TITLSpeakers_IL2023_TIF_1640x1093_SiteFeature

Οι ομιλήτριες και ομιλητές του Inclusivity Lounge: Health in Unequal Times στη ΔΕΘ

Κατηγορίες: Inclusivity Lounge, Νέα του WoT

Λίγες μέρες πριν το 6ο στη σειρά Inclusivity Lounge που διοργανώνει το Women on Top, με την υποστήριξη των MSD, Bayer, L’Oréal Hellas, Deloitte και του British Council, με την ευγενική συμμετοχή της W.I.N. Hellas, και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας και της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και του HELEXPO Forum στις 15 Σεπτεμβρίου, σας παρουσιάζουμε με ενθουσιασμό τις εκλεκτές ομιλήτριες και ομιλητές του IL, από τον χώρο της υγείας, της έρευνας, των επιχειρήσεων και των οργανισμών. 

Στο πλαίσιο των πάνελ που θα παρακολουθήσετε κατά τη διάρκεια του Lounge, θα αναλύσουμε με τη βοήθειά τους ζητήματα που εμπίπτουν στην ευρύτερη θεματική της έμφυλης ισότητας και της συμπερίληψης στην Υγεία. Στόχος μας να ανοίξουμε με τρόπο ουσιαστικό τη συζήτηση για την ισότητα, τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη, σε μια εποχή όπου τα θέματα της δημόσιας υγείας διεκδικούν μια σημαντική θέση στο δημόσιο διάλογο.

Βρείτε εδώ την πλήρη ατζέντα του προγράμματος.
Κάνετε την εγγραφή σας εδώ.
Παρακολουθήστε τις ενημερώσεις στο Facebook Event.


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ | StandUp Against Street Harassment by W.I.N. Hellas

  • Βασιλική Λιάφου
    Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια με εξειδίκευση στο ψυχικό τραύμα, Επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας της W.I.N. HELLAS

Η Βασιλική Λιάφου είναι κλινικός ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια με εξειδίκευση στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία και στην τραυματοθεραπεία EMDR και CRM θεραπεία. Σπούδασε και εργάστηκε στην Γερμανία για πάνω από 15 έτη. Είναι εγκεκριμένη από το επιμελητήριο ψυχοθεραπευτών, με εγγραφή στο ιατρικό μητρώο και άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγων ψυχοθεραπευτών στην Γερμανία. Κατέχει επίσης άδεια εξάσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου στην Ελλάδα. Είναι εκπαιδευμένη EMDR Europe Accredited Practitioner και επόπτρια κάτω από εποπτεία της μεθόδου EMDR και CRM Practitioner. Ιδρυτικό και ενεργό μέλος ως ταμίας (έως τον Ιούνιο του 2023) στο Δ.Σ. της επιστημονικής εταιρείας EMDR Hellas. Από τον Ιούνιο του 2008 έως και σήμερα είναι επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας της W.I.N. Hellas, έχοντας αναλάβει την διεξαγωγή σεμιναρίων, την ψυχολογική στήριξη των γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και την συγγραφή αλλά και επιστημονική επιμέλεια του ψυχοεκπαιδευτικού οδηγού με τίτλο «Νέο ξεκίνημα, μαθαίνω να φροντίζω τον εαυτό μου». Υπεύθυνη διδάσκουσα και επόπτρια των ψυχοεκπαιδευτικών σεμιναρίων έχοντας αναλάβει την εκπαίδευση του επιστημονικού προσωπικού /συνεργατών. Συν Συντονήστρια στην έρευνα της θεραπευτικής μεθόδου EMDR σε συνεργασία με την W.I.N. Hellas με στόχο την ομαδική θεραπευτική παρέμβαση σε γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Έχει εμφανιστεί σε πολυάριθμες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές με σκοπό την ενημέρωση του κοινού. Ζει και εργάζεται από το 2005 στο ιδιωτικό της γραφείο στην Γλυφάδα.

