TITLWOT@HIGGS 01.04.19_Photo by Stephie Grape_lowres (23)

Λέσχη Ανάγνωσης

#StoRafi: Η λέσχη ανάγνωσης του WoT

TITLStoRafi_PlatformFeature

#StoRafi, τη λέσχη ανάγνωσης του Women On Top, διαβάζουμε βιβλία που σχετίζονται με τη γυναικεία ενδυνάμωση και εμπειρία, την έμφυλη ισότητα και την επαγγελματική ανάπτυξη των γυναικών. Στις αρχές κάθε μήνα προτείνουμε στα μέλη της λέσχης από ένα βιβλίο και στο τέλος του μήνα συναντιόμαστε, διά ζώσης ή διαδικτυακά, για να ανταλλάξουμε απόψεις γύρω από αυτό που διαβάσαμε, να συζητήσουμε τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται, να συνομιλήσουμε με ανθρώπους που σχετίζονται με τη δημιουργία ή τη θεματική του, να ανακαλύψουμε κι άλλα βιβλία μαζί και να δημιουργήσουμε μία κοινότητα στην οποία θα συναντιέται η αγάπη μας για το βιβλίο με το όραμά μας για την ισότιμη συμμετοχή γυναικών και αντρών σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Είσαι ευπρόσδεκτη #StoRafi είτε διαβάζεις λίγο, είτε πολύ, είτε νιώθεις πως έχεις διαμορφωμένη άποψη για τα θέματα που θα συζητήσουμε είτε όχι, είτε πρόλαβες να ξεκινήσεις το βιβλίο του μήνα είτε όχι. Διάβασε παρακάτω απαντήσεις στις πιο συχνές απορίες γύρω από τη λέσχη αυτή, ενημερώσου για το βιβλίο και τη συνάντηση του μήνα και μπες κι εσύ Στο Ράφι μας!

Πότε;

Τα βιβλία που διαβάζουμε μαζί ανακοινώνονται στις αρχές κάθε μήνα στο site, τα social media και το newsletter μας. Οι συναντήσεις μας γίνονται στο τέλος κάθε μήνα, απογεύματα 18.00-20.00.

Πού;

Διαδικτυακά στο Zoom ή διά ζώσης στον φιλόξενο χώρο της Βιβλιοθήκης Θεμάτων Ισότητας και Φύλου, Κρατίνου 9 & Αθηνάς, στο κέντρο της Αθήνας.

Τα βιβλία και οι συναντήσεις μας

TITLStoRafi_Iounios-1640x1093_SiteFeature
calendar icon Ολοκληρώθηκε

Η Συνάντηση του Ιουνίου #StoRafi

calendar icon 19 Ιουνίου 2024
calendar icon 18:30 - 20:00
calendar icon Online

Η συνάντηση του Ιουνίου θα γίνει διαδικτυακά! Την Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 18:30-20:00, θα βρεθούμε διαδικτυακά για να συζητήσουμε το βιβλίο “Όλα για την αγάπη" της bell hooks, μια δυνατή, επίκαιρη επιβεβαίωση της αλλαγής που μπορούν να επιφέρουν οι αποκαλύψεις της στις καρδιές και το μυαλό μας προς το καλύτερο.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >
TITLStoRafi_Maios-1640x1093_Site-Feature
calendar icon Ολοκληρώθηκε

Η συνάντηση του Μαΐου #StoRafi

calendar icon 29 Μαΐου 2024
calendar icon 18:30 - 20:00
calendar icon Athens Book Space

Η συνάντηση του Μαΐου για τη Λέσχη Ανάγνωσης #ΣτοΡάφι θα γίνει την Τετάρτη, 29/5 στις 18:30, στο Athens Book Space, όπου θα συζητήσουμε το «Όσο οι λεμονιές ανθίζουν» της Zoulfa Katouh από τις Εκδόσεις Διόπτρα, ένα βιβλίο για τον πόλεμο, τα όνειρα και την ανάγκη του να βρει κανείς τη θέση του στον κόσμο.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >
TITLmikres.epikindynes.rafi
calendar icon Ολοκληρώθηκε

Η "Επικίνδυνη" συνάντηση του Απριλίου #StoRafi!

calendar icon 24 Απριλίου 2024
calendar icon 18:00 - 22:00
calendar icon ΡΟΜΑΝΤΣΟ

Η συνάντηση του Απριλίου θα είναι δια ζώσης & εορταστική! Την Τετάρτη, 24 Απριλίου στις 18:00, θα έχουμε μια πολύ ξεχωριστή συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης #ΣτοΡάφι, καθώς θα βρεθούμε στην επίσημη παρουσίαση-party του βιβλίου "Μικρές Επικίνδυνες" από τις εκδόσεις Keybooks, μια πρωτοβουλία των αθηΝΕΑ, Women On Top & Women Act.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >
TITLStoRafi_Martios-1640x1093_SiteFeature
calendar icon Ολοκληρώθηκε

Η Λέσχη Ανάγνωσης #ΣτοΡάφι πηγαίνει στο ΕΜΣΤ!

