TITLFFH_1640x1093_Website_feature

Female Founders Hub

FEMALE FOUNDERS HUB

Μια κοινότητα ανάπτυξης και αλληλοϋποστήριξης για γυναίκες επιχειρηματίες
Τι είναι το Female Founders Hub;

Το Female Founders Hub είναι μια κοινότητα γυναικών επιχειρηματιών από όλη την Ελλάδα, η οποία προσφέρει στα μέλη της ευκαιρίες επιμόρφωσης, ενδυνάμωσης και δικτύωσης, καθώς και δυνατότητες πρόσβασης σε χρηματοδότηση, mentoring και coaching.

Η κοινότητα φιλοξενεί γυναίκες επιχειρηματίες με 2+ χρόνια επιχειρηματικής δραστηριότητας, οι οποίες επιθυμούν να αναπτυχθούν προσωπικά και επαγγελματικά, να ωφεληθούν και να συνεισφέρουν σε μια κοινότητα με όραμα, και να επιτύχουν τους επόμενους στόχους που θα θέσουν για την επιχείρησή τους. 

TITLWhy-We-Need-Female-Centric-Coworking

Μπορείς να ωφεληθείς από τις δράσεις του FFH:

  1. Με το να γίνεις μέλος στο Hub, μέσω του πακέτου GROW, το οποίο περιλαμβάνει 11 (10 διαδικτυακές και 1 διά ζώσης) συναντήσεις επιμόρφωσης, ενδυνάμωσης και δικτύωσης το χρόνο, μια ετήσια συνεργασία mentoring, καθώς και συναντήσεις με χρηματοδοτικούς φορείς. Το κόστος συμμετοχής για το πακέτο GROW είναι 100 ευρώ/χρόνο (12 μήνες). Η συνδρομή σου ισχύει για 12 μήνες, ενώ οι εγγραφές παραμένουν ανοιχτές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. 
  2. Μέσω κάποιου από τους θεματικούς κύκλους που θα ανακοινώνονται στη διάρκεια της χρονιάς, και οι οποίοι θα εστιάζουν σε συγκεκριμένα πεδία επιχειρηματικότητας ή συγκεκριμένους στόχους που θέλεις να πετύχεις για την επιχείρησή σου. Για ορισμένους από τους κύκλους αυτούς οι υποστηρικτές και οι χορηγοί μας θα προσφέρουν υποτροφίες σε ενδιαφερόμενες επιχειρηματίες. Μείνε συντονισμένη για την ανακοίνωση των επόμενων κύκλων.
  3. Με τη δωρεάν εγγραφή σου στο μηνιαίο newsletter του FFH, που είναι αφιερωμένο στην επιχειρηματική σου ανάπτυξη.

Κάνε την εγγραφή σου στο GROW εδώ

TITLcowomen-ZKHksse8tUU-unsplash

Τι περιλαμβάνουν οι συναντήσεις του FFH;

  • Διά ζώσης εκδηλώσεις δικτύωσης 
  • Μηνιαία online fireside chats με ειδικούς από το χώρο της τεχνολογίας, της επικοινωνίας, της ηγεσίας, της βιωσιμότητας και των οικονομικών
  • Συναντήσεις “Ask the coaches”, όπου οι business coaches του WoT προτείνουν εργαλεία, πρακτικές, αλλά και τις κατάλληλες ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις σε σένα και την ομάδα σου, για να φτάσεις ακόμη πιο κοντά στους επιχειρηματικούς σου στόχους
  • Συναντήσεις “Ask the mentors”, όπου οι μέντορες του WoT απαντούν σε ερωτήματα που έχουν θέσει τα μέλη της κοινότητας
  • Συναντήσεις δικτύωσης με εκπροσώπους από διαφορετικούς χρηματοδοτικούς φορείς, για να μάθεις περισσότερα και να αξιολογήσεις διαφορετικές μορφές χρηματοδότησης για την επιχείρησή σου
  • Webinars επιμόρφωσης, με θεματικές που θα καλύψουν τις ανάγκες της επιχείρησής σου, από τους στόχους του επιχειρηματικού σου πλάνου και τη διαχείριση των οικονομικών σου, έως τη δημιουργία & διαχείριση της ομάδας σου και τα τεχνολογικά εργαλεία που θα χρειαστείς για αναπτύξεις την επιχείρησή σου!
FIRESIDE CHAT #1

Παρακολούθησε το πρώτο fireside chat της κοινότητας, με την Leontien van den Brink, η οποία μέσα από την εταιρεία της Pan con Tomate, υποστηρίζει άλλες επιχειρήσεις να βρουν ή να αναθεωρήσουν το λόγο ύπαρξης και το όραμά τους, και να χτίσουν μια στρατηγική επικοινωνίας που θα εστιάζει στο όραμα αυτό και θα το αναδεικνύει.

FIRESIDE CHAT #2

Στην δεύτερη συνάντηση του FFH, συζητάμε με τις Εύα Καραμαργιού, HR Manager at Intrum Customer Services Athens, και Αγγελική Στάθη, People Operations Specialist στo Pop Market, για το πώς μπορούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αρχίσουν να χτίζουν εργαλεία, διαδικασίες και ομάδες, τι προκλήσεις θα αντιμετωπίσουν και πώς θα τις ξεπεράσουν.

FIRESIDE CHAT #3

Στην τρίτη συνάντηση του FFH, ο Νίκος Παυλάκος, Συνιδρυτής & CEO της εταιρείας Orientum, μιλάει για την μέθοδο Scaling-Up, ώστε να μάθεις πώς θα μπορέσεις να οργνωθείς και να αναπτύξεις την επιχείρησή σου χωρίς α) να πεθάνεις στη δουλειά, β) να χάσεις κάτι από τον προσωπικό της χαρακτήρα και γ) να ρισκάρεις πολύ.

