TITLSummerCamp2021_FB_post_1200x628

Women On Top Summer Camp 2021

Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Επιχειρηματικότητα, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Νέα

Μια νέα σειρά από πολύτιμα σεμινάρια επαγγελματικής ενδυνάμωσης έρχεται στις 14-18/6 από τον οργανισμό Women On Top, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Konrad Adenauer Ελλάδος, της Ogilvy και της Kaizen Gaming.


Από τις 14 ως τις 18 Ιουνίου, το Women On Top Summer Camp έρχεται με 10 webinars και, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Konrad Adenauer Ελλάδος, της Ogilvy και της Kaizen Gaming, σου δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσεις 5 από αυτά εντελώς δωρεάν.

Το Summer Camp του Women On Top είναι μια σειρά από εργαστήρια επαγγελματικής (και όχι μόνο) ενδυνάμωσης, που σε βοηθάνε να φέρεις τον καλύτερο εαυτό σου στη δουλειά και να διαχειριστείς τις αλλαγές που θέλεις να κάνεις στην καριέρα σου: να βρεις δουλειά, να αλλάξεις θέση,  να κάνεις ένα καινούριο επιχειρηματικό βήμα, να αναπτύξεις δεξιότητες διαχείρισης των χρηματοοικονομικών σου, αλλά και της επιχείρησής σου, να διαπραγματεύεσαι αποτελεσματικά, να νιώσεις πιο δημιουργική από ποτέ.  

Για έκτη χρονιά φέτος, παίρνοντας έμπνευση από τις δεξιότητες και τα εργαλεία που εσείς μας είπατε ότι χρειάζεται να αναπτύξετε, δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα από 2 webinars την ημέρα, που θα μας δώσουν, εκτός από πολύτιμα εργαλεία και την ευκαιρία να δικτυωθούμε και να αντλήσουμε έμπνευση, υποστήριξη και δύναμη από μία κοινότητα γυναικών που αναζητά το καλύτερο κάθε στιγμή.

Χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη  του Ιδρύματος Konrad Adenauer Ελλάδος, της Ogilvy και της Kaizen Gaming , μπορείς και φέτος να επιλέξεις μέχρι και 5 θεματικές -αυτές που σου χρειάζονται περισσότερο για να βρεις τη νέα σου δουλειά, να αναπτύξεις το οικονομικό πλάνο της επιχείρησής σου, να δικτυωθείς αποτελεσματικά, να απαντάς σε δύσκολες ερωτήσεις για την ισότητα- και να τις παρακολουθήσεις εντελώς δωρεάν από το σπίτι. Μη διστάσεις να επιλέξεις τώρα τις μέρες και τις ώρες που σε βολεύουν: δίνοντας στον εαυτό σου το μήνυμα ότι είσαι αποφασισμένη να κάνεις την αλλαγή, σε συνδυασμό με το ότι βρίσκεσαι καθημερινά ανάμεσα σε γυναίκες που έχουν αντίστοιχους στόχους, όνειρα και ανάγκες με σένα, κερδίζεις τελικά μια εμπειρία μεταμόρφωσης. Αν στην πορεία αλλάξει κάτι στη διαθεσιμότητά σου όμως, μην ξεχάσεις να ακυρώσεις την εγγραφή σου για να δώσεις την ευκαιρία σε μια άλλη γυναίκα να είναι μαζί μας.

Παρακάτω μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για το αναλυτικό πρόγραμμα της εβδομάδας, καθώς και τις εντυπώσεις μερικών από τις 250 γυναίκες που έζησαν την εμπειρία των προηγούμενων Summer Camps του Women On Top. (quotes από πέρισυ)

Σε περιμένουμε!

* Aπό τα σεμινάρια ενδέχεται να προκύψει οπτικοακουστικό υλικό και αυτό να χρησιμοποιηθεί σε αναρτήσεις στα social media ή/και σε άλλες ενημερωτικές πλατφόρμες του Women On Top ή/και των συνδιοργανωτών και χορηγών/υποστηρικτών της εκδήλωσης. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείς να εμφανίζεσαι στο υλικό αυτό, παρακαλούμε να μας ενημερώσεις σχετικά πριν από την έναρξη των σεμιναρίων στο info@womenontop.gr


Πληροφορίες

Πότε: Δευτέρα 14/6 έως Παρασκευή 18/6, 10.00-12.00 και 17.00-19.00 καθημερινά

Πού: Online, με εγγραφή εδώ.

