TITLStoRafi_Maios-1640x1093_Site-Feature

Το βιβλίο του Μαΐου για τη Λέσχη Ανάγνωσης #StoRafi

Κατηγορίες: Νέα, Στο Ράφι

Για τον μήνα του Μαΐου, τοποθετούμε, απαλά, στο ράφι μας το βιβλίο «Όσο οι λεμονιές ανθίζουν» της Ζούλφα Κατού, ένα μυθιστόρημα για την αγάπη, τη φιλία και την απώλεια, τον πόλεμο, τις χαμένες πατρίδες και την προσφυγιά, γραμμένο με νεανική ορμή και θέληση για ζωή.

Η συνάντηση του Φεβρουαρίου θα γίνει δια ζώσης, με καλεσμένη την Ένωση Ουκρανών Γυναικών στην Ελλάδα! Εδώ θα βρεις λεπτομέρειες.
Παρακολούθησε τις ενημερώσεις στο FB event εδώ.


Όσο οι λεμονιές ανθίζουν, από τις Εκδόσεις Διόπτρα:

Κάθε λεμόνι θα φέρει στον κόσμο ένα παιδί και τα λεμόνια δεν θα εξαντληθούν ποτέ…

Η Σαλάμα σπουδάζει φαρμακευτική, ενώ η σημαία της Συριακής Επανάστασης ετοιμάζεται να ταξιδέψει μακριά παίρνοντας μαζί και τα όνειρά της. Η πόλη Χομς πολιορκείται από τον κυβερνητικό στρατό. Παντού ξεκοιλιασμένα γκρίζα κτίρια, ο κόσμος λιμοκτονεί και η ίδια αναγκάζεται να γίνει εθελόντρια νοσηλεύτρια βοηθώντας όσους μπορεί, κλείνοντας τα μάτια όσων δεν μπορεί. Σφίγγει το χιτζάμπ γύρω από τον λαιμό της, καθώς σφυρίζουν σφαίρες, πέφτουν βόμβες, ξεσπούν άγριες μάχες. Ανάμεσα στους νεκρούς, η οικογένειά της. Να μείνει να πολεμήσει για την επανάσταση ή να εγκαταλείψει τη Συρία;

Η Λέιλα και το αγέννητο μωρό της είναι ό,τι έχει απομείνει στη Σαλάμα. Μαζί με τη φωνή της μητέρας της, είναι οι ξέθωρες κλωστές που την ενώνουν με το παρελθόν της. Εκτός κι αν λογαριάσει τον Χάουφ, μια παραίσθηση της φρίκης, που κάθε μέρα την προτρέπει να φύγει· κάθε μέρα εκείνη αρνείται. Όταν συναντά τον Κενάν, το αγόρι με τα ζωηρά πράσινα μάτια, θα συνειδητοποιήσει όσα την ενώνουν και όσα τη χωρίζουν από τους δικούς της ανθρώπους και από την πατρίδα της. Δεν βρίσκονται σε πόλεμο. Για όσο οι λεμονιές ανθίζουν… θα ζουν την επανάσταση! Και η Σαλάμα πρέπει να αποφασίσει ποια είναι η δική της θέση.

Μια ιστορία αγάπης και ανθρωπιάς που αναζητεί συγχώρεση μέσα στην παράνοια του πολέμου και ελπίδα στην τραγωδία.


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Zoulfa Katouh είναι Καναδή με συριακές ρίζες και ζει στην Ελβετία. Αυτή τη στιγμή κάνει το μεταπτυχιακό της στη Φαρμακευτική και βρίσκει την έμπνευση του Studio Ghibli στα βουνά, στις λίμνες και στα αστέρια που την περιβάλλουν. Όταν δεν μιλάει στον εαυτό της στο δάσος, πίνει παγωμένο καφέ, ψήνει μπισκότα και κέικ και λέει ότι οφείλει την έμπνευσή της στους BTS. Ένα όνειρό της είναι να πείσει τον Kim Nam-joon να διαβάσει ένα από τα βιβλία της.


Υ.Γ. Σε περιμένουμε στη λέσχη μας είτε διαβάζεις λίγο, είτε πολύ, είτε νιώθεις πως έχεις διαμορφωμένη άποψη για τα θέματα που θα συζητήσουμε είτε όχι -ακόμα κι αν δεν διαβάσεις καν το βιβλίο του μήνα, για να ανταλλάξουμε απόψεις, να συζητήσουμε τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται το βιβλίο, να συνομιλήσουμε με ανθρώπους που σχετίζονται με τη δημιουργία ή τη θεματική του, να ανακαλύψουμε κι άλλους/ες συγγραφείς μαζί, να χαρίσουμε αντίτυπα από τα βιβλία που θα διαβάζουμε κάθε φορά και να δημιουργήσουμε μία κοινότητα στην οποία θα συναντιέται η αγάπη μας για το βιβλίο με το όραμά μας για την ισότιμη συμμετοχή γυναικών και αντρών σε όλες τις πτυχές της ζωής μας.

Η λέσχη του Women On Top πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η συμμετοχή στη λέσχη και τις συναντήσεις μας είναι εντελώς δωρεάν. Εδώ μπορείς να διαβάσεις απαντήσεις στις πιο πιθανές απορίες σου γύρω από τη λέσχη αυτή.