Ντία Τολίκα

Ντία Τολίκα

Επίκουρος Καθηγήτρια, Τομέας Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας, Τμήμα Γεωλογίας, ΑΠΘ

Η Ντία είναι Επίκουρος Καθηγήτρια στον Τομέα Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του ΑΠΘ. Έχει βασικό πτυχίο Φυσικής (ΑΠΘ) και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στον Τομέα Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας (ΑΠΘ). Στη συνέχεια έκανε το διδακτορικό της πάνω στην Ανάπτυξη κλιματικών σεναρίων για τις αλλαγές στη βροχόπτωση στην ελληνική περιοχή. Ακολούθησαν οι post-doc σπουδές της πάνω στις Κλιματικές Αλλαγές και τα Ακραία Καιρικά Φαινόμενα. Από το 2009 έχει ακαδημαϊκή θέση στον Τομέα Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας. Τα κύρια επιστημονικά της ενδιαφέροντα είναι η κλιματολογία, ιδιαίτερα στην περιοχή της Μεσογείου, τα κλιματικά μοντέλα, τα σενάρια κλιματικών αλλαγών και τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Χρόνια εμπειρίας

Μέντορας στο WoT από το

Δωρεάν eBook Women On Top in Business 2019

Εγγραφείτε με το email σας στη λίστα ενημέρωσης του WoT in Business και κατεβάστε το eBook με τα αποτελέσματα της Ημερίδας του Women On Top για την Ισότητα στις Επιχειρήσεις 2019.

Σας ευχαριστούμε για την εγγραφή! Θα βρείτε το link για να κατεβάσετε το eBook στο email που θα λάβετε για την επιβεβαίωση της εγγραφής σας.