TITLRafi_Mai23_1640x1093_SiteFeature

Το βιβλίο του Μαΐου για τη Λέσχη Ανάγνωσης #StoRafi

Κατηγορίες: Νέα, Στο Ράφι

Ένα πολύ αγαπημένο βιβλίο για μικρά και μεγάλα πλάσματα, μπαίνει στο ράφι μας!

Τον Μάιο, το βήμα αναλαμβάνουν 30 διαφορετικές και ξεχωριστές γυναίκες, οι οποίες μας μιλούν σε πρώτο πρόσωπο για τη ζωή τους, για τα γεγονότα που τις καθόρισαν και για όλα εκείνα που προσπάθησαν να αλλάξουν, κάνοντας αυτόν τον κόσμο λίγο καλύτερο. Τις περισσότερες από αυτές γυναίκες ίσως τις έχουμε ακουστά, πόσα όμως ξέρουμε πραγματικά για εκείνες; Το βιβλίο “30 γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο και πώς μπορείς να τον αλλάξεις κι εσύ” κάνει ακριβώς αυτό: με κριτήρια που αναλύει η ίδια η συγγραφέας, Στέλλα Κάσδαγλη, επιλέγει 30 από τις (πάρα) πολλές γυναίκες που αξίζει να γνωρίσουμε – παρότι βρίσκονται στη σκιά της Ιστορίας- και να εμπνευστούμε από τη δύναμη και το παράδειγμά τους!

Εσύ ποια από αυτές ξεχώρισες και γιατί;

Βρες εδώ το event και μάθε πληροφορίες για τη συνάντηση του Απριλίου.
Θέλεις να παρακολουθείς ενημερώσεις για τη συνάντησή μας; Βρες το event στο Facebook!


“30 γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο και πώς μπορείς να τον αλλάξεις κι εσύ”, από τις Εκδόσεις Πατάκη

Ποιες είναι οι γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο και που συχνά η Ιστορία ξεχνάει να μας γνωρίσει;
Πώς έζησαν και τι δημιούργησαν οι καλλιτέχνιδες, οι πολιτικοί, οι συγγραφείς, οι επιστήμονες, οι αθλήτριες και οι ακτιβίστριες που άνοιξαν το δρόμο για όλες όσες ακολούθησαν;
Πώς θα μας συστήνονταν οι ίδιες, αν μπορούσαν να μας διηγηθούν, σε πρώτο πρόσωπο, την πραγματική τους ιστορία;
Και, τελικά, τι έμπνευση μπορούμε να πάρουμε από εκείνες ώστε να μπορέσουμε κι εμείς με τη σειρά μας να δημιουργήσουμε έναν πιο υγιή, δίκαιο και προοδευτικό κόσμο;
Γύρισε το βιβλίο από την άλλη (ή και όχι), βρες μία βολική θέση και έλα να γνωρίσουμε μαζί 30 σπουδαίες γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο.
Θα τολμήσεις να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου;


Λίγα λόγια για τη Συγγραφέα, Στέλλα Κάσδαγλη:

Η Στέλλα Κάσδαγλη είναι συνιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Women On Top για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στη δημόσια σφαίρα. Είναι επίσης συγγραφέας, μεταφράστρια και εκπαιδεύτρια εφήβων και ενηλίκων. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στην Αθήνα και Θεωρία των ΜΜΕ στο Λονδίνο και δούλεψε για αρκετά χρόνια ως διευθύντρια σύνταξης στο περιοδικό Cosmopolitan, συνεργαζόμενη παράλληλα με άλλα ελληνικά και αγγλόφωνα έντυπα και sites. Πλέον σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις για την άρση των εμποδίων που ακόμα και σήμερα συναντούν οι γυναίκες στην αγορά εργασίας, γράφει για θέματα που θα ήθελε να συζητιούνται πιο πολύ, μεταφράζει ξένη λογοτεχνία και συντονίζει εργαστήρια για εφήβους με θέμα την εικόνα σώματος, την κοινωνική ενεργοποίηση και τη δημιουργική χρήση των ψηφιακών μέσων. Είναι επίσης συνιδρύτρια του δικτύου Mentorkids και της online λέσχης ανάγνωσης Bookworm. Έχει δύο κόρες και μεγαλώνει μαζί τους στην Αθήνα.


Υ.Γ. Σε περιμένουμε στη λέσχη μας είτε διαβάζεις λίγο, είτε πολύ, είτε νιώθεις πως έχεις διαμορφωμένη άποψη για τα θέματα που θα συζητήσουμε είτε όχι -ακόμα κι αν δεν διαβάσεις καν το βιβλίο του μήνα, για να ανταλλάξουμε απόψεις, να συζητήσουμε τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται το βιβλίο, να συνομιλήσουμε με ανθρώπους που σχετίζονται με τη δημιουργία ή τη θεματική του, να ανακαλύψουμε κι άλλους/ες συγγραφείς μαζί, να χαρίσουμε αντίτυπα από τα βιβλία που θα διαβάζουμε κάθε φορά και να δημιουργήσουμε μία κοινότητα στην οποία θα συναντιέται η αγάπη μας για το βιβλίο με το όραμά μας για την ισότιμη συμμετοχή γυναικών και αντρών σε όλες τις πτυχές της ζωής μας.

Η λέσχη του Women On Top πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων. Η συμμετοχή στη λέσχη και τις συναντήσεις μας είναι εντελώς δωρεάν. Εδώ μπορείς να διαβάσεις απαντήσεις στις πιο πιθανές απορίες σου γύρω από τη λέσχη αυτή.