TITL29

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο #WCGR2021

Κατηγορίες: Νέα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Ελληνική Κοινότητα του WordPress μοιράζεται μαζί μας μία ευχάριστη έκπληξη στην οργανωτική ομάδα του WordCamp Greece 2021.
Φέτος, η ομάδα μετράει 18 εθελοντές, εκ των οποίων οι 6 γυναίκες, που συντονίζουν όλες τις εργασίες ώστε να πραγματοποιηθεί με επιτυχία το online συνέδριο. Κάτι που, ποσοστιαία, μεταφράζεται στο 33.3%. Μία αξιοσημείωτη πληροφορία σε μία κοινότητα που έχει κάνει φιλότιμες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια για την ανάδειξη όλων όσοι θέλουν να συνεισφέρουν σε αυτήν, ανεξαρτήτως χαρακτηριστικών και αντιλήψεων που μπορεί να ίσχυαν στο παρελθόν.
Αυτό λοιπόν, έδωσε την έμπνευση για ένα αφιέρωμα στις γυναίκες της οργανωτικής ομάδας. Παρότι προέρχονται από διαφορετικά επαγγελματικά πεδία, μοιράζονται κάτι κοινό με όλη την Κοινότητα: την αγάπη για το WordPress.
Ας τις γνωρίσουμε.

Ευαγγελία Παππά, Sponsors Lead & Speakers

IT, ερασιτέχνης φωτογράφος, ονειροπόλα. Η Ευαγγελία είναι Accounts & Billing Specialist στην
εταιρία WPMU DEV. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με το blogging, ενώ είναι ενθουσιώδες μέλος της Κοινότητας του WP, παθιασμένη με την ανοικτότητα, την προσβασιμότητα & τον εθελοντισμό. Αιώνια ερωτευμένη με τους ανθρώπους, τα ταξίδια, τις διαφορετικές κουλτούρες, τα social media & την εξυπηρέτηση πελατών.

Συνήθως κάνει την Ελληνίδα μάνα της οργανωτικής ομάδας ("Ζακέτα να πάρεις!"). Ενίοτε, με επιτυχία, έχει στο ρεπερτόριό της και την κακιά πεθερά, ενσωματώνοντας όλους τους κλασικούς και αγαπημένους ρόλους της ελληνικής κοινωνίας στο portfolio της. Και τις βόλτες της έκανε, και για καφέ στο κέντρο πήγαινε και καλοκαίρι στη Μύκονο και για το WordCamp βοήθησε. Γιατί είχε πρόγραμμα! Δε μιλάει μόνο όταν γράφει. Τέτοιες στιγμές την βρίσκετε στη στήλη που διατηρεί στο λογοτεχνικό e-magazine mindrops.gr και το προσωπικό της blog. Έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι και μαϊντανός των WordCamps και Meetups τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Ενεργό μέλος της διοργάνωσης των WordCamp Athens 2016, WordCamp Athens 2017, WordCamp Thessaloniki 2018, WordCamp Thessaloniki 2019, WordCamp Athens 2019, WordCamp Europe 2019, WordCamp Europe 2020 Online, WordPress Larissa Meetup και εθελόντρια στο WordCamp Europe 2018.

Τι αγαπάς μέσα στο WordPress και πως νιώθεις ως γυναίκα μέσα στην κοινότητα;

Η Ευαγγελία αναπνέει Κοινότητα του WordPress. Λατρεύει τα χαμόγελα των ανθρώπων και το
γεγονός ότι όλοι έμπρακτα αποδεικνύουν το σεβασμό και τη στήριξη στη διαφορετικότητα.
Νιώθει ασφαλής στην τοποθεσία WordPress Community. Γιατί εδώ έχει μια μονιμως
επεκτεινόμενη οικογένεια.

Λένα Λέκκου, Design Lead & Publicity

Η Λένα Λέκκου είναι Multidisciplinary Designer και απασχολείται στον ευρύτερο χώρο του Design από το 2009, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει εισέλθει στο χώρο της εκπαίδευσης
αναλαμβάνοντας το συντονισμό του Web Department στον εκπαιδευτικό φορέα SAE στην Αθήνα. Μεγάλο της πάθος είναι ο ανθρωποκεντρικός σχεδιασμός στον οποίο εστιάζει τα
τελευταία χρόνια. Θα τη βρείτε επίσης πίσω από τα παρακάτω meetups: Angular Athens Meetup, Athens Gamification Meetup και Athens Digital Design Meetup. Φέτος είναι και ενεργό
οργανωτικό μέλος του WordCamp Greece 2021.

