TITLR4F-Tourism_1640x1093_Site-Feature

Ready for Work (again) | Ένα Πρόγραμμα Απασχολησιμότητας για τον χώρο του Τουρισμού

Κατηγορίες: Απασχολησιμότητα, Επιμόρφωση, Νέα

Το 7ο Ready for Work (again) ξεκινά!

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης και ενίσχυσης της απασχολησιμότητας του Women On Top, Ready for Work (again), επιστρέφει για 7η φορά, και, σε συνεργασία με τον ξενοδοχειακό Όμιλο Sani/Ikos, δίνει σε 30 γυναίκες τα εργαλεία που χρειάζονται ώστε να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας και να βρουν μια δουλειά στον δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο του τουρισμού.

Διέκοψες την επαγγελματική σου διαδρομή για να φροντίσεις τα παιδιά ή κάποιο μέλος της οικογένειάς σου και τώρα θέλεις να βρεις ξανά μία θέση που να σε γεμίζει; Έχασες τη δουλειά σου και δυσκολεύεσαι να ξαναμπείς στην αγορά εργασίας; Αν θες να πιάσεις ξανά το νήμα στην αναζήτηση εργασίας, αυτό το πρόγραμμα θα σε βοηθήσει να τα καταφέρεις!

Το Women On Top, με την υποστήριξη του Ομίλου Sani/Ikos, διοργανώνει το Ready for Work (again) @ Tourism, ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα επιμόρφωσης και mentoring τριών φάσεων, για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών που θέλουν να επανεκκινήσουν την καριέρα τους, εστιάζοντας στον κλάδο του τουρισμού και της φιλοξενίας. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι απόφοιτες θα έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν στο ανθρώπινο δυναμικό του Ομίλου Sani/Ikos.


Βήμα 1o: Επιμόρφωση από το Women On Top

Από τις 11/3/24 έως και τις 15/3/24, 30 γυναίκες που έχουν μείνει για 2 ή περισσότερα χρόνια εκτός δουλειάς, θα συμμετάσχουν δωρεάν σε μία σειρά από 10 πρακτικά και διαδραστικά εργαστήρια και, μέσα από μια μοναδική εμπειρία ενδυνάμωσης και δικτύωσης, θα γίνουν μέλη μιας κοινότητας με αντίστοιχα όνειρα και ανησυχίες. Τα εφόδια που θα αποκομίσουν θα τις βοηθήσουν να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να μπουν ξανά, με γνώση και ενθουσιασμό, στην αγορά εργασίας, εστιάζοντας στον χώρο του τουρισμού και της φιλοξενίας.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10.00-15.00, μέσω Zoom, και οι θεματικές τους θα περιλαμβάνουν, ανάμεσα σε άλλες, τις στρατηγικές αναζήτησης εργασίας, τη σύνταξη βιογραφικού και cover letter, την ανάπτυξη δεξιοτήτων διαπραγμάτευσης και διεκδίκησηςαυτοπεποίθησης και αντιμετώπισης του εσωτερικού κριτή, καθώς και τη συμφιλίωση επαγγελματικής/ιδιωτικής ζωής.

Βήμα 2ο: Επιμόρφωση από τον Όμιλο Sani/Ikos

Από τις 26/3/24 έως και τις 29/3/24, οι συμμετέχουσες θα παρακολουθήσουν έναν δεύτερο κύκλο δωρεάν επιμόρφωσης από έμπειρα στελέχη του Ομίλου Sani/Ikos. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν από Τρίτη έως Παρασκευή, 10.00-12.30 μέσω Zoom, ενώ οι εκπαιδευόμενες θα έχουν πρόσβαση και στην ειδικά σχεδιασμένη διαδικτυακή πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης του Ομίλου Sani/Ikos για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους. Οι θεματικές των εργαστηρίων θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τις βασικές αρχές εξυπηρέτησης πελατών, τη διαχείριση παραπόνων, καθώς και μία συνολική ενημέρωση για τη λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων και την ελληνική τουριστική αγορά.

Βήμα 3ο: Mentoring

Με την ολοκλήρωση των εργαστηρίων, οι απόφοιτες θα συνδεθούν με γυναίκες που έχουν μεγάλη επαγγελματική εμπειρία στο πεδίο του τουρισμού, για να πραγματοποιήσουν μαζί τους μία τρίμηνη συνεργασία mentoring. Στο τέλος του προγράμματος, θα έχουν εξοπλιστεί με πολύτιμα εφόδια, δεξιότητες, εργαλεία και γνωριμίες που θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν στην προσπάθειά τους να ξαναμπούν στην αγορά εργασίας και να χτίσουν μια καριέρα στον χώρο της φιλοξενίας.


Το Ready for Work (again) είναι για σένα αν:

  • Χρειάστηκε ή επέλεξες να αφιερώσεις 2 ή περισσότερα χρόνια στη φροντίδα των παιδιών ή κάποιου άλλου μέλους της οικογένειάς σου, αλλά τώρα θέλεις να επιστρέψεις στη δουλειά.
  • Έχεις χάσει την επαφή με το πεδίο της εργασίας και έχεις ενδοιασμούς σε σχέση με το αν θα μπορέσεις να αντεπεξέλθεις στις νέες απαιτήσεις.
  • Δεν είσαι σίγουρη για το αν θέλεις να συνεχίσεις στον δρόμο που είχες ξεκινήσει και ανησυχείς για το αν θα μπορέσεις να συνδυάσεις την επαγγελματική με την οικογενειακή σου ζωή.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 25/2
Μάθε περισσότερα & δήλωσε συμμετοχή.


Σχετικά με τον Όμιλο Sani/Ikos
Ο Όμιλος Sani/Ikos είναι ένας καινοτόμος, δυναμικά αναπτυσσόμενος ξενοδοχειακός όμιλος, με συγκροτήματα πολυτελείας σε μοναδικούς παραθαλάσσιους προορισμούς της Μεσογείου. Μέσω των εμπορικών σημάτων του Sani Resort και Ikos Resorts, αναπτύσσει και λειτουργεί πάνω από 3.450 δωμάτια και σουίτες σε 12 ιδιόκτητα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Ελλάδα και την Ισπανία, τα οποία συγκαταλέγονται στα κορυφαία resorts πολυτελείας παγκοσμίως. Ο Όμιλος έχει εξασφαλίσει νέα επενδυτικά έργα δυναμικότητας σχεδόν 1,000 δωματίων, σουιτών και βιλών για την επέκταση της μάρκας Ikos στην Ελλάδα (Κρήτη) και την Πορτογαλία (Αλγκάρβε), ενώ νέοι προορισμοί βρίσκονται στα σχέδια. Στόχος του Ομίλου Sani/Ikos είναι να συνεχίσει την ανάπτυξη των εμπορικών σημάτων Sani Resort and Ikos Resorts στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέροντας απαράμιλλη φιλοξενία στους επισκέπτες του και δημιουργώντας προοπτικές ανάπτυξης για τους ανθρώπους του, σημαντικά οφέλη για τα οικοσυστήματα που περιβάλλουν τα ξενοδοχεία του, αλλά και αξία για τους μετόχους του. Πρωτοπόρος σε θέματα βιώσιμου τουρισμού, ο Όμιλος έχει αναπτύξει ένα φιλόδοξο στρατηγικό πλάνο αειφορίας (ESG), ενώ είναι μέλος του  Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών για τις επιχειρήσεις (UN Global Compact). Περισσότερες πληροφορίες: https://www.saniikos.com/