TITLgalini.iliopoulou

H Γαλήνη Ηλιοπούλου στο Live A Legacy από τη Mastercard και το Women On Top

Κατηγορίες: Diversity & Inclusion, Επιμόρφωση, Νέα

Από τις 13/9 έως τις 17/10, παρουσιάζουμε μέσα από το blog του Women On Top τις ξεχωριστές γυναίκες που επιλέχθηκαν ως ομιλήτριες, μέντορες και trainers για την πρωτοβουλία Live A Legacy, που πραγματοποιείται για δεύτερη φορά φέτος, από τη Mastercard και το Women On Top, στις 19/10/2019, στο Ωδείο Αθηνών. Μπες στο Live A Legacy για να μάθεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της εκδήλωσης και τις παράλληλες δράσεις και δήλωσε τη συμμετοχή σου!


Εκτός από συνιδρύτρια του Women On Top, η Γαλήνη Ηλιοπούλου είναι Εργασιακή Ψυχολόγος και Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού και εργάζεται ως Senior Manager στο τμήμα Human Capital Consulting της ICAP People Solutions. Στο παρελθόν, εργάστηκε ως σύμβουλος στις εταιρείες Hay Group και SHL.

Από το 2012, όταν εντάχθηκε στο δυναμικό των συμβούλων της ICAP, αξιοποιεί την εμπειρία που έχει αποκτήσει, συμμετέχοντας στον σχεδιασμό και στη διεξαγωγή μεγάλου αριθμού έργων επιλογής, ανάπτυξης και αξιολόγησης στελεχών, συστημάτων διοίκησης της απόδοσης, προγραμμάτων ανάπτυξης στελεχών, επανατοποθέτησης, προγραμματισμού καριέρας, οργανωτικής διάγνωσης και ανάπτυξης, καθώς και εκπαίδευσης.

Φέτος, όπως και πέρυσι, θα συμμετάσχει ως μέντορας στα speed sessions του Live A Legacy, απαντώντας στις ερωτήσεις όποιων από εσάς ενδιαφέρεστε για τον σχεδιασμό μιας υπέροχης καριέρας.

Τι σου άφησε το περσινό Live A Legacy; Γιατί θα πρότεινες σε κάποια νέα γυναίκα να το παρακολουθήσει και φέτος;

Η αλήθεια είναι ότι το περσινό Live A Legacy ξεπέρασε κάθε μου προσδοκία. Ήταν καταπληκτικό το πώς, μέσα σε λίγες μόνο ώρες, μπορούσε κανείς να παρακολουθήσει τις εμπειρίες πολλών και διαφορετικών γυναικών, να εμπνευστεί ή και να προβληματιστεί μέσα από αυτές. Όσο για το κομμάτι στο οποίο συμμετείχα, το speed mentoring, πριν πραγματοποιηθεί αναρωτιόμουν αν θα μπορούσα μέσα σε τόσο λίγο χρόνο να υποστηρίξω κάποιο άτομο. Το αποτέλεσμα όμως με εξέπληξε, καθώς διαπίστωσα ότι κάθε γυναίκα που συμμετείχε είχε πάρει κάτι από αυτή τη διαδικασία.

Αν είχες μπροστά σου ένα κοινό από γυναίκες που ξεκινούν ή επαναπροσδιορίζουν τώρα την επαγγελματική τους ζωή και μπορούσες να τους πεις οτιδήποτε, μέσα από την εμπειρία και την καρδιά σου, τι θα τους έλεγες; Τι θα τις προέτρεπες να κάνουν ή να μην κάνουν;

Θα τους έλεγα να ακολουθούν αυτό που τους λέει η φωνή μέσα τους σε σχέση με το τι τους ευχαριστεί να κάνουν επαγγελματικά. Ότι μπορεί μερικές φορές η λογική να επιβάλλει άλλα πράγματα, αλλά αν δεν ακολουθήσεις αυτό που έχεις μέσα σου και αν ξυπνάς κάθε πρωί με ένα βάρος πριν πας για δουλειά, θα βαδίζεις για πολλά χρόνια δυστυχισμένη σε ένα δρόμο που δεν έχεις διαλέξει εσύ.

Από την εμπειρία σου στον χώρο της δουλειάς, ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν σήμερα οι γυναίκες στην εργασιακή τους ζωή και ποια θα ήταν τα πιο σημαντικά πράγματα που νομίζεις ότι θα έπρεπε - ως εταιρείες, ως πολιτεία - να κάνουμε για να την αντιμετωπίσουμε;

Κατά τη γνώμη μου η μεγαλύτερη πρόκληση των γυναικών στην εργασιακή ζωή είναι το ότι θα πρέπει να συνδυάσουν την εργασία με την οικογένεια και την ανατροφή των παιδιών. Ακόμα και στις περιπτώσεις που μια γυναίκα δεν έχει κάνει ακόμα οικογένεια ή παιδί, αυτό μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην εξέλιξή της – εμπόδιο που ενδεχομένως βάζουν οι άλλοι σε εκείνη. Φαίνεται ότι για τη γυναίκα μπαίνει μία ακόμα μεταβλητή στο work-life balance και μετατρέπεται σε work-life-family balance. Όλες οι δομές που θα μπορούσαν να στηρίξουν τη γυναίκα σε αυτή τη δύσκολη ισορροπία, είτε ως δράσεις της πολιτείας είτε της κάθε εταιρείας, είναι πολύτιμες.