TITLSkillCamp 2019 Thes facebook event

Skills Camp Thessaloniki 2019

Από τις 3-6/10 έρχεται στη Θεσσαλονίκη μια νέα σειρά πολύτιμων σεμιναρίων επαγγελματικής ενδυνάμωσης από τον οργανισμό Women On Top, με την υποστήριξη του Dixan.

Το Skills Camp Thessaloniki του Women On Top είναι μια σειρά από εργαστήρια επαγγελματικής (και όχι μόνο) ενδυνάμωσης, που θα σε βοηθήσουν να φέρεις τον καλύτερο εαυτό σου στη δουλειά και να διαχειριστείς τις αλλαγές που θέλεις να κάνεις στην καριέρα σου: να κάνεις το πρώτο επιχειρηματικό σου βήμα, να αλλάξεις επαγγελματική κατεύθυνση, να αναπτύξεις τις ηγετικές σου ικανότητες, να έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο, να προωθήσεις τη δουλειά σου, να βρεις τους ιδανικούς πελάτες, συνεργάτες, εργοδότες, να βελτιώσεις την καθημερινότητά σου στη δουλειά.  

Αλλά όχι μόνο αυτό: είναι και μια ευκαιρία να δικτυωθείς, να αντλήσεις έμπνευση και υποστήριξη από μία κοινότητα γυναικών που αναζητά το καλύτερο κάθε στιγμή -και όλα αυτά χωρίς να δυσκολευτείς να απαντήσεις στο δύσκολο ερώτημα "Μα πού να αφήσω τα παιδιά;" (αν έχεις): στο WoT πιστεύουμε ότι παιδιά και γονείς μπορούν και αξίζει να αναπτύσσονται παράλληλα, γι' αυτό και φροντίζουμε να απασχολούμε δημιουργικά τους μικρούς μας συμμετέχοντες (2-12 ετών) για όση ώρα η μαμά τους βελτιώνει τις δικές της (αλλά και τις δικές τους) προοπτικές.

Έχουμε δει τα πιο εκπληκτικά αποτελέσματα στις γυναίκες που αποφασίζουν να επενδύσουν δύο, τρεις ή και τέσσερις ολόκληρες ημέρες στην επαγγελματική τους εκπαίδευση και ενδυνάμωση. Δίνοντας στον εαυτό σου το μήνυμα ότι είσαι αποφασισμένη να κάνεις την αλλαγή, σε συνδυασμό με το ότι βρίσκεσαι καθημερινά ανάμεσα σε γυναίκες που έχουν αντίστοιχους στόχους, όνειρα και ανάγκες με σένα, κερδίζεις τελικά μια εμπειρία μεταμόρφωσης.

Γι’ αυτό και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενες που φέτος, με την πολύτιμη υποστήριξη του Dixan και του κεντρικού του μηνυματος #destizoikathara, δίνουμε τη δυνατότητα σε όσες από εσάς το χρειάζονται να συμμετάσχουν σε όσα σεμινάρια του Skills Camp Thessaloniki θέλουν με πολύ χαμηλή τιμή.

Παρακάτω μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για το αναλυτικό πρόγραμμα των τεσσάρων ημερών, καθώς και τις εντυπώσεις μερικών από τις 180 γυναίκες που έζησαν την εμπειρία κάποιου από τα προηγούμενα Skills Camps του Women On Top.

Σε περιμένουμε!

Πληροφορίες

Πότε: Πέμπτη 3 & Παρασκευή 4/10, 16.00-18.00 και 18.30-20.30 | Σάββατο 5 & Κυριακή 6/10, 10.00-12.00 και 12.30-14.30

Πού: Στο φιλόξενο χώρο του Κήπου, Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη

Πρόγραμμα

Το αναλυτικό πρόγραμμα των workshops έχει ως εξής:

Πέμπτη 3/10 

16.00-18.00 | Εσύ τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις; | Πηνελόπη Θεοδωρακάκου 

