TITLMissyMerida

Women Illustrated: Missy Merida | Οι designers του NakedFood μας απαντούν

Κατηγορίες: Νέα

Για τη λαχταριστή μας συνεργασία με το NakedFood έχεις μάθει ήδη!
Το φανταστικό αυτό foodverse φιλοξενεί και αναδεικνύει ταλαντούχες γυναίκες: γραφίστριες, εικονογράφοι, εικαστικοί και καλλιτέχνιδες, έφτιαξαν από δύο σχέδια σχετικά με το φαγητό ή τον καφέ, τα οποία στη συνέχεια τυπώθηκαν σε κούπες, θερμός και poster, και αναρτήθηκαν στο e-shop της σελίδας.

Εδώ θα σας παρουσιάσουμε την πρώτη από τις τέσσερις φοβερές illustrators, τη Missy Merida:

Η Έλενα, ή αλλιώς Μissy Merida, είναι ένα μικροσκοπικό κορίτσι σε έναν τεράστιο κόσμο. Λατρεύει τα χαμόγελα, τις κηρομπογιές, και τους κόσμους που επινόησε για να χωρέσει. Όταν μεγαλώσει, θα γίνει ουράνιο τόξο. Εμείς της κάναμε κάποιες ερωτήσεις με αφορμή τη συνεργασία της με το NakedFood, και εκείνη μας απάντησε:

Ποιο είναι το πιο αγαπημένο σχέδιο που έχεις φτιάξει ποτέ και πώς κατέληξες σε αυτήν την επιλογή;
Θα ακουστεί αστείο, αλλά το αγαπημένο μου σκίτσο είναι ίσως και ένα από τα πρώτα μου, με ένα κορίτσι που ανθίζει από το στόμα, τα μάτια, παντού. Είναι η ανάγκη μου να προχωρήσω ένα βήμα μπροστά σε μια εποχή που βαραίνει, με αλυσίδες τα πόδια. Η στιγμή που αποφάσισα να ανθίσω προς τα μέσα.

Αισθάνεσαι πως ο χώρος του design είναι ανδροκρατούμενος; Πώς είναι να δημιουργείς μέσα σε αυτόν;
Αισθάνομαι πως η γυναίκα έχει τη μεγαλύτερη δύναμη όλου του κόσμου στα χέρια της, στην καρδιά της και στον τρόπο που φιλτράρει τον κόσμο αυτό. Οπότε όσο λιγοστεύουν οι θέσεις και επικρατούν λανθασμένα πρότυπα, τόσο εκείνη στέκεται αλώβητη ακόμα πιο ψηλά, διεκδικώντας μαχόμενη και τελικά αφοπλιστική μέσα στους κόσμους που μπορεί να δημιουργεί, μέσα από τους χιλιάδες ρόλους που της φορέσαν. Η δύναμη είναι γένους θηλυκού.

Ποιο είναι το στερεότυπο που αντιμετωπίζεις και σε θυμώνει περισσότερο;
Το «γυναίκα για σπίτι» και το «φέρσου σαν άντρας». Μαζί με αυτά, χιλιάδες στερεότυπα που εξυπηρετούν και αντέχουν στο χρόνο, μέσα από γενιές και γενιές ανθρώπων, που το μόνο που κατάφεραν είναι να γίνουν ακόμα πιο δυστυχισμένοι και καταπιεσμένοι. Έχει έρθει η ώρα να αγκαλιάσουμε κάθε είδους διαφορετικότητα, να την γιορτάσουμε και να μας αποδεχτούμε. Ήρθε η ώρα να αναπνεύσουμε, να ζήσουμε όπως ονειρευτήκαμε. Είμαστε όλα άνθρωποι.

Κούπα – αρωματικό κερί “Γλυκιά ζωή”
Θερμός “Eat your veggies”
Κούπα “Γλυκιά ζωή”

Τι σημαίνει για σένα να εκφράζεσαι καλλιτεχνικά μέσα από τη δουλειά σου και πώς ισορροπείς σε συνεργασίες που περιορίζουν αυτήν τη διαδικασία;
Για την ώρα δεν μου έχει συμβεί. Νομίζω πως είμαι τυχερή και έχω κάνει ξεκάθαρο τι με αφορά και τι θέλει να επικοινωνήσει η τέχνη μου, οπότε κάπως μάλλον προσελκύω τη φυλή μου, όπως συνηθίζω να λέω…

Γιατί αποφάσισες να συμμετάσχεις σε αυτό το project;
Όπως προείπα, για τη φυλή μου… Όταν λέμε nakedfood.gr μιλάμε για έναν άνθρωπο, την Ευτυχία, που έχει ένα σκοπό, όραμα, απίστευτη τρυφεράδα και αγάπη για αυτό που κάνει. Είναι τεράστια τιμή που με συμπεριέλαβε σε ένα τόσο όμορφο project, και μου άφησε χώρο να μιλήσω για τον βιγκανισμό και το φως που περικλείει μέσα του.

Τι σημαίνει για σένα η κορυφή;
Θα το περιγράψω όπως θα το ζωγράφιζα: χιλιάδες χέρια βοηθούν το ένα το άλλο να ανέβουν ένα δύσβατο βουνό, γεμάτο ανηφοριές και δυσκολίες. Τα χέρια όμως κρατούν δυνατά μέχρι να φτάσουν όλα μαζί στην κορυφή, μπροστά σε ένα τεράστιο ηλιοβασίλεμα που κάνει τα πρόσωπα τους πορτοκαλένια. Η κορυφή για μένα πάντα και για πάντα θα είναι η θέα που μοιράστηκες με χιλιάδες χέρια που βοήθησες και σε βοήθησαν, ακόμα κι αν χρειάστηκε να σε σπρώξουν πίσω.

Βρείτε τη Missy Merida στο Instagram & το Facebook.

Σας υπενθυμίζουμε πως το nakedfood.gr στηρίζει το Women On Top! Αυτό σημαίνει πως, για τους επόμενους έξι μήνες, αν αγοράσετε κάποιο από τα φανταστικά προϊόντα του nakedfood, το 5% των εσόδων του e-shop θα υποστηρίξει τις δράσεις του WoT.
Γιατί να μην επιλέξετε κάποιο από τα προιόντα με τα σχέδια της Missy Merida;

Μπορείτε να δείτε το e-shop στο www.nakedfood.gr και να βρείτε το πολύχρωμο και γεμάτο με λαχταριστά φαγητά instagram account του στο @naked.food.gr.