Επιλογή Σελίδας
Μαρία Καρακωστάνογλου

Μαρία Καρακωστάνογλου

Εξειδικευμένη κινησιολόγος, εκπαιδεύτρια Brain Gym/ Εκπαιδευτικής Κινησιολογίας, 3 in 1 concepts facilitator

Η Μαρία σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετά από ένα μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Δημόσιες Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Watford στην Αγγλία, ένα μεταπτυχιακό στη Διερμηνεία Συνεδρίων και ένα άλλο στη μετάφραση από το Πανεπιστήμιο της Mons στο Βέλγιο, εργάστηκε ως διερμηνέας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι το Νοέμβριο του 1998. Tο 1999 εξαιτίας προσωπικών αναζητήσεων βρέθηκε για πρώτη φορά μπροστά στην εξειδικευμένη κινησιολογία ως πελάτισσα. Ένα χρόνο αργότερα, η ζωή της είχε αλλάξει τόσο πολύ, τόσο εύκολα και ανώδυνα, τόσο γρήγορα, που αναρωτήθηκε τι έκανε η κινησιολόγος για να γίνουν αυτές οι αλλαγές.

Έτσι, από περιέργεια και λόγω των αλλαγών που παρατήρησε στη ζωή της, ξεκίνησε το ταξίδι της στον κόσμο της εξειδικευμένης κινησιολογίας. Τα πρώτα χρόνια η εκπαίδευσή της ήταν εντατικότατη, μέχρι να ολοκληρώσει το βασικό κύκλο σπουδών και να συμπληρώσει τις 1000 ώρες που χρειάζονται επισήμως για να εγγραφεί κανείς στην IASK (International Association of Specialized Kinesiologists). Στη συνέχεια, αρχίζοντας να δουλεύει ως εξειδικευμένη κινησιολόγος συνειδητοποίησε πως στην ουσία προχώρησε -ή καλύτερα συμπλήρωσε- τη δουλειά της διερμηνείας με μια ακόμα γλώσσα, πιο καθολική και παγκόσμια, αυτή του σώματος. Συνέχισε και συνεχίζει την εκπαίδευσή της κάθε χρόνο τόσο στις διάφορες κατευθύνσεις της εξειδικευμένης κινησιολογίας (Educational Kinesiology and Brain Gym, 3in1 concepts, Applied Physiology, Touch for Health, Wellness Kinesiology and Stress Release, Cyberkinetics, Neurokinesiology, LEAP, Hypersens, etc) όσο και σε άλλες μεθόδους (Bal-A-Vis-X, Non Violent Communication, Essential Peacemaking Men and Women, EFT, The Work of Byron Katie, Bal-A-Vis-X) που στόχο έχουν κοινό, να κάνουν τον κάθε άνθρωπο αυτόφωτο και ικανό να αναγνωρίζει και να χρησιμοποιεί τις ικανότητές του για να ορίζει τη ζωή του, να συναλλάσσεται με τους γύρω του, να επιλέγει τον τρόπο αντίδρασής του στα γεγονότα ή τις προκλήσεις της ζωής. Από όλες αυτές τις κατευθύνσεις και μεθόδους, τις οποίες χρησιμοποιεί στις ατομικές συνεδρίες, επέλεξε να εκπαιδευτεί στη διδασκαλία του Brain Gym®. Κι αυτό, γιατί μέσα σε τέσσερις μέρες οι συμμετέχοντες αποκτούν πολύ συγκεκριμένα εργαλεία που τους επιτρέπουν να απλουστεύσουν και βελτιώσουν τη ζωή τους στην καθημερινότητα, να βοηθήσουν την οικογένειά τους και να διαχειριστούν τις αντιξοότητες πιο παραγωγικά και με σαφώς λιγότερο άγχος.

www.kinesiology.gr

Αθήνα

Χρόνια εμπειρίας

Μέντορας στο WoT από το

l

Άρθρα της

Θέλεις να μεγιστοποιήσεις την απόδοσή σου στη δουλειά;

Θέλεις να μεγιστοποιήσεις την απόδοσή σου στη δουλειά;

Αν αναζητάς ένα εργαλείο για να μεγιστοποιήσεις τις μαθησιακές σου ικανότητες και την απόδοσή σου στη δουλειά (αν και όχι μόνο), το πρόγραμμα του Brain Gym που διδάσκει η μέντορας του Women On Top Μαρία Καρακωστάνογλου μπορεί να σε ενδοαφέρει. Το Brain Gym είναι ένα...

Διαβάστε Περισσότερα
Ένα διαφορετικό εργαλείο για τη δουλειά

Ένα διαφορετικό εργαλείο για τη δουλειά

Το Brain Gym είναι μία πολύ ιδιαίτερη και πολύ πρακτική μέθοδος προσωπικής ανάπτυξης, εμπνευσμένη από την εφαρμοσμένη κινησιολογία, κι εμείς θελήσαμε να ανακαλύψουμε αν και τι μπορεί ακριβώς να κάνει για σένα στη δουλειά.

Διαβάστε Περισσότερα