TITLgia-epixeriseis

Υπηρεσίες

Συμβουλευτική, επιμόρφωση και διαχείριση έργου για την ισότητα και τη συμπερίληψη

Το Women On Top παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής, επιμόρφωσης και διαχείρισης έργου για την έμφυλη ισότητα και τη συμπερίληψη σε επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Το 2021, υποστηρίξαμε ως εκπαιδευτικός εταίρος 30 οργανισμούς για να διεκδικήσουν το πιλοτικό Σήμα Ισότητας του προγράμματος SHARE, που υλοποιήθηκε από την Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, το ΚΕΘΙ και το Women On Top.

Συμβουλευτική

Το WoT αναλαμβάνει να σχεδιάσει και να επικοινωνήσει στο εσωτερικό & εξωτερικό της εταιρείας πολιτικές που αφορούν σε σημαντικές διαστάσεις της έμφυλης ισότητας και της συμπερίληψης.

TITLsymvouleutiki

Συγκεκριμένα:

 • Πρόληψη της βίας & της παρενόχλησης 
 • Πρόληψη άμεσων & έμμεσων διακρίσεων 
 • Ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στη στρατηγική & λειτουργία (gender mainstreaming) 
 • Συμφιλίωση επαγγελματικής/ιδιωτικής ζωής 
 • Αξιολόγηση συμπεριληπτικότητας διαφημίσεων & μηνυμάτων 
 • Εφαρμογή κριτηρίων ισότητας και συμπερίληψης στην επιλογή και διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας

Αναλαμβάνει επίσης να διαχειριστεί έργα:

 • Αποτίμησης έμφυλου αντικτύπου
 • Κατάρτισης πλάνων ισότητας 
 • Σχεδιασμού και λειτουργίας υποδομών για την υποστήριξη εργαζομένων με οικογένεια

Ενδυνάμωση

Υποστηρίζουμε γυναικεία ταλέντα με εργαλεία το mentoring, την επιμόρφωση και την ανάπτυξη κοινοτήτων.

TITLdrasi (1)

Mentoring & δικτύωση

Το μοίρασμα εμπειριών, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η δικτύωση που προσφέρει το mentoring επιδρούν καταλυτικά στις ευκαιρίες & δυνατότητες οποιασδήποτε γυναίκας να επιτύχει τα επαγγελματικά της όνειρα και να εξελιχθεί στη δουλειά. Με οδηγό μας την τεχνογνωσία 11 χρόνων στη δημιουργία, παρακολούθηση και αξιολόγηση πάνω από 1500 σχέσεων mentoring, το Women On Top αναλαμβάνει το χτίσιμο συνεργασιών που συμβάλλουν στην επαγγελματική ανάπτυξη των mentees αλλά και των μεντόρων που τις υποστηρίζουν.

TITLwot2022

Επιμόρφωση

Σε συνεργασία με επιλεγμένες εκπαιδεύτριες & εκπαιδευτές, με σημαντική εμπειρία στην ενδυνάμωση γυναικών εργαζόμενων, προσφέρουμε προγράμματα ανάπτυξης δεξιοτήτων, όπως:

 • Δεξιότητες ηγεσίας
 • Οριοθέτηση & Διαπραγμάτευση
 • Ομιλία & Παρουσιάσεις μπροστά σε κοινό
 • Συμφιλίωση επαγγελματικής/ ιδιωτικής ζωής
 • Διαχείριση χρόνου
 • Διαχείριση στρες
 • Growth Mindset
 • Αυτοπεποίθηση & Διαχείριση εσωτερικού κριτή
 • Δεξιότητες διαχείρισης remote ομάδων
 • Ανθεκτικότητα & Προσαρμοστικότητα σε περιόδους κρίσης
TITLanaptiksi-koinotiton

