Σουζάνα Παπαφάγου

Σουζάνα Παπαφάγου

Κλινική ψυχολόγος | Αναλυτική ψυχοθεραπεύτρια

Η Σουζάνα σπούδασε στην Ιταλία, στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Ψυχολογίας της Πάρμα, στο πενταετές πρόγραμμα ‘Αναπτυξιακή Κλινική Ερευνητική Ψυχολογία’. Επέστρεψε στην Ελλάδα έπειτα από 7 χρόνια (αφού ολοκλήρωσε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα και την απαιτούμενη πρακτική) και ξεκίνησε αμέσως πενταετή εκπαίδευση στην Ελληνική Εταιρία Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας, όπου πια είναι τακτικό μέλος. Το 2011 ξεκίνησε να παρακολουθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Ινστιτούτο Ψυχοδράματος Αθηνών για 4 χρόνια. Έχει παρακολουθήσει και ολοκληρώσει εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Ελληνική Ψυχοσωματική Εταιρία και συνεχίζει να καταπιάνεται με εκπαιδεύσεις και εποπτικές συνεδρίες στο πλάι σπουδαίων αναλυτών. Από τα 18, “γνωρίζει” και εκπαιδεύει τον εαυτό της σε ψυχοθεραπευτικά πλαίσια -ο πρώτος της Δάσκαλος/μέντορας της έλεγε πάντα “πεπειραμένος θεραπευτής είναι ο πεπειραμένος θεραπευόμενος”. Είναι επιστημονική συνεργάτης στο Αιγινήτειο νοσοκομείο, τα τελευταία χρόνια είναι ομαδική αναλύτρια στο Τμήμα Διαταραχής Προσωπικότητας, ενώ το 2008 ξεκίνησε να εργάζεται στο γραφείο της με οικογένειες, ζευγάρια, ομάδες και ατομικά. Από το 2013 γράφει στο περιοδικό Τaλκ (περιοδικό για γονείς), αναπτύσσοντας κυρίως ψυχολογικά θέματα, και μέσα από τη στήλη της “Μια ψυχολόγος διαβάζει βιβλία “. Σύντομα θα εκδοθεί και το πρώτο της βιβλίο για μικρά παιδιά από τις εκδόσεις Πατάκη.

Χρόνια εμπειρίας

Μέντορας στο WoT από το

Δωρεάν eBook Women On Top in Business 2019

Εγγραφείτε με το email σας στη λίστα ενημέρωσης του WoT in Business και κατεβάστε το eBook με τα αποτελέσματα της Ημερίδας του Women On Top για την Ισότητα στις Επιχειρήσεις 2019.

Σας ευχαριστούμε για την εγγραφή! Θα βρείτε το link για να κατεβάσετε το eBook στο email που θα λάβετε για την επιβεβαίωση της εγγραφής σας.