Μία σχέση mentoring χωρίς στόχους είναι σαν ταξίδι χωρίς προορισμό: σαν να περιδιαβαίνουμε σε διάφορα μέρη, χωρίς να γνωρίζουμε πού θέλουμε να φτάσουμε. Κατά την διάρκεια των πρώτων επαφών με τη μέντορα, επομένως, είναι σημαντικό να αναγνωρίζονται και να εντοπίζονται οι στόχοι που η mentoree θέλει να επιτευχθούν μέσα από τη σχέση αυτή.

 

boatΟι στόχοι πρέπει να είναι σαφείς και συγκεκριμένοι, ακριβώς γιατί οφείλουν να γνωρίζουν και τα δύο μέρη τι προσπαθούν να επιτύχουν: η μεν μέντορας να γνωρίζει σε ποια κομμάτια θα υποστηρίξει, θα ενθαρρύνει, θα συμβουλεύσει την mentoree, η δε mentoree να γνωρίζει τα πεδία για τα οποία ζήτησε εξ αρχής την υποστήριξη και πώς θέλει να τα εξελίξει και να τα βελτιώσει.

Όταν οι στόχοι της σχέσης δεν τίθενται ξεκάθαρα, υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες η διαδικασία να αναλώνεται σε επουσιώδη ζητήματα που δεν δίνουν ιδιαίτερη αξία στην επαγγελματική εξέλιξη της mentoree, με κίνδυνο να επέλθει κούραση και το αίσθημα ότι και οι δυο σπαταλούν άσκοπα το χρόνο και την προσπάθεια που αφιερώνουν στο mentoring.

 

Δωρεάν eBook Women On Top in Business 2019

Εγγραφείτε με το email σας στη λίστα ενημέρωσης του WoT in Business και κατεβάστε το eBook με τα αποτελέσματα της Ημερίδας του Women On Top για την Ισότητα στις Επιχειρήσεις 2019.

Σας ευχαριστούμε για την εγγραφή! Θα βρείτε το link για να κατεβάσετε το eBook στο email που θα λάβετε για την επιβεβαίωση της εγγραφής σας.