Τι αγαπάς μέσα στο WordPress και πως νιώθεις ως γυναίκα μέσα στην κοινότητα;

Η πρώτη μου επαφή με το Web Industry ήταν περίπου 10 χρόνια πριν όπου και έκανα διάφορα πειράματα με τα πιο διαδεδομένα CMS της εποχής τότε. Συγκριτικά λοιπόν με ότι άλλο υπήρχε τότε σαν επιλογή, το WordPress άνοιξε ένα ωραίο κόσμο μπροστά μου και με έκανε να θέλω να μάθω κι άλλα για αυτόν. Το WordPress είναι ένα tool στην εργαλειοθήκης μας πολύ εύχρηστο και με πολλές δυνατότητες αν ψάξεις ένα level πιο βαθιά σε αυτό.
Χαίρομαι που είμαι κομμάτι αυτής της κοινότητας και που συνεισφέρω σε αυτήν με όποιο τρόπο μπορώ. Πάντα μα πάντα θα το λέω ότι το να προσφέρεις το χρόνο σου και την εμπειρία σου σε open-source projects θα φέρει μόνο θετικά αποτελέσματα πίσω.
Χαίρομαι επίσης που είναι μία κοινότητα που μου έδωσε το βήμα για να μιλήσω και να μοιραστώ τις εμπειρίες μου με τον υπόλοιπο κόσμο. Κι αυτή είναι μόνο η αρχή.

Φωτεινή Βαβίτσα, Publicity Lead

Αφού τελείωσα τις σπουδές μου ως Οικονομολόγος και το Μεταπτυχιακό μου στην Πληροφορική και Διοίκηση, βρήκα δουλειά στον χώρο του Marketing μέσα από κάτι που μου είχαν πει να παρατήσω γιατί δεν υπήρχε μέλλον για εμένα: Το περιεχόμενο και τα άρθρα που έγραφα μανιωδώς, τότε, στα νιάτα μου.
Τόσο το να γράφω, όσο και να δημοσιεύω στον μαγικό κόσμο του Διαδικτύου μέσω του WordPress είναι μία κολώνια που κρατάει (και θα κρατήσει) χρόνια. Με τον κώδικα και το τεχνικό κομμάτι της πληροφορικής είχαμε πάντα μία σχέση “Σ’ αγαπώ, σ’ εκτιμώ, αλλά νιώθω ότι υπάρχει κάτι άλλο εκεί έξω για εμένα.”
Στη ζωή μου πιστεύω ότι έκαστος στο είδος του. Αυτός είναι και ο λόγος που μέχρι σήμερα πίνω νερό στο όνομα αυτής της αγαπημένης πλατφόρμας καθώς και όλου του κόσμου που έχει βοηθήσει στο να γίνεται κάθε μέρα πιο λειτουργική. Πράγματα που έδειχναν βουνό, γίνονται απλά τόσο για εμένα, όσο και για τις συνεργασίες μου, που ξεκινούν πλέον με τον διάλογο: “Website έχετε;” “Ναι” “Μήπως είναι σε WordPress;” “Ναι” [Εσωτερικό πάρτυ ανακούφισης]
“Ωραία, τα επόμενα βήματα είναι τα εξής απλά.”
Μαθαίνοντας λοιπόν ότι υπάρχει μία WordPress κοινότητα που προσφέρει γνώση για τον κόσμο
που θέλει να βρει επίσης τη φωνή του στο διαδίκτυο, είπα “Τέλεια! Πόσο καλύτερο μπορεί να
γίνει;” Έτσι, βρέθηκα στο πρώτο Meetup στη Λάρισα, στο οδοιπορικό που ακολούθησε στα Αμπελάκια, Speaker στο WordCamp Athens τον Μάιο του 2019 και τώρα εδώ. Κι όπου μας βγάλει, παιδιά, εγώ και για Μύκονο που γράφει η Ευαγγελία μέσα είμαι. Α! Για να παινέψω και το WordPress σπίτι μου, θα με βρείτε να γράφω κι άλλα τέτοια στο foteini.me και στα Stories της Auvril Education.