calendar icon 20 Μαρτίου 2024
calendar icon 17:00 - 19:30
calendar icon ΕΜΣΤ

Αυτόν τον μήνα, το Ράφι μας φεύγει από την βιβλιοθήκη του Women On Top και επισκέπτεται το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Σε μια μοναδική ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με το έργο της Λήδας Παπακωνσταντίνου, η Λέσχη Ανάγνωσης #ΣτοΡάφι θα περιηγηθεί στην αναδρομική της έκθεση, για να δούμε πώς ζητήματα έμφυλης ταυτότητας, προσωπικής & συλλογικής μνήμης, σχέσης λόγου & σωματικότητας, αποκτούν κοινωνική διάσταση μέσα από την εικαστική της τέχνη.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >
TITLStoRafi_Fevrouarios-1640x1093_SiteFeature
calendar icon Ολοκληρώθηκε

Η Συνάντηση του Φεβρουαρίου #StoRafi

calendar icon 28 Φεβρουαρίου 2024
calendar icon 18:00 - 20:30
calendar icon Online

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στις 18:00-19:30, θα βρεθούμε διαδικτυακά για να συζητήσουμε το βιβλίο “Άγρυπνη να επιθυμώ” των Πατ Πάρκερ, Όντρι Λορντ και Σέριλ Κλαρκ. Ο αφοπλιστικός λόγος και η έκφραση χωρίς επιτηδεύσεις 3 μαύρων γυναικών, φεμινιστριών και ακτιβιστριών, μεταφράζεται στα Ελληνικά και συγκεντρώνεται σε αυτό το βιβλίο-ανθολογία που διαβάζουμε για τον μήνα του Φεβρουαρίου στη Λέσχη μας.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >
TITLStoRafi_Ianouarios-1640x1093_SiteFeature
calendar icon Ολοκληρώθηκε

Η πρώτη συνάντηση του 2024 #StoRafi

calendar icon 31 Ιανουαρίου 2024
calendar icon 18:30 - 20:00
calendar icon Βιβλιοθήκη Θεμάτων Ισότητας & Φύλου

Η συνάντηση του Ιανουαρίου θα είναι δια ζώσης!

Την Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου Νοεμβρίου στις 18:30-20:00, θα συναντηθούμε στο φιλόξενο χώρο της Βιβλιοθήκης Θεμάτων Ισότητας και Φύλου στο κέντρο της Αθήνας, για να συζητήσουμε από κοντα το βιβλίο του μήνα: Εγαζόμενο Αγόρι, της Λένας Διβάνη.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Συχνές ερωτήσεις

Τι ακριβώς είναι μια λέσχη ανάγνωσης;

Μια λέσχη ανάγνωσης δημιουργείται από ανθρώπους που αγαπούν το διάβασμα και χτίζουν μια κοινότητα με σκοπό να ανακαλύπτουν, να διαβάζουν και να συζητούν περισσότερα ωραία βιβλία -ακόμα και κάποια που από μόνοι/ες τους δεν θα διάλεγαν ποτέ. Κάποιες φορές οι άνθρωποι αυτοί έχουν και κάποιο ακόμα κοινό στοιχείο (τον τόπο διαμονής, το χώρο που εργάζονται ή κάποιο κοινό ενδιαφέρον, όπως εμείς την ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στη δημόσια ζωή) και μπορεί να χτίζουν το περιεχόμενο ή τις συναντήσεις της λέσχης τους και γύρω από αυτό.

Σημείωσε ότι μια λέσχη ανάγνωσης δεν αποτελείται απαραίτητα και αποκλειστικά από βιβλιοφάγους, από πολυμαθείς ή φοβερά διαβασμένους ανθρώπους -ούτε όλα τα μέλη της διαβάζουν κάθε μήνα το βιβλίο που προτείνει η λέσχη, χωρίς να χάνουν ούτε μία συνάντησή της. Πάντα όμως αποτελείται (τελικά) από ανθρώπους που αγαπούν τα βιβλία και τις ιστορίες και έχουν την επιθυμία να μάθουν κάτι παραπάνω όλοι μαζί -και να το μοιραστούν.

Τι πρέπει να κάνω για να γίνω μέλος;

Η συμμετοχή Στο Ράφι είναι εντελώς δωρεάν και δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη εγγραφή.

Για να ενημερώνεσαι σχετικά με το βιβλίο που διαβάζουμε κάθε μήνα, καλό θα είναι να μπαίνεις τακτικά στο site του WoT ή να μας ακολουθήσεις στα social media ή, ακόμα καλύτερα, να γραφτείς στο μηνιαίο newsletter μας για να λαμβάνεις σίγουρα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Για να έρθεις σε κάποια (ή σε όλες) τις συναντήσεις μας, χρειάζεται απλώς να εμφανιστείς!

Θα το εκτιμήσουμε πολύ αν είσαι στη ώρα σου (δεν αργούμε να ξεκινήσουμε), αν δεν διστάζεις να μοιραστείς την άποψή σου (όσο διαφορετική κι αν ακούγεται), να κάνεις ερωτήσεις και να μας προτείνεις βιβλία που μπορεί να διάβασες ή να έχεις ακουστά. Και φυσικά, να φέρεις φίλους ή φίλες σου μαζί!

