TITLStill_Epikindini_Anapiria_16

Οι «Επικίνδυνες» επιστρέφουν πιο αποφασισμένες από ποτέ

Κατηγορίες: Νέα

Οι «Επικίνδυνες», η εκπομπή που τοποθετεί τις έμφυλες ανισότητες στο επίκεντρο, επιστρέφει στην ΕΡΤ2 τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στις 20:00 με 12 καινούρια επεισόδια.

Φέτος, οι «Επικίνδυνες» προχωρούν ένα βήμα παρακάτω, αναζητώντας το γυναικείο βίωμα εκεί που διασταυρώνεται με άλλα χαρακτηριστικά της ταυτότητάς μας: την αναπηρία, την εργασιακή ζωή, τα χρήματα, το σώμα, τη γονεϊκότητα, και ανοίγουν τη συζήτηση για το πώς οι έμφυλες ανισότητες συνδέονται με την προσφυγιά και τον πόλεμο, το cancel culture και την πολιτική ορθότητα, τη σεξεργασία, την υγεία, τη φροντίδα και το κλίμα.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ | Στο πρώτο επεισόδιο αυτού του κύκλου, οι «Επικίνδυνες» συναντούν την Γεωργία Καλτσή, αθλήτρια σε αμαξίδιο, η οποία συζητά με την Στέλλα Κάσδαγλη για τη σχέση του φύλου με την αναπηρία, για τη συμπερίληψη, την πρόσβαση και το φεμινισμό.

ΕΜΠΟΛΕΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ | Η δεύτερη ιστορία που αφηγούνται οι «Επικίνδυνες» είναι εκείνη της Maria Smahlii, μιας γυναίκας από την Ουκρανία που, 4 ημέρες μετά την επίσκεψή της στην Ελλάδα, έγινε προσφύγισσα. Η Maria περιγράφει στη Μαριάννα Σκυλακάκη τη συνθήκη που βιώνουν οι γυναίκες σε καιρό πολέμου και την προσπάθειά τους να χτίσουν μια νέα ζωή, μακριά από την πατρίδα τους.

ΟΡΘΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ | Η «επικίνδυνη» συζήτηση συνεχίζεται με τη Nefeli Meg, YouTuber, stand-up κωμικό και νομικό, να συνομιλεί με τη Μαρία Γιαννιού για την πολιτική ορθότητα και τη cancel culture, ειδικά σε ό,τι αφορά στα ζητήματα του φεμινισμού.

Παράλληλα με τις πρωταγωνίστριες του κάθε επεισοδίου, οι Επικίνδυνες παίρνουν εμβόλιμες συνεντεύξεις από ερευνήτριες και ερευνητές, καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες, επιχειρηματίες, εκπροσώπους οργανισμών και πανεπιστημιακούς, που ανοίγουν ακόμα περισσότερο τον ορίζοντα της κάθε θεματικής, με περισσότερες πληροφορίες, προσωπικές εμπειρίες και γνώσεις, που συχνά αλλάζουν τη ματιά μας σε ζητήματα που συχνά θεωρούμε παγιωμένα.

Στα επόμενα 9 επεισόδια, οι «Επικίνδυνες» ανακαλύπτουν τη σχέση φύλου και ηγεσίας, αναζητούν τη σύνδεση έμφυλης ισότητας και κλιματικής κρίσης, διερευνούν τον ρόλο των ανδρών στον φεμινισμό και θίγουν δύσκολα αλλά καίρια θέματα όπως η σεξεργασία, τα πρότυπα ομορφιάς, η εκδικητική πορνογραφία, η έμμισθη και άμισθη φροντίδα.

Παρακολούθησε τα νέα επεισόδια των «Επικίνδυνων» κάθε Δευτέρα στις 20.00 στην ΕΡΤ2, δες ή ξαναδές τα προηγούμενα στην πλατφόρμα του ertflix, γράψε μας τις εντυπώσεις σου στα social media με hashtags #epikindynes #dangerous και μείνε συντονισμένη στο womenontop.gr για υλικό από τα γυρίσματα, αποσπάσματα από τις συνεντεύξεις των καλεσμένων μας και περισσότερα επικίνδυνα νέα.

Η σειρά «Επικίνδυνες» προβάλλεται από την ΕΡΤ2 σε σκηνοθεσία Γεύης Δημητρακοπούλου και με την αρχισυνταξία των Αλέξης Γαγλία και Έλενα Ζερβοπούλου. Βασίζεται σε μια ιδέα των οργανισμών αθηΝΕΑ, Women Act και Women On Top και παρουσιάζεται από τις Μαρία Γιαννιού, Στέλλα Κάσδαγλη και Μαριάννα Σκυλακάκη. Η παραγωγή γίνεται από την ελc productions σε συνεργασία με τη Production House.

Συντελεστές Εκπομπής:
Σκηνοθεσία: Γεύη Δημητρακοπούλου
Αρχισυνταξία: Αλέξης Γαγλίας, Έλενα Ζερβοπούλου
Σενάριο: Αλέξης Γαγλίας, Έλενα Ζερβοπούλου, Γεύη Δημητρακοπούλου
Παρουσίαση: Μαρία Γιαννιού, Στέλλα Κάσδαγλη, Μαριάννα Σκυλακάκη
Δημοσιογραφική Έρευνα: Α. Κανέλλη
Βοηθός Αρχισυνταξίας: Γιώργος Ρόμπολας
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Πάνος Μανωλίτσης
Εικονοληψία: Δαμιανός Αρωνίδης, Αλέκος Νικολάου, Χαράλαμπος Πετρίδης, Κώστας Νίλσεν
Ηχοληψία: Νεκτάριος Κουλός
Μοντάζ: Μαρία Ντρούγια
Μουσική Τίτλων Αρχής: Ειρήνη Σκυλακάκη
Διεύθυνση Παραγωγής: Μάριαμ Κάσεμ
Λογιστήριο: Κωνσταντίνα Θεοφιλοπούλου
Σύμβουλος Ανάπτυξης: Πέτρος Αδαμαντίδης
Project Manager: Νίκος Γρυλλάκης
Παραγωγοί: Κωνσταντίνος Τζώρτζης, Νίκος Βερβερίδης
Εκτέλεση Παραγωγής: ελc productions σε συνεργασία με τη Production House