TITLRafi_Nov23_1640x1093_SiteFeature

Το βιβλίο του Νοεμβρίου για τη Λέσχη Ανάγνωσης #StoRafi

Κατηγορίες: Νέα, Στο Ράφι

Ένα βιβλίο που μιλάει ανοικτά για τη γυναικεία σεξουαλική υγεία μπαίνει στο ράφι μας!

Το Νοέμβριο η Λέσχη Ανάγνωσης #ΣτοΡάφι σπάει τα ταμπού και καταπιάνεται με ένα θέμα που συχνά αποφεύγεται στις συζητήσεις και για το οποίο η βιβλιογραφία παραμένει περιορισμένη: τη γυναικεία σεξουαλικότητα.

Μέσα από αληθινές ιστορίες και εμπειρίες ασθενών, παράθεση ερευνών, φύλλα εργασίας και ερωτηματολόγια, το Έλα όπως είσαι της Emily Nagoski παρέχει προσβάσιμη πληροφορία για τους μηχανισμούς πίσω από τη σεξουαλική επιθυμία, σπάει όλες τις προκαταλήψεις που υπάρχουν γύρω από τη λειτουργία των γυναικείων οργάνων, και ανατρέπει μύθους που έχουν κατασκευαστεί ανά τις δεκαετίες, για το τι σημαίνει και τι είναι η γυναικεία σεξουαλικότητα.

Η συνάντηση του Νοεμβρίου θα είναι δια ζώσης και θα έχουμε καλεσμένη! Εδώ θα βρεις λεπτομέρειες.
Θέλεις να παρακολουθείς ενημερώσεις για τη συνάντησή μας; Βρες το event στο Facebook!


Έλα όπως είσαι: Η εκπληκτική νέα επιστήμη που θα μεταμορφώσει τη σεξουαλική σου ζωή, από τις εκδόσεις πουά

Για το μεγαλύτερο μέρος του 20oυ και του 21ου αιώνα, η γυναικεία σεξουαλικότητα ήταν για την επιστήμη αχαρτογράφητη περιοχή, σε αντίθεση με αυτή των αντρών που μελετώνταν πολύ πιο συχνά – και πολύ πιο σοβαρά. Αυτό άλλαξε όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το βιβλίο της Έμιλι Ναγκόσκι, Έλα όπως είσαι. Χρησιμοποίησε πρωτοποριακές επιστημονικές μεθόδους και έρευνες για να αποδείξει ότι ο πιο σημαντικός παράγοντας για να πετύχει κανείς και διατηρήσει μια σεξουαλική ζωή γεμάτη αυτοπεποίθηση και χαρά δεν ήταν το ποια ήταν τα σεξουαλικά μέρη ή πώς ήταν οργανωμένα αλλά το πώς νιώθει κανείς για αυτά.

Στα χρόνια που πέρασαν από τότε που εκδόθηκε για πρώτη φορά το βιβλίο, αμέτρητες γυναίκες έμαθαν μέσα από την προσβάσιμη πληροφορία που παρέχει η Ναγκόσκι ότι παράγοντες όπως το στρες, η διάθεση, η εμπιστοσύνη και η αυτοείκονα που έχει κανείς για το σώμα του, δεν είναι περιφερειακοί παράγοντες στην σεξουαλική ευημερία μιας γυναίκας, αλλά παίζουν κεντρικό ρόλο σε αυτήν – και επίσης ότι ακόμη και αν δεν το νιώθεις πάντα, είσαι ήδη σεξουαλικά πλήρης με το να είσαι απλά o εαυτός σου. Αυτή η αναθεωρημένη και ανανεωμένη έκδοση συνεχίζει αυτό το έργο με νέες πληροφορίες και νέα έρευνα, απομυθοποιώντας και αποκωδικοποιώντας την επιστήμη του σεξ έτσι ώστε όλοι να μπορούν να χτίσουν μια καλύτερη σεξουαλική ζωή και να ανακαλύψουν περισσότερη ευχαρίστηση από όση μπορούσαν να φανταστούν.


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα, Emily Nagoski:

Η Emily Nagoski είναι η βραβευμένη συγγραφέας του μπεστ σέλερ των New York Times Έλα Όπως Είσαι: Η Εκπληκτική Νέα Επιστήμη Που θα Μεταμορφώσει Τη Σεξουαλική Σου Ζωή, και του Come As You Are Workbook. Ξεκίνησε να εργάζεται ως σύμβουλος σεξουαλικής αγωγής στο Πανεπιστήμιο του Ντέλαγουεαρ, στο οποίο πρόσφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες της ως ενώ σπούδαζε ψυχολογία ανηλίκων στη γνωσιακή επιστήμη και φιλοσοφία. Συνέχισε τις σπουδές της, αποκτώντας έναν μεταπτυχιακό τίτλο στην Συμβουλευτική και έναν Διδακτορικό τίτλο στις Συμπεριφορές Υγείας από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα. Τώρα συνδυάζει τη σεξουαλική αγωγή και την αγωγή πάνω στο στρες για να μάθει στις γυναίκες να ζουν με αυτοπεποίθηση και χαρά μέσα στο σώμα τους. Η Emily ζει στη δυτική Μασαχουσέτη με δύο σκύλους, δύο γάτες και έναν σκιτσογράφο.


Υ.Γ. Σε περιμένουμε στη λέσχη μας είτε διαβάζεις λίγο, είτε πολύ, είτε νιώθεις πως έχεις διαμορφωμένη άποψη για τα θέματα που θα συζητήσουμε είτε όχι -ακόμα κι αν δεν διαβάσεις καν το βιβλίο του μήνα, για να ανταλλάξουμε απόψεις, να συζητήσουμε τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται το βιβλίο, να συνομιλήσουμε με ανθρώπους που σχετίζονται με τη δημιουργία ή τη θεματική του, να ανακαλύψουμε κι άλλους/ες συγγραφείς μαζί, να χαρίσουμε αντίτυπα από τα βιβλία που θα διαβάζουμε κάθε φορά και να δημιουργήσουμε μία κοινότητα στην οποία θα συναντιέται η αγάπη μας για το βιβλίο με το όραμά μας για την ισότιμη συμμετοχή γυναικών και αντρών σε όλες τις πτυχές της ζωής μας.

Η λέσχη του Women On Top πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η συμμετοχή στη λέσχη και τις συναντήσεις μας είναι εντελώς δωρεάν. Εδώ μπορείς να διαβάσεις απαντήσεις στις πιο πιθανές απορίες σου γύρω από τη λέσχη αυτή.