TITLWOT@HIGGS 01.04.19_Photo by Stephie Grape_lowres (23)

Λέσχη Ανάγνωσης

#StoRafi: Η λέσχη ανάγνωσης του WoT

TITLStoRafi_PlatformFeature

#StoRafi, τη λέσχη ανάγνωσης του Women On Top, διαβάζουμε βιβλία που σχετίζονται με τη γυναικεία ενδυνάμωση και εμπειρία, την έμφυλη ισότητα και την επαγγελματική ανάπτυξη των γυναικών. Στις αρχές κάθε μήνα προτείνουμε στα μέλη της λέσχης από ένα βιβλίο και στο τέλος του μήνα συναντιόμαστε, διά ζώσης ή διαδικτυακά, για να ανταλλάξουμε απόψεις γύρω από αυτό που διαβάσαμε, να συζητήσουμε τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται, να συνομιλήσουμε με ανθρώπους που σχετίζονται με τη δημιουργία ή τη θεματική του, να ανακαλύψουμε κι άλλα βιβλία μαζί και να δημιουργήσουμε μία κοινότητα στην οποία θα συναντιέται η αγάπη μας για το βιβλίο με το όραμά μας για την ισότιμη συμμετοχή γυναικών και αντρών σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Είσαι ευπρόσδεκτη #StoRafi είτε διαβάζεις λίγο, είτε πολύ, είτε νιώθεις πως έχεις διαμορφωμένη άποψη για τα θέματα που θα συζητήσουμε είτε όχι, είτε πρόλαβες να ξεκινήσεις το βιβλίο του μήνα είτε όχι. Διάβασε παρακάτω απαντήσεις στις πιο συχνές απορίες γύρω από τη λέσχη αυτή, ενημερώσου για το βιβλίο και τη συνάντηση του μήνα και μπες κι εσύ Στο Ράφι μας!

Πότε;

Τα βιβλία που διαβάζουμε μαζί ανακοινώνονται στις αρχές κάθε μήνα στο site, τα social media και το newsletter μας. Οι συναντήσεις μας γίνονται στο τέλος κάθε μήνα, απογεύματα 18.00-20.00.

Πού;

Διαδικτυακά στο Zoom ή διά ζώσης στον φιλόξενο χώρο της Βιβλιοθήκης Θεμάτων Ισότητας και Φύλου, Κρατίνου 9 & Αθηνάς, στο κέντρο της Αθήνας.

Τα βιβλία και οι συναντήσεις μας

TITLRafi_Mai23_1640x1093_SiteFeature
calendar icon Ολοκληρώθηκε

Η Συνάντηση του Μαΐου #StoRafi

calendar icon 17 Μαΐου 2023
calendar icon 18:30 - 20:00
calendar icon T.A.F./ the art foundation

Στην καρδιά του Μαΐου, την Τετάρτη 17 του μηνός και ώρα 18:30, η Λέσχη Ανάγνωσης "Στο Ράφι" θα κάνει την μηνιαία συνάντησή της στο T.A.F./ the art foundation, στο πλαίσιο του project MOTHERhood, μιας εικαστικής έκθεσης πλαισιωμένης δράσεις και δρώμενα γύρω από την ιδέα και την πράξη της σύγχρονης μητρότητας. Εκεί θα συζητήσουμε από κοντά το βιβλίο "30 γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο και πώς μπορείς να τον αλλάξεις και εσύ" της Στέλλας Κάσδαγλη, Συνιδρύτριας του Women on Top!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >
TITLRafi_Apr_1640x1093_Featured
calendar icon Ολοκληρώθηκε

Η Συνάντηση του Απριλίου #StoRafi

calendar icon 26 Απριλίου 2023
calendar icon 18:30 - 20:30
calendar icon Online

Η συνάντηση του Aπριλίου θα γίνει διαδικτυακά!

Την Τετάρτη 26 Μαρτίου, στην καθιερωμένη μας ώρα 18:30 – 20:00, θα βρεθούμε ηλεκτρονικά για να συζητήσουμε το βιβλίο "Βουκαμβίλια ΠΟΠ" της μχκ.

Το "Βουκαμβίλια ΠΟΠ" της μχκ, ένα βιβλίο που πιάνει το μάτι από μακριά λόγω εξωφύλλου, και ξύνει τραύματα στην ψυχή λόγω περιεχομένου.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >
TITLRafi_Mar_1640x1093_Featured
calendar icon Ολοκληρώθηκε

Η Συνάντηση του Μαρτίου #StoRafi

calendar icon 22 Μαρτίου 2023
calendar icon 18:30 - 20:00
calendar icon Βιβλιοθήκη Θεμάτων Ισότητας & Φύλου

