TITLaleks-dorohovich-26

Συχνές ερωτήσεις για τα σεμινάρια του μήνα blogging

Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Επιχειρηματικότητα, Μη κατηγοριοποιημένο, Νέα

Mπορώ να παρακολουθήσω μεμονωμένα σεμινάρια ή πρέπει όλα μαζί;

Εξαρτάται. Τις 6 ώρες του πρώτου σαββατοκύριακου (τα «τεχνικά») δεν μπορείς να τις κόψεις, θα πρέπει να τις παρακολουθήσεις όλες μαζί. Το δεύτερο σαββατοκύριακο, στο εργαστήριο δημιουργίας περιεχομένου, μπορείς να το σπάσεις στα δύο (να παρακολουθήσεις μία από τις δύο μέρες, δηλαδή) αλλά δεν το συνιστούμε. Αφενός θα χάσεις τα πράγματα που θα ειπωθούν την ημέρα που δε θα είσαι εκεί, αφετέρου θα χάσεις το πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα που προκύπτει όταν κάνεις βουτιά, για δύο συνεχόμενες μέρες, σε μια διαδικασία που σου είναι άγνωστη, δύσκολη ή σε τρομάζει. Τα σεμινάρια του τρίτου σαββατοκύριακου (SEO, web design, self hosting και monetization) μπορούν να γίνουν εντελώς αυτόνομα το ένα από το άλλο. Αν όμως δεν έχεις ιδέα από blogging και websites, θα σου προτείναμε να τα συνδυάσεις με κάποιο ή κάποια από τα προηγούμενα.

 

Δεν έχω ιδέα από πλατφόρμες blogging ή προγραμματισμό, αλλά θέλω να φτιάξω ένα δικό μου blog. Ποιο σεμινάριο πρέπει να παρακολουθήσω;

Θα σου προτείναμε να ξεκινήσεις με το τεχνικό κομμάτι (μη σε τρομάζει η έκφραση, σου ταιριάζει όσο αρχάρια κι αν είσαι!) του πώς μπορείς εύκολα, γρήγορα και δωρεάν να στήσεις μόνη σου μία ή περισσότερες ιστοσελίδες (και μέσα σ’ αυτές και το blog σου). Για να είναι ολοκληρωμένη η γνώση που θα πάρεις, θα ήταν καλό να παρακολουθήσεις και το εργαστήριο δημιουργίας περιεχομένου, έτσι ώστε να μπορέσεις να αξιοποιήσεις το ιντερνετικό «σπίτι» που θα φτιάξεις με τον καλύτερο τρόπο (και να το γεμίσεις με τους πιο αγαπημένους σου φίλους!).

 

Έχω ήδη ένα δικό μου blog, αλλά θέλω να το κάνω πιο όμορφο, να το «πειράξω» έτσι ώστε να ικανοποιεί καλύτερα τις ανάγκες μου. Ποιο σεμινάριο είναι το κατάλληλο για μένα;

Αν θέλεις να βελτιώσεις το περιεχόμενό σου, ο μαραθώνιός μας θα σου δώσει την έμπνευση και τις γνώσεις που χρειάζεσαι για να απογειώσεις το blog σου! Αν θέλεις να προσωποποιήσεις τη σελίδα σου οπτικά και λειτουργικά, θα σε βοηθήσουν πολύ τα εργαστήρια του web design και του self-hosting αντίστοιχα. (Επίσης: είναι το site σου φτιαγμένο σε πλατφόρμα wordpress; Αν όχι, έλα να μάθεις τα βασικά.)

 

Είμαι έμπειρη blogger αλλά θέλω να αναπτύξω το blog μου έτσι ώστε να προσελκύσει μεγαλύτερο κοινό και να κερδίσω και κάποια χρήματα από αυτό. Τι μου προτείνετε;

Σου προτείνουμε να δουλέψεις επάνω στο περιεχόμενό σου, να μάθεις περισσότερα εργαλεία Search Engine Optimization, ώστε να είναι πιο εύκολο για τους χρήστες να εντοπίσουν το blog σου και φυσικά να παρακολουθήσεις το εργαστήριό μας γύρω από το monetization της δουλειάς σου.

 

Θέλω να φτιάξω μια προσωπική ιστοσελίδα για να υποστηρίξω και να προωθήσω τη δουλειά μου. Ποιο εργαστήριο είναι το πιο χρήσιμο για μένα;

Καλό θα είναι να ξεκινήσεις από τα βασικά, ειδικά αν θέλεις να φτιάξεις μόνη σου τη σελίδα σου ή να διαχειρίζεσαι εσύ μια ιστοσελίδα wordpress που θα σου φτιάξει κάποιος επαγγελματίας. Στη συνέχεια, μπορείς να φτιάξεις ένα πλάνο για το πώς θα αναπτύξεις το περιεχόμενό σου με τρόπο που να υποστηρίζει τις επαγγελματικές σου ανάγκες, μέσω του αντίστοιχου εργαστηρίου. Αν θέλεις να πάρεις ολοκληρωμένη γνώση, φυσικά, σου συστήνουμε ανεπιφύλακτα να παρακολουθήσεις και τα τρία σαββατοκύριακα. Δε θα σου παραβγαίνει κανείς!