Η Δήμητρα Πετρίδη είναι Corporate Affairs and Engagement Director στην L’Oréal Hellas. Έχει φοιτήσει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, στο Science Po στο Παρίσι, ενώ το Μεταπτυχιακό της σε Media & Communications το έκανε στο Goldsmiths στο Λονδίνο. Έχει εργαστεί για αρκετά χρόνια σε εταιρείες επικοινωνίας για τον κλάδο ταχυκινούμενων καταναλωτικών αγαθών σε θέσεις brand strategy & management. Στη συνέχεια επιλέγει να στραφεί στο marketing, αναλαμβάνοντας στην L’Oréal θέσεις σε διαφορετικές κατηγορίες του Κλάδου Καταναλωτικών προϊόντων. Την εποχή που τα social media ξεκινούν στην Ελλάδα να αποτελούν ένα ακόμα μέσο επικοινωνίας για τις μάρκες, αναλαμβάνει να δημιουργήσει το Τμήμα Επικοινωνίας του Κλάδου Καταναλωτικών προϊόντων της L’Oréal Hellas. Έχοντας ήδη 10 χρόνια εμπειρίας στην ηγέτιδα εταιρεία στον χώρο της ομορφιάς, αναλαμβάνει τη θέση Corporate Affairs and Engagement Director για την L’Oréal στην Ελλάδα.


ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΑΝΕΛ | Διαφορετικότητα & Προσβασιμότητα: Υγεία για όλ@

Ο Σπύρος Καλτικόπουλος εργάζεται ως συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης στο ΚΕΕΠΕΑ Ορίζοντες, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό ημερήσιας φροντίδας και στέγασης για άτομα με νοητική αναπηρία και τις οικογένειες τους. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως στέλεχος ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού σε πολυεθνικές εταιρίες ενώ, αργότερα, δραστηριοποιήθηκε ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε αναπτυξιακά προγράμματα. Μέσω της εθελοντικής του δράσης, τον κέρδισε ο χώρος της αναπηρίας και η παροχή υποστήριξης σε ΑμεΑ και τις οικογένειες τους. Έχει πολυετή εμπειρία σε πολυεθνικά έργα, τα οποία συνδυάζουν δημιουργικότητα, θετικότητα και σεβασμό στην επικοινωνία με την ποικιλομορφία ατόμων, εταιρειών, διαφορετικών ενδιαφερομένων μερών και οργανισμών. Από τη σημερινή του θέση υποστηρίζει τη στρατηγική ανάπτυξη του Οργανισμού, σε επίπεδο σύνταξης, παρακολούθησης και διαχείριση του στρατηγικού σχεδίου, καθώς και μέσω του συντονισμού και την καθημερινή διαχείριση έργων χρηματοδοτούμενων από την ΕΕ, εθνικούς πόρους και άλλους χρηματοδότες.

Ο Βασίλης Κιοσσές είναι ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής και ιατρικός εκπαιδευτής, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι ο δημιουργός του «Έλα στη θέση μου, Γιατρέ!» (“Empathize with me, Doctor!) της πρώτης βιωματικής εκπαίδευσης επαγγελματιών υγείας στην ενσυναίσθηση και τις αρχές της ασθενοκεντρικής φροντίδας. Για την πρωτοβουλία αυτή κατέκτησε το Παγκόσμιο Βραβείο Καινοτομίας στην Προσωποκεντρική Υγεία. Είναι ερευνητικός συνεργάτης στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ και επιστημονικός συνεργάτης στο ORLANDO LGBT+, τον μοναδικό επιστημονικό φορέα στην Ελλάδα που ασχολείται με την ψυχική υγεία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, συμμετοχές σε συνέδρια και έχει συγγράψει κεφάλαια σε βιβλία σχετικά με την εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας και τις ήπιες δεξιότητες. Έχει δουλέψει σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας με μακρά εμπειρία σε ζητήματα έμφυλης βίας και γυναικείας κακοποίησης, ενώ σήμερα εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπευτής, και παράλληλα εκπαιδεύει επαγγελματίες υγείας μέσα από φορείς και οργανισμούς με τους οποίους συνεργάζεται.

