Επιλογή Σελίδας

Women on Topic: Ένα podcast από το Women On Top

Το Women on Topic είναι ένα podcast για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στη δημόσια ζωή.

Με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορούμε να μιλήσουμε για τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη στο χώρο της δουλειάς, για τις διακρίσεις που συναντάμε καθημερινά λόγω φύλου, για τα εργαλεία και τις ευκαιρίες που έχουμε στη διάθεσή μας  ώστε να κάνουμε τη δουλειά ένα από τα καλύτερα κομμάτια της ζωής μας;

Στο Women On Top προσθέσαμε έναν ακόμα τρόπο να το κάνουμε, με το Women On Topic, το πρώτο ελληνικό podcast για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στη δημόσια ζωή, το οποίο υλοποιείται με την υποστήριξη της Google και με τη συνεργασία του The Greek Podcast Project.

Σε κάθε μηνιαίο επεισόδιο του podcast μας, συνομιλούμε με γυναίκες και άντρες που φέρνουν μια θετική αλλαγή στο πεδίο που αγαπούν, εξερευνούμε θέματα που μας απασχολούν γύρω από τις ανισότητες στο χώρο της εργασίας και βέβαια μοιραζόμαστε τα νέα του Women On Top που μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στην ισότητα και τη συνδημιουργία.

Στην προσπάθειά μας αυτή, έχουμε πολύτιμο υποστηρικτή μας την πρωτοβουλία της Grow with Google, που έχει ως στόχο το να παρέχει στο ευρύ κοινό εργαλεία και δεξιότητες για την ανάπτυξη μιας υγιούς καριέρας. Στο πλαίσιο αυτό, η Google έχει αναπτύξει και προγράμματα που απευθύνονται σε γυναίκες, όπως το #IamRemarkable, που έχει ως στόχο να ενδυναμώσει τις γυναικες, δίνοντάς τους την ώθηση και το κίνητρο να προωθούν τον εαυτό τους και τα επιτευγματα τους στον χώρο εργασίας, αλλά και έξω απ’ αυτόν.

Μπορείς να αναζητήσεις το Women on Topic στο site μας, στα Apple podcasts & iTunes, SpotifyGoogle Podcasts, Soundcloud, Radiopublic, Castbox, Overcast και σύντομα στο Podcast Addict και το Stitcher, την τελευταία Δευτέρα κάθε μήνα. Παρακάτω μπορείς να βρεις τη σελίδα του κάθε ξεχωριστού επεισοδίου, που θα ανεβαίνει στο site μας, με την περίληψή του και όλες τις σημειώσεις στις οποίες μπορεί να θέλεις να ανατρέξεις καθώς θα το ακούς.

Κι αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για την πρωτοβουλία #ΙamRemarkable της Google ή να κάνεις εγγραφή για να παρακολουθήσεις και εσύ ένα #ΙamRemarkable sessions και να γίνεις η ίδια facilitator της πρωτοβουλίας, μπορείς να επισκεφθείς τo iamremarkable.withgoogle.com.

Πληροφορίες

Πότε: Την τελευταία Δευτέρα κάθε μήνα.

Πού: Μπορείς να ακούσεις το Women On Topic στο site μας, στο Spotify, το Soundcloud και σύντομα στο Apple Podcasts και το iTunes.

Θέλεις να μαθαίνεις για κάθε νέο επεισόδιο του podcast μας;

Μερικές συχνές ερωτήσεις

Τι ακριβώς είναι το podcast;

Όπως μας λέει η Δάφνη Καρνέζη, δημιουργός του The Greek Podcast Project, τα podcasts είναι ένα ηχητικό πρόγραμμα το οποίο μπορείς να ακούσεις δωρεάν από το κινητό, το τάμπλετ ή τον υπολογιστή σου. Μπορείς να το ακούσεις όπου και όποτε θέλεις, την ώρα που περπατάς ή οδηγείς ή κάνεις γυμναστική ή ακόμα και τις δουλειές του σπιτιού.

Υπάρχουν πλέον στον κόσμο πάνω από 800.000 podcasts σε περισσότερες από 100 γλώσσες -αυτό σημαίνει, συνολικά, 30 εκατομμύρια επεισόδια που περιμένουν να τα ακούσεις. Για κάθε θέμα που σε ενδιαφέρει, πιθανότατα υπάρχει κάπου στον κοσμο και το αντίστοιχο podcast!

