TITLMastercard_0574

H Εύα Καραμαργιού στο Live A Legacy από τη Mastercard και το Women On Top

Κατηγορίες: Diversity & Inclusion, Επιμόρφωση, Νέα

Από τις 13/9 έως τις 17/10, παρουσιάζουμε μέσα από το blog του Women On Top τις ξεχωριστές γυναίκες που επιλέχθηκαν ως ομιλήτριες, μέντορες και trainers για την πρωτοβουλία Live A Legacy, που πραγματοποιείται για δεύτερη φορά φέτος, από τη Mastercard και το Women On Top, στις 19/10/2019, στο Ωδείο Αθηνών. Μπες στο Live A Legacy για να μάθεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της εκδήλωσης και τις παράλληλες δράσεις και δήλωσε τη συμμετοχή σου!


Η Εύα Kαραμαργιού είναι στέλεχος ανθρώπινου δυναμικού και πολύτιμο μέλος της ομάδας εξωτερικών συνεργατών του Women On Top.  Δουλεύει στον τομέα που αγαπά τα τελευταία 15 χρόνια και δεν έχει μετανιώσει ούτε στιγμή, ούτε μπορεί να σκεφτεί κάτι άλλο που θα ήθελε να κάνει. Τελείωσε τις σπουδές στην Ψυχολογία το 2004 και συνέχισε με το μεταπτυχιακό της στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού για έναν ακόμα χρόνο. Από τότε το ενδιαφέρον της στράφηκε στην επιλογή προσωπικού, τομέας στον οποίο δραστηριοποιείται μέχρι και σήμερα. Παράλληλα με την επαγγελματική της πορεία, δεν σταμάτησε να αναπτύσσεται ακαδημαϊκά, με ένα Professional Diploma στο HR και με την ενασχόληση της με το coaching. Τα τελευταία χρόνια έχει και εθελοντική δράση, σχετική πάντα με την επιλογή προσωπικού και την ενδυνάμωση νέων στελεχών και πέρυσι συμμετείχε ως trainer στα speed sessions του Live A Legacy. Με μεγάλη μας χαρά θα την έχουμε και φέτος μαζί μας!

Πώς ήταν για σένα η περσινή εμπειρία του Live A Legacy;

Ως συμμετέχουσα, η εκδήλωση με ενέπνευσε πολύ, γιατί άκουσα τις ιστορίες τόσον πολλών γυναικών, από τόσες πολλές διαφορετικές διαδρομές, που τα καταφέρνουν σε τόσα πολλά επίπεδα. Ως εκπαιδεύτρια, απόλαυσα πάρα πολύ τη διαδικασία αυτή, η οποία έφερε ανθρώπους κοντά, τους έκανε να συνεργαστούν για ένα κοινό όραμα και να δουν τον αντίκτυπο που έχει το όραμα αυτό στους ανθρώπους γύρω τους.

Αν είχες τώρα μπροστά σου το κοινό του Live A Legacy, γυναίκες που ξεκινούν ή επαναπροσδιορίζουν την επαγγελματική τους ζωή, τι θα τους έλεγες από τα πράγματα που θα ήθελες κι εσύ να ξέρεις αν ήσουν στη θέση τους;

Να μη φοβούνται και να μη διστάζουν να ρωτήσουν πράγματα για τα οποία δεν είναι σίγουρες. Να μην απορρίπτουν βιαστικά προτάσεις που εκ πρώτης όψεως μπορεί να μην τους φαίνονται ενδιαφέρουσες, γιατί δεν ξέρουν ποτέ πού μπορεί να τις οδηγήσει μια καινούρια πρόκληση. Να μη θεωρούν ποτέ ότι έχουν κατακτήσει στο 100% το αντικείμενό τους.

Τι είναι αυτό που σε έχει δυσκολέψει περισσότερο στην έως τώρα επαγγελματική σου πορεία; Και πώς το αντιμετώπισες;

Αυτό που με έχει δυσκολέψει περισσότερο ήταν οι περιπτώσεις που κλήθηκα να δουλέψω σε ομάδες που δεν είχαν κοινό όραμα και σύμπνοια μεταξύ των μελών τους. Στις φάσεις αυτές με βοηθούσε πάντα το να σκέφτομαι πως η συγκεκριμένη κατάσταση δεν ήταν μονόδρομος, ότι μπορούσα να κάνω πράγματα για να την αλλάξω (να εστιάσω στα πράγματα που με κάλυπταν στη δουλειά, να επικεντρωθώ στα όσα κέρδιζα μέσα από αυτή την εμπειρία, να προσπαθήσω να επηρεάσω τους γύρω μου θετικά) ή, σε τελική ανάλυση, αν τίποτα δεν λειτουργούσε, να αλλάξω κατεύθυνση.

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με το Women On Top και με την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών γενικότερα;

Ο πρώτος λόγος ήταν οι προσωπικές αναζητήσεις ως εργαζόμενη γυναίκα/μητέρα και ο προβληματισμός μου για το πώς θα μπορέσω να προσφέρω σε μία κοινωνική ομάδα που βλέπω ότι δυσκολεύεται και αντιμετωπίζει συχνά δυσανάλογες προκλήσεις.

Αυτό ήταν η αρχή. Από τότε, όμως, η διάθεση και η κινητοποίησή μου ενισχύονται συνεχώς από το ότι βλέπω τον αντίκτυπο των πραγμάτων που κάνουμε και βλέπω ότι πραγματικά καλύπτουμε προβληματισμούς και ανάγκες των γυναικών.

Τι θα ήθελες να έχεις πετύχει μέσα στα επόμενα 10 χρόνια;

Θα ήθελα να έχω αναπτυχθεί οριζόντια σε ένα πεδίο σχετικό με το δικό μου και συγκεκριμένα το talent development. Θα ήθελα να συνεχίσω να συνεργάζομαι με το Women On Top και να έχουμε κάνει ακόμα περισσότερα πράγματα μαζί. Κι επίσης θα ήθελα, ως εργαζόμενη μαμά και σύζυγος, να έχω απαλλαγεί από τις αμφιβολίες και τις ανησυχίες που έχω για το αν κάνω τα πράγματα σωστά, αν τα καταφέρνω όλα.