Αν από πάντα ήξερες τι δουλειά θέλεις να κάνεις, αυτό το σεμινάριο δεν είναι για σένα.
Αν όμως...
- είσαι σε μια δουλειά που δε σε ικανοποιεί αλλά δεν έχεις ιδέα για το τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις
- αισθάνεσαι ότι δεν έχεις κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο
- νιώθεις ότι σου αρέσουν πάρα πολλά πράγματα και δεν μπορείς να εστιάσεις σε κανένα
... τότε αυτό το σεμινάριο μπορεί να σε βοηθήσει να σχεδιάσεις εύκολα και αποτελεσματικά τα επόμενα βήματά σου στη δουλειά.
Μέσα σε 3 ώρες, μέσα από πρακτικές ασκήσεις, θα δούμε σε βάθος μαζί τα ερωτήματα που θα σε βοηθήσουν να βρεις την απάντηση στην ερώτηση του 1 εκατομμυρίου: εσύ τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις;

18.30-20.30 | Η φωνή του εσωτερικού κριτή: Aντιμετώπισε τις περιοριστικές πεποιθήσεις & πάρε τη ζωή στα χέρια σου | Πηνελόπη Θεοδωρακάκου

Το συγκεκριμένο workshop έχει ως στόχο να μάθουμε τι ακριβώς είναι ο εσωτερικός μας κριτής, ποιός είναι ο ρόλος του και τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τις περιοριστικές σκέψεις που μας αποθαρρύνουν και μας αποτρέπουν από το να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Στο τέλος του workshop θα έχεις μάθει, μέσα απο πρακτικές ασκήσεις: να αναγνωρίζεις τη φωνή του εσωτερικού σου κριτή & να τη διαχωρίζεις από το λογικό τρόπο σκέψης, τρόπους να εξοικειωθείς & να συμφιλιωθείς μαζί του και να τον διαχειρίζεσαι ώστε να μπορέσεις, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά, να ζήσεις τη ζωή σου όπως την έχεις φανταστεί.

Παρασκευή 4/10

16.00-18.00 | Πώς να χρηματοδοτήσεις την επιχειρηματική σου ιδέα | Αγνή Παγούνη

Στόχος αυτού του θεματικού εργαστηρίου είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχουσες μία σφαιρική εικόνα γύρω από τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα. Σκοπεύεις να κάνεις άμεσα το νέο επιχειρηματικό σου βήμα; Διαθέτεις το απαραίτητο κεφάλαιο για αυτό; Εάν όχι, γνωρίζεις ποια είναι τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία για το δικό σου ξεκίνημα; Σε περίπτωση που έχεις ήδη κάνει έναρξη επιχείρησης, μπορείς να έχεις πρόσβαση σε χρηματοδότηση; Φεύγοντας από το σεμινάριο, θα έχεις αποκτήσει μια ολοκληρωμένη εικόνα για το πώς μπορείς να βρεις προγράμματα μέσα από τα οποία θα ενισχυθεί οικονομικά η επιχείρησή σου.

18.30-20.30 | Κάνοντας το άγχος από εχθρό, σύυμαχο | Μαλβίνα Μανασή

Ετυμολογικα "αγχώνομαι/άγχω" σημαινει "πιέζω από κοντά, σφίγγω το λαιμό, στραγγαλίζω". Αυτό κάνουμε στο σώμα όταν αγχωνόμαστε. Συστέλλουμε τους μύες, εμποδίζουμε την αιμάτωση, αφήνουμε την αναπνοή μας να γίνει πιο ρηχή, κι αυτή η αντίδραση έχει πολλαπλές συνέπειες στην υγεία, την ψυχική ισορροπία, τη συμπεριφορά προς τους γύρω μας και την αποτελεσματικότητά μας. Σε αυτό το διαδραστικό εργαστήριο θα γνωρίσουμε μαζί το άγχος, θα αναζητήσουμε την προσωπική χροιά που έχει για την καθεμιά, θα το αναπαραστήσουμε, θα το κατανοήσουμε και θα αναζητήσουμε τρόπους χαλάρωσης, βασισμένους στην ψυχοθεραπεία gestalt αλλά και στη γιογκα, που μας προσφέρουν καλύτερη υγεία και λειτουργικότητα.

