TITLRYV_Infographics labour RYV

Δύο ακόμα δράσεις για την ενδυνάμωση των γυναικών

Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Ή τι να κάνεις το Σάββατο 19/10, μετά από το Live A Legacy, για ακόμα περισσότερη ισότητα και θετική αλλαγή!


Walk For Freedom: Μια σιωπηλή πορεία για τα εκατομμύρια θύματα εμπορίας ανθρώπων.

Σήμερα υπάρχουν στον κόσμο περισσότερα θύματα εμπορίας ανθρώπων από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία. Οι άνθρωποι που ζουν σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας υπολογίζονται σε 40 εκατομμύρια διεθνώς (Global Estimates of Modern Slavery, 2018). Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου περπατάμε για την ελευθερία σε 12 πόλεις της Ελλάδας, παράλληλα με άλλες 50 χώρες του κόσμου.

2019 Walk For Freedom - Greek from A21 on Vimeo.

H πορεία Walk For Freedom πραγματοποιείται παγκοσμίως για έκτη συνεχόμενη χρονιά με πρωτοβουλία της διεθνούς μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Α21. Φέτος, στην Αθήνα η δράση συνδιοργανώνεται από την Α21, το Fashion Revolution Greece και το Raise Your Voice, ενώ την υποστήριξή του στη δράση εκφράζει το Γραφείο του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών. Σκοπός της δράσης Walk For Freedom είναι η αφύπνιση του κόσμου για την
έκταση του εγκλήματος της εμπορίας ανθρώπων στην Ελλάδα καθώς και για την αναγκαιότητα να εκλείψει η σκληρή εκμετάλλευση που βιώνουν οι συνάνθρωποί μας.

Το Walk For Freedom δεν είναι μια πορεία διαμαρτυρίας, αλλά μια δράση στην οποία τα άτομα περπατούν σε μια σειρά σιωπηλά, εκπροσωπώντας τα εκατομμύρια ανδρών, γυναικών και παιδιών που βρίσκονται σήμερα παγιδευμένοι στα “δίχτυα” του οργανωμένου εγκλήματος. Μεμονωμένα άτομα και φορείς κοινωνικής προσφοράς καλούνται να πάρουν μέρος και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με στόχο να σπάσει η αλυσίδα της εκμετάλλευσης. H δράση αποτελεί μια ευκαιρία για την πόλη των Αθηναίων να πάρει θέση ενάντια στο αόρατο αυτό έγκλημα στο όποιο καθένας μας είναι συμμέτοχος, έστω και άθελά του. Από τα χωράφια και τα φανάρια, στους οίκους ανοχής ή στον δρόμο, μέχρι τα κλειστά σπίτια, τα νοσοκομεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα θύματα εμπορίας ανθρώπων βρίσκονται δίπλα μας και αυτό μας αφορά όλους!

Η συγκέντρωση για τη δράση θα ξεκινήσει στις 17:00 μ.μ. στην πλατεία Μοναστηρακίου. Η πορεία θα περάσει από την οδό Ερμού, με στάση στη Βουλή των Ελλήνων και θα καταλήξει στην πλατεία Συντάγματος. Παράλληλα θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό σχετικό με το human trafficking. Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν και ανοιχτή προς όλους και όλες. Η πορεία θα διεξαχθεί και σε άλλες 11 πόλεις, μεταξύ άλλων Θεσσαλονίκη, Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Καρδίτσα και Πάτρα.

Και επειδή η δράση συνεχίζεται και μετά το Σάββατο: για οποιαδήποτε πληροφορία ή ανώνυμη καταγγελία για περιστατικό εμπορίας ανθρώπων στην Ελλάδα,υπάρχει διαθέσιμη όλο το εικοσιτετράωρο η Γραμμή Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων 1109.


10th BBΒ Short Film Festival | “e-motions ”

Πέρα από όλα τα θαυμάσια που θα γίνουν στο πλαίσιο του φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, BBB Short Filf Festival | "e-motions", το Σάββατο 19/10 θα πραγματοποιηθούν:

18:00-19:50 Ειδικό αφιέρωμα με θέμα: «Νέοι και Εργασία / Γυναίκες και Εργασία» part 1

Xάριν στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ, ΤΣ & ΕΚΤ. Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ - "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση" και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ. H προβολή είναι προσβάσιμη σε κωφούς χάριν στους HandsUp.

16:00-18:00 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος / Greek Film Archive / Powered by Youthmakers Hub

Live Library: Η γυναίκα τον 21ο αιώνα. Η γυναίκα είναι ήρωας σε οποιαδήποτε εποχή και αν ζει. σήμερα ακόμη περισσότερο! Ελάτε να γνωρίσετε γυναίκες από όλα τα πεδία: ακαδημαϊκούς, επιχειρηματίες, εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνιδες, μητέρες και... όλα μαζί!