TITLFB-event-cover

5th WoT Summer Camp | Online 2020

calendar icon 15 Ιουνίου 2020 — 19 Ιουνίου 2020
calendar icon 10:00 — 19:00
calendar icon Online
Kατηγορία εκδήλωσης: Σεμινάρια

Από τις 15 ως τις 19 Ιουνίου, το Women On Top Summer Camp έρχεται με 10 webinars -και με την υποστήριξη της Henkel και των MyMarket σου δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσεις 3 από αυτά εντελώς δωρεάν.

Το Summer Camp του Women On Top είναι μια σειρά από εργαστήρια επαγγελματικής (και όχι μόνο) ενδυνάμωσης, που σε βοηθάνε να φέρεις τον καλύτερο εαυτό σου στη δουλειά και να διαχειριστείς τις αλλαγές που θέλεις να κάνεις στην καριέρα σου: να βρεις δουλειά, να αλλάξεις θέση, να κερδίζεις περισσότερα χρήματα, να έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο, να κάνεις ένα καινούριο επιχειρηματικό βήμα, να βρεις τους ιδανικούς πελάτες, συνεργάτες, εργοδότες, να νιώσεις πιο δημιουργική από ποτέ.

Φέτος, παίρνοντας έμπνευση από τις δεξιότητες που εσείς μας είπατε ότι χρειάζεται να αναπτύξετε για να αντεπεξέλθετε αποτελεσματικά στη νέα πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε, δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα από 10 webinars, που θα μας δώσουν, εκτός από πολύτιμα εργαλεία και την ευκαιρία να δικτυωθούμε και να αντλήσουμε έμπνευση, υποστήριξη και δύναμη από μία κοινότητα γυναικών που αναζητά το καλύτερο κάθε στιγμή -ακόμα και μέσα σε μια δύσκολη κρίση!

Χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη της Henkel και των MyMarket, μπορείς και φέτος να επιλέξεις μέχρι και 3 θεματικές -αυτές που σου χρειάζονται περισσότερο για να βρεις τη νέα σου δουλειά, να υποστηρίξεις την επιχείρησή σου, να βρεις καλύτερη ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και την προσωπική σου ζωή, να αναπτύξεις τη δημιουργικότητά σου- και να τις παρακολουθήσεις εντελώς δωρεάν και με ασφάλεια από το σπίτι. Μη διστάσεις να επιλέξεις τώρα τις μέρες και τις ώρες που σε βολεύουν: δίνοντας στον εαυτό σου το μήνυμα ότι είσαι αποφασισμένη να κάνεις την αλλαγή, σε συνδυασμό με το ότι βρίσκεσαι καθημερινά ανάμεσα σε γυναίκες που έχουν αντίστοιχους στόχους, όνειρα και ανάγκες με σένα, κερδίζεις τελικά μια εμπειρία μεταμόρφωσης.

Παρακάτω μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για το αναλυτικό πρόγραμμα της εβδομάδας, καθώς και τις εντυπώσεις μερικών από τις 250 γυναίκες που έζησαν την εμπειρία των προηγούμενων Summer Camps του Women On Top.

Σε περιμένουμε!

* Aπό τα σεμινάρια ενδέχεται να προκύψει οπτικοακουστικό υλικό και αυτό να χρησιμοποιηθεί σε αναρτήσεις στα social media ή/και σε άλλες ενημερωτικές πλατφόρμες του Women On Top ή/και των συνδιοργανωτών και χορηγών/υποστηρικτών της εκδήλωσης. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείς να εμφανίζεσαι στο υλικό αυτό, παρακαλούμε να μας ενημερώσεις σχετικά πριν από την έναρξη των σεμιναρίων στο info@womenontop.gr


Πληροφορίες
Πότε:
 Δευτέρα 15/6 έως Παρασκευή 19/6, 10.00-12.00 και 17.00-19.00 καθημερινά
Πού: Online, με εγγραφή εδώ.

Πρόγραμμα
Παρακάτω μπορείς να διαβάσεις τις θεματικές των 10 σεμιναρίων που θα πραγματοποιηθούν μέσα στην εβδομάδα του φετινού Summer Camp.

*Μπορείς να επιλέξεις μέχρι και 3 από τις παρακάτω θεματικές. Αν επιλέξεις περισσότερες, θα χρειαστεί να τις ακυρώσεις.