Δηλαδή τι διαφορά έχει από το ραδιόφωνο;

Τα podcasts μοιάζουν, η αλήθεια είναι, με ραδιοφωνικές εκπομπές, αλλά έχουν και αρκετές διαφορές σε σχέση μ’ αυτές. Καταρχάς, δεν μεταδίδονται ζωντανά, άρα μπορείς να τα ακούσεις όπου και όπως θέλεις εσύ. Μπορείς να προχωρήσεις μπροστά ή πίσω, να σταματήσεις τη μετάδοση για λίγο, να γραφτείς στις ενημερώσεις τους για να μη χάνεις ούτε ένα επεισόδιο και να τα μοιραστείς με όποιον/α θέλεις.

Και δεν χρειάζεται καν να είσαι συνδεδεμένη στο ίντερνετ ή να έχεις σήμα, αρκεί να έχεις καταβάσει τα επεισόδια που θέλεις στη συσκευή που προτιμάς.

Και γιατί να ακούσω το Women on Topic;

Γιατί είναι το πρώτο podcast στην Ελλάδα που ασχολείται με την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στη δημόσια ζωή.

Γιατί θα σου δώσει την ευκαιρία να ακούσεις τις εμπειρίες πολλών διαφορετικών γυναικών και αντρών, να μάθεις στοιχεία και εξελίξεις γύρω από την έμφυλη ισότητα σε όλο τον κόσμο, να αποκτήσεις εργαλεία για να αναπτυχθείς στη δουλειά και να πάρεις ιδέες για να ψάξεις και να ανακαλύψεις περισσότερα πράγματα για το πώς μπορείς να φέρεις μια θετική αλλαγή.

Γιατί μπορείς να το ακούς  χωρίς να χρειαστεί να επενδύσεις περισσότερο χρόνο από την καθημερινή σου ζωή -εμείς ακούμε τα αγαπημένα μας podcasts ενώ είμαστε κολλημένες στην κίνηση ή πάμε κάποιο ταξίδι, όταν βγαίνουμε για τρέξιμο, όταν κάνουμε μηχανικές δουλειές του σπιτιού ή όταν περιμένουμε στην ουρά της εφορίας.

Γιατί μπορείς κι εσύ με τις ιδέες και τις παρατηρήσεις σου να συνεισφέρεις στο να δημιουργήσουμε ακόμα καλύτερο και πιο ενδιαφέρον περιεχόμενο για όλες και όλους όσοι ενδιαφέρονται για το μέλλον της εργασίας, τη διαφορετικότητα, τη συμπερίληψη και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αναπτυχθούμε και να γίνουμε πιο δημιουργικές/οί.

Έχω κι εγώ μια ιδέα για ένα podcast, πώς μπορώ να το ξεκινήσω;

Μπορείς να αναζητήσεις πρακτικά εργαλεία και συμβουλές δωρεάν, σε sites όπως αυτό ή αυτό ή, αν θέλεις να δουλέψεις μαζί με μια ομάδα δημοσιογράφων και παραγωγών podcasts, τόσο στο δημιουργικό όσο στο τεχνικό κομμάτι της υλοποίησης, μπορείς να να απευθυνθείς στην ομάδα του The Greek Podcast Project, που θα σε βοηθήσει να κάνεις την ιδέα σου πραγματικότητα.

Πώς μπορώ να μάθε περισσότερα για το #IamRemarkable και το #WomenWill, τα προγράμματα για την ενδυνάμωση των γυναικών από την Google;

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για την πρωτοβουλία #ΙamRemarkable της Google ή να κάνεις εγγραφή για να παρακολουθήσεις και εσύ ένα #ΙamRemarkable  session και να γίνεις η ίδια facilitator της πρωτοβουλίας, μπορείς να επισκεφθείς  τo iamremarkable.withgoogle.com

Όλα τα επεισόδια του Women on Topic

Όλα όσα είπαμε στο Inclusivity Lounge 2021

Όλα όσα είπαμε στο Inclusivity Lounge 2021

Δημιουργήσαμε ένα report για να αποτυπώσουμε τις σημαντικές συζητήσεις που έγιναν στο φετινό Inclusivity Lounge.

Inclusivity Lounge online: ένα διαδικτυακό hub για την έμφυλη εκπροσώπηση

Inclusivity Lounge online: ένα διαδικτυακό hub για την έμφυλη εκπροσώπηση

Το Inclusivity Lounge online θα αποτελέσει και φέτος έναν χώρο σκέψης, ανταλλαγής ιδεών και δικτύωσης, γύρω από τη συμπεριληπτική ηγεσία καθώς και σημαντικές έμφυλες πτυχές της τεχνολογίας και του μέλλοντος της εργασίας.

Women on Topic | Επεισόδιο #16: Έχει προκαταλήψεις η τεχνητή νοημοσύνη;

Women on Topic | Επεισόδιο #16: Έχει προκαταλήψεις η τεχνητή νοημοσύνη;

Στο 16ο επεισόδιο του #WomenOnTopic που είναι από σήμερα διαθέσιμο σε όλες τις πλατφόρμες όπου ακούς τα podcasts σου, συζητήσαμε με την Πέννυ και τη Μίνα για το αν η τεχνολογία είναι πάντα ο μεγάλος εξισωτής ή αν μπορεί να δημιουργήσει νέες ανισότητες, τι ρόλο παίζει η τεχνητή νοημοσύνη στην εξάλειψη ή την αναπαραγωγή των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων και αν υπάρχει ο κίνδυνος να περάσουν τα ανθρώπινα biases σε, θεωρητικά, αντικειμενικές τεχνολογίες.

Πώς να επιβιώσεις σε μια οικογενειακή επιχείρηση

Πώς να επιβιώσεις σε μια οικογενειακή επιχείρηση

Μία Τετάρτη κάθε μήνα το Women On Topic παίρνει live μορφή, στη σελίδα μας στο facebook, για να συναντιόμαστε όλες και όλοι μαζί και να συζητάμε για θέματα που μας απασχολούν, με τη συμβολή ξεχωριστών καλεσμένων.

Η ανισότητα στις αμοιβές και άλλες ιστορίες

Η ανισότητα στις αμοιβές και άλλες ιστορίες

Επιτρέπεται να ρωτήσεις τους συναδέλφους και τις συναδέλφους σου πόσα χρήματα παίρνουν; Ποιες είναι οι καλύτερες εφαρμογές για να αναζητήσεις πληροφορίες σχετικά με τους μισθούς στον τομέα σου; Επιτρέπεται οι εργοδότες να σου ζητούν να αποκαλύψεις τον προηγούμενο μισθό σου; Αυτά και άλλα ερωτήματα διερευνήσαμε, με τη βοήθεια της Γενικής Γραμματέα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, αλλά και με την πολύτιμη υποστήριξη της Dell Technologies, στο τελευταίο επεισόδιο του Women On Topic, που μπορείς να βρεις σε όποια πλατφόρμα ακούς τα podcasts σου. 

Women on Topic | Επεισόδιο #15: Το έμφυλο χάσμα στις αμοιβές και άλλες ιστορίες

Women on Topic | Επεισόδιο #15: Το έμφυλο χάσμα στις αμοιβές και άλλες ιστορίες

Τι είναι το μισθολογικό χάσμα και πώς μετριέται; Υπάρχουν διαφορές στον τρόπο με τον οποίο υπολογίζεται από εταιρεία σε εταιρεία και από χώρα σε χώρα; Γιατί μας είναι τόσο δύσκολο να αποδεχτούμε ότι υπάρχει και ότι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε; Και, είναι τελικά στο χέρι των γυναικών να διαπραγματευτούν καλύτερα ή να δουλέψουν πιο σκληρά για να κερδίσουν περισσότερα;

Τι ξέρουμε για το μισθολογικό και συνταξιοδοτικό χάσμα και τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό;

Τι ξέρουμε για το μισθολογικό και συνταξιοδοτικό χάσμα και τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό;

Πώς θα ένιωθες αν μάθαινες ότι πληρώνεσαι λιγότερο από έναν άντρα συνάδελφό σου ενώ κάνετε ίσης αξίας δουλειά; Πώς νιώθεις γενικά γνωρίζοντας ότι οι γυναίκες πληρώνονται σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής τους ζωής λιγότερο από τους άντρες και ότι αυτό, φυσικά, αντανακλάται και στη σύνταξη που δικαιούνται στο τέλος της πορείας αυτής;

New year resolution: ας κάνουμε κάτι για την ασυνείδητη προκατάληψη

New year resolution: ας κάνουμε κάτι για την ασυνείδητη προκατάληψη

Τι είναι οι ασυνείδητες προκαταλήψεις, πώς επηρεάζουν την εξέλιξή μας στη δουλειά (ειδικά αν εργαζόμαστε σε χώρους τεχνολογίας) και ποιανού δουλειά είναι να τις διαχειριστεί ή και να τις καταπολεμήσει;