TITL24740460_10155286124039117_69241997_n

Όλες οι μέντορες του 2017

Κατηγορίες: Mentoring, Νέα

Η 5η Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή -κι εμείς νιώθουμε κάτι παραπάνω από περήφανες για τις εθελόντριες μέντορές μας. Είναι εκείνες που αφιερώνουν το χρόνο, τις γνώσεις και την εμπειρία μας για να στηρίξουν, μέσω του Women On Top, άλλες γυναίκες, με λιγότερη εμπειρία, να φτάσουν λίγο πιο εύκολα, λίγο πιο ψηλά και τις ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας γι' αυτό.

Σήμερα θελήσαμε να σας παρουσιάσουμε όλες τις φανταστικές γυναίκες που αποφάσισαν, μέσα στο 2017, να συμβάλλουν εθελοντικά στην προσπάθεια του Women On Top να ενισχύσει την επαγγελματική ανάπτυξη των γυναικών και την ισότητα στην αγορά εργασίας. Τους είμαστε ευγνώμονες -όπως είμαστε ευγνώμονες και σε όλες μας τις μέντορες: τις πρώτες-πρώτες, τις πιο ενεργές, εκείνες που μας κάνουν καλύτερες με τις ιδέες και τις παρατηρήσεις τους, εκείνες που θα έρθουν. Το 2018 και όχι μόνο.

Η Πάρις είναι απόφοιτη του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Sports & Leisure Management από το Πανεπιστήμιο Loughborough στην Μ.Βρετανία. Ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα σε θέση πωλήσεων στην πολυεθνική εταιρία Holmes Place, όπου παρέμεινε 10 χρόνια και εξελίχθηκε μέσα από διάφορες διοικητικές θέσεις όπως Club Manager, Corporate Wellness Manager, Business Developement Manager με σημαντικότερη διάκριση του τίτλου ‘Club of the Year’ για το Holmes Place Athens, στο οποίο διετέλεσε Club Manager.

Αθήνα

Η Ζανίνα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Σπούδασε στο τμήμα Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση στην Γλωσσολογία και απέκτησε τον πρώτο μεταπτυχιακό της τίτλο στην «Τεχνογλωσσία», προσφερόμενο από την συνεργασία του Πανεπιστημίου Αθηνών με το Πολυτεχνείο, με κεντρικό περιεχόμενο την «συνάντηση» της γλώσσας με τα νέα τεχνολογικά δεδομένα.

Η Ελπίδα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972 και έζησε στο Παλαιό Φάληρο τελειώνοντας εκεί και τα σχολικά της χρόνια.
Από την εφηβική της ηλικία κατάλαβε ότι της αρέσει να ασχολείται με τα κοινωνικά και την επαφή με ανθρώπους και παιδιά.
Οι πρώτες σπουδές της έγιναν στη Αθήνα με αντικείμενο την λογοθεραπευτική και την παιδοψυχολογία και την ειδική παρέμβαση σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.
Δούλεψε για αρκετά χρόνια σε κέντρα ανάπτυξης και παρέμβασης παιδιών και εφήβων καθώς και στην ψυχολογική στήριξη και καθοδήγηση γονέων. Αργότερα συνέχισε με σπουδές στο χώρο της συμβουλευτικής ψυχολογίας, με κύριο στόχο τις συνεδρίες ενηλίκων, εφήβων, γονέων και οικογένειας.

Αθήνα

Η Ναταλία εργάζεται ως Project Manager πάνω σε συστήματα διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού. Συνεργάζεται με τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού, όλων των ειδικοτήτων, από recruitment μέχρι και παροχές, αναλύοντας τις ανάγκες τους. Έπειτα αναπτύσσει μαζί τους συστήματα πληροφορικής για να καλύψουν τις ανάγκες αυτές. Θεωρεί ότι έχει μεγάλη εμπειρία σε δύο τομείς πλέον, το HR και την ανάπτυξη λογισμικού. Στην εταιρία όπου εργάζεται χρησιμοποιούνγια Project Management τη μεθοδολογία Agile, που είναι και το νέο της πάθος.

Αθήνα

Η Σοφία διατηρεί λογιστικό φοροτεχνικό γραφείο στην Ελευσίνα. Έχει πτυχίο Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και έχει λάβει από το Οικονομικό Επιμελητήριο άδεια λογιστή φοροτεχνικού Α’ τάξης. Παράλληλα παρακολουθεί το ACCA, έναν παγκοσμίως αναγνωρισμένο τίτλο επαγγελματικής κατάρτισης για ορκωτούς λογιστές.
Ελευσίνα

Η Νόνη διαθέτει πολύχρονη και πολυσυλλεκτική εμπειρία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στο χώρο της επικοινωνίας, των δημοσίων σχέσεων, της διαφήμισης, της πολιτικής επικοινωνίας, καθώς και στον τομέα Corporate Communications & Public Affairs, ως υπεύθυνη για τον σχεδιασμό, την οργάνωση και τη διεκπεραίωση προγραμμάτων επικοινωνίας. Έχει συνεργαστεί με εταιρείες όπως η Adel Saatchi & Saatchi και η CNC International, και με φορείς όπως ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, ο Δήμος Αθηναίων και τα Υπουργεία Υγείας και Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη.