Η Μαρία Καλδάνη είναι Επικεφαλής της Μονάδας Παιδικής Προστασίας της The HOME Project. Είναι κοινωνική λειτουργός και εργάζεται με πρόσφυγες από το 2004 σε προγράμματα φιλοξενίας και ένταξης. Έχει εργαστεί στο κοινωνικό τμήμα του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες (2004-2006) και ήταν υπεύθυνη έργου για ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα προγράμματα για πρόσφυγες στην ΑΡΣΙΣ (2007-2017). Είναι μέλος των ομάδων εργασίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες από το 2008. Έχει εκπαιδευτεί στον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την αξιολόγηση ανθρωπιστικών προγραμμάτων, την παρακολούθηση των “Δικαιωμάτων του Παιδιού” και την πρόληψη της “Σεξουαλικής και έμφυλης βίας” στον Τομέα Υποδοχής και Ασύλου της ΕΕ.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος εξελέγη ευρωβουλευτής στις ευρωεκλογές του 2019 και ανήκει στην ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (European People’s Party). Είναι μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, της Επιτροπής Αναφορών, συντονιστής της Ειδικής Επιτροπής για Πανδημία Covid-19 κι αναπληρωτής συντονιστής στην Υποεπιτροπή Δημόσιας Υγείας. Ακόμα μέλος της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με τις χώρες του Μασρέκ και της Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ένωσης για τη Μεσόγειο. Επιπλέον, είναι αναπληρωματικό μέλος στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, την Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης και την Υποεπιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Είναι επίσης Πρόεδρος της Διακομματικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Αναπηρία. Το 2014 συν-ιδρυσε το i-Living, τον πρώτο ελληνικό οργανισμό ανεξάρτητης διαβίωσης, εκλεγόμενος έκτοτε μέλος του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Ανεξάρτητη Διαβίωση. Είναι Ιατρός απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών ενώ από το 2014 κατέχει και μεταπτυχιακό τίτλο στην Προαγωγή Ψυχικής Υγείας-Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών. Το 2016 απόκτησε ειδικότητα στην Ψυχιατρική και εργάστηκε ως επιμελητής Β’ στο ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ.

Ο Λουκάς Συνοδινός είναι βιολόγος και ο διευθυντής του τμήματος κλινικών μελετών της MSD Ελλάδος. Με πολυετή εμπειρία στον χώρο των κλινικών μελετών, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέσα από διαφορετικούς ρόλους και συνεργαζόμενος καθημερινά με πολυεθνικές ομάδες, συμβάλλει στην ανάπτυξη και τη διάδοση των κλινικών μελετών στην Ελλάδα, με σκοπό την πρόσβαση όλων σε καινοτόμες θεραπείες και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών. Αρωγός και υποστηρικτής όλων των DEI δράσεων, στόχος του Λουκά είναι να αξιοποιηθεί η τεράστια δυναμική των κλινικών μελετών ως προς τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη, από το σχεδιασμό και την υλοποίησή τους μέχρι και τα απασχολούμενα σε αυτές άτομα.


ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΑΝΕΛ | Ισότητα, Διαφορετικότητα & Συμπερίληψη: Πώς αφορά τους/τις εργαζόμενους/ες στον χώρο της υγείας;

Το 2004 ο Νίκος Παυλάκος έχοντας αποφοιτήσει από το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης στη Ρόδο και αφού ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του «Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός» στο ΕΚΠΑ, ίδρυσε την Orientum με το Σπύρο Μιχαλούλη. Στην Orientum, ξεκίνησε το 2006 να συγγράφει με την ερευνητική του ομάδα, το πρώτο βιβλίο «ΠΑΜΕ..ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ». Είναι βασικός ομιλητής στις εκδηλώσεις της Orientum σε μαθητές και γονείς για θέματα που αφορούν τον επαγγελματικό προσανατολισμό, την επιλογή σπουδών και την αγορά εργασίας.

  • Σταυρούλα Βοβλιανού
    Νοσηλεύτρια, PhD, MSc, DipEdu, RN, Γραφείο Εκπαίδευσης Γ.Ν. Καβάλας

H Δρ. Σταυρούλα Βοβλιανού είναι νοσηλεύτρια, υπεύθυνη του Γραφείου Εκπαίδευσης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Δημόσιων Οργανισμών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος και Διπλώματος Παιδαγωγικής Επάρκειας. Από το 2016, υπηρετεί ως Brand Ambassador της European Dialysis and Transplant Nurses Association / European Renal Care Association (EDTNA/ERCA) για την Ελλάδα. Είναι η Διαμερισματική Εκπρόσωπος της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας Νοσηλευτών (ΕΝΕΝ) για τη Δράμα, Καβάλα και Σέρρες και μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Διοικητικού Συμβουλίου. Επιπλέον, κατέχει τη θέση της Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. του Νομού Καβάλας. Δραστηριοποιείται διεθνώς σε θέματα εκπαίδευσης προσωπικού σε νοσηλευτικά πρωτόκολλα και διαχείρισης περιστατικών βίας. Είναι συγγραφέας επιστημονικών άρθρων σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά καθώς και ανακοινώσεων σε Παγκόσμια και Πανελλήνια Συνέδρια.