Θεματικές εργαστηρίων

Παρακάτω μπορείς να διαβάσεις τις θεματικές των 10 σεμιναρίων που θα πραγματοποιηθούν μέσα στην εβδομάδα του φετινού Summer Camp.

Δευτέρα 14/6 10:00-12:00

Πώς να απαντάς σε δύσκολες ερωτήσεις για την ισότητα στην εργασία

Εισηγήτρια | Έφη Κωτσιοπούλου, Assistant Project Coordinator at Women On Top

Στόχος αυτού του εργαστηρίου είναι να αποσαφηνίσουμε έννοιες γύρω από την ισότητα, που ακούμε, συναντάμε και μας απασχολούν ολοένα και περισσότερο καθημερινά. Πώς τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις στέκονται εμπόδιο στην επαγγελματική μας πορεία; Πώς μπορούμε να εντοπίζουμε και να αντιμετωπίζουμε τις έμμεσες διακρίσεις; Τι είναι η γυάλινη οροφή; Ποιοι μύθοι συνδέονται με την σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία; Πώς μπορούμε να απαντάμε σε σεξιστικά σχόλια και “αστεία”; Αυτές είναι ορισμένες από τις ερωτήσεις που θα απαντήσουμε για να μπορέσουμε να αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τις ανισότητες που υπάρχουν στο χώρο εργασίας και να διεκδικούμε ίσες ευκαιρίες.

Δευτέρα 14/6 17:00-19:00

Πώς να βρεις το επαγγελματικό σου όραμα

Εισηγήτρια | Πηνελόπη Θεοδωρακάκου, συνιδρύτρια WoT, Personal & Executive Coach

Αν από πάντα ήξερες τι δουλειά θέλεις να κάνεις, αυτό το σεμινάριο δεν είναι για σένα.

Αν όμως:

- είσαι σε μια δουλειά που δε σε ικανοποιεί αλλά δεν έχεις ιδέα για το τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις

- αισθάνεσαι ότι δεν έχεις κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο

- νιώθεις ότι σου αρέσουν πάρα πολλά πράγματα και δεν μπορείς να εστιάσεις σε κανένα

τότε αυτό το σεμινάριο μπορεί να σε υποστηρίξει να βρεις το επαγγελματικό σου όραμα και να σχεδιάσεις τα επόμενά σου βήματα στη δουλειά.

Μέσα σε 2 ώρες, μέσα από πρακτικές ασκήσεις, θα αναζητήσουμε τις αξίες, τις προτεραιότητες και τις βασικές σου δεξιότητες, συνθέτοντας έτσι μια καταγραφή του εργασιακού σου μέλλοντος και ένα ρεαλιστικό σχέδιο δράσης.

Τρίτη 15/6 10.00-12.00

Πώς να δικτυωθείς αποτελεσματικά ακόμα κι αν μισείς το networking

Εισηγήτρια | Ρούλη Χριστοπούλου, Communications & CSR Professional

Ακόμα κι αν αναγνωρίζεις την αξία που έχει ένα ισχυρό δίκτυο γνωριμιών πάνω στο οποίο μπορείς να στηριχτείς για κάθε επαγγελματικό σου βήμα, υπάρχουν πολλά εμπόδια που ίσως να νιώθεις ότι σου κλείνουν το δρόμο προς αυτό. Ίσως να μην ξέρεις από πού να ξεκινήσεις ή να σε τρομάζει η ιδέα του να μιλάς σε ανθρώπους που δε γνωρίζεις. Ίσως να ντρέπεσαι και να πιστεύεις ότι όλοι οι υπόλοιποι είναι πιο καταξιωμένοι από σένα ή μπορεί απλώς να μην έχεις το χρόνο για να κάνεις όλη τη διαδικασία που πιστεύεις ότι χρειάζεται για να δικτυωθείς. Σε αυτό το εργαστήριο θα ανακαλύψεις τα εργαλεία για να αντιμετωπίσεις όλους αυτούς τους περιορισμούς και να δημιουργήσεις ένα δυνατό δίκτυο ανθρώπων που θα αλλάξει τελείως την επαγγελματική (ίσως και την προσωπική) σου ζωή.

Τρίτη 15/6 17.00-19.00

Διαχείριση Ενέργειας ή Διαχείριση Χρόνου;

Εισηγήτρια | Ναταλία Δεληγιώργη, Certified Performance & Development Coach

To να έχεις ενέργεια και να την διαχειρίζεσαι σωστά είναι δύο διαφορετικές δεξιότητες; Τι είναι το καθένα και τι πρέπει να διαχειριστείς πρώτα; Πώς η παραγωγικότητά μας, συνδέεται με την διαχείριση της ενέργειάς μας και γιατί μερικοί άνθρωποι μπορούν να χωρέσουν περισσότερα στον ίδιο χρόνο; Υπάρχει σωστή στιγμή για διαλείμματα και ποιά είναι αυτή; Υπάρχει κάτι που σου κλέβει την ενέργεια, και πώς μπορείς να το αντιμετωπίσεις; Σε αυτό το εργαστήριο θα ανακαλύψεις έναν ολιστικό τρόπο να διαχειριστείς την ενέργειά σου και τον χρόνο σου, ώστε να παραμένεις συναισθηματικά δυνατή και να καταφέρνεις περισσότερα. Θα μάθεις μυστικά και στρατηγικές για να ενισχύσεις την θέλησή σου, να βελτιώσεις τις συνήθειές σου, να καθορίσεις τους στόχους σου και να παίρνεις τις σωστές αποφάσεις συνεχώς, χωρίς να εξαντλείς τον εαυτό σου.

Τετάρτη 16/6 10.00-12.00

Χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός: Το βασικό πλάνο της επιχείρησής μου

Εισηγήτρια | Αγγελική Σαββίδου, Οικονομική Σύμβουλος, Επιχειρηματίας

Στόχος αυτού του εργαστηρίου είναι να έρθουμε σε επαφή με βασικά εργαλεία και τεχνικές σχεδιασμού, υλοποίησης και αξιολόγησης του βασικού χρηματοοικονομικού πλάνου της επιχείρησής μου. Τι χρειάζομαι για να διαμορφώσω τον προϋπολογισμό μου, πως μπορώ να τον παρακολουθώ, γιατί είναι σημαντική η δημιουργία εναλλακτικών σεναρίων πριν πάρω μια επιχειρηματική απόφαση, πως, και αν, επενδύω τα κέρδη μου; Αυτές είναι ορισμένες από τις ερωτήσεις που θα απαντήσουμε για να μπορέσουμε, άμεσα και αποτελεσματικά, να πάρουμε τον έλεγχο των οικονομικών της επιχείρησής μας στα χέρια μας και σχεδιάσουμε ένα βιώσιμο και κερδοφόρο μέλλον.

Τετάρτη 16/6 17.00-19.00

Χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός: Το προσωπικό μου πλάνο

Εισηγήτρια | Μίνα Μισυρλή, Οικονομολόγος, Σύμβουλος Ανάπτυξης

Στόχος αυτού του σεμιναρίου είναι να αποκτήσουμε όλες τις απαραίτητες πρακτικές γνώσεις και εργαλεία για να πάρουμε ξανά τον έλεγχο των οικονομικών μας στα χέρια μας. Δηλαδή θα μάθουμε: να φτιάχνουμε budget και να το παρακολουθούμε, να δημιουργούμε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα αποταμίευσης, να αποπληρώνουμε με επιτυχία τα χρέη μας και να επενδύουμε -όλα αυτά χωρίς φόβο και πάθος, αλλά με ευκολία και αποτελεσματικότητα. Μερικές ερωτήσεις που θα απαντήσουμε είναι:

- Ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος να φτιάξω ένα μπάτζετ;

- Πώς αξιολογώ το μπάτζετ μου και παρακολουθώ τη συνέπειά μου σε σχέση με αυτό;

- Έχει νόημα να αποπληρώσω πρώτα τα χρέη μου και μετά να αποταμιεύσω ή το αντίστροφο;

- Τι μπορώ να κάνω αν έχω φτάσει σε σημείο απελπισίας με τα χρέη μου;

- Πώς μπορώ να αποταμιεύσω όταν πληρώνομαι τόσο λίγο;

- Πώς θα βρω τις κατάλληλες πρώτες επενδύσεις για μένα;

Γιατί τα λεφτά μπορεί να μην είναι το παν, είναι όμως ένα πολύ καλό εργαλείο για να αρχίσεις να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα.