Δευτέρα 15/6 10:00-12:00
Mindfulness: Μια εναλλακτική προσέγγιση στη διαχείριση του στρες
Εισηγήτρια | Μυρτώ Λεγάκη, Mindful leadership & wellbeing expert

Το mindfulness ή αλλιώς η τέχνη του να ζούμε συνειδητά αποτελεί έναν άλλο «δρόμο» για να διαχειριζόμαστε τις προκλήσεις της καθημερινότητας, τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας, και να παίρνουμε αποφάσεις σε αρμονία με τις αξίες και τις ανάγκες μας. Σε αυτό το σεμινάριο θα γνωρίσουμε τις βασικές αρχές της προσέγγισης του mindfulness και θα εξερευνήσουμε το πώς η καλλιέργεια επίγνωσης μπορεί να βοηθήσει στο να κάνουμε καλύτερες επιλογές σε όλα τα επίπεδα αλλά και να ανταποκρινόμαστε πιο αποτελεσματικά στις προκλήσεις της ζωής. Ολοκληρώνοντας, θα έχουμε μάθει εργαλεία και μεθόδους που μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας, ώστε να απολαμβάνουμε τα οφέλη της πρακτικής σε βάθος χρόνου, να αυξήσουμε την ψυχική μας ανθεκτικότητα και να δημιουργήσουμε μια επαγγελματική ζωή που μας προσφέρει ουσιαστική ικανοποίηση.

Δευτέρα 15/6 17:00-19:00
Πώς να δικτυωθείς αποτελεσματικά ακόμα κι αν μισείς το networking
Εισηγήτρια | Στέλλα Κάσδαγλη, συνιδρύτρια Women On Top
Ακόμα κι αν αναγνωρίζεις την αξία που έχει ένα ισχυρό δίκτυο γνωριμιών πάνω στο οποίο μπορείς να στηριχτείς για κάθε επαγγελματικό σου βήμα, υπάρχουν πολλά εμπόδια που ίσως να νιώθεις ότι σου κλείνουν το δρόμο προς αυτό. Ίσως να μην ξέρεις από πού να ξεκινήσεις ή να σε τρομάζει η ιδέα του να μιλάς σε ανθρώπους που δε γνωρίζεις. Ίσως να ντρέπεσαι και να πιστεύεις ότι όλοι οι υπόλοιποι είναι πιο καταξιωμένοι από σένα ή μπορεί απλώς να μην έχεις το χρόνο για να κάνεις όλη τη διαδικασία που πιστεύεις ότι χρειάζεται για να δικτυωθείς. Σε αυτό το εργαστήριο θα ανακαλύψεις τα εργαλεία για να αντιμετωπίσεις όλους αυτούς τους περιορισμούς και να δημιουργήσεις ένα δυνατό δίκτυο ανθρώπων που θα αλλάξει τελείως την επαγγελματική (ίσως και την προσωπική) σου ζωή.

Τρίτη 16/6 10:00-12:00
Πώς να ανακαλύψεις τις ηγετικές σου ικανότητες και να βγεις μπροστά
Εισηγήτρια | Στέλλα Κάσδαγλη, συνιδρύτρια Women On Top, συγγραφέας
Βρίσκεσαι, πρόκειται ή θέλεις να βρεθείς επικεφαλής μιας μικρής ή μεγαλύτερης ομάδας, να εμπνεύσεις τους ανθρώπους που δουλεύουν μαζί σου και μαζί να δημιουργήσετε κάτι καινοτόμο και μοναδικό; Θέλεις να ανταποκρίνεσαι με θάρρος, ανθεκτικότητα και αποτελεσματικότητα στις προκλήσεις που συνοδεύουν μία θέση ευθύνης; Έχεις ως στόχο σου να αυξήσεις την επιρροή σου, άρα και τη δυνατότητά σου να φέρεις μια θετική αλλαγή; Σε αυτό το πρακτικό εργαστήριο, θα ανακαλύψεις ηγετικές ικανότητες που μπορεί να μη γνώριζες ότι διαθέτεις και θα μάθεις πώς να καλλιεργείς τις δεξιότητες εκείνες που θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις μπροστά, σε αυτά για τα οποία αξίζει να προσπαθήσεις.

Τρίτη 16/6 17:00-19:00
Πώς να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου και να διαχειριστείς τον εσωτερικό σου κριτή
Εισηγήτρια | Πηνελόπη Θεοδωρακάκου, συνιδρύτρια WoT, Personal & Executive Coach
Το συγκεκριμένο workshop έχει ως στόχο να μάθουμε τι ακριβώς είναι ο εσωτερικός μας κριτής, ποιος είναι ο ρόλος του και τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τις περιοριστικές σκέψεις που μας αποθαρρύνουν και μας αποτρέπουν από το να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Στο τέλος του workshop θα έχεις μάθει, μέσα από πρακτικές ασκήσεις: να αναγνωρίζεις τη φωνή του εσωτερικού σου κριτή & να την διαχωρίζεις από το λογικό τρόπο σκέψης, τρόπους να εξοικειωθείς & να συμφιλιωθείς μαζί του και να τον διαχειρίζεσαι ώστε να μπορέσεις, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά, να ζήσεις τη ζωή σου όπως την έχεις φανταστεί.

Τετάρτη 17/6 10:00-12:00
Growth mindset: Μάθε να αναπτύσσεσαι, επαγγελματικά & προσωπικά
Εισηγήτρια | Ιωάννα Σπύρου, Certified Personal & Executive Coach, Business Consultant
Πώς μπορούμε να μπαίνουμε σε κάθε καινούρια κατάσταση με την ετοιμότητα και την ικανότητα να εξελιχθούμε, αντί για τη σιγουριά ότι δεν υπάρχει τίποτα καινούριο να μάθουμε; Πώς μπορούμε να αποκομίζουμε έμπνευση, εργαλεία και νέες δεξιότητες από κάθε δύσκολη κατάσταση, κάθε πολύπλοκη σχέση, κάθε μη ιδανική δουλειά, κάθε αλλαγή που δεν είχαμε προβλέψει; Ένα διαδραστικό εργαστήριο που θα σου δώσει το πολυτιμότερο, ίσως, εφόδιο που θα μπορούσες να φανταστείς: μια απεριόριστη προοπτική ανάπτυξης και δημιουργίας.

Τετάρτη 17/6 17:00-19:00
Μάθε να βάζεις όρια και να διαπραγματεύεσαι σωστά
Εισηγήτρια | Νινέττα Μανούση, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια με εξειδίκευση στις διαπραγματεύσεις & την επίλυση διαφορών
Ξέρεις να διεκδικείς τα πράγματα που θέλεις ή δικαιούσαι, για παράδειγμα μία αύξηση ή καλύτερο καταμερισμό εργασιών στο γραφείο; Αισθάνεσαι ότι ακούγεσαι όταν ζητάς κάτι ή τρέμεις τις διαπραγματεύσεις και συνήθως βγαίνεις από αυτές νιώθοντας εξουθενωμένη – και απλώς χαμένη; Σε αυτό το πρακτικό εργαστήριο θα μάθουμε βασικές τεχνικές διαπραγμάτευσης, εστιάζοντας στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε πιο συχνά -λόγω εκπαίδευσης- εμείς οι γυναίκες: την έλλειψη αυτοπεποίθησης, την άκριτη αποδοχή της αυθεντίας αυτού που έχουμε απέναντί μας, το φόβο μας να πιέσουμε ή να απογοητεύσουμε το συνομιλητή μας. Έτσι, θα αποκτήσουμε όλο τα εργαλεία που χρειαζόμαστε ώστε να διεκδικούμε επί ίσοις όροις τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας και να αντιμετωπίζουμε την κάθε διαπραγμάτευση όχι ως εφιάλτη, αλλά ως ευκαιρία.

Πέμπτη 18/6 10:00-12:00
Πώς να μιλάς με αυτοπεποίθηση μπροστά σε κοινό -online & offline
Εισηγήτρια | Αλεξία Αξιώτη, Co-founder Own Your Story
Σε αυτό το workshop θα βρούμε τον τρόπο να λειτουργούμε με μεγαλύτερη σιγουριά, όταν πρόκειται να μιλήσουμε μπροστά στην κάμερα ή μπροστά σε κοινό. Να χρησιμοποιούμε το σώμα και τη γλώσσα για να εκφράζουμε καλύτερα τις ιδέες μας και να ξεπερνάμε το άγχος και τη νευρικότητα που μας προκαλεί μία δημόσια παρουσίαση ή ομιλία. Θα μάθουμε εργαλεία επικοινωνίας, στρατηγικές και εύκολες στη χρήση συμβουλές, που φέρνουν άμεσα αποτελέσματα. Τέλος, θα εφαρμόσουμε ασκήσεις coaching που θα μας βοηθήσουν να εφαρμόσουμε τις τεχνικές στην πράξη. Στο τέλος του workshop θα έχεις μάθει πώς: οργανώνεις τις σκέψεις σου, να μιλάς αργά, φυσικά και με σιγουριά, να αναπνέεις σωστά, να ενισχύεις την ομιλία σου με τη βοήθεια του σώματός σου, να διαχειρίζεσαι τις εκφράσεις του προσώπου σου, να αντιμετωπίζεις το τρακ, να συνδέεις τη φωνή, την οπτική επαφή και τις χειρονομίες σου ώστε να δημιουργείς το δικό σου ισχυρό και συναρπαστικό στυλ επικοινωνίας, όποιο κοινό κι αν έχεις μπροστά σου.

