TITLInclusivityLounge_1600x900

Inclusivity Lounge: ένα hub για την ισότητα & τη γυναικεία ηγεσία στο Delphi Economic Forum

Κατηγορίες: Diversity & Inclusion, Inclusivity Lounge, Εκπαίδευση, Επιχειρηματικότητα, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Νέα

UPDATE: Το Inclusivity Lounge του Women On Top που θα φιλοξενούνταν από το Delphi Economic Forum, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. και της Coca Cola 3E, και με τη συνεργασία των Women Act και Lean In Hellas, αναβλήθηκε με την αναβολή και του DEF, λόγω των μέτρων ασφαλείας για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωναϊού στην Ελλάδα. Μείνετε συντονισμένοι και συντονισμένες για τις ενημερώσεις σε σχέση με τις νέες ημερομηνίες της διοργάνωσης.


Το Σάββατο 7 Μαρτίου, το Delphi Economic Forum θα φιλοξενήσει το Inclusivity Lounge που διοργανώνει το Women On Top, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. και της Coca Cola 3E, και με τη συνεργασία των Women Act και Lean In Hellas.

Το Inclusivity Lounge θα αποτελέσει ένα χώρο συνάντησης, σκέψης, ανταλλαγής ιδεών και δικτύωσης, γύρω από την ευρύτερη θεματική της ισότιμης εκπροσώπησης των δύο φύλων σε όλες τις εκφάνσεις της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής, καθώς και στις θέσεις ευθύνης και λήψης αποφάσεων που διαμορφώνουν καθημερινά το μέλλον όλων μας. Οι συμμετέχοντες του Delphi Economic Forum καλούνται να επισκεφτούν το Inclusivity Lounge στις 7 Μαρτίου, 4:00 – 8:00 μ.μ. και να συμμετέχουν στις συζητήσεις για την ανύψωση των ρόλων των γυναικών σε θέσεις ευθύνης και λήψης αποφάσεων - κάτι που θα ενισχύσει το μέλλον όλων μας.

Τα εγκαίνια του Inclusivity Lounge θα χαιρετίσει ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Geoffrey R. Pyatt στις 4:00 μ.μ.

Στη συνέχεια, μέσα από πάνελ, συζητήσεις και Q&A sessions, θα διερευνηθούν, με τη βοήθεια σημαντικών ομιλητριών και ομιλητών, η πρόκληση της διαμόρφωσης ενός μοντέλου συμπεριληπτικής ηγεσίας για τις επιχειρήσεις, οι διαστάσεις της ηθικής τεχνολογίας και η σημασία της ισότιμης πρόσβασης των γυναικών σε αυτήν για την κοινωνική συνοχή, παραδείγματα διεθνών πολιτικών με ουσιαστικό αντίκτυπο σε θέματα ισότητας, ο γρίφος της εκπροσώπησης των γυναικών στην πολιτική ζωή της χώρας και τα έμφυλα στερεότυπα σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας σφαίρας.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να τεθούν τα θέματα της ισότητας των φύλων, της διαφορετικότητας και της συμπεριληπτικής ηγεσίας στην καρδιά του Delphi Economic Forum, μιας από τις σημαντικότερες πλατφόρμες συνάντησης και λήψης αποφάσεων, και να παρουσιαστούν συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες ιδέες ώστε να γίνει η Ελλάδα -που βρίσκεται σήμερα στην τελευταία θέση του Ευρωπαϊκού Δείκτη για την Ισότητα των Φύλων- παράδειγμα θετικής αλλαγής. Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ή απλά να ακούσουν και να μάθουν περισσότερα για αυτό το σημαντικό θέμα είναι ευπρόσδεκτοι στο Inclusivity Lounge.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη συνεργασία με τις οργανώσεις Women on Top, Lean In Hellas, Women Act και την Coca Cola 3Epsilon για την οργάνωση του πρώτου ελληνικού Inclusivity Lounge στο Delpfi Economic Forum. Η προώθηση της ηγεσίας και της ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της κοινωνίας αποτελεί αποδεδειγμένη οδό προς την οικονομική ευημερία και την αυξημένη παραγωγικότητα, και είναι χαρά μου που η Πρεσβεία των Η.Π.Α. μπορεί και συνεργάζεται με τόσο δυναμικούς οργανισμούς για την ανύψωση του ρόλου των γυναικών, ενισχύοντας έτσι τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή," είπε ο Πρέσβης Πάιατ.

