TITLmentoring

Mentoring

TITLmentoring-1

Τι είναι το mentoring

Το mentoring βασίζεται στο μοίρασμα εμπειριών, την καθοδήγηση και την υποστήριξη και μπορεί να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά τις προκλήσεις που συναντάς στην επαγγελματική σου ζωή.

Η μέντοράς σου (ή μεντόρισσα, όπως θες πες το!), μια γυναίκα με μεγαλύτερη εμπειρία από σένα, σε κάποιο επαγγελματικό πεδίο ίδιο ή αντίστοιχο με το δικό σου, μπορεί να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις ζητήματα που έως τώρα θεωρούσες άλυτα, να δεις τα πράγματα με καινούρια ματιά και να κάνεις τη δουλειά ένα από τα ωραιότερα κομμάτια της ζωής σου.

Το mentoring μπορεί να πάρει πολλές μορφές, ανάλογα με τις ανάγκες και τη διαθεσιμότητα της μέντορα και της mentee της: διά ζώσης συναντήσεις, εξ αποστάσεως επικοινωνία (μέσω email, τηλεφώνου, Zoom), ημέρες «shadowing», όπου η mentee παρακολουθεί τη μέντορά της στη δουλειά.

TITLmentoring

Σε ποιες απευθύνεται;

Σε όλες τις γυναίκες, από 16 ετών και πάνω, που θέλουν να βρουν δουλειά, να εξελιχθούν στον επαγγελματικό τους χώρο, να δημιουργήσουν μια δική τους επιχείρηση, να αλλάξουν αντικείμενο, να κάνουν πραγματικότητα τα επαγγελματικά τους όνειρα.

Επίσης, σε γυναίκες με πάνω από 3 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας, που θέλουν να μοιραστούν οι ίδιες, εθελοντικά, ως μέντορες, την ιστορία τους με γυναίκες που έχουν μικρότερη εμπειρία.

Πως δουλεύει το mentoring

Εξερευνάς τις ενεργές μας μέντορες στην πλατφόρμα του Women On Top

Aγοράζεις το πακέτο mentoring που σου ταιριάζει

Κάνεις αίτηση για συνεργασία με την μέντορα που επιθυμείς

Ξεκινάς τη συνεργασία με τη μέντορά σου

TITLwot01

Επισκέψου την πλατφόρμα mentoring του
Women Οn Top για να μάθεις περισσότερα.

ΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Εντυπώσεις από mentees

ALTWomen On Top Testimonials

Δε θα φανταζόμουν ποτέ πως θα συνδεόμουν σε τέτοιο βαθμό με τη μέντορά μου. Ένιωθα ότι με κατάλαβε από την πρώτη επαφή που είχαμε και όσο συνεχίζονταν οι συναντήσεις μας κέρδιζα όλο και περισσότερα από την συνεργασία αυτή. Μέχρι σήμερα είμαι ευγνώμων για τη γνωριμία μας.

Α.Ν. 30 ετών

ALTWomen On Top Testimonials

Θέλω να την ευχαριστήσω ξανά γιατί με άκουσε προσεκτικά, με ενέπνευσε και με βοήθησε πολύ ψυχολογικά σε αυτή τη μεταβατική φάση της ζωής μου. Η μέντοράς μου ήταν μια πηγή έμπνευσης για μένα, με έκανε να αισθανθώ πολύ άνετα και με βοήθησε με τις δικές της εμπειρίες καριέρας που μοιράστηκε μαζί μου.

Μ.Σ. 36 ετών

ALTWomen On Top Testimonials

Η επικοινωνια μου με τη μέντορά μου πραγματικά θεωρώ πως έδωσε μια πολύ διαφορετική τροπή στη ζωή μου. Όταν ξεκινήσαμε να μιλάμε δεν γνώριζα καθόλου πως θέλω να πορευθώ ακαδημαϊκά και επαγγελματικά, και τώρα πια νιώθω μου έδειξε τον δρόμο και ανυπομονώ να ξεκινήσω να δοκιμάζω πράγματα