 

Σάββατο 5/10

10.00-12.00 | Πώς να δικτυωθείς και να χτίσεις την επαγγελματική σου εικόνα μέσα και έξω από το ίντερνετ | Στέλλα Κάσδαγλη

Ακόμα κι αν αναγνωρίζεις την αξία που έχει ένα ισχυρό δίκτυο γνωριμιών πάνω στο οποίο μπορείς να στηριχτείς για κάθε επαγγελματικό σου βήμα, υπάρχουν πολλά εμπόδια που ίσως να νιώθεις ότι σου κλείνουν το δρόμο προς αυτό. Ίσως να μην ξέρεις από πού να ξεκινήσεις ή να σε τρομάζει η ιδέα του να μιλάς σε ανθρώπους που δε γνωρίζεις. Ίσως να ντρέπεσαι και να πιστεύεις ότι όλοι οι υπόλοιποι είναι πιο καταξιωμένοι από σένα. Σε αυτό το εργαστήριο θα ανακαλύψεις τα εργαλεία για να αντιμετωπίσεις όλους αυτούς τους περιορισμούς και να δημιουργήσεις ένα δυνατό δίκτυο ανθρώπων που θα αλλάξει τελείως την επαγγελματική (ίσως και την προσωπική) σου ζωή. Παράλληλα θα μάθεις να παρουσιάζεις τον εαυτό σου και τη δουλειά σου μέσα από το διαδίκτυο, να αξιοποιείς τα ψηφιακά μέσα για να εδραιωθείς ως ειδική στον τομέα σου και αποφύγεις τα λάθη που κάνουν κακό στην αντίληψη που έχουν οι άλλοι για σένα.

12.30-14.30 | Πώς να χτίσεις σωστά την επιχείρησή σου γύρω από το πάθος σου | Φωτεινή Βαβίτσα

Σε μία εποχή που ψάχνουμε όλοι να ξεχωρίσουμε και να προσφέρουμε το διαφορετικό στην αγορά, έχεις σκεφτεί ποτέ ότι για την επιχείρησή σου αυτό το ξεχωριστό είσαι εσύ και τα χαρακτηριστικά σου γνωρίσματα; Με απλά λόγια, αυτό που θεωρείς δεύτερη φύση σου, το Πάθος σου;
Σε αυτό το εργαστήριο θα ανακαλύψουμε μαζί:
Τι σημαίνει το Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα και η Αξία μίας επιχείρησης;
Πως μπορούν αυτές οι βασικές έννοιες της επιχειρηματικότητας να μας βοηθήσουν;
Πως να κάνουμε κάθε επιχειρηματική ιδέα ξεχωριστή, μέσα από το δικό μας Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα και την Αξία που μόνο εμείς μπορούμε να προσφέρουμε στην αγορά;
Και πως προχωράμε μετά από αυτό;

 

Κυριακή 6/10

10.00-12.00 | Πώς να στήνεις παρουσιάσεις που όλοι θα θυμούνται και να μιλάς σε κοινό χωρίς (πολύ) τρακ  | Γιώτα Ζωγραφάκη

«Δεν μου αρέσει να μιλάω μπροστά σε κόσμο», είναι μια από τις φράσεις που ακούμε (ή λέμε) αρκετά συχνά. Και όμως, εξίσου συχνά καλούμαστε να παρουσιάσουμε ιδέες, μελέτες και projects σε μικρότερα ή μεγαλύτερα ακροατήρια. Ο «φόβος της σκηνής» μπορεί να μειωθεί αν είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένες, αν νιώθουμε σίγουρες για όσα πρόκειται να πούμε και άνετες με τον τρόπο που θα τα παρουσιάσουμε. Ορισμένα από τα ερωτήματα που θα απαντήσουμε κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου είναι τα εξής:

-Τι σημαίνει καλή παρουσίαση; Ποια είναι τα λάθη που καλό είναι να αποφύγω όταν την στήνω;

-Τι να κάνω για να μειώσω τις πιθανότητες να τα χάσω μπροστά στο κοινό;

-Ποιες τεχνικές μπορώ να ακολουθήσω ώστε η ομιλία μου να είναι ευχάριστη και ενδιαφέρουσα για το ακροατήριό μου;

-Πώς μπορώ να αξιοποιήσω αυτήν την ευκαιρία ώστε να αναδείξω τις γνώσεις και την επαγγελματική μου ταυτότητα, χωρίς όμως να ξεφύγω από τον προσωπικό μου πυρήνα;