Αθήνα

Η Χριστίνα έχει πτυχίο στη Θεολογία, είναι certified life coach από το ΕΚΠΑ, certified career & relationship coach από το ΙΑP college και διαθέτει πιστοποίηση στη συμβουλευτική από το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, καθώς και πιστοποίηση ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων από το πανεπιστήμιο Αιγαίου. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων που σχετίζονται με την ψυχολογία, την επαγγελματική εξέλιξη και το coaching.

Θεσσαλονίκη

A Marketing & Business Development expert, with a career that spans more than fifteen years in positions in Greece and abroad, passionate about taking companies to their next step of evolution. Founder and Managing Director of Red Thread, a company with a vision to provide strategic and innovative solutions to Corporate Marketing & Promotion and create synergies between organizations who share the same principles.

Αθήνα

Η Ελένη σπούδασε Δημοσιογραφία, Δημόσιες Σχέσεις και Μάρκετινγκ και μετά την μακρόχρονη και επιτυχημένη καριέρα της στα ΜΜΕ, αποφάσισε να στραφεί προς την επιστήμη της ανθρώπινης ανάπτυξης, αποκτώντας πιστοποίηση στο Coaching από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και πιστοποιητικό επιμόρφωσης στη «Διαπαιδαγώγηση στη Βρεφική και Παιδική Ηλικία» και στη «Διαχείριση Χωρισμού – Διαζυγίου Γονέων».

Αθήνα

Η Αγγελική γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Είναι σύμβουλος επικοινωνίας με μεγάλη επαγγελματική εμπειρία. Σπούδασε αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και συνέχισε τις σπουδές τις ΗΠΑ, όπου πήρε μεταπτυχιακό (ΜΑ) και διδακτορικό τίτλο (PhD) στην Κλασική Αρχαιολογία από το Bryn Mawr College. Στην πρώτη της καριέρα, δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στο χώρο της πολιτιστικής διαχείρισης (Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Μέγαρο Μουσικής), έκανε επιστημονική έρευνα και δίδαξε στο πανεπιστήμιο. Στη δεύτερη καριέρα -επιλογή συνειδητή- στράφηκε στην επικοινωνία. Επέστρεψε στα θρανία, σε άλλο κλάδο, και απέκτησε ΜΒΑ από το Leicester University της Μεγάλης Βρετανίας. Ίδρυσε μια boutique εταιρία επικοινωνίας με αντικείμενο την κειμενογράφηση και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Συνεργάστηκε με πολυεθνικές εταιρίες, μικρές επιχειρήσεις, οργανισμούς του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, καθώς και εκπροσώπους της πολιτικής, της τέχνης και της επιστήμης. Δίδαξε σεμινάρια copywriting και storytelling τόσο στο ευρύ κοινό όσο και σε επαγγελματίες του χώρου της επικοινωνίας. Και, όταν ο χώρος της επικοινωνίας και η επιχείρησή της δυσκολεύτηκαν σημαντικά, έκανε άλλη μια μεγάλη επαγγελματική αλλαγή.

Αθήνα

Η Εριέττα σπούδασε στο Αμερικάνικο Κολέγιο (Deree College) αποκτώντας Bachelor in Business Administration και MBA από το University of Indianapolis. Ξεκίνησε ως junior στο τομέα πωλήσεων και marketing για προϊόντα του εξωτερικού και συνέχισε σε θέσεις Product Manager και Marketing/ Brand Manager μέχρι και σήμερα.
Διαθέτει πάνω από 10 χρόνια εμπειρία στο χώρο του marketing, Product & Trade Marketing, καθώς και εμπειρία στο Business Strategy προωθώντας προϊόντικές κατηγορίες μέσα από θέσεις μεγάλων εταιρειών, όπως Gaea Products, Samsung, Whirlpool, Daikin, όπου και της δόθηκε η ευκαιρία να διαχειριστεί projects για ανάπτυξη του product portofolio και υποστήριξη αυτών μέσα από ενέργειες ATL & BTL. Μέσα από την δουλειά της ταξίδεψε στην Αμερική, την Ευρώπη, την Κορέα και γνώρισε άλλες κουλτούρες που τη βοήθησαν να βελτιώσει τον εαυτό της και τον τρόπο που πρέπει και θέλει να δουλεύει.
Αθήνα

Η Ντανιέλα ξεκίνησε σπουδάζονας Χρηματοοικονομικά και Λογιστική. Χρειάστηκε τρεισημιση περιπου χρόνια για να σιγουρευτεί οτι αυτό το πτυχίο και γενικά ο χώρος των οικονομικών δεν την κάνει χαρούμενη. Ευτυχώς ήταν αναγκασμένη να δουλέυει για να καλύψει τις σπουδές της και μέσα από αυτήν την εμπειρία κατάλαβε ότι η επικοινωνια με τους ανθρώπους και η καλλιτεχνική της οπτική, υποβοηθούμενη από τις παράλληλες σπουδές της στο πιάνο ήταν ο δρόμος που έπρεπε να ακολουθήσει. Ο δρόμος που δεν θα την κούραζε και δεν θα την απογοήτευε τόσο γρήγορα, γιατί ήταν καλά μέσα σε αυτό. Τώρα έμενε να βρει πού θα διοχετεύσει την ενέργεια και την δημιουργικότητά της.