Η Αθηνά Σταύρου είναι η HR Director για την MSD Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας από το 2018. Στη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας της σε Πολυεθνικούς Οργανισμούς, η Αθηνά βοήθησε διευθυντικές ομάδες να υλοποιήσουν τις στρατηγικές τους και να ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτούμενες αλλαγές. Το πάθος της για θέματα που άπτονται της Διαφορετικότητας, της Ισότητας και της Ενσωμάτωσης, αλλά και η εμπειρία που απέκτησε δουλεύοντας σε διαφορετικές ομάδες τόσο της Ευρώπης όσο και των Αναδυόμενων Αγορών και της Κίνας, την οδήγησαν να γίνει sponsor όλων των δράσεων σε τοπικό επίπεδο σε θέματα DΕI και να στηρίζει ενεργά τα δίκτυα Women’s Network και NGN Network της MSD Ελλάδος.

Η Αγγέλικα Τζέμου είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού και επικεφαλής DEI της Bayer Ελλάδος. Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε διευθυντικές θέσεις ανθρώπινου δυναμικού σε εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού, με σημαντικά αποτελέσματα και επιδόσεις σε οργανωτικούς μετασχηματισμούς, αναδιάρθρωση ανθρώπινου δυναμικού, εταιρικής κουλτούρας καθώς και σε ανάδειξη θεμάτων της διαφορετικότητας και των ίσων ευκαιριών στις επιχειρήσεις. Πριν ενταχθεί στην Bayer, είχε έδρα της την Δανία και την ευθύνη του ανθρώπινου δυναμικού 13 χωρών για την LEO Pharma. Κατέχει MSc στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Πανεπιστήμιο Surrey, BA στην Κοινωνιολογία από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και το Senior Leadership Program Certification από το IMD.


ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΑΝΕΛ | Health Tech: Πόσο συμπεριληπτική είναι η καινοτομία;

Η Αιμιλία είναι νευροεπιστήμονας με διδακτορικό και μεταδιδακτορικό από το UCL του Λονδίνου στη Νευροεπιστήμη, Γλωσσολογία και Ψυχολογία. Το 2020 συνίδρυσε τη thymia, μια εταιρεία που αναλύει τη γλώσσα, τις κινήσεις προσώπου και ματιών, καθώς και τη συμπεριφορά μέσω ειδικών βιντεοπαιχνιδιών για την αντικειμενική μέτρηση των συμπτωμάτων της ψυχικής υγείας. Είναι ειδικός στη χρήση της γλώσσας ως βιοδείκτη για τη γνώση – υπάρχουν λιγότεροι από 10 άνθρωποι στον κόσμο που κάνουν ακριβώς αυτό που κάνει. Έχει κερδίσει πολλαπλά βραβεία καινοτομίας, έχει δώσει Ted Talk και πρόσφατα ανακηρύχθηκε μια από τους κορυφαίους επιστήμονες για την ψυχική υγεία παγκοσμίως.

Η Φαίη Χριστοδούλου είναι η επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος στο τμήμα μικρορευστομηχανικής της INTEGRA Biosciences. Ολοκλήρωσε την διδακτορική της διατριβή στο European Molecular Biology Laboratory που μελέτησε τον ρόλο των microRNAs στην εξέλιξη των αμφισσυμμετρικών ζώων. Εργάστηκε για 2 χρόνια ως υπεύθυνη επικοινωνίας της επιστήμης και έπειτα συνέχισε την έρευνα ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών πάνω στα microRNAs και τον ρόλο τους στον καρκίνο του θυρεοειδούς. Το καλοκαίρι του 2013 αποφοίτησε από το πρόγραμμα σπουδών του Singularity University και ίδρυσε την εταιρεία Miroculus, η οποία ανέπτυξε και κυκλοφόρησε στην αγορά το MIRO CANVAS, ένα μικρό σε μέγεθος μηχάνημα που επιτρέπει την εύκολη και αξιόπιστη εκτέλεση πρωτοκόλλων μοριακής βιολογίας. Η Miroculus εξαγοράστηκε από την INTEGRA Biosciences το 2023. Η Φαίη είναι Endeavor entrepreneur και έχει διακριθεί στην λίστα Fortune Greece 40u40 και σε αυτή των 25 κορυφαίων γυναικών ηγέτιδων στην βιοτεχνολογία απο το Healthcare technology review.


ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΑΝΕΛ | Γυναίκες & Ψυχική Υγεία: Το μεταβαλλόμενο παζλ

  • Μαρίνα Οικονόμου-Λαλιώτη
    Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Είναι Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), και Επιστημονική Σύμβουλος του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας «Κώστας Στεφανής»- Ε.Π.Ι.Ψ.Υ., με την επιστημονική ευθύνη της Μονάδας «Κοινωνικής Ψυχιατρικής, Ψυχιατρικής Επιδημιολογίας και Διαμόρφωσης Πολιτικών και Παρεμβάσεων». Σπούδασε Ιατρική, Ψυχιατρική και εξειδικεύθηκε στην Κοινωνική Ψυχιατρική και τη Θεραπεία Οικογένειας στην Αθήνα και στο Λονδίνο. Έχει πλούσιο κλινικό, διδακτικό και ερευνητικό έργο: Το κλινικό έργο αφορά κυρίως στην παροχή ψυχιατρικών και ψυχοθεραπευτικών παρεμβάσεων που απευθύνονται τόσο στον ασθενή όσο και στην οικογένεια, ενώ η ερευνητική δραστηριότητα και το συγγραφικό έργο επικεντρώνονται στους τομείς της Κοινωνικής Ψυχιατρικής, της Ψυχοεκπαίδευσης και της Ψυχιατρικής Επιδημιολογίας με πάνω από 300 πλήρεις ξενόγλωσσες και ελληνικές δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία. Σημαντικό σταθμό στην καριέρα της αποτέλεσε η οργάνωση του Συλλόγου Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΨΥ), η ανάπτυξη ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση του στίγματος που συνοδεύει την ψυχική νόσο και ευάλωτους πληθυσμούς, καθώς και η ανάπτυξη ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

Η Μαρία Κοράλη είναι Γενική Διευθύντρια του Κλάδου Επαγγελματικών Προϊόντων της L’Οréal Hellas & Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βιομηχάνων & Αντιπροσώπων Καλλυντικών και Αρωμάτων (Π.Σ.Β.Α.Κ). Διαθέτει εμπειρία άνω των 25 ετών σε ρόλους Sales, Marketing και Operations, σε πολυεθνικά περιβάλλοντα. Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρία στον κλάδο της ομορφιάς, έχοντας συμβάλει καθοριστικά στη είσοδο και στην ανάπτυξη κορυφαίων luxury & professional beauty brands στην ελληνική αγορά. Παράλληλα, μέσα από σημαντικές διοικητικές θέσεις έχει υποστηρίξει την υλοποίηση πρωτοβουλιών με σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα γύρω από τη διαφορετικότητα, τη συμπερίληψη και τη γυναικεία ενδυνάμωση. Πιστεύει βαθιά ότι η ομορφιά μπορεί να γίνει κινητήριος δύναμη για έναν καλύτερο κόσμο. Είναι απόφοιτος του University of Kent, UK, ΒSc Management Science και κάτοχος MBA από το πανεπιστήμιο City University, London UK.


ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΑΝΕΛ |  Οι αθέατες πλευρές της γυναικείας υγείας