FIRESIDE CHAT #4

Στην τελευταία FFH συνάντηση, η Στέλλα Κάσδαγλη, Συνιδρύτρια του Women On Top και Συγγραφέας, μίλησε για την επαγγελματική δικτύωση (για όσες μισούν το networking!). Σε αυτό το βίντεο θα μάθεις πώς να δικτυώνεσαι επαγγελματικά και αποτελεσματικά, ποια είναι τα οφέλη της δικτύωσης, πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις το στρες που ενδεχομένως σου δημιουργεί, και πώς να την αξιοποιήσεις για να πετύχεις τους στόχους σου.

FIRESIDE CHAT #5

Στο τελευταίο fireside chat του FFH που έγινε το καλοκαίρι, η Γαλήνη Ηλιοπούλου, Εργασιακή Ψυχολόγος & Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού, μοιράστηκε σημαντικά βήματα που θα σε βοηθήσουν να διαχειρίζεσαι την ομάδα σου πιο αποτελεσματικά.

FIRESIDE CHAT #6

Στην τελευταία συνάντηση του Female Founders Hub, η Γεωργία Τσιαμαντά, Σύμβουλος σε θέμα τεχνολογίας και ψηφιακού μετασχηματισμού, μοιράστηκε μαζί μας πολύτιμα μυστικά για το ποιες τεχνολογικές υπηρεσίες, προϊόντα και εργαλεία είναι εκείνα που μπορούν πραγματικά να μεταμορφώσουν την επιχείρησή σου και να την κάνουν πιο αποτελεσματική, βιώσιμη και επικερδή.

FIRESIDE CHAT #7

Στο 7ο Fireside Chat του Female Founders Hub, καταπιανόμαστε με αυτό που όλες ξέρουμε ότι χρειάζεται και όλες αποφεύγουμε με μανία: το pitching της επιχείρησης ή της ιδέας μας, σε λίγο χρόνο και με τρόπο που να κάνει υποψήφιους χρηματοδότες/τριες, συνεργάτες, συνεργάτιδες και κάθε είδους υποστηρικτές να θέλουν να μάθουν περισσότερα. Αν θέλεις να εξασκηθείς στο πώς παρουσιάζεις τη δική σου επιχείρηση, παρακολούθησε στο βίντεο τη Στέλλα Κάσδαγλη, συνιδρύτρια του WoT, η οποία μοιράζεται εργαλεία και πολλές ευκαιρίες πρακτικής εφαρμογής!

Έχεις απορίες;

Γιατί να μπω σε μια κοινότητα επιχειρηματιών;

Γιατί να μην μπεις;
Ή, με περισσότερα λόγια:
Όταν αποκτάς τις γνώσεις και τα εργαλεια που χρειάζεσαι για να αναπτυχθείς, τότε έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να επιτύχεις τους στόχους που θέτεις. Όταν, ωστόσο, βρεθείς επιπλέον σε μια κοινότητα, μαζί με άλλες γυναίκες που βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος και είναι εκεί για να αλληλοϋποστηριχθούν, να ενώσουν τις δυνάμεις τους αλλά και να μάθουν η μία από την εμπειρία της άλλης, τότε μπορείς να κάνεις κάθε επιχειρηματικό σου όραμα πραγματικότητα -και να απολαύσεις και τη διαδρομή!

Υπάρχουν κριτήρια επιλογής για το Female Founders Hub;

Για να συμμετάσχεις στο Female Founders Hub θα πρέπει να είσαι γυναίκα επιχειρηματίας, με 3+ χρόνια επιχειρηματικής εμπειρίας, και όρεξη για να αναπτυχθείς.

Μπορώ να δηλώσω συμμετοχή όποτε θέλω;

Η απάντηση είναι ναι! Οι αιτήσεις για το πακέτο GROW που περιλαμβάνει 11 συναντήσεις το χρόνο παραμένουν ανοιχτές και η συνδρομή διαρκεί για 12 μήνες.

Μπορώ να πάρω μέρος στο FFH ενώ είμαι μακριά;

Φυσικά! To Female Founders Hub είναι μια κοινότητα γυναικών επιχειρηματιών από όλη την Ελλάδα. Όχι μόνο μπορείς, λοιπόν, αλλά επιδιώκουμε τη συμμετοχή γυναικών από την περιφέρεια, ακόμα και έξω από τη χώρα.

Πώς θα ενημερωθώ για τους θεματικούς κύκλους του Female Founders Hub;

Οι κύκλοι θα ανακοινώνονται στο site, τα social media μας και φυσικά μέσω του μηνιαίου FFH Newsletter. Αν δεν μας ακολουθείς ήδη, μπορείς να το κάνεις στο LinkedIn, Facebook και Instagram, πλέον και στο TikTok!

Τι είναι POWER UP που θυμάμαι ότι υπήρχε στην αρχική ανακοίνωση;

Το POWER UP είναι ένα πακέτο που δίνει πρόσβαση, εκτός από τις 11 προαναφερθείσες συναντήσεις, και στο FFH Mastermind Group, μια κλειστή ομάδα γυναικών επιχειρηματιών που ενώνουν διαδικτυακά τις δυνάμεις τους μια φορά το μήνα, με στόχο να δουλέψουν σε βάθος τις επιχειρηματικές τους προκλήσεις, και να δημιουργήσουν έναν στενό, ενεργό κύκλο αλληλοϋποστήριξης και ανταλλαγής συμβουλών, εργαλείων, απόψεων και γνώσης.

Οι εγγραφές για το πακέτο αυτό έκλεισαν την 1 Δεκέμβρη, αλλά θα έχεις ξανά την ευκαιρία να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου τον επόμενο χρόνο!