Αθήνα

Dorothy Snot

Η Χρύσα είναι πτυχιούχος Μηχανικός Περιβάλλοντος με παιδαγωγική επάρκεια ΑΣΠΑΙΤΕ. Το τελευταίο διάστημα ασχολείται με την εκπαίδευση ενηλίκων και με η συμβουλευτική ενώ έχει εμπειρία σε συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού στο Voucher Τουρισμού 18-29.

Αθήνα

Η Βάσια είναι Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, πτυχιούχος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, με 15 χρόνια εργασιακή εμπειρία. Το
πάθος της και η αγάπη της για την Υγεία, Ευεξία και τη σχέση με το φαγητό, την οδήγησε στην εξέλιξή της ως Life & Wellness Coach. Είναι NLP (Neuro-Linguistic-Programming) Master Practitioner, mBIT (multiple Brain Integration Techniques) Professional Coach, Micro
Expressions & Body Language Practitioner και Speaker’s Performance Coach για το TEDxKids@Ilissos. Έχει παρακολουθήσει πλήθος
επιμορφωτικών σεμιναρίων σε θέματα Διατροφής, Positive Psychology, Coaching και πολλών άλλων.

Αθήνα

Η Αγγελική αναγκάστηκε, λόγω συγκυριών, να αλλάξει επαγγελματικό δρόμο μετά από 15 χρόνια καριέρας ως υψηλόβαθμο στέλεχος και να δουλεύει ξανά αμισθί ως trainee. Δύο χρόνια μετά, κατάφερε να βρεθεί εκεί που βρισκόταν πριν, αλλά σε διαφορετικό αντικείμενο.
Πιστεύει ότι η τόλμη αλλά και η πίστη στον εαυτό σου είναι το πιο σημαντικό πράγμα που έχεις και είναι πρόθυμη να υποστηρίξει ως μέντορας γυναίκες που αναζητούν το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα.

Αθήνα

Dina has been living and working in the UK since 2004, managing successful arts projects and organisations and has recently moved back to Athens to work for the British Council as Cultural Skills coordinator. Her work experience is in management, setting up and developing effective systems as well as event production, administration and planning. She has always enjoyed working within a team and has been leading teams for the last 6 years together with managing Human Resources administration and appraisals. She has worked in various teams with diverse backgrounds, aims and objectives and has also gone the extra mile to support the end result and deliver a project. She has a friendly personality, thrives through creative problem solving and has managed various projects on tight time scales and budgets.
Athens

Η Ελένη Παπαδημητρίου είναι αρχιτέκτονας μηχανικός. Έχει πάνω από δέκα χρόνια πείρα σε αρχιτεκτονικά γραφεία, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει ασχοληθεί με θέματα που αφορούν από την μικρή κλίμακα του σχεδιασμού αντικειμενών έως και μεγάλα κτιριακά συγκροτήματα. Τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στο σχεδιασμό κατοικιών και ξενοδοχειακών κτιρίων δίνοντας παράλληλα έμφαση σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς.
Αθήνα

Η Τζίνα είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Φιλόλογος (κατεύθυνση Ψυχολογίας). Συνεργάζεται με γονείς, παιδιά και εφήβους σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, χρησιμοποιώντας τις δύο ιδιότητές της αντιστοίχως. Της αρέσει να εργάζεται με αισιοδοξία και πίστη σε αυτό με το οποίο ασχολείται.

Αθήνα

Η Πατρίτσια σπούδασε Ψυχολογία στο University of Wales με μεταπτυχιακή εξειδίκευση (Master) στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία από το University of Derby.

Είναι κάτοχος Diploma in Non-Profit Organization Leadership Management από το Harvard University, Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης στις «Σχολές Ψυχοθεραπείας» και στην «Ψυχοθεραπεία της Τέχνης» από το Sigmund Freud Universität Wien, στην Οργάνωση και Προσωπική Συμβουλευτική-Life Coaching, στην «Συμβουλευτική Ζευγαριών – Διαχείριση κρίσεων στην οικογένεια» στα «Κοινωνικά Προβλήματα και Ψυχική Υγεία του Παιδιού» και στις «Ψυχικές διαταραχές στην εφηβεία: Διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση» από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και πτυχίου Γαλλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας από το Université Paris-Sorbonne. Φοίτησε στην Γερμανική Φιλολογία του ΕΚΠΑ, ενώ συμμετέχει σε συνέδρια, σεμινάρια και βιωματικές εκπαιδεύσεις στους τομείς ψυχολογίας και coaching.

Αθήνα