Μ.Κ. 23 ετών

ALTWomen On Top Testimonials

Μου άρεσε που είχαμε από την πρώτη στιγμή πολύ καλή χημεία, και πάνω σε αυτό χτίστηκε και άνθισε η σχέση μας. Ήταν πάντα εκεί για μένα, στηρίζοντας με και δίνοντας μου μια νέα οπτική και διάσταση των πραγμάτων. Περισσότερο με βοήθησε να εκλογικεύσω άγχος που είχα σχετικά με τη δουλειά, να δω μια μεγαλύτερη εικόνα της πραγματικότητας

Η.Ν. 34 ετών

ALTWomen On Top Testimonials

Η μεντοράς μου ήταν πολύ προσιτή και φιλική και έδειξε από την αρχή πραγματικό ενδιαφέρον. Μάλιστα μέσα από τη δική της πορεία με βοήθησε να καταλάβω πράγματα και εμπόδια που θεωρούσα ότι δε μπορουσα να ξεπεράσω. Οργάνωσε πολύ αποτελεσματικά τη διαδικασία του mentoring χρησιμοποιώντας εργαλεία και μέσα που μας βοηθούσαν να καταγραφουμε όλη την πορεία και τα θέματα των συναντήσεων, να έχουμε κάποια ροή στη συζήτηση και να οδηγούμαστε σε λύσεις.

Σ.Μ. 40 ετών

ALTWomen On Top Testimonials

Αποκόμισα γνώσεις σχετικά με την επαγγελματική μου ταυτότητα και τρόπους (know how) για να την διαμορφώσω. Νιώθω ότι έχω πιο πρακτικά εργαλεία στα χέρια μου για να προχωρήσω στην διαμόρφωση της επαγγελματικής μου πορείας.

Α.Χ. 25 ετών

ALTWomen On Top Testimonials

Ένιωσα περισσότερη αυτοπεποίθηση για τις ικανότητες μου ως επαγγελματία αλλά και την προοπτική μου να επιστρεψω στην αγορά εργασίας. Το mentoring με εκανε να νιώσω και πάλι τις δυνάμεις μου ώστε να ξεκινήσω.

Ε.Π. 47 ετών

ALTWomen On Top Testimonials

Αυξήθηκε η αυτοπεποίθησή μου, ο δυναμισμός μου και η επαγγελματική μου συμπεριφορά. Ανακάλυψα εναλλακτικές απασχόλησης και τις δυνατότητές μου σε ποικίλα θέματα.

Α.Π. 26 ετών

ALTWomen On Top Testimonials

Με έκανε να πιστέψω περισσότερο στην αξία μου. Πίστεψε σε εμένα ως άνθρωπο και ως επαγγελματία περισσότερο απ' όσο εγώ και με έπεισε να δω αλλιώς τον εαυτό μου! Με συμβούλεψε πρακτικά και με ενδιαφέρον. Γενικά η μέντοράς μου ήταν ο,τι χρειαζόμουν για να πιστέψω στις δυνάμεις μου!

Α.Ζ. 36 ετών

ALTWomen On Top Testimonials

Με βοήθησε να αποκτήσω μεγαλύτερη κατανόηση του αντικειμένου του digital marketing και ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή μου ότι μπορώ να ασχοληθώ με το αντικείμενο αν και από άλλο τομέα εργασίας.

Β.Υ. 45 ετών

ALTWomen On Top Testimonials

Προσωπικά, έμεινα πολύ ικανοποιημένη από την συνεργασία με την μέντορά μου! Βάσει των εμπειριών της μπόρεσε να μπει στην θέση μου και να μου δώσει τις συμβουλές και τις κατευθύνσεις της πολύ στοχευμένα.

Ν.Ρ. 29 ετών

ALTWomen On Top Testimonials

Αυτό που με ικανοποίησε περισσότερο στη συνεργασία μας είναι το ότι μου έδωσε μια πιο ξεκάθαρη οπτική σε ρόλους εργασίας μέσα από τη δική της πολυετή εμπειρία. Η θέληση της μέντορας μου και η ενεργητική της ακροαση με βοήθησαν να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου ελεύθερα, χωρίς κριτική και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να λάβω το feedback που χρειαζόμουν. Όσο μοιράστηκε μαζί μου, με βοήθησαν να ξεκαθαρίσω τους επαγγελματικούς μου στόχους και να βάλω τις σκέψεις μου σε μια σειρά.

Μ.Γ. 31 ετών

Εντυπώσεις από μέντορες

ALTWomen On Top Testimonials

Η εμπειρία μου είναι σταθερά εξαιρετική. Αισθάνομαι ότι προσφέρω, ότι υπάρχει μοίρασμα, υποστήριξη και σχέση ενδυνάμωσης. Η σχέση μου με την mentee με βοήθησε να ανοίξω και τους δικούς μου ορίζοντες στο επαγγελματικό επίπεδο, όπως και να κατανοήσω βαθύτερα τις προσωπικές μου επιτυχίες & αποτυχίες. 

Δ.Γ., 39 ετών

ALTWomen On Top Testimonials

Θα περιέγραφα το mentoring ως μία πολύ σημαντική εμπειρία μοιράσματος γνώσεων και ενδυνάμωσης. Μακάρι να υπήρχε κάποιος/α να απευθυνθώ, όταν βρισκόμουν και εγώ στην επαγγελματική συνθήκη που βρίσκεται η mentee μου, για να μου δώσει συμβουλές και κατευθύνσεις. 

Ε.Κ., 52 ετών

ALTWomen On Top Testimonials

Είναι μία όμορφη πρωτοβουλία και εξαιρετικά επωφελής και για τις δύο πλευρές, γιατί η mentee επωφελείται των εμπειριών της μέντορα και η μέντορας επωφελείται σε επίπεδο ψυχικής ικανοποίησης και ανάπτυξης ηγετικών ικανοτήτων. Και όλα αυτά σε ένα πλαίσιο γυναικείας αμοιβαιότητας και αλληλεγγύης. Προσωπικά, πήρα μεγάλη χαρά που η mentee μου πέτυχε τον πρώτο στόχο που είχε θέσει στην αρχή των συναντήσεων μας και που ξεπέρασε το άγχος και τις αμφιβολίες της σχετικά με την επίτευξή του. 

Ο.Μ, 40 ετών

ALTWomen On Top Testimonials

Το mentoring έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προσωπική μου πορεία. Η πρόσφατη συνεργασία μου, μου έδωσε τη δυνατότητα να μοιραστώ την εμπειρία μου με μία νέα κοπέλα, γεμάτη όρεξη για νέες εμπειρίες, κι ελπίζω πραγματικά να μπόρεσα έστω και λίγο να τη βοηθήσω να δει πιο καθαρά τις επιλογές της και να αποκτήσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται ώστε να προχωρήσει με σιγουριά στο μέλλον και να πραγματοποιήσει τα όνειρά της, γιατί έχει τις δυνατότητες. Ήταν μία μοναδική εμπειρία και για μένα, καθώς μου δόθηκε η δυνατότητα να αναπτύξω ένα δεσμό με ένα νέο άνθρωπο. Η ενέργεια της mentee μου τροφοδότησε και τη δική μου ενέργεια. Ανυπομονώ να το ξανακάνω! 

Δ.Κ., 35 ετών

ALTWomen On Top Testimonials

Έχει τρομερή δύναμη να προσφέρεις και να μοιράζεσαι. Επίσης βλέπεις τη διαδρομή σου ξανά και αυτό βοηθάει στο να μπορείς να επαναπροσδιορίζεις τη διαδρομή που θέλεις να χαράξεις στο μέλλον. Με τη mentee μου το ένιωσα αυτό. Με ξαναγνώρισα με κάποιο τρόπο και έβαλε ένα λιθαράκι σε αυτό που θέλω να κάνω από εδώ και στο εξής.

Δ.Γ., 39 ετών

TITLUntitled design

Mentors' Toolbox

Θέλεις να γίνεις ακόμα καλύτερη μέντορας και να αποκτήσεις περισσότερα εφόδια και για τη δική σου επαγγελματική ζωή; 
Εδώ θα βρεις το toolbox της μέντορα, με εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να υποστηρίξεις πιο αποτελεσματικά τις mentees, τις συνεργάτιδες στην ομάδα σου αλλά και όποια γυναίκα θέλεις να δεις να φτάνει λίγο πιο εύκολα λίγο πιο μακριά!
ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ
TITLsyxnes-erotiseis

Συχνές Ερωτήσεις

Πώς μπορεί να με βοηθήσει το mentoring;

Ίσως πιστεύεις ότι οι φίλοι ή η οικογένειά σου είναι απολύτως επαρκείς για να σε βοηθήσουν να απαντήσεις σε αυτά που σε προβληματίζουν στη δουλειά. Ή, αντίθετα, να πιστεύεις ότι τα ζητήματα που αντιμετωπίζεις είναι τόσο δύσκολα που δεν πρόκειται ποτέ να βρουν λύση. Κι όμως, το mentoring στο πλαίσιο του WoT μπορεί να σε βοηθήσει να δεις τα πράγματα με καινούρια ματιά και να κάνεις τη δουλειά ένα από τα ωραιότερα κομμάτια της ζωής σου.

