εργαστήρι για την επαγγελματική ζωή» (ΑΕΛΙΑ ΑΜΚΕ), ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού επαγγελματικής ενδυνάμωσης (capacity building lab) που προσφέρει γνώση και υποστήριξη (mentoring, δικτύωση) σε ζητήματα επαγγελματικής ανάπτυξης, απασχολησιμότητας & επιχειρηματικότητας σε άτομα κάθε ηλικίας, τόσο μέσω προγραμμάτων της ΑΕΛΙΑ όσο και άλλων συνεργαζόμενων φορέων αλλά και Πανεπιστημίων.

Το 2020 ίδρυσε την ΑELIA Consulting & Coaching, με στόχο να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού σε οργανισμούς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εστιάζοντας στην οργανωσιακή ανάπτυξη και κουλτούρα (Organisational development & culture) καθώς και στην εργασιακή δέσμευση, παραγωγικότητα & εμπειρία των στελεχών σε μια εταιρεία (Employee Engagement, Employee Performance & Employee Experience programs).

Στο παρελθόν ανέπτυξε πλούσια εμπειρία στον σχεδιασμό, στη συγγραφή προτάσεων, στην παρακολούθηση και συντονισμό, στις δράσεις δημοσιότητας, στην ανεύρεση πόρων και στην αξιολόγηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε Εκπαιδευτικούς και Πολιτιστικούς Οργανισμούς καθώς και Πανεπιστήμια. Επίσης, από το 2009 έως το 2012 ήταν Σύμβουλος στην Ειδική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, συμμετέχοντας στο σχεδιασμό και χάραξη εκπαιδευτικής πολιτικής καθώς και στην εποπτεία προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Ελίνα Μαξούρα | Life, Business & Executive Coach

Η Ελίνα πιστεύει στην ομαδικότητα, στη σωστή επικοινωνία και στην προσφορά. Είναι επίμονη και πολύ καλή στο να βοηθάει, να συνεργάζεται, να στηρίζει και να εκπαιδεύει ανθρώπους. Ορισμένα θέματα πάνω στα οποία δουλεύει είναι η συνεργασία με τις coachees ώστε να προχωρήσουν ένα βήμα μπροστά, να φτάσουν εκεί που οι ίδιες επιθυμούν, να βρούν το πού θέλουν να πάνε, να αλλάξουν καριέρα, να χτίσουν μια νέα επιχείρηση, να αλλάξουν την προσωπική τους κατάσταση, να βρούν τα δυνατά τους σημεία, να μετατρέψουν τις αδυναμίες τους σε κινητήριο δύναμη, να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους, το εισόδημά τους, να μάθουν να διαχειρίζονται σωστά το χρόνο τους, να φτιάχνουν πλάνο δράσης και να αυτο-παρακινούνται για δράση, να ξεπεράσουν οποιεσδήποτε περιοριστικές πεποιθήσεις και να πετύχουν ακόμα και «κόντρα σε όλες τις πιθανότητες», να μάθουν να θέτουν στόχους και να τους πετυχαίνουν.

Ιωάννα Σπύρου | Certified Personal & Executive Coach, Business Consultant

Η Ιωάννα από την αρχή της καριέρας της και για πάνω από 18 έτη, δραστηριοποιείται στον χώρο του ανθρώπινου δυναμικού, αναλαμβάνοντας απαιτητικά έργα σε επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων – λιανικού εμπορίου, τεχνολογίας, τροφίμων, παραγωγής, αυτοκινήτου – υποστηρίζοντας τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των διαδικασιών που αφορούν στην επιλογή, αξιολόγηση και ανάπτυξη των ανθρώπων τους.

Σκοπός της είναι να υποστηρίζει όσες και όσους βρίσκονται στο στάδιο της επιλογής, διαχείρισης ή αλλαγής καριέρας, καθώς επίσης και τις/τους επαγγελματίες που συνεργάζεται, έτσι ώστε να ενισχύουν την αυτογνωσία τους, να αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους και να  υλοποιούν τους στόχους τους.

Είναι πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διαχείριση Ανθρώπινων Πόρων – MBA in HR – University of Liverpool. Έχει εκπαιδευτεί στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική – Professional Certificate in Counselling Skills – ICPS, στην Επαγγελματική Αξιολόγηση & Προσανατολισμό – Τμήμα ΦΠΨ, Κέντρο Έρευνας και Αξιολόγησης στην Επαγγελματική Συμβουλευτική και κατέχει Diploma στο Evidence-Based Coaching, EMCC & AC Accredited – Athens Coaching Institute. Επίσης, έχει πιστοποίηση για την χορήγηση του τεστ Επαγγελματικού προσανατολισμού – Ariston Candidates.