TITLβιβλιο-απο-τις-γυναικες-στον-κοσμος

Το πρώτο βιβλίο του 2022 #StoRafi

Κατηγορίες: Νέα, Στο Ράφι

Το πρώτο βιβλίο που θα βρεθεί #StoRafi μας το 2022 θα είναι το "Οι γυναίκες προς την ανθρωπότητα", της δημοσιογράφου και κοινωνικής επιχειρηματίας, Ελισάβετ Φιλιππούλη, μια συλλογή 38 επιστολών που καθεμιά τους αποτελεί ωδή στις ξεχωριστές ιστορίες εμπνευσμένων γυναικών.

Υπό την επιμέλεια της Ελισάβετ Φιλιππούλη, που είναι επίσης ιδρύτρια της οργάνωσης Global Thinkers Forum (GTF) και του φόρουμ Athena40 (μια σειράς ποικίλων δράσεων που προωθούν τη γυναικεία ηγεσία, με στόχο την ενίσχυση του ρόλου των γυναικών παγκοσμίως και την καλλιέργεια υπεύθυνης και οραματικής ηγεσίας), πολιτικοί, ηθοποιοί, συγγραφείς, ακτιβίστριες, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και καλλιτέχνιδες από 19 χώρες μοιράζονται τις προσωπικές τους ιστορίες, τα τραύματα αλλά και τις αξίες που τις καθόρισαν. Στρέφουν την προσοχή σε κοινωνικά ζητήματα, όπως η ισότητα των φύλων, η προσφυγική κρίση, η βία κατά των γυναικών, ο ρατσισμός, το ΛΟΑΤ κίνημα, η πανδημία του Covid-19 και πολλά ακόμη φλέγοντα θέματα, ενώ ταυτόχρονα μοιράζονται με τον αναγνώστη και την αναγνώστρια πώς έμαθαν να διεκδικούν τη φωνή και τα δικαιώματά τους και να ξαναχτίζουν τη ζωή τους ακόμα και μέσα από τις στάχτες.

Η Ελισάβετ Φιλιππούλη μετατρέπει αυτές τις επιστολές σ' ένα είδος "συλλογικής φωνής", σε μια παγκόσμια συζήτηση και μια κληρονομιά αξιών για τις νεότερες γενιές. Μέσα απ' αυτό το βιβλίο προτείνεται ένα νέο μοντέλο ηγεσίας βασισμένο στη συναισθηματική νοημοσύνη και τη συνεργατικότητα και αναδύονται απαντήσεις σε ερωτήματα όπως.

- Πώς χτίζει μια γυναίκα την αυτοεκτίμησή της;
- Πώς διαπραγματευόμαστε τραύματα και συναισθηματικές πληγές από τα παιδικά μας χρόνια;
- Πώς κάνουμε τις εσωτερικές φωνές της αμφισβήτησης να σωπάσουν και πώς μπορούμε να πετύχουμε την εσωτερική ισορροπία;

Το βιβλίο έχει κυκλοφορήσει και στα αγγλικά και έχει χαρακτηριστεί από την εφημερίδα Guardian ως "ένας διάλογος ανάμεσα σε γυναίκες που εμπνέει, ενθουσιάζει και ακουμπά την ψυχή".

Εμείς θα συζητήσουμε τις εντυπώσεις μας για το βιβλίο στις 24 Ιανουαρίου, σε μια ακόμα συνάντηση της λέσχης μας στο Zoom, όπου θα βρίσκεται, αυτή τη φορά, και η ίδια η συγγραφέας! Κάντε την εγγραφή σας εδώ και ως τότε, να μια συνέντευξη της Ελισάβετ Φιλιππούλη εδώ.

Υ.Γ. Σε περιμένουμε στη λέσχη μας είτε διαβάζεις λίγο, είτε πολύ, είτε νιώθεις πως έχεις διαμορφωμένη άποψη για τα θέματα που θα συζητήσουμε είτε όχι -ακόμα κι αν δεν διαβάσεις καν το βιβλίο του μήνα, για να ανταλλάξουμε απόψεις, να συζητήσουμε τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται το βιβλίο, να συνομιλήσουμε με ανθρώπους που σχετίζονται με τη δημιουργία ή τη θεματική του, να ανακαλύψουμε κι άλλους/ες συγγραφείς μαζί, να χαρίσουμε αντίτυπα από τα βιβλία που θα διαβάζουμε κάθε φορά και να δημιουργήσουμε μία κοινότητα στην οποία θα συναντιέται η αγάπη μας για το βιβλίο με το όραμά μας για την ισότιμη συμμετοχή γυναικών και αντρών σε όλες τις πτυχές της ζωής μας.


Η λέσχη του Women On Top, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων. Η συμμετοχή στη λέσχη και τις συναντήσεις μας είναι εντελώς δωρεάν. Μπορείς να διαβάσεις απαντήσεις στις πιο πιθανές απορίες σου γύρω από τη λέσχη αυτή εδώ.