TITLgia-epixeriseis

Υπηρεσίες

Συμβουλευτική, επιμόρφωση και διαχείριση έργου για την ισότητα και τη συμπερίληψη

Το Women On Top παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής, επιμόρφωσης και διαχείρισης έργου για την ισότητα και τη συμπερίληψη σε επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Το 2021, υποστηρίξαμε ως εκπαιδευτικός εταίρος 30 οργανισμούς για να διεκδικήσουν το πιλοτικό Σήμα Ισότητας του προγράμματος SHARE, που υλοποιήθηκε από την Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, το ΚΕΘΙ και το Women On Top.

Συμβουλευτική

Το WoT αναλαμβάνει να σχεδιάσει και να επικοινωνήσει στο εσωτερικό & εξωτερικό της εταιρείας πολιτικές που αφορούν σε σημαντικές διαστάσεις της ισότητας και της συμπερίληψης.

TITLsymvouleutiki

Συγκεκριμένα:

 • Πρόληψη της βίας & της παρενόχλησης 
 • Πρόληψη άμεσων & έμμεσων διακρίσεων 
 • Ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στη στρατηγική & λειτουργία (gender mainstreaming) 
 • Συμφιλίωση επαγγελματικής/ιδιωτικής ζωής 
 • Αξιολόγηση συμπεριληπτικότητας διαφημίσεων & μηνυμάτων 
 • Εφαρμογή κριτηρίων ισότητας και συμπερίληψης στην επιλογή και διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας

Αναλαμβάνει επίσης να διαχειριστεί έργα:

 • Αποτίμησης έμφυλου αντικτύπου
 • Κατάρτισης πλάνων ισότητας 
 • Σχεδιασμού και λειτουργίας υποδομών για την υποστήριξη εργαζομένων με οικογένεια

Ενδυνάμωση

Υποστηρίζουμε γυναικεία ταλέντα με εργαλεία το mentoring, την επιμόρφωση και την ανάπτυξη κοινοτήτων.

TITLdrasi (1)

Mentoring & δικτύωση

Το μοίρασμα εμπειριών, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η δικτύωση που προσφέρει το mentoring επιδρούν καταλυτικά στις ευκαιρίες & δυνατότητες οποιασδήποτε γυναίκας να επιτύχει τα επαγγελματικά της όνειρα και να εξελιχθεί στη δουλειά. Με οδηγό μας την τεχνογνωσία 11 χρόνων στη δημιουργία, παρακολούθηση και αξιολόγηση πάνω από 1500 σχέσεων mentoring, το Women On Top αναλαμβάνει το χτίσιμο συνεργασιών που συμβάλλουν στην επαγγελματική ανάπτυξη των mentees αλλά και των μεντόρων που τις υποστηρίζουν.

TITLwot2022

Επιμόρφωση

Σε συνεργασία με επιλεγμένες εκπαιδεύτριες & εκπαιδευτές, με σημαντική εμπειρία στην ενδυνάμωση γυναικών εργαζόμενων, προσφέρουμε προγράμματα ανάπτυξης δεξιοτήτων, όπως:

 • Δεξιότητες ηγεσίας
 • Οριοθέτηση & Διαπραγμάτευση
 • Ομιλία & Παρουσιάσεις μπροστά σε κοινό
 • Συμφιλίωση επαγγελματικής/ ιδιωτικής ζωής
 • Διαχείριση χρόνου
 • Διαχείριση στρες
 • Growth Mindset
 • Αυτοπεποίθηση & Διαχείριση εσωτερικού κριτή
 • Δεξιότητες διαχείρισης remote ομάδων
 • Ανθεκτικότητα & Προσαρμοστικότητα σε περιόδους κρίσης
TITLanaptiksi-koinotiton