12.30-14.30 | Πώς να ανακαλύψεις τις ηγετικές σου ικανότητες και να βγεις μπροστά | Στέλλα Κάσδαγλη

Βρίσκεσαι, πρόκειται ή θέλεις να βρεθείς επικεφαλής μιας μικρής ή μεγαλύτερης ομάδας, να εμπνεύσεις τους ανθρώπους που δουλεύουν μαζί σου και μαζί να δημιουργήσετε κάτι καινοτόμο και μοναδικό; Θέλεις να ανταποκρίνεσαι με θάρρος, ανθεκτικότητα και αποτελεσματικότητα στις προκλήσεις που συνοδεύουν μία θέση ευθύνης; Έχεις ως στόχο σου να αυξήσεις την επιρροή σου, άρα και τη δυνατότητά σου να φέρεις μια θετική αλλαγή; Σε αυτό το πρακτικό εργαστήριο, θα ανακαλύψεις ηγετικές ικανότητες που μπορεί να μη γνώριζες ότι διαθέτεις και θα μάθεις πώς να καλλιεργείς τις δεξιότητες εκείνες που θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις μπροστά, σε αυτά για τα οποία αξίζει να προσπαθήσεις. 

Χορηγός

Χορηγός επικοινωνίας

Εντυπώσεις

Σε ένα κομβικό σημείο για την επαγγελματική μου πορεία, η συμμετοχή στο πρώτο Summer Camp ήταν καταλυτική τόσο για αυτό που ακολούθησε όσο και για αυτό που έπεται, καθώς μου έδωσε την απαραίτητη «τροφή για σκέψη» και τις κατευθυντήριες που χρειαζόμουν. Μετά το summer camp, μόνο το γεγονός ότι ήξερα ότι το WoT θα “ήταν εκεί» όταν ήμουν έτοιμη να το αξιοποιήσω ήταν πολύ σημαντικό. Για αυτό και για άλλα φαντάζομαι θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε περισσότερα προσεχώς. Στο επανιδείν λοιπόν!

Είναι κάποιες φορές που το να μιλάς γι' αυτό που αγαπάς, σε μια τόσο ξεχωριστή παρέα γυναικών, σε γεμίζει πιο πολύ κι από παγωμένη μαργαρίτα στον καύσωνα της Αθήνας! Σας ευχαριστώ Women On Top και καλή επιτυχία σε όλες! Ήταν υπέροχα, αν και ήθελα κι άλλο.... Συγχαρητήρια! (Τεράστια εξυπηρέτηση η παροχή φύλαξης παιδιών.)

Μίλησα διεξοδικά στο περιβάλλον μου για το Summer Camp, με ενθουσιασμό κατά τη διάρκεια του και με νοσταλγία μετά την ολοκλήρωση του -για τα οφέλη του μίλησα μέσα από το ότι άρχισα να εφαρμόζω σιγα σιγά πραγματα που μάθαμε. Η συνανατροφή με τόσες διαφορετικές γυναίκες σου δίνει έμπνευση, απαντήσεις και κουράγιο για την συνέχεια.

Ευχαριστώ Women On Top, και Stella Kasdagli για την χαρά που πήρα, τις νέες φίλες που απόκτησα-ελπίζω και συνεργάτιδες σύντομα- και για την ηρεμία που υπήρχε διάχυτη στον χώρο. (Ενας αγχωτικός άνθρωπος σαν εμένα, το εκτιμά πολύ αυτό.)

Το Summer Camp του WoT μου έδωσε την ευκαιρία να επανασυνδεθώ με ό,τι συμβαίνει εκεί έξω, έχοντας αποκοπεί για αρκετά χρόνια από την αγορά εργασίας, αλλά και να ακούσω ιστορίες γυναικών παράλληλες, ανάλογες αλλά και τελείως διαφορετικές από τη δική μου, κάτι που οπωσδήποτε συμβάλλει στην αίσθηση του ανήκειν.

Η ιδέα σας ήταν φανταστική! Για εμένα κάποιες μέρες ήταν πολύ αποκαλυπτικές σχετικά με το τι με κρατάει μακριά από την δική μου "κορυφή"! Περιμένουμε το επόμενο για να φέρουμε περισσότερες Women....on Top!