Τι αγαπάς μέσα στο WordPress και πως νιώθεις ως γυναίκα μέσα στην κοινότητα;

Αγαπάω την Ελληνική Κοινότητα μαζί με το WordPress. Αγαπώ το ότι είναι ένα περιβάλλον που
δε με έκανε ποτέ να “νιώσω ως γυναίκα μέσα στην κοινότητα”.

Αρετή Βάσσου, Publicity

Η Αρετή Βάσσου μοιράζει τον χρόνο της στο IDEADECO SEO Copywriting Agency και το Greek Online Content Creators Association. Δουλεύει μεταξύ Ελλάδας, Αμερικής και Ιαπωνίας πάνω στους τομείς του SEO, Copywriting, Blogging, Branding, Social Media Strategy και Email Marketing. Ως γνήσιος Digital Nomad, έχει ταξιδέψει σε 191 χώρες, έχει δημοσιεύσει βιβλία και έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε πολλά συνέδρια. Λατρεύει τη μουσική, τις γάτες, το υπέροχο φαγητό, τα βιβλία και το WordPress.

Είναι ενεργό μέλος της οργανωτικής ομάδας του WordCamp Greece 2021, ομιλήτρια στο WordCamp Thessaloniki 2019, ομιλήτρια σε WordPress Meetup, Media Partner στο WordCamp Europe Berlin 2019, Media Parter στο WordCamp Asia.

Τι αγαπάς μέσα στο WordPress και πως νιώθεις ως γυναίκα μέσα στην κοινότητα;

“Το WordPress αποτελεί βασικό κομμάτι της επαγγελματικής μου πορείας από τα πρώτα βήματα μου. Από την αρχή αγάπησα την κουλτούρα ανοικτού λογισμικού, την αέναη εξέλιξη του WordPress, την ικανότητα προσαρμογής του στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς και την ουσιαστική υποστήριξη της παγκόσμιας κοινότητας σε όποιο τεχνικό θέμα και αν προκύπτει.
Τόσο στα γραφεία μας στην Νέα Υόρκη, όσο και στα υπόλοιπα 24 σημεία στον κόσμο που διατηρούμε σημεία εξυπηρέτησης των πελατών μας, το WordPress παραμένει σταθερά η πρώτη μας επιλογή για την υλοποίηση των έργων μας.
Ειδικά η Ελληνική Κοινότητα WordPress ξεχωρίζει για την ζεστή φιλοξενία της, την συμπεριληπτική της κουλτούρα και για τα εξαιρετικά WordCamps και Meetups που οργανώνει. Κάθε χρόνο τα events της είναι πόλος έλξης για επαγγελματίες της τεχνολογίας, για οπαδούς της δημιουργικής σκέψης, για bloggers, για δημοσιογράφους, για marketing agencies αλλά και για ανθρώπους που κάνουν τις πρώτες τους αναζητήσεις στο χώρο του WordPress.
Ως γυναίκα αισθάνομαι ασφαλής να επισκεφτώ όλα τα events και να ανταλλάξω απόψεις με άλλους επαγγελματίες του κλάδου μου. Ακόμα και για μένα, έναν άνθρωπο με 65% αναπηρία στα άκρα, υπάρχει πάντα μια θέση στο τραπέζι των συζητήσεων, της οργανωτικής ομάδας και των ομιλητριών. Αυτή η κοινότητα έχει φέρει ένα βήμα πιο μπροστά τον κόσμο της τεχνολογίας!”

Ευτυχία Μαυριδάκη, Website Lead & Publicity

Βρίσκομαι πίσω από το simplicity.gr και ο μινιμαλισμός είναι κάτι που με χαρακτηρίζει. Γράφω κώδικα, αγαπώ το WordPress, μου αρέσει να παίζω με τα χρώματα και τα σχέδια και το digital marketing είναι κάτι που με μαγεύει! Στο τέλος της ημέρας θα με βρείτε να φωτογραφίζω φαγητά, να περνάω μια βόλτα από online meetups και να χαλαρώνω παρέα με τα σκυλιά μου!

