Επιλογή Σελίδας
Σοφία Μακρή

Σοφία Μακρή

Συνιδρύτρια - Υπεύθυνη Οργάνωσης & Χρηματοδοτήσεων (COO) της ΑΕΛΙΑ εργαστήρι για την Επαγγελματική Ζωή Διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων | Mentor- Coach | Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων

Η Σοφία Μακρή είναι Υπεύθυνη Οργάνωσης αλλά και Υπεύθυνη Χρηματοδοτήσεων της ΑΕΛΙΑ. Ήταν Συντονίστρια του μεγαλύτερου προγράμματος της ΑΕΛΙΑ, του “ΕΠΙΝΗΣΙΑ Ηώς”. Είναι εκπαιδεύτρια ενηλίκων και έχει σχεδιάσει αρκετά από τα workshops της ΑΕΛΙΑ, έχοντας υλοποιήσει πάνω από 80 workshops. Έχει υπάρξει μέντορας σε όλα τα Προγράμματα Ενδυνάμωσης της ΑΕΛΙΑ, έχοντας υποστηρίξει ενεργά τους mentee της και μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων.

Η εμπειρία της και η επιτυχία της ως μέντορας την οδήγησε και στο coaching. Είναι σήμερα πιστοποιημένη Coach ICF (personal & executive). Έχει σπουδές Πολιτικής και Δημόσιας Διοίκηση με ειδίκευση στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Πολιτική. Μετά από πρακτική άσκηση σε Ερευνητικά Κέντρα Μελετών, στο Υπουργείο Εξωτερικών και στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, εργάστηκε για πολλά χρόνια στη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε Πανεπιστήμια (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ΑΣΚΤ), Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς (Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Διαχειριστική Αρχή Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Υπουργείου Παιδείας) και Πολιτιστικούς Οργανισμούς (Εθνική Λυρική Σκηνή).

Ανέπτυξε πλούσια εμπειρία στον σχεδιασμό, στη συγγραφή προτάσεων, στην παρακολούθηση και συντονισμό, στις δράσεις δημοσιότητας, στην ανεύρεση πόρων και στην αξιολόγηση των προγραμμάτων. Από το 2009 έως το 2012 ήταν Σύμβουλος στην Ειδική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας (2009-2012) και συμμετείχε στο σχεδιασμό και χάραξη πολιτικής θεμάτων εκπαίδευσης.

Βελιγράδι

Χρόνια εμπειρίας

Μέντορας στο WoT από το