TITLΣοφία Κουβελάκη photo

Η Σοφία Κουβελάκη σε 4 ερωτήσεις

Κατηγορίες: Mentoring, Επιχειρηματικότητα, Νέα

Από τις 25/9 θα παρουσιάζουμε, μέσα από το blog του Women On Top, τις ξεχωριστές γυναίκες που επιλέχθηκαν ως ομιλήτριες, μέντορες και trainers για την πρωτοβουλία Leave A Legacy, ένα event της Mastercard και του Women On Top, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 20/10/2018, στο Ωδείο Αθηνών. Μπες στο Leave A Legacy για να μάθεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της εκδήλωσης και τις παράλληλες δράσεις και δήλωσε τη συμμετοχή σου!


Η επαγγελματική πορεία της Σοφίας Κουβελάκη δεν είναι μόνο εντυπωσιακή, είναι και συγκινητική, εμπνευστική, μοναδική -από αυτές που σε κάνουν να σταματάς για λίγο και να βλέπεις να απλώνονται μπροστά σου ένα σωρό διαφορετικές δυνατότητες που δεν είχες σκεφτεί ποτέ. Η Σοφία είναι Εκτελεστική Διευθύντρια του The HOME Project, μιας ΜΚΟ που παρέχει υποστήριξη, προστασία, εκπαίδευση και υπηρεσίες κοινωνικής ενσωμάτωσης σε ασυνόδευτους ανηλίκους. Παράλληλα, ήταν Υπεύθυνη Προγράμματος του Ιδρύματος Μποδοσάκη για τα ασυνόδευτα ανήλικα, καθώς και αρμόδια για τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας των ευάλωτων ομάδων. Επιπλέον, έχει εργαστεί στον ΟΗΕ και τη UNICEF στο τμήμα οικονομικής ανάλυσης και κοινωνικής πολιτικής, καθώς και ως σύμβουλος και ερευνήτρια στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα. Έχει σπουδάσει Οικονομικά και Διεθνείς σχέσεις στο Brown University των ΗΠΑ και έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία (LSE), καθώς και στα Διεθνή Οικονομικά (Sciences Po Paris). Τέλος, έχει πιστοποιητικό από το πρόγραμμα του Harvard για το τραύμα και την αποκατάσταση των προσφύγων. Στο Leave A Legacy θα μοιραστεί μαζί μας μερικά από τα πιο πολύτιμα μαθήματα που έχει πάρει από τη δουλειά της -ενώ παρακάτω απαντάει σε μερικές από τις ερωτήσεις μας για το πώς μπορείς κι εσύ να ακολουθήσεις το δικό σου ξεχωριστό μονοπάτι.

Τι άποψη έχεις για τη σχέση μεταξύ πάθους και δουλειάς; Είναι απαραίτητο το πάθος για να έχει μια γυναίκα μια πορεία που θα τη γεμίζει επαγγελματικά; Είναι αρκετό;

Το πάθος είναι απολύτως απαραίτητο για ό,τι δημιουργικό κάνουμε στη ζωή. Είναι η κινητήριος δύναμη για κάθε γυναίκα, αλλά και άντρα. Ένας άνθρωπος που έχει πάθος με τη δουλειά του μπορεί να εμπνεύσει και να υποστηρίξει όχι μόνο τον εαυτό του  αλλά και τους γύρω τους. Το πάθος είναι η κινητήριος δύναμη που μας κάνει να συνεχίζουμε ακόμη και τις πιο δύσκολες μέρες και μπορεί να οδηγήσει σε μικρά ή και μεγάλα θαύματα.

Πώς μπορεί μια γυναίκα να μπει, να επιβιώσει και να εξελιχθεί μέσα σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον, όπως η πολιτική ή η τεχνολογία;

Να μην αφήσει ποτέ τον εαυτό της να σκεφτεί ότι υστερεί σε κάτι. Αντιθέτως, αυτό που κάποιοι ονομάζουν «ευαλωτότητα» ή «υπερευαισθησία» της γυναίκας μπορεί να αποτελέσει και την πιο μεγάλη της δύναμη, αν θέσει συγκεκριμένους στόχους και διοχετεύσει δημιουργικά την ενσυναίσθηση και συναισθηματική της νοημοσύνη.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο μάθημα που σου έχει δώσει η επαγγελματική σου ζωή;

Να μην τα παρατάς ποτέ. Παρόλες τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες αν δεν τα παρατήσεις θα βρεις τη λύση και ακόμα και αν δεν την βρεις σίγουρα θα πάρεις ένα καλό μάθημα.

Τι σε γοητεύει περισσότερο στη δουλειά σου;

Στη δουλειά μου μαθαίνω καθημερινά. Η συνεχής επαφή με ανθρώπους σου δίνει πολλά μαθήματα για τον εαυτό σου και για τους γύρω σου. Είμαι πολύ περήφανη για την ομάδα της Τhe Home Project αλλά και για τα παιδιά τα οποία φροντίζουμε. Η σκέψη αυτής της κοινότητας με εμπνέει και μου δίνει δύναμη να συνεχίζω.