TITLto-wot

Όλα τα νέα μας

Περιηγήσου στα νέα μας, επιλέγοντας κάποια συγκεκριμένη κατηγορία ή ετικέτα:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

TITLcenter.thesis
Νέα του WoT |

Ένας κόμβος συλλογής γνώσης γύρω από την έμφυλη ισότητα

Είσαι φοιτήτρια, μεταπτυχιακή/ός φοιτήτρια/τής, διδακτόρισσα ή ακαδημαϊκός; Έχεις γράψει μελέτες, πτυχιακές, διπλωματικές ή διδακτορικά που αφορούν σε έμφυλα ζητήματα; Σε καλούμε να συμβάλεις στη δημιουργία μιας δυναμικής "δεξαμενής" γνώσης γύρω από την έμφυλη ισότητα!

TITLladylikewot
Mentoring, Άρθρα, Νέα του WoT |

Ask The Mentor: Οι μέντορες του WoT απαντούν σε κάθε επαγγελματική σου απορία

Η νέα συνεργασία του WoT με το LadyLike είναι εδώ! 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στις 19 Νοεμβρίου, εγκαινιάσαμε την εβδομαδιαία στήλη #AskTheMentor, όπου μέντορες του Women On Top απαντούν στις δικές σας απορίες, τους προβληματισμούς, τα διλήμματα και τα εμπόδια που συναντάτε στην επαγγελματική σας ζωή, και σας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη των επιχειρηματικών και επαγγελματικών σας στόχων.

TITLPhoto by RDNE Stock project
Μη κατηγοριοποιημένο, Νέα του WoT, Στον Κόσμο, Συνεργασίες |

Γυναικεία αλληλεγγύη, πέρα από τα σύνορα!

Λίγο πριν το Small Grants Scheme του προγράμματος Stronger Together του British Council φτάσει στο τέλος τους, σας παρουσιάζουμε 2 project που αψήφισαν τα σύνορα, φέρνοντας κοντά γυναίκες διαφορετικών εθνικοτήτων για να εκφραστούν και να ενδυναμωθούν, παρέχοντάς τους το χώρο για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους!

TITLAuthors_volunteers_SiteFeature_1640x1093b
Νέα του WoT |

Η εθελοντική ομάδα αρθρογραφίας του WoT

Ανακοινώνουμε τη δημιουργία μιας ομάδας αρθρογραφίας του WoT, με σκοπό να είμαστε.. on top σε θέματα επικαιρότητας σχετικά με τη συμπερίληψη και τη διαφορετικότητα, σε νέα που αφορούν στην (αν)ισότητα των φύλων στην Ευρώπη και όλον τον κόσμο ή/και στις τελευταίες έρευνες και μελέτες που έχουν δημοσιευτεί για την έμφυλη ισότητα. 

TITLHub_volunteers_SiteFeature_1640x1093b
Νέα του WoT |

Το WoT δημιουργεί εθελοντική ομάδα για το WHEN Hub!

Το WHEN Hub by WoT, το πρώτο hub ενδυνάμωσης γυναικών στην Ελλάδα, με co-working space και παράλληλη απασχόληση βρεφών και παιδιών 0-12 ετών, ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του! Ενώ ολοκληρώνεται η ανακαίνιση και οργανώνονται οι πρώτες εκδηλώσεις, φρεσκάρονται οι διαδικασίες μας και κλείνουν οι τελευταίες εκκρεμότητες, έχουν δημιουργηθεί 2 νέοι ρόλοι εθελοντισμού για τον χώρο που θα στεγάσει τη δράση του Women On Top.

TITLStoRafi_Okt-1640x1093_Site-Feature
Νέα του WoT, Στο Ράφι |

Το βιβλίο του Οκτωβρίου για τη Λέσχη Ανάγνωσης #StoRafi

Για τον μήνα του Οκτωβρίου, βάζουμε #ΣτοΡάφι μας το βιβλίο "Αγώνες και μεταμορφώσεις μιας γυναίκας" του Εντουάρ Λουί, μια συγκινητική αφήγηση της ζωή της μητέρας του συγγραφέα, που καταγράφει τις δυσκολίες, τις θυσίες και τις προσωπικές της μεταμορφώσεις.

TITLSITE FEATURE FINAL (1)
Νέα του WoT |

inc.lude: Καλωσορίστε το αδελφάκι του WoT για την ισότητα και τη συμπερίληψη

Από το 2018, το Women On Top παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής και επιμόρφωσης σε εταιρείες και οργανισμούς, με στόχο να τους υποστηρίξει στο να γίνουν πιο ισότιμοι και συμπεριληπτικοί, τόσο ως εργοδότες όσο και ως πάροχοι προϊόντων και υπηρεσιών. Πριν από μερικούς μήνες, για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε και να αναδείξουμε καλύτερα τις δυνατότητες αυτές και τη θετική αλλαγή που μπορούμε να φέρουμε μέσα από τη δουλειά μας, δημιουργήσαμε την inc.lude.