Ανάπτυξη κοινοτήτων

Οι κοινότητες που αναπτύσσονται με τη βοήθεια του WoT προσφέρουν στις συμμετέχουσες την ευκαιρία να καλλιεργήσουν δεξιότητες, να επικοινωνήσουν για θέματα που τις απασχολούν & να δημιουργήσουν σχέσεις αλληλεγγύης και σεβασμού, με θετικό αντίκτυπο στην εργασιακή καθημερινότητα, την αφοσίωση των εργαζομένων και την αποτελεσματική επικοινωνία των ομάδων. Οι κοινότητες μπορούν, ενδεικτικά, να δημιουργηθούν ως:

 • Labs ανάπτυξης δεξιοτήτων (βλ. Επιμόρφωση για θεματικές)
 • Λέσχες ανάγνωσης για την επαγγελματική ανάπτυξη & ηγεσία
 • Κύκλοι ενδυνάμωσης για κλειστές ομάδες γυναικών ή εργαζόμενων με οικογένεια
 • Employee Resource Groups γύρω από συγκεκριμένους στόχους, όπως η ενδυνάμωση των γυναικών ή των γονέων της εταιρείας

Ευαισθητοποίηση

Επενδύουμε στην ευαισθητοποίηση και κατάρτιση εργαζομένων & στελεχών σε δεξιότητες που υποστηρίζουν την ανάπτυξη μιας ισότιμης και συμπεριληπτικής εταιρικής κουλτούρας.

TITLgia-tin-koinonia

Ευαισθητοποίηση εργαζομένων

Πιστεύουμε πως όλοι και όλες, σε όποιο σημείο της επαγγελματικής μας πορείας και αν βρισκόμαστε, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός πιο ισότιμου και συμπεριληπτικού εργασιακού περιβάλλοντος. Γι’ αυτό θέλουμε να προσφέρουμε στα άτομα και τις ομάδες τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζονται για να το πετύχουν, υλοποιώντας σεμινάρια και ομιλίες σε θεματικές που σχετίζονται με την έμφυλη ισότητα και συμπερίληψη όπως:

 • Αποτελεσματική επικοινωνία ομάδων που χαρακτηρίζονται από διαφορετικότητα
 • Διαχείριση ασυνείδητης προκατάληψης
 • Συμπεριληπτική ως προς το φύλο επικοινωνία
 • Σεβασμός ορίων και πρόληψη της βίας και της παρενόχλησης
 • Άμεσες & έμμεσες διακρίσεις
 • Changemaking
TITLwot3

Επιμόρφωση στελεχών

Σε συνεργασία με επιλεγμένες/ους εκπαιδεύτριες/τες με εμπειρία σε θέματα Equity, Diversity & Inclusion, αλλά και εργαλείων όπως βιωματικές δραστηριότητες, sustained dialogue & LEGO® SERIOUS PLAY®, προσφέρουμε προγράμματα επιμόρφωσης στελεχών/team leaders σε θεματικές όπως:

 • Διακρίσεις, βία & παρενόχληση στην εργασία
 • Δεξιότητες συμπεριληπτικής ηγεσίας
 • Διαχείριση ασυνείδητης προκατάληψης
 • Καλλιέργεια διαλόγου για θέματα έμφυλης ισότητας
 • Κατάρτιση και υλοποίηση πλάνων ισότητας
 • Υποστήριξη εργαζόμενων με οικογένεια
 • Προσλήψεις & προαγωγές χωρίς διακρίσεις
 • Ανατροφοδότηση συμπεριληπτική ως προς το φύλο
TITL7

Επικοινωνία

Για περισσότερες πληροφορίες και για τη διερεύνηση των αναγκών της δικής σας επιχείρησης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@womenontop.gr.
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL

Εντυπώσεις από τις συνεργασίες του Women On Top

TITLpapastratos (1)

H συνεργασία μας με το WoT το 2022 ακούμπησε πολλές παραμέτρους της εταιρικής μας στρατηγικής για τη Συμπερίληψη και τη Διαφορετικότητα. Η ολιστική προσέγγιση θεμάτων για την ισότητα των φύλλων, η βαθιά γνώση, η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, τα αποτελεσματικά προγράμματα, είναι πολύτιμα χαρακτηριστικά του Women On Top.

Μαρία Δημοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Βιωσιμότητας, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ

TITLnovartis

Η εξαιρετική συνεργασία και η άψογη οργάνωση του WoT μας έδωσε την ευκαιρία να στηρίξουμε νέες γυναίκες στο πεδίο των επιστημών υγείας, τόσο με τα σεμινάρια Ready for Work at Life Sciences, όσο και με τη συμμετοχή των γυναικών της διοικητικής μας ομάδας στο mentoring.

Φωτεινή Μπαμπανάρα, Επικεφαλής Τμήματος Επικοινωνίας, Novartis Hellas

TITLcommit global

Η ομάδα του Women on Top μέσω του έργου της ανοίγει τη συζήτηση προς μια ευρύτερη συνειδητοποίηση των ωφελειών που μπορούμε να έχουμε ως κοινωνία που προάγει την έμφυλη ισότητα, και είναι τιμή μας να υποστηρίζουμε τις ενέργειες του οργανισμού προς αυτήν την κατεύθυνση.

Βάσω Πουλή, CEO, Commit Global

TITLvodafone-logo

Τα διαδραστικά webinars που διοργανώσαμε σε συνεργασία με το Women on Top, ενίσχυσαν τους ανθρώπους μας με έμπνευση, εργαλεία και νέες δεξιότητες, ώστε να χτίσουν μία υγιή αυτοπεποίθηση και να προσαρμόζονται θετικά στις προκλήσεις της εποχής μας.

Αθηνά Αντωνιάδου, Employer Brand Manager, Vodafone Ελλάδας

TITLUntitled-design-8

Προτεραιότητά μας στη Pfizer είναι η ενδυνάμωση και η ισότιμη αντιμετώπιση των γυναικών και με το Women on Top μοιραζόμαστε το ίδιο κοινό όραμα. Mε τη συμμετοχή μας σε σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως η ημερίδα “WoT in Business 2022”, συμβάλλουμε στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την προώθηση της έμφυλης ισότητας και των ίσων ευκαιριών στο εργασιακό περιβάλλον

Λία Μπερτσιάδου, Eπικεφαλής της ομάδας “Diversity & Inclusion, Αction!”, Pfizer Hellas, Inflammation & Immunology Lead, Pfizer Eλλάδος-Κύπρου-Μάλτας

TITLalpha bank logo-1500x318px

Στηρίζοντας τη γυναικεία ενδυνάμωση και την ισότιμη συμμετοχή γυναικών σε Διοικητικά Συμβούλια, τον Νοέμβριο του 2022, φιλοξενήσαμε την εκδήλωση “How to Prepare for Becoming a Board Member - Powered by Alpha Bank” που διοργάνωσαν οι οργανισμοί European Women on Boards και Women on Top Greece. Το θετικό αποτέλεσμα της εκδήλωσης ενισχύει την άριστη συνεργασία μας με τo Women On Top, επιβεβαιώνοντας τη βούλησή μας να στηρίζουμε κάθε αξιόλογη πρωτοβουλία, όπως αυτές που διαχρονικά υλοποιεί ο οργανισμός για την προώθηση της επαγγελματικής και οικονομικής ενδυνάμωσης των γυναικών και την εδραίωση της ισότητας στην αγορά εργασίας.

Πένη Γιαλακίδη, Head of Talent Development & Change, Alpha Bank

TITLhenkel

Η συμμετοχή της Ηenkel Hellas στο 5ο επετειακό Συνέδριο του Women On Top ήταν μία μοναδική ευκαιρία να ασχοληθούμε και με τον τομέα των αδειών πατρότητας. Εμβαθύνοντας στις διαφορές μας, τόσο σε επίπεδο κουλτούρας αλλά και νομοθεσίας σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες στην παροχή γονικών αδειών, κατανοήσαμε πόσο σημαντικό είναι για την επαγγελματική ανάπτυξη των γυναικών στην Ελλάδα οι ίσες ευκαιρίες στη φροντίδα της οικογένειας και για τους δύο γονείς. Το πάνελ των ομιλητριών/ών και η θεματολογία ήταν εξαιρετικής ποιότητας. Η ενδυνάμωση των γυναικών για τη δημιουργία καριέρας και η παράλληλη στήριξη των ανδρών ώστε να είναι κοντά στις οικογένειες τους, δίνουν τη σωστή διάσταση στην έννοια της ισότητας μεταξύ των δύο φύλων στο εργασιακό περιβάλλον.

Θάλεια Βουβονίκου, HR Head Greece & Cyprus, Henkel

TITLDEL_PRI_RGB_transparent

Η ενδυνάμωση των γυναικών και η παροχή ίσων ευκαιριών αποτελούν για εμάς στη Deloitte κομμάτι της κουλτούρας μας. Με το 43% των ανθρώπων μας να είναι γυναίκες, τη δημιουργία εσωτερικών κοινοτήτων, προγραμμάτων καθοδήγησης και επαγγελματικής εξέλιξης, με διαφανείς διαδικασίες αξιολόγησης και με μια σειρά δράσεων ενδυναμώνουμε διαρκώς τις γυναίκες να πετυχαίνουν τους στόχους τους και να εξελίσσονται. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που, ως Deloitte Ελλάδος, συνεργαζόμαστε με το Women On Top γιατί μοιραζόμαστε τον ίδιο σκοπό και συμμεριζόμαστε την ίδια αγωνία για την αναγνώριση της γυναίκας στον επαγγελματικό στίβο στη θέση που δικαιωματικά της ανήκει.

Analia Kokkoris, Partner | People & Purpose Leader of Deloitte Greece

TITLOTE Group logo_GR (1)

Στον Όμιλο ΟΤΕ, δημιουργούμε ένα εργασιακό περιβάλλον ίσων ευκαιριών και συμπερίληψης για τους ανθρώπους μας. Η επιτυχημένη συνεργασία μας με το Women on Top συνεισφέρει στην ανάδειξη της προστιθέμενης αξίας των γυναικών, μέσα από ειδικά προγράμματα που στοχεύουν στην ενδυνάμωση, δικτύωση, αλλά και υποστήριξή τους, για την περαιτέρω εξέλιξη της καριέρας τους.

Έλενα Στάσση, HR Business Partner Operations Ομίλου ΟΤΕ

TITLLOREAL_Hellas

Ως L’Οréal Professional Products, υποστηρίζουμε και αναδεικνύουμε την αξία του κομμωτικού κλάδου για περισσότερο από έναν αιώνα. Με την ομάδα του Women On Top μας ενώνουν κοινές αξίες και όραμα: να εξελίσσεσαι και να ανακαλύπτεις τον καλύτερο σου εαυτό, μέσα από την εκπαίδευση και το κατάλληλο δίκτυο υποστήριξης. Πάνω σε αυτή τη βάση δημιουργήσαμε το “Be Your Best”, ένα ολιστικό πρόγραμμα προσωπικής και επιχειρηματικής ενδυνάμωσης για τις γυναίκες του κομμωτικού κλάδου. Με την εξαιρετική ομάδα του Women On Top, καταφέραμε να προσφέρουμε σε κάθε γυναίκα γνώση, αυτοπεποίθηση και τα εργαλεία για την προσωπική και επαγγελματική της εξέλιξη

Μαρία Κοράλη, Γενική Διευθύντρια του Κλάδου Επαγγελματικών Προϊόντων της L’Oréal Hellas

Συχνές ερωτήσεις

Γιατί να επενδύσουμε στην ισότητα & τη συμπερίληψη;

Η ουσιαστική επένδυση στην ισότητα και τη συμπερίληψη χρειάζεται να αποτελεί μέρος της στρατηγικής οποιασδήποτε εταιρείας, πρώτα απ’ όλα επειδή έτσι είναι το σωστό. Αν ωστόσο είστε από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι το «σωστό» δεν συνάδει απαραίτητα με την καλή επιχειρηματική πρακτική, υπάρχουν ένα σωρό ακόμα λόγοι για τους οποίους, τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεται να αναθεωρήσετε.

Η ισότητα, η διαφορετικότητα και η συμπερίληψη προσφέρουν, σε οποιαδήποτε εταιρεία:

Μεγαλύτερη καινοτομία και δημιουργικότητα: Ένα περιβάλλον εργασίας ποικιλόμορφο και χωρίς αποκλεισμούς ενθαρρύνει την ποικιλία απόψεων και εμπειριών. Αυτή η διαφορετικότητα μπορεί να οδηγήσει σε πιο καινοτόμες λύσεις και δημιουργικές ιδέες, καθώς άτομα με διαφορετικές εμπειρίες και καταβολές φέρνουν στο τραπέζι τη δική τους, μοναδική, οπτική γωνία.

Καλύτερη λήψη αποφάσεων: Οι ποικιλόμορφες ομάδες είναι καλύτερα εξοπλισμένες ώστε να λαμβάνουν πιο σωστές αποφάσεις. Επειδή ακριβώς λαμβάνουν υπόψιν μια ποικιλία απόψεων, μπορούν να κάνουν επιλογές που ανταποκρίνονται σε ένα πολύ ευρύτερο φάσμα πιθανών αποτελεσμάτων.

Καλύτερη επίλυση προβλημάτων: Τα περιβάλλοντα χωρίς αποκλεισμούς ενθαρρύνουν τον ανοιχτό διάλογο και τη συνεργασία, επιτρέποντας έτσι στις ομάδες να προσεγγίζουν το κάθε πρόβλημα από πολλές οπτικές γωνίες, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πιο αποτελεσματικές διαδικασίες επίλυσης προβλημάτων.

Δέσμευση και ικανοποίηση των εργαζομένων: Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες είναι πιο πιθανό να αισθάνονται ψυχολογική ασφάλεια και συμπερίληψη σε έναν εργασιακό χώρο χωρίς αποκλεισμούς όπου η συνεισφορά τους αναγνωρίζεται και γίνεται σεβαστή. Αυτή η αίσθηση του «ανήκειν» μπορεί να προσφέρει στα άτομα και υψηλότερα επίπεδα ικανοποίησης από την εργασία τους, αυξημένη παραγωγικότητα και δέσμευση απέναντι στον συγκεκριμένο εργοδότη.

Προσέλκυση ταλέντων: Οι εταιρείες που δίνουν προτεραιότητα στην ισότητα και τη συμπερίληψη είναι πλέον πιο ελκυστικές για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, ιδιαίτερα όταν προέρχονται από υποεκπροσωπούμενες ομάδες. Αυτό μπορεί να προσφέρει σε οποιαδήποτε εταιρεία ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε ό,τι αφορά την πρόσληψη και τη διατήρηση ταλέντων.

Καλύτερη φήμη και εικόνα: Το καταναλωτικό κοινό περιμένει πλέον, όλο και περισσότερο, από τις εταιρείες να δεσμεύονται σε σχέση με τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη. Έτσι, οι οργανισμοί που ανταποκρίνονται στην προσδοκία αυτή μπορούν να ενισχύσουν το κοινωνικό τους προφίλ, να βελτιώσουν την εργοδοτική τους εικόνα και να οικοδομήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης με το ευρύτερο οικοσύστημά τους.

Κανονιστική συμμόρφωση και διαχείριση κινδύνων: Πολλές εταιρείες διέπονται από ρυθμιστικές διατάξεις που σχετίζονται με την ισότητα και τη συμπερίληψη στο χώρο εργασίας. Επενδύοντας σε αυτούς τους τομείς, οι εταιρείες μπορούν να διασφαλίσουν τη συμμόρφωσή τους με τις σχετικές νομικές απαιτήσεις και να περιορίσουν τον κίνδυνο αγωγών ή ζημίας στη φήμη τους, από πρακτικές που ευνοούν τις διακρίσεις.