Αν σου αρέσει πολύ αυτή η διαδικασία και δουλεύεις σε κάποια εταιρεία ή οργανισμό, μπορείς ακόμα και να προτείνεις στο HR σας να επικοινωνήσει μαζί μας για να διοργανώσουμε μια λέσχη ανάγνωσης ειδικά για εσάς.

Πρέπει να είμαι γυναίκα για να συμμετάσχω;

Όχι απαραίτητα! Το Women On Top είναι ένας συμπεριληπτικός οργανισμός και μας χαροποιεί ιδιαίτερα να έχουμε μαζί μας στις δράσεις μας γυναίκες, άντρες και μη δυαδικά άτομα, που ενδιαφέρονται για τις θεματικές που μας αγγίζουν πιο πολύ: την ισότητα στη δημόσια ζωή, το μέλλον της εργασίας, την ενδυνάμωση των γυναικών και άλλων ατόμων που υφίστανται διακρίσεις στη δουλειά λόγω του φύλου τους, τη συμφιλίωση επαγγελματικής/ιδιωτικής ζωής, την ανάδειξη εναλλακτικών μοντέλων ηγεσίας, τη συμπερίληψη και την ποικιλομορφία στην εκπαίδευση. Το σίγουρο είναι πως, ανεξαρτήτως του φύλου σου, θα χρειαστεί να τηρήσεις τις αρχές του σεβασμού και της ενσυναίσθησης που αποτελούν και τη βάση όλων εκείνων που προσπαθούμε να πετύχουμε.

Μπορώ να έρθω σε μία συνάντηση χωρίς να έχω διαβάσει το βιβλίο του μήνα;

Φυσικά! Οι συναντήσεις της λέσχης μας είναι από μόνες τους μια ευκαιρία να ακούσεις, να μάθεις, να ανταλλάξεις απόψεις και να διαμορφώσεις άποψη. όχι μόνο για τα βιβλία που διαβάζουμε αλλά και για τα σημαντικά θέματα με τα οποία καταπιάνονται τα βιβλία αυτά. Στις περισσότερες συναντήσεις μας, θα έχεις την ευκαιρία να ακούσεις και άτομα, ομιλητές και ομιλήτριες, που σχετίζονται με κάποιον τρόπο με το βιβλίο του μήνα ή τη θεματική του, και θα βρίσκονται εκεί για να μας δώσουν τη δική τους μοναδική οπτική.

Γιατί χρειαζεται λέσχη ανάγνωσης το Women On Top;

Η δική μας ερώτηση είναι γιατί αργήσαμε τόσο να τη δημιουργήσουμε!

Βλέπεις, η εμπειρία μας, μέσα και έξω από το WoT, μας έχει δείξει ότι οι κοινότητες ανθρώπων που συναντιούνται, φυσικά ή διαδικτυακά, γύρω από ένα θέμα που τους ενδιαφέρει πολύ, είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθουμε, να δικτυωθούμε, να νιώσουμε πιο δυνατοί και δυνατές, να διαμορφώσουμε ή να αλλάξουμε την άποψή μας, να επικοινωνήσουμε. Και τα βιβλία μας δίνουν άπειρα τέτοια θέματα -άσε που είναι ένα θέμα από μόνα τους.

Πιστεύουμε, επίσης, ότι η ανάγνωση είναι στην ουσία της μια εντελώς κοινωνική διαδικασία, πράγμα που σημαίνει ότι γίνεται πολύ πιο ουσιαστική, απολαυστική και αποτελεσματική όταν την κάνουμε μαζί ή παράλληλα με άλλους ανθρώπους που εμπιστευόμαστε και εκτιμούμε.

Για μας, στο WoT, τέλος, αυτή η λέσχη ανάγνωσης είναι μια ξεχωριστή ευκαιρία να συνομιλήσουμε με ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τη δουλειά και το όραμά μας για θέματα που στην καθημερινή μας ζωή δεν συζητάμε συχνά αλλά που, κατά τη γνώμη μας, είναι κρίσιμα για τη δικαιοσύνη, την ανάπτυξη και την ευημερία όλων μας.

Πώς μπορώ να σας προτείνω ένα βιβλίο κι εγώ;

Με όποιον τρόπο θες, θα χαρούμε ιδιαιτέρως!

Μπορείς να μας στείλεις ένα email στο info@womenontop.gr, να στείλεις ένα μήνυμα στη φόρμα επικοινωνίας μας ή στο Facebook page μας, να έρθεις σε κάποια από τις συναντήσεις μας και να μας το προτείνεις αυτοπροσώπως.

Φρόντισε μόνο το βιβλίο που έχεις κατά νου να έχει μεταφραστεί στα ελληνικά, να βρίσκεται σε κυκλοφορία και να σχετίζεται, με κάποιον τρόπο, με τις θεματικές, τα ενδιαφέροντα και το όραμα του Women On Top.