Ανάπτυξη κοινοτήτων

Οι κοινότητες που αναπτύσσονται με τη βοήθεια του WoT προσφέρουν στις συμμετέχουσες την ευκαιρία να καλλιεργήσουν δεξιότητες, να επικοινωνήσουν για θέματα που τις απασχολούν & να δημιουργήσουν σχέσεις αλληλεγγύης και σεβασμού, με θετικό αντίκτυπο στην εργασιακή καθημερινότητα, την αφοσίωση των εργαζομένων και την αποτελεσματική επικοινωνία των ομάδων. Οι κοινότητες μπορούν, ενδεικτικά, να δημιουργηθούν ως:

 • Labs ανάπτυξης δεξιοτήτων (βλ. Επιμόρφωση για θεματικές)
 • Λέσχες ανάγνωσης για την επαγγελματική ανάπτυξη & ηγεσία
 • Κύκλοι ενδυνάμωσης για κλειστές ομάδες γυναικών ή εργαζόμενων με οικογένεια
 • Employee Resource Groups γύρω από συγκεκριμένους στόχους, όπως η ενδυνάμωση των γυναικών ή των γονέων της εταιρείας

Ευαισθητοποίηση

Επενδύουμε στην ευαισθητοποίηση και κατάρτιση εργαζομένων & στελεχών σε δεξιότητες που υποστηρίζουν την ανάπτυξη μιας ισότιμης και συμπεριληπτικής εταιρικής κουλτούρας.

TITLgia-tin-koinonia

Ευαισθητοποίηση εργαζομένων

Πιστεύουμε πως όλοι και όλες, σε όποιο σημείο της επαγγελματικής μας πορείας και αν βρισκόμαστε, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός πιο συμπεριληπτικού εργασιακού περιβάλλοντος. Γι’ αυτό θέλουμε να προσφέρουμε στα άτομα και τις ομάδες τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζονται για να το πετύχουν, υλοποιώντας σεμινάρια και ομιλίες σε θεματικές όπως:

 • Αποτελεσματική επικοινωνία ομάδων που χαρακτηρίζονται από διαφορετικότητα
 • Διαχείριση ασυνείδητης προκατάληψης
 • Συμπεριληπτική επικοινωνία
 • Σεβασμός ορίων και πρόληψη της βίας και της παρενόχλησης
 • Άμεσες & έμμεσες διακρίσεις
 • Changemaking
TITLwot3

Επιμόρφωση στελεχών

Σε συνεργασία με επιλεγμένες/ους εκπαιδεύτριες/τες με εμπειρία σε θέματα Equity, Diversity & Inclusion, αλλά και εργαλείων όπως βιωματικές δραστηριότητες, sustained dialogue & LEGO® SERIOUS PLAY®, προσφέρουμε προγράμματα επιμόρφωσης στελεχών/team leaders σε θεματικές όπως:

 • Διακρίσεις, βία & παρενόχληση στην εργασία
 • Δεξιότητες συμπεριληπτικής ηγεσίας
 • Διαχείριση ασυνείδητης προκατάληψης
 • Καλλιέργεια διαλόγου για θέματα EDI
 • Κατάρτιση και υλοποίηση πλάνων ισότητας
 • Υποστήριξη εργαζόμενων με οικογένεια
 • Προσλήψεις & προαγωγές χωρίς διακρίσεις
 • Συμπεριληπτική ανατροφοδότηση
TITL7

Επικοινωνία

Για περισσότερες πληροφορίες και για τη διερεύνηση των αναγκών της δικής σας επιχείρησης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@womenontop.gr.
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL

Εντυπώσεις από τις συνεργασίες του Women On Top

TITLpapastratos (1)

H συνεργασία μας με το WoT το 2022 ακούμπησε πολλές παραμέτρους της εταιρικής μας στρατηγικής για τη Συμπερίληψη και τη Διαφορετικότητα. Η ολιστική προσέγγιση θεμάτων για την ισότητα των φύλλων, η βαθιά γνώση, η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, τα αποτελεσματικά προγράμματα, είναι πολύτιμα χαρακτηριστικά του Women On Top.

