TITLheather-mount-606808-unsplash

Ο στόχος που είναι απαραίτητος για την επίτευξη όλων των άλλων

Κατηγορίες: Επιμόρφωση, Νέα, Συνεργασίες

Πώς σχετίζεται η έμφυλη ισότητα με τους υπόλοιπους στόχους; Γιατί ο Βιώσιμος Στόχος 5 είναι απαραίτητος για την επίτευξη και των υπόλοιπων 16;

Όσο κι αν πολλές φορές αντιμετωπίζεται ως στόχος πολυτελείας, η ισότητα των φύλων είναι αποδεδειγμένα ένας από τους στόχους με τη μεγαλύτερη αλληλεπίδραση με τους υπόλοιπους 16 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης.

Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό; Πώς σχετίζεται η ισότητα με τη φτώχεια, την ελλιπή εκπαίδευση, την περιβαλλοντική προστασία;

Την Τρίτη 18/9, από τις 18.00 ως τις 19.30, το Women On Top συμμετέχει στη δράση "17 Μέρες 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης", με ένα διαδραστικό εργαστήριο που προσπαθεί ακριβώς να απαντήσει στα ερωτήματα αυτά.

Εκεί οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν παίζοντας γιατί προωθώντας την ισότητα συνεισφέρουν ταυτόχρονα και στο σύνολο των βιώσιμων στόχων αλλά και πώς μπορούν οι ίδιοι να δουλέψουν προς αυτή την κατεύθυνση στην καθημερινή τους ζωή.

Ελάτε στο K44 να μάθουμε γιατί χωρίς την έμφυλη ισότητα δυσκολεύει η επίτευξη των υπόλοιπων 16 (και φαινομενικά ίσως άσχετων) στόχων και πώς μπορούμε κι εμείς να την προωθήσουμε.

Σας περιμένουμε!