Δύο εβδομάδες μετά την Παγκόσμια Ημέρα των γυναικών, στις 22/2 (Τετάρτη) και ώρα 18:30-20:00, θα συζητήσουμε από κοντά, στο φιλόξενο χώρο της Βιβλιοθήκης Θεμάτων Ισότητας και Φύλου στο κέντρο της Αθήνας, το βιβλίο του μήνα: “Μαθήματα Χημείας", της Bonnie Garmus.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >
TITLRafi_Ian_1640x1093_Featured
calendar icon Ολοκληρώθηκε

Η συνάντηση του Ιανουαρίου #StoRafi

calendar icon 18 Ιανουαρίου 2023
calendar icon 18:30 - 20:00
calendar icon Βιβλιοθήκη Θεμάτων Ισότητας & Φύλου

Στις 18/1 (Τετάρτη), 18:30-20:00, θα συζητήσουμε από κοντά, στο φιλόξενο χώρο της Βιβλιοθήκης Θεμάτων Ισότητας και Φύλου στο κέντρο της Αθήνας, το βιβλίο του μήνα: “Η Δύναμη των Γυναικών", του Δρ. Ντένις Μακουέγκε.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >
TITLRafi_Dek_1640x1093_Featured
calendar icon Ολοκληρώθηκε

Η συνάντηση του Δεκεμβρίου #StoRafi

calendar icon 21 Δεκεμβρίου 2022
calendar icon 18:30 - 20:30
calendar icon Online

Στις 21 Δεκεμβρίου, Τετάρτη 18:30 - 20:00, κάνουμε την τελευταία συνάντηση της Λέσχης μας για το 2022, και συζητάμε ένα βιβλίο που κάνει βαθιά βουτιά στο θεσμό της μητρότητας και αναδύεται με όλες τις κρυφές και απαγορευμένες σκέψεις γυναικών που συνθλίβονται προσπαθώντας να χωρέσουν στα αποδεκτά από την κοινωνία πρότυπα. Ο λόγος για τα "Άδεια Σπίτια", της Μπρέντα Ναβάρο, ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε διαδικτυακά με ελεύθερη πρόσβαση για όλες, σημείωσε τεράστια επιτυχία και θεωρήθηκε ένα από τα καλύτερα ισπανόφωνα μυθιστορήματα της δεκαετίας.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Συχνές ερωτήσεις

Τι ακριβώς είναι μια λέσχη ανάγνωσης;

Μια λέσχη ανάγνωσης δημιουργείται από ανθρώπους που αγαπούν το διάβασμα και χτίζουν μια κοινότητα με σκοπό να ανακαλύπτουν, να διαβάζουν και να συζητούν περισσότερα ωραία βιβλία -ακόμα και κάποια που από μόνοι/ες τους δεν θα διάλεγαν ποτέ. Κάποιες φορές οι άνθρωποι αυτοί έχουν και κάποιο ακόμα κοινό στοιχείο (τον τόπο διαμονής, το χώρο που εργάζονται ή κάποιο κοινό ενδιαφέρον, όπως εμείς την ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στη δημόσια ζωή) και μπορεί να χτίζουν το περιεχόμενο ή τις συναντήσεις της λέσχης τους και γύρω από αυτό.

Σημείωσε ότι μια λέσχη ανάγνωσης δεν αποτελείται απαραίτητα και αποκλειστικά από βιβλιοφάγους, από πολυμαθείς ή φοβερά διαβασμένους ανθρώπους -ούτε όλα τα μέλη της διαβάζουν κάθε μήνα το βιβλίο που προτείνει η λέσχη, χωρίς να χάνουν ούτε μία συνάντησή της. Πάντα όμως αποτελείται (τελικά) από ανθρώπους που αγαπούν τα βιβλία και τις ιστορίες και έχουν την επιθυμία να μάθουν κάτι παραπάνω όλοι μαζί -και να το μοιραστούν.

Τι πρέπει να κάνω για να γίνω μέλος;

Η συμμετοχή Στο Ράφι είναι εντελώς δωρεάν και δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη εγγραφή.

Για να ενημερώνεσαι σχετικά με το βιβλίο που διαβάζουμε κάθε μήνα, καλό θα είναι να μπαίνεις τακτικά στο site του WoT ή να μας ακολουθήσεις στα social media ή, ακόμα καλύτερα, να γραφτείς στο μηνιαίο newsletter μας για να λαμβάνεις σίγουρα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Για να έρθεις σε κάποια (ή σε όλες) τις συναντήσεις μας, χρειάζεται απλώς να εμφανιστείς!

Θα το εκτιμήσουμε πολύ αν είσαι στη ώρα σου (δεν αργούμε να ξεκινήσουμε), αν δεν διστάζεις να μοιραστείς την άποψή σου (όσο διαφορετική κι αν ακούγεται), να κάνεις ερωτήσεις και να μας προτείνεις βιβλία που μπορεί να διάβασες ή να έχεις ακουστά. Και φυσικά, να φέρεις φίλους ή φίλες σου μαζί!

Αν σου αρέσει πολύ αυτή η διαδικασία και δουλεύεις σε κάποια εταιρεία ή οργανισμό, μπορείς ακόμα και να προτείνεις στο HR σας να επικοινωνήσει μαζί μας για να διοργανώσουμε μια λέσχη ανάγνωσης ειδικά για εσάς.

Πρέπει να είμαι γυναίκα για να συμμετάσχω;

Όχι απαραίτητα! Το Women On Top είναι ένας συμπεριληπτικός οργανισμός και μας χαροποιεί ιδιαίτερα να έχουμε μαζί μας στις δράσεις μας γυναίκες, άντρες και μη δυαδικά άτομα, που ενδιαφέρονται για τις θεματικές που μας αγγίζουν πιο πολύ: την ισότητα στη δημόσια ζωή, το μέλλον της εργασίας, την ενδυνάμωση των γυναικών και άλλων ατόμων που υφίστανται διακρίσεις στη δουλειά λόγω του φύλου τους, τη συμφιλίωση επαγγελματικής/ιδιωτικής ζωής, την ανάδειξη εναλλακτικών μοντέλων ηγεσίας, τη συμπερίληψη και την ποικιλομορφία στην εκπαίδευση. Το σίγουρο είναι πως, ανεξαρτήτως του φύλου σου, θα χρειαστεί να τηρήσεις τις αρχές του σεβασμού και της ενσυναίσθησης που αποτελούν και τη βάση όλων εκείνων που προσπαθούμε να πετύχουμε.

Μπορώ να έρθω σε μία συνάντηση χωρίς να έχω διαβάσει το βιβλίο του μήνα;

Φυσικά! Οι συναντήσεις της λέσχης μας είναι από μόνες τους μια ευκαιρία να ακούσεις, να μάθεις, να ανταλλάξεις απόψεις και να διαμορφώσεις άποψη. όχι μόνο για τα βιβλία που διαβάζουμε αλλά και για τα σημαντικά θέματα με τα οποία καταπιάνονται τα βιβλία αυτά. Στις περισσότερες συναντήσεις μας, θα έχεις την ευκαιρία να ακούσεις και άτομα, ομιλητές και ομιλήτριες, που σχετίζονται με κάποιον τρόπο με το βιβλίο του μήνα ή τη θεματική του, και θα βρίσκονται εκεί για να μας δώσουν τη δική τους μοναδική οπτική.

Γιατί χρειαζεται λέσχη ανάγνωσης το Women On Top;

Η δική μας ερώτηση είναι γιατί αργήσαμε τόσο να τη δημιουργήσουμε!

Βλέπεις, η εμπειρία μας, μέσα και έξω από το WoT, μας έχει δείξει ότι οι κοινότητες ανθρώπων που συναντιούνται, φυσικά ή διαδικτυακά, γύρω από ένα θέμα που τους ενδιαφέρει πολύ, είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθουμε, να δικτυωθούμε, να νιώσουμε πιο δυνατοί και δυνατές, να διαμορφώσουμε ή να αλλάξουμε την άποψή μας, να επικοινωνήσουμε. Και τα βιβλία μας δίνουν άπειρα τέτοια θέματα -άσε που είναι ένα θέμα από μόνα τους.

Πιστεύουμε, επίσης, ότι η ανάγνωση είναι στην ουσία της μια εντελώς κοινωνική διαδικασία, πράγμα που σημαίνει ότι γίνεται πολύ πιο ουσιαστική, απολαυστική και αποτελεσματική όταν την κάνουμε μαζί ή παράλληλα με άλλους ανθρώπους που εμπιστευόμαστε και εκτιμούμε.

Για μας, στο WoT, τέλος, αυτή η λέσχη ανάγνωσης είναι μια ξεχωριστή ευκαιρία να συνομιλήσουμε με ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τη δουλειά και το όραμά μας για θέματα που στην καθημερινή μας ζωή δεν συζητάμε συχνά αλλά που, κατά τη γνώμη μας, είναι κρίσιμα για τη δικαιοσύνη, την ανάπτυξη και την ευημερία όλων μας.

Πώς μπορώ να σας προτείνω ένα βιβλίο κι εγώ;

Με όποιον τρόπο θες, θα χαρούμε ιδιαιτέρως!

Μπορείς να μας στείλεις ένα email στο info@womenontop.gr, να στείλεις ένα μήνυμα στη φόρμα επικοινωνίας μας ή στο Facebook page μας, να έρθεις σε κάποια από τις συναντήσεις μας και να μας το προτείνεις αυτοπροσώπως.

Φρόντισε μόνο το βιβλίο που έχεις κατά νου να έχει μεταφραστεί στα ελληνικά, να βρίσκεται σε κυκλοφορία και να σχετίζεται, με κάποιον τρόπο, με τις θεματικές, τα ενδιαφέροντα και το όραμα του Women On Top.