Μαρία Δημοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Βιωσιμότητας, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ

TITLnovartis

Η εξαιρετική συνεργασία και η άψογη οργάνωση του WoT μας έδωσε την ευκαιρία να στηρίξουμε νέες γυναίκες στο πεδίο των επιστημών υγείας, τόσο με τα σεμινάρια Ready for Work at Life Sciences, όσο και με τη συμμετοχή των γυναικών της διοικητικής μας ομάδας στο mentoring.

Φωτεινή Μπαμπανάρα, Επικεφαλής Τμήματος Επικοινωνίας, Novartis Hellas

TITLcommit global

Η ομάδα του Women on Top μέσω του έργου της ανοίγει τη συζήτηση προς μια ευρύτερη συνειδητοποίηση των ωφελειών που μπορούμε να έχουμε ως κοινωνία που προάγει την έμφυλη ισότητα, και είναι τιμή μας να υποστηρίζουμε τις ενέργειες του οργανισμού προς αυτήν την κατεύθυνση.

Βάσω Πουλή, CEO, Commit Global

TITLUntitled design (6)

Η συνεργασία μας με το Women On Top, μέσα από τα  Εργαστήρια Ηγεσίας και τους Κύκλους Ενδυνάμωσης μας έδωσε την δυνατότητα να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην επαγγελματική ενδυνάμωση και εξέλιξη των γυναικών, ειδικότερα εν μέσω της πανδημίας, ενισχύοντας δεξιότητες όπως η αποτελεσματική επικοινωνία διαφορετικών ομάδων αλλά και η ηγεσία χωρίς αποκλεισμούς.

Σταυρούλα Κοτταρίνου, Women Network Leader, MSD Greece

TITLUntitled-design-8

In the global Center for Digital Innovation at Pfizer in Thessaloniki we are committed in creating and sustaining an inclusive work environment where all genders feel empowered and thrive. Thanks to Stella and Pinelopi for sharing our vision and contributing to a series of engaging activities for female empowerment.

Nico Gariboldi, Site Lead, Center for Digital Innovation, at Pfizer in Thessaloniki

TITLUntitled-design-7

Στη Eurobank διαμορφώνουμε κουλτούρα συμπερίληψης και ενισχύουμε την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών με στοχευμένα πρόγραμμα όπως το  «Women in Banking» (WiB), ένα Leadership Acceleration mentoring πρόγραμμα, που στοχεύει να βοηθήσει τις γυναίκες να σπάσουν τη «γυάλινη οροφή».

Η τεχνογνωσία για το women mentoring που μας προσέφερε ο Οργανισμός Women On Top, και η δυνατότητα που μας έδωσε να γνωρίσουμε περισσότερα και να έρθουμε πιο κοντά σε θέματα γυναικείας ισότητας, αποτέλεσαν έμπνευση για τις γυναίκες του WiB και προσέθεσαν ιδιαίτερη αξία στο πρόγραμμά μας.

Γκόλφω Αγαπητού, Βοηθός Γενικός Διευθυντής & Head of People Talents, Eurobank

TITLUntitled design (9)

Στη Mondelēz έχουμε αναδείξει την κουλτούρα διαφορετικότητας και συμπερίληψης σε μία από τις βασικές θεματικές εστίασης μας. Ξεκινώντας τη συνεργασία μας με το Women On Top το 2021, πιστεύουμε ότι έχουμε θέσει τις βάσεις μιας κοινής προσπάθειας για ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον με έναν οργανισμό αφοσιωμένο στο όραμα του. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης είδαμε ανθρώπους που έχουν βαθιά γνώση του αντικειμένου τους, δυνατότητα να δημιουργούν αλλαγές στην εταιρική κουλτούρα και τελικά να παράγουν αξία για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις

Λιάνα Δανοπούλου, National Accounts Manager, DEI Champion Greece

TITLUntitled design (10)

Με το Women on Top θέσαμε τις βάσεις για τη δημιουργία της «Κοινότητας γυναικών της Ολυμπίας Οδού» και συνεχίζουμε με τα επόμενα βήματα στους τομείς της Ισότητας και της Συμπερίληψης. Ουσιαστική δουλειά, κατάρτιση, στοχο-προσήλωση και ψύχραιμη προσέγγιση όλων των ζητημάτων είναι τα χαρακτηριστικά της πολύ αποτελεσματικής ομάδας του Women Οn Top. Σας ευχαριστούμε!

