Επιλογή Σελίδας

Μπαίνοντας σε μια νέα εποχή αλληλοβοήθειας, συμπερίληψης και γυναικείας ενδυνάμωσης, ο όμιλος Qualco «ενώνει τις δυνάμεις» του με τον οργανισμό Women on Top, ο οποίος στηρίζει διαχρονικά την ισότητα των γυναικών, τόσο στην αγορά εργασίας, όσο και στην εκπαίδευση.

Στόχος της συνεργασίας είναι μία κοινωνία στην οποία η εφαρμογή ίσων ευκαιριών προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης στον εργασιακό χώρο, η ισότιμη προώθηση γυναικών στελεχών σε υψηλόβαθμες θέσεις αλλά και η διακράτησή τους, θα έχουν τον πρώτο λόγο. Πρόκειται για μία δημιουργική συνεργασία που αποσκοπεί στην ανάδειξη της ισότητας των φύλων, όχι μόνο ως ένα αυτονόητο ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά και ως απαραίτητο θεμέλιο για μία βιώσιμη κοινωνία.

Συγκεκριμένα, μια σειρά επεισοδίων στο πλαίσιο του podcast Women On Topic επικεντρώνεται τόσο σε ζητήματα έμφυλης ισότητας στον εργασιακό χώρο και ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης κοριτσιών και γυναικών, όσο και στους τρόπους με τους οποίους θα βαδίσουμε προς μια κοινωνία ισότιμων ατόμων. Παράλληλα, στον πυρήνα της σειράς αυτής βρίσκεται η απασχόληση των γυναικών στον χώρο της τεχνολογίας και της πληροφορικής, ένα ζήτημα που απασχολεί την παγκόσμια STEM κοινότητα. Τα επεισόδια του Women On Topic θα είναι διαθέσιμα μέσω των πλατφορμών Spotify, Sound Cloud, Google & Apple Podcasts και Black Lemon.

Την αυλαία άνοιξε χθες, 17/5, το επεισόδιο με τίτλο «Όλες δυνατές, όλοι ίσοι», το οποίο έρχεται να δώσει μία διαφορετική οπτική στην ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση των κοριτσιών και στο πώς αυτή σχετίζεται με έναν πιο δίκαιο και ισότιμο κόσμο. Πέντε επιπλέον επεισόδια συμπληρώνουν το παζλ της γυναικείας ενδυνάμωσης σε μηνιαία βάση, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν αλλά και να ενημερώσουν το κοινό σχετικά με ένα ζήτημα που αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Προσβλέποντας σε ένα κοινωνικό οικοσύστημα ισότιμης πρόσβασης γυναικών και κοριτσιών στην εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη, την αξιοπρεπή εργασία, αλλά και ειδικότερα, στον παραδοσιακά ανδροκρατούμενο κλάδο της πληροφορικής, της τεχνολογίας και των analytics, ο όμιλος Qualco τάσσεται στο πλευρό των γυναικών με κάθε δυνατό τρόπο, συμβάλλοντας στην παγκόσμια προσπάθεια για την κατάργηση παντός είδους διακρίσεων στον χώρο εργασίας.

Τι συζητήσαμε στο νέο επεισόδιο;

Στο επεισόδιο «Όλες δυνατές, όλοι ίσοι» συζητήσαμε με την Σουζάνα Παπαφάγου, κλινική ψυχολόγο, για το τι μας συμβαίνει στην εφηβεία και τι χρειάζονται να ξέρουν γονείς και εκπαιδευτικοί για να υποστηρίξουν πιο αποτελεσματικά τα έφηβα κορίτσια (και αγόρια). Στη συνέχεια ρωτήσαμε τη Γιούλα Μπλέσιου, νηπιαγωγός και ειδικής παιδαγωγός, καθώς και υπεύθυνη παιδαγωγικού σχεδιασμού και υποστήριξης των γονέων στο Παιχνιδαγωγείο, για το αν οι εκπαιδευτικοί  συμπεριφέρονται διαφορετικά στα κορίτσια και στα αγόρια, ενώ την βάλαμε να μας απαντήσει και στη δύσκολη ερώτηση του πως πείθεις να ασχοληθούν με θέματα έμφυλης ισότητας μέσα – και έξω- από την τάξη εκπαιδευτικούς που δεν τους/τις απασχολεί καθόλου το θέμα ή θεωρούν ότι έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα. Το επεισόδιο κλείνει η κουβέντα μας με την Αθηνά Μιρχοσραβι, μαθήτρια της Γ΄Λυκείου και απόφοιτη του προγράμματος FLEX, η οποία φέτος δίνει Πανελλήνιες (καλή επιτυχία Αθηνά!). Με την Αθηνά μιλήσαμε για το σεξισμό στα σχολεία, για το τι σημαίνει θηλυκότητα και αν (και πως) περιορίζει τα κορίτσια, για το ρόλο της εκκλησίας στη διαιώνιση των έμφυλων ρόλων, πως περιορίζονται και τα αγόρια από τα έμφυλα στερεότυπα και πολλά πολλά άλλα.

Καλή ακρόαση και περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας!