TITLUntitled Artwork

Women Illustrated: nikiamanikia_tattoo | Οι designers του NakedFood μας απαντούν

Κατηγορίες: Νέα

Τα έχουμε ήδη πει για τη λαχταριστή μας συνεργασία με το NakedFood!
Το φανταστικό αυτό foodverse φιλοξενεί και αναδεικνύει ταλαντούχες γυναίκες: γραφίστριες, εικονογράφοι, εικαστικοί και καλλιτέχνιδες, έφτιαξαν από δύο σχέδια σχετικά με το φαγητό ή τον καφέ, τα οποία στη συνέχεια τυπώθηκαν σε κούπες, θερμός και poster, και αναρτήθηκαν στο e-shop της σελίδας.

Παρουσιάζουμε, λοιπόν, την τρίτη από τις πέντε φοβερές illustrators, την nikiamanikia_tattoo:

H Νίκη Τριανταφυλλοπούλου, ή αλλιώς nikiamanikia_tattoo, είναι tattoo artist και illustrator. Τα σχέδιά της αφορούν, κατά κύριο λόγο, τη συμπερίληψη (inclusivity), την αποδοχή του σώματος (body positivity) και, ενίοτε, φλερτάρουν με το old school στυλ αλλά και την αισθητική των late ‘80s / early ‘90s. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986 και έχει “υιοθετήσει” την Ικαρία σαν ιδιαίτερη πατρίδα της. Εμείς της κάναμε κάποιες ερωτήσεις με αφορμή τη συνεργασία της με το NakedFood, και εκείνη μας απάντησε:

Ποιο είναι το πιο αγαπημένο σχέδιο που έχεις φτιάξει για το NakedFood και πώς κατέληξες σε αυτήν την επιλογή;
Και τα δυο σχέδια τα αγαπώ πολύ! Δεν ήταν δύσκολο να καταλήξω σε αυτά, είχα λέξεις κλειδιά: φαγητό, καφές, κάνε ό,τι θες (σαν σύνθημα σε πορεία είναι)! Έτσι λοιπόν ξεπήδησαν από το μυαλό μου αυτά τα δυο χρωματιστά κορίτσια!

Αισθάνεσαι πως ο χώρος που δραστηριοποιείσαι είναι ανδροκρατούμενος; Πώς είναι να δημιουργείς μέσα σε αυτόν;
Η δερματοστιξία η αλήθεια είναι ότι είναι ανδροκρατούμενη τέχνη, αλλά ευτυχώς οι περισσότεροι άντρες του χώρου είναι ανοιχτά μυαλά και συνεργαζόμαστε αρμονικά! Βεβαια, τα τελευταία χρόνια, οι γυναίκες στο πεδίο όλο και πληθαίνουμε, και αυτό είναι πολύ όμορφο!

Ποιο είναι το στερεότυπο που αντιμετωπίζεις και σε θυμώνει περισσότερο;
Μπορώ να μιλάω ώρες για τα στερεότυπα που με θυμώνουν! Θα αρκεστώ σε αυτό που αντιμετωπίζω τελευταία «πότε θα γίνεις μάνα;». Δηλαδή, επειδή είμαι 36 και γυναίκα πρέπει να γίνω απαραίτητα μάνα. Η εμμονή ξένου κόσμου για τα ωάρια μου και το αν θα τα γονιμοποιήσω μπορεί να με τρελάνει!

Κούπα “My morning routine”
Κούπα “My morning routine” με κερί με άρωμα καφέ
Κούπα “Δεν παχαίνει ομορφαίνει”

Τι σημαίνει για σένα να εκφράζεσαι καλλιτεχνικά μέσα από τη δουλειά σου και πώς ισορροπείς σε συνεργασίες που περιορίζουν αυτήν τη διαδικασία;
Αρχικά δεν νιώθω πλέον ότι δουλεύω! Ο μύθος «κάνε το χόμπι σου επάγγελμα» σε εμένα λειτούργησε! Το ότι έχω καταφέρει να δημιουργώ, να εκφράζομαι καλλιτεχνικά και κάποιος να με επιλέγει για να βάλει το σχέδιο μου επάνω του για μια ζωή, είναι για εμένα μεγάλη τιμή και αναγνώριση! Αγαπώ πολύ αυτό που κάνω και έχω παλέψει πολύ για να είμαι εδώ και να μιλάμε τώρα! Ευτυχώς δεν γίνεται να με περιορίσει κάποιος στην καλλιτεχνική μου έκφραση, καθώς έχω μια πολύ συγκεκριμένη ταυτότητα και συνεργάζομαι συνήθως με άτομα που με επιλέγουν για αυτό που είμαι, και είμαι ευγνώμων για αυτό!

Γιατί αποφάσισες να συμμετάσχεις σε αυτό το project;
Το project αυτό φωνάζει από μακριά δημιουργία και αγάπη. Πώς θα μπορούσα να πω όχι;!

Τι σημαίνει για σένα η κορυφή;
Τίποτα! Η κορυφή για εμένα είναι ένα μεγάλο τίποτα. Στην κορυφή χωράει μόνο ένας, τι να την κάνω την κορυφή αν είμαι μόνη; Και ποιος είναι τέλος πάντων αυτός ο άνθρωπος ο «τέλειος» ο «αψεγάδιαστος» που του αξίζει; Εγώ δεν είμαι σίγουρα! Θα προτιμήσω λοιπόν την μετριότητα με πολλή παρέα σε ένα τραπέζι με φαγητό και κρασί, να συζητάμε τα λάθη μας μέχρι να ξημερώσει!

Βρες τη nikiamanikia_tattoo στο Instagram και το TikTok.

Σου υπενθυμίζουμε πως το nakedfood.gr στηρίζει το Women On Top! Αυτό σημαίνει πως, για τους επόμενους έξι μήνες, αν αγοράσεις κάποιο από τα φανταστικά προϊόντα του nakedfood, το 5% των εσόδων του e-shop θα υποστηρίξει τις δράσεις του WoT.
Οι γιορτές είναι εδώ, και τα προιόντα με τα σχέδια της nikiamanikia_tattoo είναι ιδανικά για τα δώρα σου!

Μπορείς να δείς το e-shop στο www.nakedfood.gr και να βρεις το πολύχρωμο και γεμάτο με λαχταριστά φαγητά Instagram account του στο @naked.food.gr.

Φυσικά, αν θες μπορείς να διαβάσεις τις συνεντεύξεις και των υπόλοιπων illustrators εδώ: Women Illustrated: Οι designers του NakedFood μας απαντούν.