TITLΤόνυ Ρόμπινς

Ο γίγαντας μέσα σου

Κατηγορίες: Μη κατηγοριοποιημένο

Μπορεί να μη σ’ ενδιαφέρει να περπατήσεις στη φωτιά, όπως έκανε η Όπρα Γουίνφρι με τη βοήθεια του Άντονι Ρόμπινς (ναι, αυτός από πάνω), αλλά αν θέλεις να αλλάξεις λίγο ή περισσότερο την επαγγελματική (ή και την προσωπική) σου ζωή, κατά πάσα πιθανότητα σ’ ενδιαφέρει ν’ ακούσεις τι έχει να πει ένας ειδικός στην “ψυχολογία της αλλαγής” –από τους πιο διάσημους εκεί έξω.

Γι’ αυτό διαλέξαμε και δημοσιεύουμε ένα χαρακτηριστικό (και αποκαλυπτικό) απόσπασμα από το βιβλίο του “Ξυπνήστε το γίγαντα μέσα σας”, που κυκλοφόρησε πρόσφατα και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Αν κάτι από τα λεγόμενα του Ρόμπινς σου χτυπήσει κάποιο καμπανάκι έμπνευσης, μπορείς να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου στην φόρμα που θα βρεις παρακάτω, ως την Τρίτη 17/3 στις 12.00 τα μεσάνυχτα, και να μπεις στην κλήρωση του WoT για ένα από τα τρία αντίτυπα του βιβλίου.

12789364a6e7fe243c0f43893f3b1d35Μερικές μέρες αργότερα, έφερα κάποιον για να κουρδίσει το μικρό πιάνο που είχα στο σπίτι. Ο άνθρωπος αυτός ήταν πραγματικός δεξιοτέχνης. Αφιέρωνε ώρες ολόκληρες σε κάθε χορδή, φροντίζοντας να την τεντώνει όσο ακριβώς χρειαζόταν για να βγάζει τον τέλειο ήχο. Μόλις τελείωσε, το πιάνο ήταν σαν καινούριο. Όταν τον ρώτησα τι του χρωστούσα, εκείνος απάντησε: “Μην ανησυχείς, θα σου δώσω το λογαριασμό την επόμενη φορά”. Εγώ τον ρώτησα: “Ποια επόμενη φορά; Τι εννοείς;” Εκείνος είπα: “Θα έρθω πάλι αύριο. Και, για τον επόμενο μήνα, θα έρχομαι μια φορά την εβδομάδα. Μετά, για τον υπόλοιπο χρόνο, θα έρχομαι κάθε τρεις μήνες, επειδή ζεις δίπλα στη θάλασσα”. Τον ρώτησα σαστισμένος: “Τι εννοείς; Δεν έκανες όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις; Δεν είναι κουρδισμένο σωστά;” Εκείνος απάντησε: “Ναι, όμως οι χορδές είναι πολύ δυνατές. Για να μένουν κουρδισμένες, πρέπει να τις μάθουμε να διατηρούν τον τέλειο βαθμό τάσης. Πρέπει να έρχομαι να τις τεντώνω τακτικά, μέχρι να μάθουν να μένουν κουρδισμένες». [...] Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνουμε, αν θέλουμε να πετύχουμε μακροπρόθεσμες αλλαγές. Μόλις πετύχουμε την αλλαγλη, πρέπει να την ενισχύσουμε αμέσως. Κατόπιν, πρέπει να μάθουμε το νευρικό μας σύστημα να πετυχαίνει όχι μόνο μία φορά, αλλά συστηματικά.

Υ.Γ. Το βιβλίο του Robbins είναι γεμάτο από τεχνικές, που προέρχονται σε μεγάλο ποσοστό από τη θεωρία και την πρακτική του Νευρο-γλωσσικού Προγραμματισμού. Σε μορφή σεμιναρίου, μπορείς να μάθεις πολλά για τον ΝΓΠ από προγράμματα όπως αυτό, που δε σε καλύπτουν μόνο για τις ανάγκες της δουλειάς, αλλά και για πολλές άλλες ακόμα.


Η κλήρωση για τα τρία αντίτυπα του βιβλίου έγινε και νικήτριες αναδείχθηκαν οι: Κωνσταντίνα Δάλλα, Αγγελική Τζαβάρα και Κατερίνα Νέζη, που θα ειδοποιηθούν σχετικά με τον τρόπο παραλαβής του δώρου τους. Ευχαριστούμε πολύ όλους όσοι συμμετείχαν!