TITLdreamista1

Μια ιστορία mentoring γεμάτη όνειρα

Κατηγορίες: Επιχειρηματικότητα, Ιστορίες επιτυχίας

Η Άννα Παπαρίζου, κειμενογράφος σε διαφημιστική, είχε από μικρή το ίδιο επαγγελματικό όνειρο: η δουλειά της να την κάνει ευτυχισμένη - να μη δουλεύει με το ζόρι. Και το πέτυχε. Συζητήσαμε μαζί της για το πώς αλλά και για το καινούριο της blog, Dreamista.gr, προιόν της συνεργασίας της με τη μέντορά της, Κέλλυ Σώκου.

Dreamland, Bali

Πώς κατάφερες να πετύχεις αυτό που λες, το να σ' ευχαριστεί πάντα η δουλειά που κάνεις; 

Με ευχαριστεί πάντα η δουλειά που κάνω, επειδή πάντα φροντίζω να επιλέγω προσεκτικά πού θα δουλέψω. Επίσης, επειδή προσπαθώ να θέτω ξεκάθαρα όρια στον εργασιακό μου χώρο, επιδιώκοντας να μην αναλάβω καθήκοντα που θα φέρω σε πέρας με το ζόρι, αλλά να αναλάβω εκείνα που θα κάνω ευχάριστα. Λέω στον εαυτό μου ότι είναι αδύνατο να είμαι καλή σε κάτι που δεν μου αρέσει και ότι έχω καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας -ή τουλάχιστον ευτυχίας- όταν εργάζομαι σε ένα αντικείμενο που με γεμίζει. Μου αρέσει να γράφω και μου αρέσει να εξελίσσομαι σε αυτό. Άρα όταν στη δουλειά μου συμβαίνει αυτό ακριβώς, αισθάνομαι ότι η δουλειά μου είναι ένα όνειρο. Ακόμα και τις στιγμές που δε φαίνεται ιδιαίτερα ονειρεμένη.

Τι ήταν αυτό που σ’ έκανε να θέλεις να φτιάξεις ένα blog;

Η δουλειά μου στη διαφημιστική μού έμαθε πολλά για το online περιεχόμενο και με βοήθησε να καταλάβω ότι αυτός είναι τελικά ο χώρος που μου ταιριάζει περισσότερο. Παράλληλα, μ’ αρέσει να γράφω για τη μόδα που αγαπώ και για τα ταξίδια που κάνω. Κι επειδή πάντα το επαγγελματικό μου όνειρό μου ήταν να κάνω κάτι που πραγματικά μου αρέσει και με γεμίζει, η ιδέα της μέντορά μου να βάλω όλες αυτές τις γνώσεις και τις αγάπες μου σε ένα blog, μού φάνηκε εξαιρετική!

Πώς επέλεξες το θέμα σου, με τι κριτήρια; Εμπορικά, προσωπικά, τι;

Από μικρή αγαπώ τη μόδα. Όχι ως αγοράστρια, αλλά ως λάτρης των σχεδιαστικών δημιουργιών - μιας και από μικρή σχεδίαζα ρούχα. Επίσης, μεγάλωσα σε μια οικογένεια που ταξίδευε και μετακόμιζε αρκετά συχνά κι έτσι μου κόλλησε το travelbug. Ταυτόχρονα, αγαπώ τον κινηματογράφο - είναι το όνειρό μου που μπορώ να πραγματοποιώ πιο συχνά απ’ όλα! Μου ήρθε λοιπόν πολύ φυσικά να δημιουργήσω ένα blog για τις τρεις μου αγάπες. Και πιστεύω ότι κάνοντας κάτι που με ενδιαφέρει τόσο πολύ, ίσως να καταφέρω να έχω κάποια εμπορική επιτυχία. Ίσως και όχι. Νομίζω εξαρτάται από εμένα και από το περιεχόμενο που παράγω.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία που συνάντησες φτιάχνοντας το blog;

Δεν συνδυάζονται εύκολα οι τρεις μου αγάπες. Ο κινηματογράφος φαίνεται ξεκάρφωτος. Τα ταξίδια που κάνω δεν είναι για fashion events. Αντίθετα, αγαπώ το adventure travel και τα ορειβατικά μποτάκια μου. Από την άλλη, μου αρέσει η μόδα - αλλά δεν είμαι fashion girl. Δεν θα γίνω ποτέ η κλασική fashion blogger. Ούτε η globetrotter travel blogger. Ούτε η πιστή cine blogger. Τελικά όμως, τα κατάφερα. Συνδύασα αυτά τα τρία σε ένα πολυδιάστατου περιεχομένου blog.

Σε τι σε βοήθησε το mentoring και η μέντοράς σου στη διαδικασία;

Η Κέλλυ μου έδωσε την ιδέα: “γιατί να μην κάνεις ένα blog για όλα αυτά που σου αρέσουν; Να γίνεις μόνη σου όλα αυτά που θες να γίνεις;”. Έτσι, έκανα άπειρα brainstorming με τον εαυτό μου και κατέληξα σε business objective, content strategy, topics, blog theme και πιθανούς τίτλους. Όταν ξαναβρεθήκαμε, τα συζητήσαμε και μαζί καταλήξαμε στο “dreamista”. Μου έδειξε πώς θα μπορέσει να ταιριάξει ο κινηματογράφος μέσα σε αυτό το blog. Μου αποκάλυψε τρόπους προώθησης του blog και μου έδωσε ιδέες για άρθρα. Βασικά, νομίζω, το μισό blog είναι δικό της!

Αν ήσουν εσύ μέντορας τώρα, ποια θα ήταν η πιο σημαντική συμβουλή που θα είχες να δώσεις στη mentoree σου;

Βρες το όνειρό σου και κάν’ το πραγματικότητα.

Ποιο είναι, πιστεύεις, το μυστικό, ώστε να μπορέσει μία mentoree να αξιοποιήσει στο έπακρο τη συνεργασία με τη μέντορά της;

Να της έχει εμπιστοσύνη.

Τι θα ήθελες να δεις στο μέλλον από το Women On Top;

Είμαι τόσο ευχαριστημένη από τη συνεργασία μας, από τον τρόπο που δουλεύετε, από την επιλογή μέντορα και από τη συνολική επαφή μας, που δεν έχω κάτι να προτείνω!

Βρες το Dreamista και στο Facebook, το Instagram, το Pinterest και το Twitter.