Ποια η διαφορά του mentoring από το coaching και τη συμβουλευτική;

Μια πολύ σημαντική πτυχή της διαδικασίας του mentoring είναι το μοίρασμα γνώσεων και εμπειριών από την πλευρά της μέντορα προς την mentee. Ακόμη, η mentee μπορεί να ζητήσει από την μέντορά της τη γνώμη και το feedback της κι εκείνη να ανταποκριθεί. Αντίθετα, στις συνεργασίες coaching, η/ο coach οφείλει να παραμένει αντικειμενική/ός, να μην εκδηλώνει προσωπικές απόψεις και γνώμες, καθώς και να μη μοιράζεται προσωπικές εμπειρίες. Η/Ο coach χρησιμοποιεί συγκεκριμένες μεθόδους και εργαλεία για την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη της coachee.

Επίσης, στο πλαίσιο του mentoring όπως σχεδιάζεται και υλοποιείται στο WoT, οι μέντορες είναι εθελόντριες προερχόμενες από διάφορα πεδία και τομείς επαγγελματικής ενασχόλησης, ενώ οι coaches προσφέρουν επαγγελματικές υπηρεσίες coaching.

Tέλος, το mentoring μπορεί να αποτελέσει μια μακροπρόθεσμη σχέση, ενώ το coaching είναι (συνήθως) μια πιο βραχυπρόθεσμη, χρονικά, συνεργασία.

Η βασική διαφορά του mentoring από τη συμβουλευτική/θεραπεία είναι ότι το mentoring εστιάζει στην επαγγελματική ανάπτυξη της mentee και δεν εστιάζει σε προσωπικά θέματα/προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Η συμβουλευτική/θεραπεία, από την άλλη, εστιάζει κυρίως στην αυτογνωσία και στην προσωπική ανάπτυξη του ατόμου. Επίσης, όπως και στην περίπτωση του coaching, οι σύμβουλοι είναι εξειδικευμένοι/ες επαγγελματίες που προσφέρουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες επί πληρωμή.

Ωστόσο και οι τρεις προσεγγίσεις χρησιμοποιούν κοινά εργαλεία, πρακτικές και, φυσικά, δεξιότητες όπως η ενεργητική ακρόαση, το χτίσιμο ενός εμπιστευτικού και ασφαλούς πλαισίου και η ενσυναίσθηση.

Τι είναι η πλατφόρμα mentoring του Women On Top;

Μέσω της πλατφόρμας mentoring, μία mentee μπορεί να βρει με εύκολο τρόπο τη μέντορα που της ταιριάζει, να αγοράσει ηλεκτρονικά το πακέτο mentoring που την ενδιαφέρει, και να κάνει άμεσα αίτημα συνεργασίας στη μέντορα της επιλογής της. Η πλατφόρμα λειτουργεί σαν σημείο αναφοράς, καθώς καταγράφει τη διάρκεια που απομένει σε μια σχέση mentoring, στέλνει χρήσιμες ενημερώσεις για τη συνεργασία, επιτρέπει σε μέντορα και mentee να ανανεώνουν τις πληροφορίες του προφίλ τους και πολλά άλλα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
TITL8

Θέλεις να γίνεις μέντορας;

Θέλεις να μοιραστείς τις γνώσεις και την εμπειρία σου με κάποια νεότερη στο χώρο-όπως ίσως θα ήθελες να έχει κάνει κάποια άλλη για σένα στο παρελθόν; Σε θέλουμε μαζί μας!
ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ
TITLa9

Θέλεις να γίνεις mentee;

Αναζητάς τη λύση σε κάποια πρόκληση που αντιμετωπίζεις στη δουλειά; Βρες τη μέντορα που θα σε βοηθήσει να την ανακαλύψεις.
ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