Η Caroline είναι βουλευτής των Romsey και Βόρειου Southampton και η Πρόεδρος της Επιλεγμένης Επιτροπής Γυναικών και Ισοτήτων στο Κοινοβούλιο. Από την εκλογή της το 2010, έχει υπηρετήσει ως υπουργός στο Τμήμα Εργασίας & Συντάξεων και το Υπουργικό Γραφείο, και ήταν Υπουργός Επικρατείας για τη Μετανάστευση στο υπουργικό συμβούλιο της Theresa May. Αμέσως πριν γίνει βουλευτής, ήταν Διευθύνουσα Σύμβουλος μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης για την ευημερία των ζώων. Η Caroline είναι επί του παρόντος η συμπρόεδρος του APPG for Muslim Women και Αντιπρόεδρος του «Show Racism the Red Card». Ως Πρόεδρος της Επιλεγμένης Επιτροπής, η Caroline διεξήγαγε έρευνες για τον έμφυλο οικονομικό αντίκτυπο του κορωνοϊού, την εμμηνόπαυση στο χώρο εργασίας και τη μεταρρύθμιση του νόμου για την αναγνώριση φύλου. Η Επιλεγμένη Επιτροπή αυτόν τον καιρό εστιάζει στις κουλτούρες που στηρίζουν τον μισογυνισμό και τη βία κατά των γυναικών και κοριτσιών, αντιμετωπίζοντας την κακοποίηση για λόγους τιμής, και τις διακρίσεις στη διαδικασία ασύλου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και Ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας. Από το 2005 ως το 2009 εργάστηκε ως εικονογράφος στον περιοδικό τύπο και στη διαφήμιση, ενώ από το 2009 ως σήμερα εργάζεται ως εικονογράφος και animator στη βιομηχανία των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Είναι μια από τις κορυφαίες pixel art specialists στον κόσμο αυτή τη στιγμή και εργάζεται ως Senior Artist στο παιχνίδι Minecraft. Διατηρεί ακτιβιστική δράση από το 2005 σε φεμινιστικά και τρανσφεμινιστικά κινήματα, στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και στους χώρους εργασίας.

  • Dr. Cristina Alonso Alija
    Senior VP, Global Head of Sustainability, Safety, Health & Environment, and Human Rights Officer, Bayer AG

Η Cristina φέρνει θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη και τους ανθρώπους, ενσωματώνοντας τη Βιωσιμότητα στη στρατηγική της Bayer. Είναι Υπάλληλος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Bayer, ισχυρή υποστηρίκτρια της Συμπερίληψης και της Διαφορετικότητας, και κατέχει Διδακτορικό στην Χημεία. Με γνώμονα τη χρήση της καινοτομίας προς το κοινωνικό όφελος, έγινε μέλος της Bayer ως Ιατρικός Χημικός πριν από είκοσι πέντε χρόνια. Έκτοτε, κέρδισε το μετάλλιο Otto Bayer για την ανακάλυψη του Adempas® (Riociguat), έγινε ηγέτιδα Ρυθμιστικών Υποθέσεων, διευκολύνοντας την πρόσβαση στα φαρμακευτικά προϊόντα της Bayer στην Ασία, την Αφρική και ειδικότερα τη Λατινική Αμερική, με έδρα το Μεξικό, και έγινε παγκόσμια ρυθμιστής Head Bayer Crop Protection, προωθώντας την επιστήμη, τη διαφάνεια και τη συνεργασία, ενώ το 2021 έγινε Επικεφαλής Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος για τον όμιλο Bayer, κατά την πανδημία του Covid. Ασχολείται με την εκπαίδευση, τα βιομηχανικά δίκτυα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει εργαστεί σε διάφορες χώρες, είναι παντρεμένη και περήφανη μαμά της 20χρονης κόρης της. Λατρεύει τη Μεσόγειο και να περνάει χρόνο με οικογένειά της, της αρέσει η μαγειρική, η ιστιοπλοΐα, η πεζοπορία και το διάβασμα.

Η Δομνίκη είναι επαγγελματίας στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού και εργάζεται σήμερα στο Deloitte Alexander Competence Center στη Θεσσαλονίκη, ένα κέντρο καινοτομίας και ανάπτυξης εξειδικευμένων τεχνολογικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων για ταλαντούχους επαγγελματίες. Έχει σπουδάσει Αρχαιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και απέκτησε MSc στην Ενάλια Αρχαιολογία από το Πανεπιστήμιο του Southampton . Έχει εργαστεί σε πολλές υποβρύχιες και χερσαίες ανασκαφές σε όλο τον κόσμο με διεθνείς πανεπιστημιακές ομάδες, αλλά τα τελευταία 12 χρόνια δραστηριοποιείται στον εταιρικό κόσμο και πιο συγκεκριμένα στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού. Πιστεύει ακράδαντα ότι οι άνθρωποι είναι πολυδιάστατοι & μπορούν να μάθουν, να ξεμάθουν & να ξαναμάθουν ό,τι βάλουν στο μυαλό και την ψυχή τους!


Βρείτε εδώ την πλήρη ατζέντα του προγράμματος.
Κάνετε την εγγραφή σας εδώ.
Παρακολουθήστε τις ενημερώσεις στο Facebook Event.