TITLUntitled design

MENTORS' TOOLBOX

Mentors' Toolbox

Θέλεις να γίνεις ακόμα καλύτερη μέντορας και να αποκτήσεις περισσότερα εφόδια και για τη δική σου επαγγελματική ζωή; Εδώ θα βρεις το toolbox της μέντορα, με εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να υποστηρίξεις πιο αποτελεσματικά τις mentees, τις συνεργάτιδες στην ομάδα σου αλλά και όποια γυναίκα θέλεις να δεις να φτάνει λίγο πιο εύκολα λίγο πιο μακριά!
Η εργαλειοθήκη περιλαμβάνει webinars από τη σειρά εκπαίδευσης μεντόρων του WoT, άρθρα για τη σημασία και τις βασικές αρχές και δεξιότητες του mentoring, χρήσιμες πηγές και ιστορίες επιτυχίας άλλων μεντόρων και mentees.


Mentors’ Training #1: Βασικές Αρχές Mentoring

Συντονίστρια: Πηνελόπη Θεοδωρακάκου
Guest Speaker: Nazey Erdilek

Εδώ εξηγούμε τι ακριβώς σημαίνει (αλλά και τι δεν είναι!) η αποτελεσματική μέντορας, μοιραζόμαστε πολύτιμα εργαλεία που θα κάνουν κάθε συνεργασία mentoring πιο εποικοδομητική αλλά και πιο ευχάριστη, και για τα δύο άτομα που συμμετέχουν σε αυτήν. Συζητάμε τις μορφές που μπορεί να πάρει το mentoring, τις καλές πρακτικές αλλά και τι να αποφύγεις, απαντάμε σε ερωτήσεις και μοιραζόμαστε χρήσιμες προηγούμενες εμπειρίες.

 

 


 


Mentors’ Training #2: Εμπιστοσύνη & Ενεργητική Ακρόαση
Συντονίστρια: Στέλλα Κάσδαγλη
Guest Speaker: Samira Eramdani

Σε αυτό το webinar εξερευνούμε μαζί τον ρόλο που παίζει η εμπιστοσύνη στην αποτελεσματικότητα του mentoring, προτείνουμε εργαλεία και πρακτικές, και ανταλλάζουμε εμπειρίες και tips για περισσότερη ενεργητική ακρόαση στις συνεργασίες μας. Απαντάμε ερωτήσεις που έχουμε για προηγούμενες ή μελλοντικές εμπειρίες, με σκοπό να αποκτήσεις πολύτιμες δεξιότητες και να εμπλουτίσεις και τη δική σου επαγγελματική πορεία.

 

 


 


Mentors’ Training #3: Διαχείριση ασυνείδητων προκαταλήψεων
Συντονίστρια: Στέλλα Κάσδαγλη

Στο τρίτο webinar του κύκλου συζητάμε πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε τα στερεότυπα που φέρουμε μέσα μας, ακόμα και χωρίς να το συνειδητοποιούμε, και τα οποία μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά τη συνεργασία στο πλαίσιο μίας σχέσης mentoring ή και σε οποιοδήποτε άλλο κομμάτι της ζωής μας.. Ανακαλύπτουμε εργαλεία που μας βοηθούν να διαχειριστούμε τις προκαταλήψεις που επηρεάζουν τη συμπεριφορά μας και αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στην ικανότητά μας να χτίζουμε ουσιαστικές και ειλικρινείς σχέσεις.

 

 


 


Mentors’ Training #4: Στοχοθεσία & Αυτοπεποίθηση
Συντονίστρια: Πηνελόπη Θεοδωρακάκου
Guest Speaker: LaToria Brent

Είτε έχεις εμπειρία ετών στο mentoring είτε μόλις ξεκίνησες, ίσως αναρωτιέσαι ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να υποστηρίξεις μια άλλη γυναίκα στο να ξεκαθαρίσει τους στόχους της, να θέσει προτεραιότητες και να σχεδιάσει τα επόμενα βήματα για να τους κατακτήσει. Εδώ εξερευνούμε τα κατάλληλα εργαλεία για την πιο αποτελεσματική και εποικοδομητική υποστήριξη και καθοδήγηση των mentees σου, ώστε να βελτιστοποιήσεις τη διαδικασία της στοχοθεσίας και να πετύχεις ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και για τις δυο σας την επόμενη φορά.

 

 


 

Η χρηματοδότηση για τα Mentors’ Training: The Series παρέχεται από το Γραφείο Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, με εταίρο υλοποίησης το Meridian International Center.

Διάβασε άρθρα και νεά γύρω από το mentoring

TITLBaM_1640x1093_Featured
Mentoring, Νέα |

Bring a Mentor Challenge: Μετάδωσε το πάθος σου για το mentoring!

Το δίκτυο μεντόρων και η κοινότητα του WoT αναπτύσσεται διαρκώς. Μέχρι σήμερα, μετράμε περισσότερες από 1.500 συνεργασίες mentoring, ενώ από την αρχή του 2023, μέσω στρατηγικών συνεργασιών, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε υποτροφίες για τουλάχιστον 180(!) γυναίκες που ξεκίνησαν μια σχέση mentoring δωρεάν.

TITLDSC_7986
Diversity & Inclusion, Mentoring, Νέα |

Μαίρη Βαλσαμά: «Είναι πολύ σημαντικές οι επιρροές και η οπτική που μας δίνει το mentoring».

του 2021, και με αφορμή τα όσα μοιράστηκε μαζί μας στο πάνελ της φετινής ημερίδας είχαμε την ευκαιρία να επεκτείνουμε αυτή τη συζήτηση, σε περισσότερα θέματα που σχετίζονται με τη γυναικεία ενδυνάμωση και την ισότητα στην εργασία.

TITLUntitled design
Mentoring, Νέα |

12 ξεχωριστοί άνθρωποι για το πώς το mentoring μπορεί να σου αλλάξει τη ζωη

Αυτοί οι σπουδαίοι άνθρωποι είναι οι ambassadors που μας βοήθησαν, λίγο πριν την εκπνοή του 2020 (που θα είναι σίγουρα "ουφ") να φτάσουμε στο 83% του στόχου μας για την καμπάνια crowdfunding του Women On Top. Μαζί τους είμαστε σίγουρες ότι θα καταφέρουμε το 100%, όμως σήμερα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας τι είχαν να μας πουν για την αξία του mentoring και για το πώς μπορεί κυριολεκτικά να σου αλλάξει τη ζωή.

TITLjude-beck-mU08JKimqbM-unsplash
Επιχειρηματικότητα, Ιστορίες επιτυχίας, Νέα |

Μπορεί το mentoring να σε βοηθήσει να γίνεις επιχειρηματίας; Μια «Εμπειρία Ζωής» για τη Laura και τη Λεμονιά

Μέντορες και mentees από το πρόγραμμα "Εμπειρία Ζωής" μοιράζονται μαζί μας τις εντυπώσεις από τη συνεργασία τους και τα βήματα που έκαναν μέσα από αυτήν.

TITLvanilla-bear-films-1180694-unsplash
Εκπαίδευση, Νέα |

Τεχνικές Mentoring & Coaching για την επαγγελματική ενδυνάμωση γυναικών με αναπηρία

H Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ‘ΕΔΡΑ’ διοργανώνει πενθήμερη δωρεάν εκπαίδευση με θέμα τις Τεχνικές Mentoring και Coaching γυναικών με αναπηρία. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες που επιθυμούν να αναλάβουν αντίστοιχους ρόλους κινητοποιώντας και ενδυναμώνοντας επαγγελματικά γυναίκες με αναπηρία ή/και χρόνια νοσήματα.

TITLkendyle-nelsen-236469
Επιχειρηματικότητα, Μη κατηγοριοποιημένο, Νέα |

Όσα ήθελες να ρωτήσεις σχετικά με το mentoring για αναποφάσιστες

Γιατί το mentoring δεν μπορεί από μόνο του να βοηθήσει στον επαγγελματικό προσανατολισμό; Μπορώ να κάνω coaching από απόσταση; Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στα δύο; Και άλλες ερωτήσεις για το νέο πακέτο coaching & mentoring του Women On Top.