Πέμπτη 18/6 17:00-19:00
Δεξιότητες αποτελεσματικής επικοινωνίας
Εισηγήτριες | Στέλλα Κάσδαγλη & Πηνελόπη Θεοδωρακάκου, συνιδρύτριες Women On Top
Tι σημαίνει να δουλεύουμε με ανθρώπους που δεν μας μοιάζουν; Πώς μπορούμε να επικοινωνήσουμε ανοιχτά και αποτελεσματικά με “δύσκολους” συνεργάτες και συνεργάτιδες, πώς μπορούμε να συμβάλουμε στο να φτάσει η ομάδα μας το στόχο της αξιοποιώντας στο μέγιστο τις δυνάμεις όλων; Σε αυτό το διαδραστικό εργαστήριο και με βάση το μοντέλο PPARR που δημιούργησε το Women On Top γινόμαστε καλύτερες στη συνεργασία, ακόμα κι όταν χρειάζεται να επικοινωνήσουμε σε πολύπλοκες συνθήκες ή από μακριά.

Παρασκευή 19/6 10:00-12:00
Ξανακέρδισε το χαμένο χρόνο: πώς να διαχειρίζεσαι αποτελεσματικά το χρόνο σου
Εισηγήτρια | Πηνελόπη Θεοδωρακάκου, συνιδρύτρια WoT, Personal & Executive Coach
Αν αισθάνεσαι πάντα πιεσμένη, αν νιώθεις ότι δεν έχεις αρκετό χρόνο να κάνεις αυτά που θέλεις ή χρειάζεται να γίνουν (ή και τα 2), αν γκρινιάζεις ότι δεν σου φτάνουν οι ώρες της ημέρας και ότι τρέχεις συνεχώς, χωρίς τελικά να καταφέρνεις και πολλά, τότε αυτό το σεμινάριο είναι για σένα.

Τι στα αλήθεια σημαίνει αποτελεσματική διαχείριση χρόνου; Γιατί την χρειάζεσαι; Τι έχεις να χάσεις, τι έχεις να κερδίσεις; Σε αυτό το σεμινάριο, θα μάθουμε ποια είναι τα οφέλη της αποτελεσματικής διαχείρισης χρόνου, ποια είναι τα εμπόδια για το σωστό time management & πώς ξεπερνιούνται, πώς μπορείς να διαχειριστείς σωστά το χρόνο σου, ποιες δεξιότητες χρειάζεται να αναπτύξεις για να ξαναπάρεις τον έλεγχο της ημέρας στα χέρια σου, αλλά και πρακτικά εργαλεία και βασικές τεχνικές διαχείρισης χρόνου.

Παρασκευή 19/6 17:00-19:00
Προσαρμοστικότητα και ανθεκτικότητα για τις στιγμές που πρέπει να ξανασηκωθείς
Εισηγήτριες | Στέλλα Κάσδαγλη & Πηνελόπη Θεοδωρακάκου, συνιδρύτριες Women On Top
Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε την αβεβαιότητα, το άγχος και τα εμπόδια που συναντάμε στο δρόμο μας, χωρίς να χάνουμε την ικανότητά μας να παίρνουμε αποφάσεις, να ξανασηκωνόμαστε, να λύνουμε προβλήματα και να γινόμαστε φορείς θετικής αλλαγής; Στο σεμινάριο αυτό, με αφορμή τη μεγάλη υγειονομική, κοινωνική, προσωπική και οικονομική κρίση που βιώνουμε όλες, και με εργαλεία μας την αυτοσυνείδηση, την αποτελεσματική επικοινωνία και την αυτο-ηγεσία, καλλιεργούμε την ανθεκτικότητα και την αυτοφροντίδα μας, χτίζουμε υποστηρικτικές κοινότητες και γινόμαστε καταλύτες θετικής εξέλιξης για τον εαυτό μας και όλα τα συστήματα μέσα στα οποία δημιουργούμε.