Τι είναι το Women On Top

Είμαστε σαν γραφείο συνοικεσίων, αλλά με μέντορες αντί για συντρόφους. Αναζητάμε την κατάλληλη μέντορα για σένα και της ζητάμε να σε υποστηρίξει στα επαγγελματικά θέματα που σε απασχολούν. Παράλληλα προσφέρουμε σεμινάρια επαγγελματικής ανάπτυξης και ευκαιρίες δικτύωσης, έτσι ώστε να γίνει η δουλειά ένα από τα ωραιότερα κομμάτια της ζωής σου.

Τι κάνει το Women On Top

Αναζητάμε την κατάλληλη μέντορα για σένα και της ζητάμε να σε υποστηρίξει στα επαγγελματικά θέματα που σε απασχολούν. Στη συνέχεια, παρακολουθούμε διακριτικά και υποστηρίζουμε και τις δυο σας σε ό,τι χρειαστεί, καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας σας.

Παράλληλα, μέσα από το Learning Hub του WoT, που συχνά απευθύνεται και στα δύο φύλα, διοργανώνουμε σεμινάρια επαγγελματικής ανάπτυξης και ευκαιρίες δικτύωσης, έτσι ώστε να γίνει η δουλειά ένα από τα ωραιότερα κομμάτια της ζωής σου.

u

Τι είναι το mentoring

Μία μέντορας βοηθάει τη mentoree της να απαντήσει στους προβληματισμούς της, να ξεκαθαρίσει στόχους που σχετίζονται με την επαγγελματική της εξέλιξη και να οργανώσει ένα πλάνο προκειμένου να πετύχει αυτούς τους στόχους. Ή, όπως μας αρέσει να λέμε, μία μέντορας “κάνει την εμπειρία της σκαλοπάτι για ν’ ανέβεις εσύ λίγο πιο εύκολα, λίγο πιο ψηλά”.

l

Πώς γίνεται

Πρακτικά, το mentoring μπορεί να πάρει πολλές διαφορετικές μορφές, ανάλογα με το τι εξυπηρετεί τις ανάγκες και τη διαθεσιμότητα της κάθε μέντορα και της mentoree της. Μπορεί, για παράδειγμα, να γίνει μέσα από:

– συμβουλευτικές συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο.
– επικοινωνία από απόσταση (μέσω email, τηλεφώνου, Skype κτλ) για εμψύχωση και απάντηση συγκεκριμένων ερωτημάτων.
– ημέρες «shadowing», στις οποίες η mentoree παρακολουθεί τη μέντορά της επί τω έργω, έτσι ώστε να γνωρίσει καλύτερα το επάγγελμα ή ακόμα και την εταιρεία στην οποία δουλεύει.

Σε ποιες απευθύνεται

Σε όλες τις γυναίκες, από 16 ετών και άνω, που θέλουν να βρουν την ιδανική μέντορα για τα επαγγελματικά τους, να προσφέρουν οι ίδιες εθελοντικά mentoring σε γυναίκες με μικρότερη εμπειρία –ή, ακόμα καλύτερα, και τα δύο!

 

Newsletter

Γράψου με το email σου για να ενημερώνεσαι άμεσα για τα νέα του WoT.

Σ' ευχαριστούμε για την εγγραφή!