Τι αγαπάς μέσα στο WordPress και πως νιώθεις ως γυναίκα μέσα στην κοινότητα;

Το WordPress είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής και επαγγελματικής μου ζωής και η Ελληνική κοινότητα του WordPress μου έδωσε τα ερεθίσματα που χρειαζόμουν ώστε να επιμείνω και να κάνω το simplicity πραγματικότητα! Αγαπάω τον τρόπο που αγκαλιάζει η κοινότητα του WordPress τα μέλη της, την συνεισφορά και την καλή διάθεση που βρήκα πηγαίνοντας να παρακολουθήσω το πρώτο μου WordCamp!! Δεν είχε σημασία που ήμουν γυναίκα, δεν είχε σημασία που πήγα μόνη, ένιωσα ευπρόσδεκτη σε έναν χώρο με χαμόγελα και διάθεση για επικοινωνία και αυτό για εμένα έκανε τη διαφορά!

Σοφία Ελευθεριάδου, Budget & Publicity

Είμαι συνιδιοκτήτρια της εταιρείας GlobalMinds – Digital Agency, με κύριο αντικείμενο εργασίας την δημιουργία WordPress ιστοσελίδων. Αγαπώ να αναλύω τις ανάγκες των πελατών μου για την βέλτιστη προβολή τους στο διαδίκτυο και να βρίσκω μαζί με τους συνεργάτες μου εξατομικευμένες λύσεις. Καθώς καμία ιστοσελίδα ή eshop δεν αρκεί για μια ολοκληρωμένη
προβολή, βρίσκομαι στην πλειονότητα των project πίσω από την δημιουργία Social Media & Google Ads.

Έχω ζήσει σε 5 πόλεις με τελευταίο σταθμό την Αθήνα, όπου απολαμβάνω ατελείωτες βόλτες με την σκυλίτσα μου. Λατρεύω να συνομιλώ με ανθρώπους κι ας μη τους γνωρίζω, να δοκιμάζω νέες γεύσεις και να περπατώ σε δρόμους που δεν έχω περπατήσει αποτυπώνοντας τις πιο όμορφες στιγμές μέσω της φωτογραφίας.

Τι αγαπάς μέσα στο WordPress και πως νιώθεις ως γυναίκα μέσα στην κοινότητα;

Η πρώτη μου επαφή με το WordPress ήταν στα πρώτα χρόνια των σπουδών μου όπου με αρκετά δειλά βήματα περνούσα περιεχόμενο σε υπάρχουσες ιστοσελίδες. Έπειτα ξεκινώντας ως ελεύθερος επαγγελματίας πια, ασχολήθηκα και με άλλα CMS όμως πολύ γρήγορα κατάλαβα ποιο ήταν το κατάλληλο για μένα λόγω της ευχρηστίας και της ευελιξίας που προσφέρει. Τα τελευταία 6-7 χρόνια αποτελεί το βασικό εργαλείο της δουλειάς μου, το οποίο χάρη στην τεράστια κοινότητα που το στηρίζει εξελίσσεται συνεχώς και μαζί με αυτό εξελίσσομαι και εγώ η ίδια γνωρίζοντας πως οποιαδήποτε στιγμή θα βρω την λύση που χρειάζομαι.

Την Ελληνική Κοινότητα του WordPress την ανακάλυψα κάπου στις αρχές του 2017, αρχικά μέσω του πολύ ενεργού facebook group το οποίο με οδήγησε να παρακολουθήσω το πρώτο μου WordCamp, το WordCamp Athens 2017. Το 2019 αποφάσισα να πάω ως εθελόντρια στο WordCamp Europe 2019 το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο. Μη γνωρίζοντας κανέναν από την Ελληνική Κοινότητα του WordPress, ομολογώ πως αρχικά ένιωθα αρκετά άβολα, κάτι το οποίο ξεπέρασα από την πρώτη κιόλας μέρα. Δεν ένιωσα ούτε για μια στιγμή ως γυναίκα σε ένα τεχνολογικό συνέδριο, όπου ως επι το πλείστων είναι άνδρες. H κοινότητα αυτή έχει έναν μοναδικό τρόπο να αφομοιώνει την διαφορετικότητα, όπως κι αν προσδιορίζεται.