 

Θέλω (ή μου ζήτησαν) να αναλάβω τη διαχείριση της εταιρικής ιστοσελίδας στη δουλειά μου, αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι έχω τις γνώσεις για να το κάνω αυτό. Μπορείτε να βοηθήσετε;

Φυσικά. Σου προτείνουμε να παρακολουθήσεις το εργαστήριο δημιουργίας περιεχομένου, έτσι ώστε να νιώσεις αυτοπεποίθηση ότι μπορείς να βρεις τις κατάλληλες ιδέες που μπορούν να αναπτύξουν το blog της εταιρείας σου και να τις υλοποιήσεις. Έτσι θα κάνεις αποτελεσματικά αυτό που σου ζητήθηκε και θα εξοικονομήσεις χρόνο, αφού θα μπορείς να σκεφτείς και να οργανώσεις πιο αποδοτικά τις σκέψεις και τη δουλειά σου. Αν κάνεις και το σεμινάριο του SEO θα φέρεις και αποτελέσματα που μπορεί να καταπλήξουν τους πάντες στην εταιρεία.

 

Είμαι άνεργη και θέλω να βελτιώσω τις δεξιότητές μου στο κομμάτι της διαχείρισης περιεχομένου στο internet. Μπορώ να το πετύχω μέσα από αυτά τα σεμινάρια;

Εννοείται! Όσα περισσότερα εργαστήρια επιλέξεις, τόσο περισσότερες πρακτικές και πολυχρηστικές δεξιότητες θα αποκτήσεις –και μάλιστα από αυτές που θεωρούνται πλέον περιζήτητες από τους περισσότερους εργοδότες. Με την κάρτα ανεργίας σου μπορείς να έχεις και χαμηλότερη τιμή σε όλα τα εργαστήρια.

 

Το επάγγελμά μου έχει να κάνει με το γράψιμο, όμως βλέπω ότι ο τρόπος με τον οποίο έχω συνηθίσει να γράφω δε λειτουργεί πολύ καλά στο ίντερνετ. Τι πρέπει να κάνω;

Θα σε βοηθούσε να παρακολουθήσεις το σεμινάριο δημιουργίας περιεχομένου για το web, γιατί ο τρόπος με τον οποία διαβάζουμε και γράφουμε στο ίντερνετ διαφέρει πολύ από αυτόν που είχαμε συνηθίσει από το χαρτί. Ευτυχώς, λίγη δημιουργική σκέψη και πολλή εξάσκηση αρκούν για να καλύψεις το κενό.

 

Μπορώ να πληρώσω με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και όχι με πιστωτική κάρτα;

Μπορείς. Δήλωσε κανονικά συμμετοχή στο event που σε ενδιαφέρει και επίλεξε Pay by invoice στον τρόπο πληρωμής. Στη συνέχεια θα πρέπει να πληρώσεις με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς (IBAN GR16 0172 0130 0050 1308 7083 678, δικαιούχος: ΔΕ ΦΑΜΙΛΥ ΧΑΜΠ ΟΕ). Σε αυτή την περίπτωση, μετά την κατάθεση, στείλε μας το όνομά σου με ένα email στο info@womenontop.gr, ώστε να επιβεβαιώσουμε την εξόφληση και να προχωρήσουμε στην κράτηση της θέσης σου.

 

Οι συμμετέχουσες θα πάρουν βεβαίωση παρακολούθησης;

Φυσικά!

 

Είμαι άντρας, μπορώ να παρακολουθήσω κάποιο από τα σεμινάρια;

Μπορείς, απλώς θα πρέπει να περιμένεις λίγο για να σιγουρευτούμε ότι δε θα έχουν καλυφθεί όλες οι θέσεις από γυναίκες. Στείλε μας ένα email στο info@womenontop.gr και θα συνεννοηθούμε για το σεμινάριο που σε ενδιαφέρει.

 

Αλήθεια μπορώ να φέρω μαζί και τα παιδιά μου;

Εννοείται! Είναι βασική μας αρχή να προσφέρουμε στους γονείς τη δυνατότητα να εξελιχθούν επαγγελματικά χωρίς να αγχώνονται για τη φροντίδα των παιδιών τους τις ώρες που εκείνοι μαθαίνουν. Οι επαγγελματίες παιδαγωγοί μας θα απασχολήσουν τα παιδιά με τον πιο δημιουργικό τρόπο (τα δικά μας παιδιά λένε συνήθως «μακάρι το σεμινάριό σας να κράταγε ως το βράδυ!»).


Έχεις κάποια ερώτηση που δεν έχουμε απαντήσει εδώ; Στείλε την στο info@womenontop.gr και θα την απαντήσουμε αμέσως!