Πρόσβαση σε διαφορετικές αγορές: Ένα ποικιλόμορφο ανθρώπινο δυναμικό μπορεί να κατανοήσει καλύτερα και να συνδεθεί με ένα εξίσου ποικιλόμορφο καταναλωτικό κοινό, οδηγώντας έτσι την εταιρεία σε βελτιωμένη κατανόηση της αγοράς και πιο αποτελεσματικές στρατηγικές marketing.

Ποια είναι η μεθοδολογία στην οποία βασίζεστε;

Για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των συμβουλευτικών και επιμορφωτικών έργων που αναλαμβάνουμε, σε θέματα έμφυλης ισότητας, αξιοποιούμε 3 κυρίως θεωρητικά πλαίσια, τα οποία συνδυάζουμε με τη μακρόχρονη εμπειρία μας από συνεργασίες με εταιρείες και οργανισμούς. Τα 3 πλαίσια είναι:

Οι αρχές για την ενδυνάμωση γυναικών.
Οι Αρχές Ενδυνάμωσης των Γυναικών (Women’s Empowerment Principles ή WEPs), παρουσιάστηκαν το 2010 από τον οργανισμό UN Women και το Οικουμενικό Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών (UN Global Compact) και έχουν υιοθετηθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, την G20 και την G7. Παρέχουν μια πλατφόρμα για την κινητοποίηση της εταιρικής δράσης προς την κατεύθυνση της εφαρμογής των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ), και ιδίως του ΣΒΑ 5 για την ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών. Οι επτά Αρχές παρέχουν στις επιχειρήσεις καθοδήγηση ως προς την προώθηση της ισότητας των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών στον χώρο της εργασίας, την αγορά, και την ευρύτερη κοινότητά τους.

Ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου Η ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου (gender mainstreaming) υιοθετείται σε διεθνές επίπεδο ως στρατηγική προς την επίτευξη της έμφυλης ισότητας.
H ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου αναφέρεται στην προετοιμασία, τον σχεδιασμό, την εφαρμογή, την παρακολούθηση και την αξιολόγηση πολιτικών, κανονιστικών μέτρων και προγραμμάτων χρηματοδότησης με στόχο την προώθηση της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών, και της καταπολέμησης των διακρίσεων.

Οι κατευθυντήριες γραμμές της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας
Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας ακολουθεί διττή προσέγγιση για την προώθηση της ισότητας των φύλων. Κατ’ αρχάς, όλες οι πολιτικές, τα προγράμματα και οι δραστηριότητές της στοχεύουν στη συστηματική αντιμετώπιση των συγκεκριμένων και συχνά διαφορετικών προβληματισμών τόσο των γυναικών όσο και των ανδρών. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι πρακτικές και στρατηγικές έμφυλες ανάγκες των γυναικών. Δεύτερον, πραγματοποιούνται στοχευμένες παρεμβάσεις – βάσει αναλύσεων που λαμβάνουν υπόψη αυτούς τους προβληματισμούς και τις ανάγκες – με σκοπό γυναίκες και άνδρες να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν και να επωφελούνται εξίσου από προσπάθειες ανάπτυξης. Τα πέντε βασικά στοιχεία του σχεδίου δράσης ώστε γίνει πράξη η ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου είναι τα εξής: ενίσχυση των θεσμικών ρυθμίσεων, χρήση μηχανισμών λογοδοσίας και παρακολούθησης, διάθεση επαρκών πόρων για την προσπάθεια ενσωμάτωσης της διάστασης του φύλου, βελτίωση και αύξηση των ικανοτήτων του προσωπικού όσον αφορά το φύλο, και βελτίωση της ισορροπίας στον αριθμό των απασχολούμενων γυναικών και ανδρών, σε όλα τα επίπεδα.

