Mentorkids - Τι θα γινεις οταν μεγαλωσεις;

Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Επιχειρηματικότητα, Μη κατηγοριοποιημένο

Ελάτε να βοηθήσουμε τους εφήβους να βρουν τον επαγγελματικό τους δρόμο.

Το #einai2030 μαζί με το Women On Top, και το Women On Top μαζί με το #einai2030, ανακοινώνουν με χαρά την έναρξη της συνεργασίας τους με την από κοινού εφαρμογή της δράσης Mentorkids και η οποία αφορά στη διοργάνωση συναντήσεων mentoring σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, για μαθητές και μαθήτριες Λυκείου.

shutterstock_175706240

Γιατί;

Γιατί τα παιδιά ηλικίας 15-18 ετών βρίσκονται μπροστά σε μια από τις μεγαλύτερες αποφάσεις της ζωής τους -«Τι να σπουδάσω;».

Πιστεύουμε ότι το mentoring από ενήλικες που έχουν ήδη περπατήσει σε διαφορετικά επαγγελματικά μονοπάτια μπορεί να προσφέρει μια ιδιαίτερη και πολύ χρήσιμη εμπειρία. Σκοπός του, να τα βοηθήσει να γνωρίσουν από κοντά και σε βάθος τη φύση, τις προοπτικές, τις απαιτήσεις και τις δυσκολίες των επαγγελματικών κλάδων που μπορεί ήδη να τα ενδιαφέρουν.

Γι’ αυτό και, βασισμένοι στα κοινά ενδιαφέροντα και την ως τώρα εμπειρία μας, θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερες ομάδες μαθητών λυκείου να έρθουν σε επαφή με καταξιωμένους επαγγελματίες, οι οποίοι μπορούν να τους συζητήσουν μαζί τους άμεσα και πρακτικά και να απαντήσουν με εγκυρότητα στα ερωτήματά τους για τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιούνται.

Πώς;

Σε πρώτη φάση, οι συναντήσεις mentoring θα διοργανώνονται μετά από σχετικό αίτημα καθηγητών ή συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, οι οποίοι θα μπορούν να έρχονται σε επαφή μαζί μας και να δηλώνουν το ενδιαφέρον συγκεκριμένων μαθητών για έναν συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο.

Η συνέχεια είναι δική μας: δύο ή τρεις μέντορες της κοινής μας πλατφόρμας θα συναντιούνται με τα παιδιά, σε προκαθορισμένο χώρο και εκτός ωρών μαθημάτων, και θα συζητούν για 1 ώρα μαζί τους, μοιραζόμενοι τις επαγγελματικές τους εμπειρίες και απαντώντας σε ερωτήματα. Εάν παρουσιαστεί ανάγκη και ενδιαφέρον, οι συναντήσεις μπορούν να επαναλαμβάνονται, με τους ίδιους ή διαφορετικούς μέντορες, προκειμένου τα παιδιά να γνωρίσουν σε βάθος τον επαγγελματικό κλάδο της επιλογής τους.

Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε στο Mentorkids

Αν είστε δάσκαλος ή καθηγητής, είστε κοντά σε παιδιά ηλικίας 15-18 ετών και θέλετε να τα βοηθήσετε να αποκτήσουν μια καλή αίσθηση της επαγγελματικής πραγματικότητας που θα συναντήσουν τα επόμενα χρόνια– ή αν απλώς θέλετε περισσότερες πληροφορίες για όλα αυτά, στείλτε μας email στα info@womenontop.gr και einai2030@gmail.com.

Αν πάλι θέλετε να γίνετε και εσείς μέντορας και να συμβάλετε στην προσπάθειά μας, πατήστε εδώ για να συμπληρώσετε την σχετική φόρμα.

Ποιοι είμαστε

Το Women On Top είναι ένα δίκτυο mentoring που επικεντρώνεται στις γυναίκες και τους επιτρέπει να βρουν την κατάλληλη μέντορα για να τις υποστηρίξει σε θέματα που αντιμετωπίζουν στη δουλειά. Ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2012 και σήμερα έχει να παρουσιάσει ένα επιτυχημένο μοντέλο αλληλοσυνεργασίας και καθοδήγησης, 80 ζευγάρια μεντόρων/mentorees, πάνω από 140 διαθέσιμες μέντορες καθώς και δυναμικά σεμινάρια επαγγελματικής ανάπτυξης για άνεργους, εργαζόμενους, στελέχη και ελευθερους επαγγελματίες.

Το #einai2030 δημιουργήθηκε από μια κοινότητα πολιτών που αποφάσισαν να μην παρακολουθούν πλέον παθητικά την καθημερινή απαξίωση της εκπαίδευσης στην χώρα μας. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε στην δημιουργία μιας νέας αντίληψης για την ζωή και για το κοινό μας μέλλον, το δικό μας και των παιδιών. Ψάχνουμε διαρκώς τρόπους να συναθροίσουμε σε κοινότητες ανθρώπους που νοιάζονται για όλα αυτά και να κάνουμε την συζήτηση για την δημιουργική αλλαγή στην εκπαίδευση το Νο 1 ζήτημα στην χώρα.