Σοφία Στάμου, Διευθύντρια Επικοινωνίας, Ολυμπία Οδός

TITLOTE Group logo_GR (1)

Στον Όμιλο ΟΤΕ, δημιουργούμε ένα εργασιακό περιβάλλον ίσων ευκαιριών και συμπερίληψης για τους ανθρώπους μας. Η επιτυχημένη συνεργασία μας με το Women on Top συνεισφέρει στην ανάδειξη της προστιθέμενης αξίας των γυναικών, μέσα από ειδικά προγράμματα που στοχεύουν στην ενδυνάμωση, δικτύωση, αλλά και υποστήριξή τους, για την περαιτέρω εξέλιξη της καριέρας τους.

Έλενα Στάσση, HR Business Partner Operations Ομίλου ΟΤΕ

TITLUntitled design (11)

Η συνεργασία μας με το Women On Top το 2021, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας απέδωσε το προσδοκώμενο από κάθε άποψη: ανέδειξε, με τις κατάλληλες επιλογές συνομιλητών/ριων και την άψογη οργάνωση, σε ένα ευρύ κοινό, τα μεγάλα ζητήματα για την ισότητα των φύλων και τη συμπερίληψη.

Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων, Επικοινωνίας και Υπευθυνότητας Ομίλου INTERAMERICAN

Συχνές ερωτήσεις

Γιατί να επενδύσουμε στην ισότητα & τη συμπερίληψη;

Needs Content

Ποια είναι η μεθοδολογία στην οποία βασίζεστε;

Needs Content

Ασχολείστε μόνο με την έμφυλη ισότητα;

Needs Content

Οι δράσεις σας απευθύνονται μόνο στο γυναικείο προσωπικό μιας εταιρείας;

Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δράσεις που απευθύνονται είτε στο γυναικείο δυναμικό μιας επιχείρησης, είτε στο σύνολο των εργαζομένων της είτε σε επιλεγμένα στελέχη και ηγέτες/ιδες ομάδων, ανεξαρτήτως φύλου. Η πρώτη κατηγορία δράσεων αφορά στην ενίσχυση συγκεκριμένων δεξιοτήτων του γυναικείου δυναμικού, η δεύτερη στην επιμόρφωση και ευαισθητοποίηση όλων των εργαζομένων σε θέματα ισότητας και συμπερίληψης και η τρίτη στην ενίσχυση δεξιοτήτων των στελεχών της επιχείρησης στην ισότιμη και συμπεριληπτική διαχείριση των ατόμων που συμμετέχουν στις ομάδες τους, αλλά και στην ένταξη της οπτικής του φύλου σε όλα τα πεδία λειτουργίας του οργανισμού.

Μπορούν οι δράσεις να προσαρμοστούν στις ανάγκες της εταιρείας μας;

Φυσικά. Γνωρίζουμε ότι κάθε επιχείρηση και κάθε ομάδα έχουν διαφορετικές ανάγκες και στόχους και βρίσκονται σε διαφορετικό σημείο στην οργανωσιακή τους διαδρομή. Στόχος μας είναι να συναντιόμαστε με τις ομάδες που επιθυμούν να επενδύσουν στην ουσιαστική αλλαγή, στο σημείο ακριβώς όπου βρίσκονται, και να σχεδιάζουμε μαζί τους τα επόμενα βήματα με το βλέμμα στραμμένο στον δικό τους προορισμό. Για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται ορισμένες φορές να διερευνήσουμε σε βάθος τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες τους ή/και να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε δράσεις που είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στον κλάδο, το μέγεθος και τις επιδιώξεις τους.

Νέα για την ισότητα στις επιχειρήσεις

TITLHCF_report_Fin-cover
Diversity & Inclusion, Εργαλεία, Ημερίδες |

Hackathon 2023: DEI Προκλήσεις & Λύσεις

Κάθε χρόνο, η ημερίδα WoT in Business αναδεικνύει πρωτοβουλίες, στοιχεία και εργαλεία με άξονα την προώθηση της ισότητας και της συμπερίληψης σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. To 2023, η Ετήσια Ημερίδα του Women On Top για την Ισότητα στις Επιχειρήσεις έλαβε χαρακτήρα Hackathon και υποδέχτηκε πραγματικές προκλήσεις Diversity, Equity & Inclusion που έθεσαν οι κορυφαίες εταιρείες-υποστηρικτές μας και οι οργανισμοί που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

TITLCopy of KikiPapadopoulou (130)
Diversity & Inclusion, Inclusivity Lounge, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Νέα |

Inclusivity Lounge @ Delphi Economic Forum | Ισότητα, Διαφορετικότητα & Συμπερίληψη στην Υγεία

Το Inclusivity Lounge του Women On Top ολοκληρώθηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά στους Δελφούς, θέτωντας ζητήματα ισότητας, διαφορετικότητας και συμπερίληψης στην Υγεία, σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, στο Delphi Economic Forum.

Με εκλεκτές ομιλήτριες και ομιλητές από το χώρο της υγείας, της έρευνας, των επιχειρήσεων και του ακτιβισμού από όλο τον κόσμο, συζητήσαμε τους αποκλεισμούς και τις διακρίσεις που υφίστανται υποεκπροσωπούμενες ομάδες, τη σύνδεση ασφάλειας και υγείας στο δημόσιο χώρο, τις έμφυλες πτυχές της ψυχικής υγείας και τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, ανοίγοντας με τρόπο ουσιαστικό τη συζήτηση για τη δημόσια υγεία.

TITLAMA_0683
Diversity & Inclusion, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Νέα, Συνεργασίες |

Νέα συνεργασία WoT - ICAP People Solutions για τη Διαφορετικότητα και τη Συμπερίληψη στις επιχειρήσεις

Το Women On Top ξεκινά συνεργασία με την ICAP People Solutions, με σκοπό να υποστηρίξει, μέσα από την τεχνογνωσία και την εμπειρία του, την εταιρεία στο να ενισχύσει περαιτέρω τις υπηρεσίες συμβουλευτικής ανθρώπινου δυναμικού που προσφέρει στους πελάτες της, και μαζί να αναδείξουν περισσότερες επιχειρήσεις σε υπεύθυνους οργανισμούς που διασφαλίζουν την ευεξία και την αφοσίωση των εργαζομένων.

TITLMicrosoftTeams-image (75)
Diversity & Inclusion, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Νέα |

7 μαθήματα για την καλλιέργεια μιας ισότιμης & συμπεριληπτικής κουλτούρας σε μια εταιρεία τεχνολογίας

Η Σοφία Σιδηρά, Operations Lead, DEI Lead, Global Center for Digital Innovation, Pfizer, μοιράζεται τα πιο σημαντικά πράγματα που έχει μάθει όλο το διάστημα που δουλεύει για να καλλιεργήσει μια κουλτούρα ισότητας και συμπερίληψης στο CDI.

TITLgender quotas
Diversity & Inclusion, Νέα, Στον Κόσμο |

Νέα οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενισχύει την έμφυλη ισότητα στις επιχειρήσεις

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε τον Ιούνιο σε συμφωνία για την ύπαρξη υποχρεωτικού ποσοστού εκπροσώπησης γυναικών (40%) στα υψηλότερα διοικητικά κλιμάκια των εισηγμένων εταιρειών, μέχρι το…

TITLWoTopic_Qualco_1920x1080_FBeventcover
Diversity & Inclusion, Women On Topic, Εκπαίδευση, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Νέα |

Ισότητα και συμπερίληψη στην εργασία: πόσο δρόμο έχουμε μπροστά μας;

Σε αυτό το επεισόδιο του Women On Topic, συζητάμε με την Πανωραία Καρανικολοπούλου-Macdonald, Chief People and Strategy Officer του Ομίλου Qualco, για μερικά από τα…