Ασχολείστε μόνο με την έμφυλη ισότητα;

Ως Women On Top εστιάζουμε κατά κύριο λόγο στα θέματα έμφυλης ισότητας, πάντα μέσα όμως από μία διαθεματική οπτική που λαμβάνει υπόψιν όλα τα χαρακτηριστικά ταυτότητας των γυναικών τις οποίες υποστηρίζουμε, αλλά και τις πολλαπλές διακρίσεις που μπορεί να προκύπτουν από τα χαρακτηριστικά αυτά. Δεν αντιμετωπίζουμε, δηλαδή, τις γυναίκες ως μια ομοιογενή ομάδα με παρόμοια χαρακτηριστικά, αλλά αναγνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες που μπορεί να τους προσδίδουν στοιχεία όπως η ηλικία, η εθνικότητα, η θρησκεία, ο σεξουαλικός τους προσανατολισμός ή κάποια αναπηρία ή μακροχρόνια ασθένεια.

Αν ενδιαφέρεστε για έργα συμβουλευτικής, εκπαίδευσης και διαχείρισης έργου που καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα της διαφορετικότητας, πέρα από το φύλο, μπορείτε να απευθυνθείτε στην inc.lude, η οποία δημιουργήθηκε ακριβώς για να υποστηρίξει πιο ολιστικά εταιρείες και οργανισμούς, σε οποιοδήποτε σημείο του ταξιδιού τους κι αν βρίσκονται, σε σχέση με τη συμπερίληψη και το DEI.​

Οι δράσεις σας απευθύνονται μόνο στο γυναικείο προσωπικό μιας εταιρείας;

Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δράσεις που απευθύνονται είτε στο γυναικείο δυναμικό μιας επιχείρησης, είτε στο σύνολο των εργαζομένων της είτε σε επιλεγμένα στελέχη και ηγέτες/ιδες ομάδων, ανεξαρτήτως φύλου. Η πρώτη κατηγορία δράσεων αφορά στην ενίσχυση συγκεκριμένων δεξιοτήτων του γυναικείου δυναμικού, η δεύτερη στην επιμόρφωση και ευαισθητοποίηση όλων των εργαζομένων σε θέματα ισότητας και συμπερίληψης και η τρίτη στην ενίσχυση δεξιοτήτων των στελεχών της επιχείρησης στην ισότιμη και συμπεριληπτική διαχείριση των ατόμων που συμμετέχουν στις ομάδες τους, αλλά και στην ένταξη της οπτικής του φύλου σε όλα τα πεδία λειτουργίας του οργανισμού.

Μπορούν οι δράσεις να προσαρμοστούν στις ανάγκες της εταιρείας μας;

Φυσικά. Γνωρίζουμε ότι κάθε επιχείρηση και κάθε ομάδα έχουν διαφορετικές ανάγκες και στόχους και βρίσκονται σε διαφορετικό σημείο στην οργανωσιακή τους διαδρομή. Στόχος μας είναι να συναντιόμαστε με τις ομάδες που επιθυμούν να επενδύσουν στην ουσιαστική αλλαγή, στο σημείο ακριβώς όπου βρίσκονται, και να σχεδιάζουμε μαζί τους τα επόμενα βήματα με το βλέμμα στραμμένο στον δικό τους προορισμό. Για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται ορισμένες φορές να διερευνήσουμε σε βάθος τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες τους ή/και να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε δράσεις που είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στον κλάδο, το μέγεθος και τις επιδιώξεις τους.

Νέα για την ισότητα στις επιχειρήσεις

TITLHCF_report_Fin-cover
Diversity & Inclusion, Εργαλεία, Ημερίδες |

Hackathon 2023: DEI Προκλήσεις & Λύσεις

Κάθε χρόνο, η ημερίδα WoT in Business αναδεικνύει πρωτοβουλίες, στοιχεία και εργαλεία με άξονα την προώθηση της ισότητας και της συμπερίληψης σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. To 2023, η Ετήσια Ημερίδα του Women On Top για την Ισότητα στις Επιχειρήσεις έλαβε χαρακτήρα Hackathon και υποδέχτηκε πραγματικές προκλήσεις Diversity, Equity & Inclusion που έθεσαν οι κορυφαίες εταιρείες-υποστηρικτές μας και οι οργανισμοί που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

TITLCopy of KikiPapadopoulou (130)
Diversity & Inclusion, Inclusivity Lounge, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Νέα |

Inclusivity Lounge @ Delphi Economic Forum | Ισότητα, Διαφορετικότητα & Συμπερίληψη στην Υγεία

Το Inclusivity Lounge του Women On Top ολοκληρώθηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά στους Δελφούς, θέτωντας ζητήματα ισότητας, διαφορετικότητας και συμπερίληψης στην Υγεία, σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, στο Delphi Economic Forum.

Με εκλεκτές ομιλήτριες και ομιλητές από το χώρο της υγείας, της έρευνας, των επιχειρήσεων και του ακτιβισμού από όλο τον κόσμο, συζητήσαμε τους αποκλεισμούς και τις διακρίσεις που υφίστανται υποεκπροσωπούμενες ομάδες, τη σύνδεση ασφάλειας και υγείας στο δημόσιο χώρο, τις έμφυλες πτυχές της ψυχικής υγείας και τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, ανοίγοντας με τρόπο ουσιαστικό τη συζήτηση για τη δημόσια υγεία.

TITLAMA_0683
Diversity & Inclusion, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Νέα, Συνεργασίες |

Νέα συνεργασία WoT - ICAP People Solutions για τη Διαφορετικότητα και τη Συμπερίληψη στις επιχειρήσεις

Το Women On Top ξεκινά συνεργασία με την ICAP People Solutions, με σκοπό να υποστηρίξει, μέσα από την τεχνογνωσία και την εμπειρία του, την εταιρεία στο να ενισχύσει περαιτέρω τις υπηρεσίες συμβουλευτικής ανθρώπινου δυναμικού που προσφέρει στους πελάτες της, και μαζί να αναδείξουν περισσότερες επιχειρήσεις σε υπεύθυνους οργανισμούς που διασφαλίζουν την ευεξία και την αφοσίωση των εργαζομένων.

TITLMicrosoftTeams-image (75)
Diversity & Inclusion, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Νέα |

7 μαθήματα για την καλλιέργεια μιας ισότιμης & συμπεριληπτικής κουλτούρας σε μια εταιρεία τεχνολογίας

Η Σοφία Σιδηρά, Operations Lead, DEI Lead, Global Center for Digital Innovation, Pfizer, μοιράζεται τα πιο σημαντικά πράγματα που έχει μάθει όλο το διάστημα που δουλεύει για να καλλιεργήσει μια κουλτούρα ισότητας και συμπερίληψης στο CDI.

TITLgender quotas
Diversity & Inclusion, Νέα, Στον Κόσμο |

Νέα οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενισχύει την έμφυλη ισότητα στις επιχειρήσεις

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε τον Ιούνιο σε συμφωνία για την ύπαρξη υποχρεωτικού ποσοστού εκπροσώπησης γυναικών (40%) στα υψηλότερα διοικητικά κλιμάκια των εισηγμένων εταιρειών, μέχρι το…

TITLWoTopic_Qualco_1920x1080_FBeventcover
Diversity & Inclusion, Women On Topic, Εκπαίδευση, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Νέα |

Ισότητα και συμπερίληψη στην εργασία: πόσο δρόμο έχουμε μπροστά μας;

Σε αυτό το επεισόδιο του Women On Topic, συζητάμε με την Πανωραία Καρανικολοπούλου-Macdonald, Chief People and Strategy Officer του Ομίλου Qualco, για μερικά από τα…