TITLGP_Dimos-Faistou_1640x1093_Site-Feature (1)
Έρευνες, Νέα του WoT |

Γυναίκες του Δήμου Φαιστού | Δημοσιεύτηκε το 2ο μέρος της έρευνας του Women On Top για τις γυναίκες της περιφέρειας

Στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας πεδίου του Women On Top για τις γυναίκες της περιφέρειας, σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν 4 δίωρα εργαστήρια στις Μοίρες του Δήμου Φαιστού, με την υποστήριξη της Παγκρήτιας Τράπεζας, στα οποία συνολικά συμμετείχαν 35 γυναίκες από όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Φαιστού, ύστερα από ανοιχτό κάλεσμα που πραγματοποίησε ο οργανισμός προς τις κατοίκους της περιοχής. 

TITLOffline Event 31.08.2024-Group photo
Νέα του WoT, Στον Κόσμο, Συνεργασίες |

Πώς μπορούμε να ενδυναμώσουμε μετανάστριες στον εργασιακό χώρο;

Συνεχίζοντας την παρουσίαση των φανταστικών πρωτοβουλιών που υλοποιήθηκαν φέτος στο πλαίσιο του Small Grants Scheme του προγράμματος Stronger Together από το British Council, όπου είδαμε 14 ιδέες από 10 διαφορετικές χώρες να παίρνουν σάρκα και οστά, σειρά έχει το project “Leadership Empowerment for Asian Women in the Workplace”!

TITLr4w.handbook
Εργαλεία, Νέα |

Οδηγός απασχολησιμότητας για τον τομέα της Ενέργειας

Το εργαλείο αυτό δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Ready for Work at Engineering, το εξειδικευμένο πρόγραμμα δεξιοτήτων απασχολησιμότητας του Women On Top για γυναίκες που αναζητούν την πρώτη ή δεύτερη δουλειά τους στον τομέα της ενέργειας, το οποίο διοργανώθηκε με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Ομίλου Motor Oil. Μέσω του προγράμματος, 30 νέες γυναίκες που πρόκειται να αποφοιτήσουν ή έχουν ήδη αποφοιτήσει από Σχολές Μηχανικών, εξοπλίστηκαν με τα απαραίτητα εργαλεία και ανέπτυξαν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να επιτύχουν στον χώρο της Ενέργειας.

TITLdimos.thermis
Επιμόρφωση, Νέα του WoT |

Εργαστήρια ενδυνάμωσης για τις γυναίκες του Δήμου Θέρμης

Στις 23 & 24 Σεπτεμβρίου, ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίας διοργανώνει ένα διήμερο ενδυνάμωσης για τις γυναίκες της κοινότητας, με την υποστήριξη της Metlen Energy & Metals και υπό την Αιγίδα της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας και της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θέρμης. Η υλοποίηση των εργαστηρίων θα γίνει από τον οργανισμό Women On Top.

CAPTDiverse hands touching white paper mockup pink wallpaper
Νέα του WoT, Στον Κόσμο, Συνεργασίες |

Από το Ζαγόρι έως τη Βουλγαρία, κοινότητες ενδυνάμωσης για την έμφυλη ισότητα φέρνουν την αλλαγή

Στο πλαίσιο του Small Grants Scheme του προγράμματος Stronger Together του British Council, το οποίο έδωσε φέτος τη δυνατότητα σε 14 πρωτοβουλίες για την έμφυλη ισότητα να υλοποιηθούν σε 10 διαφορετικές χώρες, δημιουργήθηκαν και 2 ισχυρές κοινότητες που λειτούργησαν ως πλατφόρμα για την προώθηση της ισότητας και την καταπολέμηση των έμφυλων ανισοτήτων, ενισχύοντας τη φωνή και την επιρροή των γυναικών σε κοινωνικό και πολιτι(στι)κό επίπεδο.

TITLGreek of FEMIN-ICT BOOKLET_ V4
Εργαλεία, Ευρωπαϊκά Προγράμματα, Νέα του WoT |

Εμπόδια και προτάσεις για την εκπροσώπηση των γυναικών στην Πληροφορική & τις Νέες Τεχνολογίες

Ο χάρτης προτάσεων πολιτικής περιγράφει συνοπτικά τα ολοκληρωμένα ευρήματα, τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες που προέκυψαν στο πλαίσιο του έργου FEMIN-ICT.