TITLMasters-ALBA

Υποτροφίες μεταπτυχιακών από το Women on Top και το Alba Graduate Business School

Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα, Συνεργασίες

Το Alba Graduate Business School, The American College of Greece, σε συνεργασία με το Women on Top, προσφέρουν δύο merit based υποτροφίες 50% για τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του Alba, που θα ξεκινήσουν την επόμενη διδακτική περίοδο 2021/22. 

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να υποστηρίξει γυναίκες που είναι έτοιμες να επενδύσουν στην επαγγελματική τους ανάπτυξη, με στόχο να απασχοληθούν δημιουργικά σε θέσεις με απαιτήσεις αλλά και προοπτικές, που θα τις κρατήσουν για το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγικής τους ζωής και θα διασφαλίσουν την οικονομική τους ανεξαρτησία.

Η υποτροφία απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενη από την κοινότητα του WoT, η οποία φιλοδοξεί, μέσα από τη δουλειά της, να συνεισφέρει ουσιαστικά στην ευημερία των εταιρειών στις οποίες θα εργαστεί (ή που θα δημιουργήσει) και να φέρει μια θετική αλλαγή στην κοινωνία γύρω της. Δεν υπάρχει ηλικιακό όριο ή συγκεκριμένο επαγγελματικό προφίλ που απαιτείται από τις υποψήφιες. Η υποτροφία καλύπτει το 50% των διδάκτρων του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών.

Tο Alba Graduate Business School, The American College of Greece αποτελεί το Business School του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Από την ίδρυσή του το 1992, λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός υπό την αιγίδα της επιχειρηματικής κοινότητας και διατηρεί την παράδοσή του στην ακαδημαϊκή αριστεία. Στόχος του είναι να εκπαιδεύσει τους οραματιστές ηγέτες του αύριο και να προωθήσει ενεργά την επιστημονική έρευνα, τη δημιουργία και τη διάχυση νέας γνώσης. Το Alba προσφέρει 13 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και φέρει την επίσημη αναγνώριση του New England Commission of Higher Education (NECHE). Όλα τα ΜΒΑ προγράμματα είναι πιστοποιημένα από το The Association of MBAs, ενώ το MSc in Finance και το MSc in SHRM από το EFMD Program Accreditation System.

Για την απονομή της υποτροφίας είναι απαραίτητη τόσο η συμπλήρωση της φόρμας για την αξιολόγηση από το Women on Top όσο και η θετική αξιολόγηση της αίτησης στο ακαδημαϊκό πρόγραμμα του Alba Graduate Business School. Πληροφορίες για τα ακαδημαϊκά προγράμματα του Alba, τη διαδικασία αίτησης και τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα βρείτε στην σελίδα κάθε προγράμματος: http://www.alba.acg.edu/degree-programs/.

 Για να διεκδικήστε μια από τις δύο υποτροφίες της Women on Top θα χρειαστεί να:

  1. Να συμπληρώσετε τη φόρμα που θα βρείτε εδώ.
  2. Να ξεκινήσετε τη διαδικασία ακαδημαϊκής αίτησης στο Alba για το μεταπτυχιακό που ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε εδώ.

Η τελική επιλογή θα γίνει ανάμεσα στις ενδιαφερόμενες που έχουν επιτυχώς αξιολογηθεί ακαδημαϊκά, από κοινή επιτροπή του Women on Top και του Alba Graduate Business School με βάση τα εξής κριτήρια:

  • Τον τρόπο που θα αναδείξουν καλύτερα τα κίνητρα, το βαθμό δέσμευσης και τις προοπτικές τους μέσα από το ερωτηματολόγιο του Women οn Top.
  • Την αίτησή τους προς το Alba.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποτροφία είναι η 31/05/2021 και αφορά σε μεταπτυχιακά προγράμματα που θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2021 ή τον Ιανουάριο του 2022. Μέχρι την ημερομηνία αυτή θα πρέπει οι ενδιαφερόμενες να έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον για την υποτροφία με τον τρόπο που περιγράφεται παραπάνω και να έχουν υποβάλλει οριστικά την αίτηση για το μεταπτυχιακό που έχουν επιλέξει. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Alba στην Αθήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υποτροφία μπορείτε να επικοινωνήσετε το Women on Top στο info@womenontop.gr. Για ερωτήματα σχετικά με τα μεταπτυχιακά προγράμματα και τη διαδικασία αίτησης στο Alba μπορείτε να επικοινωνείτε με τον εκάστοτε υπεύθυνο του προγράμματος για το οποίο ενδιαφέρεστε ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Alba.

Σημείωση:

Όλοι οι σπουδαστές/τριες που λαμβάνουν Υποτροφία Ακαδημαϊκής Αριστείας, είτε ολικής είτε μερικής φύσεως, θα πρέπει να διατηρούν είτε έναν Συνολικό Μέσο Όρο είτε έναν Μέσο Όρο διμήνου στην βαθμολογία τους 3.00 ή και παραπάνω.  Ο Συνολικός Μέσος Όρος συνίσταται στον μέσο όρο όλων των μαθημάτων για τα οποία έχει ανακοινωθεί ο τελικός βαθμός, ενώ ο Μέσος όρος διμήνου αντιστοιχεί στον μέσο όρο όλων των μαθημάτων του εκάστοτε διμήνου.  Αν τόσο ο Συνολικός Μέσος Όρος όσο και ο Μέσος Όρος διμήνου ενός Υποτρόφου πέσει κάτω από το όριο του 3.00 για όλα τα μαθήματα που έχουν ολοκληρωθεί και έχει ανακοινωθεί η βαθμολογία τους στο portal του myACG, η Υποτροφία διακόπτεται μέχρι τη στιγμή που είτε ο Συνολικός Μέσος Όρος είτε ο Μέσος Όρος διμήνου του/της Υποτρόφου θα ανέβει στο 3.00 ή και παραπάνω. Σε αυτή την περίπτωση ο/η Υπότροφος υποχρεούται να πληρώσει την Υποτροφία που αναστάλθηκε και η οποία αντιστοιχεί στα δίδακτρα της επόμενης ακαδημαϊκής περιόδου, από την περίοδο που σημειώθηκε η διακοπή της Υποτροφίας και στην οποία τόσο ο Συνολικός Μέσος Όρος όσο και ο Μέσος Όρος διμήνου του/της Υποτρόφου, έχουν πέσει κάτω από 3.00. Ο κανόνας αυτός δεν ισχύει στην πρώτη και τελευταία διδακτική περίοδο όλων των Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων.