TITLkalomira papageorgiou

Η Καλομοίρα Παπαγεωργίου στο Live A Legacy από τη Mastercard και το Women On Top

Κατηγορίες: Diversity & Inclusion, Επιμόρφωση, Νέα

Από τις 13/9 έως τις 18/10, παρουσιάζουμε μέσα από το blog του Women On Top τις ξεχωριστές γυναίκες που επιλέχθηκαν ως ομιλήτριες, μέντορες και trainers για την πρωτοβουλία Live A Legacy, που πραγματοποιείται για δεύτερη φορά φέτος, από τη Mastercard και το Women On Top, στις 19/10/2019, στο Ωδείο Αθηνών. Μπες στο Live A Legacy για να μάθεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της εκδήλωσης και τις παράλληλες δράσεις και δήλωσε τη συμμετοχή σου!


 

Η Καλομοίρα είναι συνιδρύτρια και ιδιοκτήτρια της εταιρείας Prigipo Jewelry -γι’ αυτό και, μεταξύ μας, είναι πάντα η «Πριγκιπώ». Ασχολείται με τα χειροποίητα κοσμήματα από 14 ετών, ωστόσο, δοκίμασε την τύχη της στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και στην ΑΚΤΟ. Η επαγγελματική της σχέση με τα κοσμήματα ξεκίνησε στα 23 της, όταν ξεκίνησε το «Πριγκιπώ». Από το 2012 μέχρι σήμερα έχει φτιάξει πολλά κοσμήματα και ένα αναγνωρίσιμο brand, έχει κερδίσει βραβεία και έχει συνεργαστεί με αγαπημένους της επαγγελματίες από τον χώρο της φωτογραφίας, του styling, του digital marketing, της αρχιτεκτονικής και της φαρμακευτικής. Εν συντομία, το «Πριγκιπώ» τής έχει χαρίσει από τις πιο όμορφες εμπειρίες της ζωής της και έτσι ελπίζει να συνεχίσει.

«Τι θα πρέπει να γνωρίζει πρώτα απ’ όλα για σένα κάποιος που σε συναντάει για πρώτη φορά;» τη ρωτάω και μου απαντάει το ότι είναι χαοτική, με πάρα πολλή ενέργεια, συνεχώς. Με βάση τη συνέντευξή μας, διατηρώ τις αμφιβολίες μου για το πρώτο, αλλά μπορώ να σου επιβεβαιώσω το δεύτερο!

Πού διοχετεύεις την ενέργεια σου;

Κατά κύριο λόγο -λανθασμένα- σε πάρα πολλή σκέψη, η οποία τελικά δεν είναι η σκέψη που χρειάζεται να κάνω. Αναλύω διαρκώς το αν είμαι ΟΚ απέναντι στους άλλους, αν έχω κάνει κάποιο λάθος, πώς νιώθουν οι άλλοι για τον τρόπο που έχω συμπεριφερθεί, καταλαβαίνεις. Αναγνωρίζω πια ότι το κάνω, αλλά προσπαθώ να μη μένω σε αυτό. Θέλω να το δουλέψω. Επίσης, προσπαθώ όλες μου οι επιλογές να έχουν μια συνοχή, αν και όταν έρχεται κάποιος για πρώτη φορά σε επαφή μαζί μου δεν το συνειδητοποιεί. Καταλαβαίνω ότι φαίνεται σαν να επικρατεί ένα χάος στη ζωή μου. Τελικά όλα συνδέονται με ένα αόρατο νήμα, αλλά λείπει, για παράδειγμα, το πρόγραμμα που πάντα δυσκολεύομαι να βάλω.

Τι σε βοηθάει σε αυτό;

Τα deadlines. Όταν έχω όλο τον χρόνο μπροστά μου κάθομαι και βαριέμαι να σηκωθώ για να κάνω αυτά που πρέπει. Όταν, από την άλλη, βρίσκομαι υπό την πίεση μιας προθεσμίας, λειτουργώ άψογα.

Πώς δουλεύεις, συνήθως, τις συνήθειες ή τις πεποιθήσεις σου που θέλεις να αλλάξεις;

Αυτή την περίοδο, σκέφτομαι ότι, κάθε πρωί που ξυπνάω, θέλω να βλέπω μπροστά μου μία ερώτηση, ένα quote ίσως, που θα το διαβάζω και θα μου θυμίζει πού είναι καλύτερο να αφιερώνω την ενέργειά μου, έτσι ώστε να μην την ξοδεύω άσκοπα. Κι αυτό το ζήτημα με απασχολεί σε ευρύτερο επίπεδο: τι ξοδεύουμε γενικά και τι αποδίδει.

Τι θα ήθελες να σου έχει πει κάποιος όταν ξεκινούσες την επιχειρηματική σου διαδρομή;

Ότι το να ξεκαθαρίζεις από πριν τα πράγματα σου γλιτώνει χρόνο και χρήμα. Όχι μόνο το να τα βάζεις σε χαρτί, όταν ξεκινάει μια συνεργασία, αλλά και το να κάνεις καλύτερη περιπτωσιολογία. Να μπορείς να προβλέψεις πιο καλά το τι θα γίνει, έτσι ώστε να είσαι προετοιμασμένη γι’ αυτό και να προετοιμάζεις και τους άλλους. Να είσαι πολύ ανοιχτή μαζί τους για το τι μπορεί να πάει στραβά. Επίσης, θα ήθελα κάποιος να μου έχει πει ότι η ενσυναίσθηση έχει ένα όριο. Δεν γίνεται να σκας διαρκώς για το τι νιώθουν οι άλλοι. Γιατί αυτό σε κάνει να φοβάσαι να μιλήσεις, να λες αυτά που πρέπει να πεις, να εκτίθεσαι. Αυτό θα ήθελα να μου έχει πει κάποιος: να μη φοβάμαι να εκτεθώ επειδή σκέφτομαι τι θα πει ο άλλος για μένα.