«Είναι κρίσιμη όσο και ελπιδοφόρα αυτή η προσπάθεια να τεθεί το ζήτημα της ισότητας στις πρώτες θέσεις της ατζέντας σημαντικών θεσμών και διοργανώσεων, όπως τοDelphi Economic Forum, γιατί μόνο μέσα από τη διατομεακή συνεργασία, σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής και πολιτικής δραστηριότητας, θα μπορέσουμε να φέρουμε μία χειροπιαστή αλλαγή» δήλωσε η Στέλλα Κάσδαγλη, συνιδρύτρια του Women On Top. «Ελπίζουμε ότι το πρώτο αυτό παράδειγμα θα το ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες και θα ότι γίνουν και εκεί τα Inclusivity Lounges απαραίτητο στοιχείο στοχασμού και εξέλιξης».


Πληροφορίες

Πότε: Σάββατο 7 Μαρτίου 2020, 16.00-20.00 μ.μ.

Πού: Στο Ermis Hall, Amalia Hotel


Πρόγραμμα

16.00 Έναρξη του Inclusivity Lounge από τον Πρέσβη των ΗΠΑ Geoffrey R. Pyatt 

16.30 -17.00 Public policies that work

Ambassador of Norway to Greece and Cyprus Frode Overland Andersen

Antigone Lyberaki, General Manager, Solidarity Now

Natalia Theodoulou, Office of the Secretary General for International Economic Affairs

Curated by Women On Top

Moderator: Marianna Skylakaki,  Founder & Editor of αθηΝΕΑ Daily Newsletter

17.00-17.30 Inclusive leadership for a changing world

Sophia Kanta, HR Director, Greece & Cyprus at Coca-Cola HBC Greece

Iakovos Kargarotos, Vice Chairman, Papastratos S.A.(tbc)

Curated by Women On Top

Moderator: Pinelopi Theodorakakou, Co-founder, Women On Top

17.30-18.00 Ethical tech: is bias AI’s biggest bug?

Antigoni Papanikolaou, Legal & Corporate Affairs Director, Microsoft Hellas

Prof. Marianthi Fragopoulou, CEO, HERADO

Penny Kontogeorgou, Digital Law Expert | Partner @ Zoulovits - Kontogeorgou Law Firm

Curated by Women On Top

Moderator: Stella Kasdagli, Co-founder, Women On Top

18.00-19.00 Women leaders in the public sphere: Best practices from abroad

Cynthia Harvey, Public Affairs Officer, U.S. Embassy, Athens

Susan A. Thornton, Visiting Lecturer in Law and Senior Fellow, Paul Tsai China Center

Katerina Sokou, Washington D.C. Correspondent - Foreign Affairs Analyst

Curated by Women Act

19.00-20.00 How to fight biases in the workplace

19.00-19.15 Preview of the "Gender Biases in the Workplace 2020- Greece” research, Katerina Kondylaki, Senior Partner True Berries S. A

19.15-19.30 "Best practices: Coca Cola Greece, a discussion with Mrs Sissy Heliopoulou, Public Affairs and Communications Director Coca Cola Hellas S.A) and Areti Georgilis, Regional Leader Lean in Hellas

19.30-20.00 "50 ways to fight biases in the workplace", an interactive game with Niki Alexandrou, Lean in Hellas Circle Leader, Senior Associate/Norton Rose Fulbright Leadership Coach

Curated by Lean In Hellas


Social media: #InclusivityLoungeDEF

Για περισσότερες πληροφορίες: info@womenontop.gr