Πέμπτη 17/6 10:00-12:00

Πώς να ανακαλύψεις τις ηγετικές σου ικανότητες και να βγεις μπροστά

Εισηγήτρια | Στέλλα Κάσδαγλη, συνιδρύτρια Women On Top, συγγραφέας

Βρίσκεσαι, πρόκειται ή θέλεις να βρεθείς επικεφαλής μιας μικρής ή μεγαλύτερης ομάδας, να εμπνεύσεις τους ανθρώπους που δουλεύουν μαζί σου και μαζί να δημιουργήσετε κάτι καινοτόμο και μοναδικό; Θέλεις να ανταποκρίνεσαι με θάρρος, ανθεκτικότητα και αποτελεσματικότητα στις προκλήσεις που συνοδεύουν μία θέση ευθύνης; Έχεις ως στόχο σου να αυξήσεις την επιρροή σου, άρα και τη δυνατότητά σου να φέρεις μια θετική αλλαγή; Σε αυτό το πρακτικό εργαστήριο, θα ανακαλύψεις ηγετικές ικανότητες που μπορεί να μη γνώριζες ότι διαθέτεις και θα μάθεις πώς να καλλιεργείς τις δεξιότητες εκείνες που θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις μπροστά, σε αυτά για τα οποία αξίζει να προσπαθήσεις.

Πέμπτη 17/6 17.00-19.00

Mindfulness: Μια εναλλακτική προσέγγιση στη διαχείριση του στρες

Εισηγήτρια | Μυρτώ Λεγάκη, Mindful leadership & wellbeing expert

Το mindfulness ή αλλιώς η τέχνη του να ζούμε συνειδητά αποτελεί έναν άλλο «δρόμο» για να διαχειριζόμαστε τις προκλήσεις της καθημερινότητας, τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας, και να παίρνουμε αποφάσεις σε αρμονία με τις αξίες και τις ανάγκες μας. Σε αυτό το σεμινάριο θα γνωρίσουμε τις βασικές αρχές της προσέγγισης του mindfulness και θα εξερευνήσουμε το πώς η καλλιέργεια επίγνωσης μπορεί να βοηθήσει στο να κάνουμε καλύτερες επιλογές σε όλα τα επίπεδα αλλά και να ανταποκρινόμαστε πιο αποτελεσματικά στις προκλήσεις της ζωής. Ολοκληρώνοντας, θα έχουμε μάθει εργαλεία και μεθόδους που μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας, ώστε να απολαμβάνουμε τα οφέλη της πρακτικής σε βάθος χρόνου, να αυξήσουμε την ψυχική μας ανθεκτικότητα και να δημιουργήσουμε μια επαγγελματική ζωή που μας προσφέρει ουσιαστική ικανοποίηση.

Παρασκευή 18/6 10.00-12.00

Πώς να μιλάς και να παρουσιάζεις τις ιδέες σου μπροστά σε κοινό

Εισηγήτρια | Αλεξία Αξιώτη, Co-founder Own Your Story

Σε αυτό το workshop θα βρούμε τον τρόπο να λειτουργούμε με μεγαλύτερη σιγουριά, όταν πρόκειται να μιλήσουμε μπροστά στην κάμερα ή μπροστά σε κοινό. Να χρησιμοποιούμε το σώμα και τη γλώσσα για να εκφράζουμε καλύτερα τις ιδέες μας και να ξεπερνάμε το άγχος και τη νευρικότητα που μας προκαλεί μία δημόσια παρουσίαση ή ομιλία. Θα μάθουμε εργαλεία επικοινωνίας, στρατηγικές και εύκολες στη χρήση συμβουλές, που φέρνουν άμεσα αποτελέσματα. Τέλος, θα εφαρμόσουμε ασκήσεις coaching που θα μας βοηθήσουν να εφαρμόσουμε τις τεχνικές στην πράξη. Στο τέλος του workshop θα έχεις μάθει πώς: οργανώνεις τις σκέψεις σου, να μιλάς αργά, φυσικά και με σιγουριά, να αναπνέεις σωστά, να ενισχύεις την ομιλία σου με τη βοήθεια του σώματός σου, να διαχειρίζεσαι τις εκφράσεις του προσώπου σου, να αντιμετωπίζεις το τρακ, να συνδέεις τη φωνή, την οπτική επαφή και τις χειρονομίες σου ώστε να δημιουργείς το δικό σου ισχυρό και συναρπαστικό στυλ επικοινωνίας, όποιο κοινό κι αν έχεις μπροστά σου.

Παρασκευή 18/6 17.00-19.00

Πώς να θέτεις όρια και να διεκδικείς αυτό που αξίζεις

Εισηγήτρια | Ελίνα Μαξούρα, Life, Business & Executive Coach/Mentor

Ξέρεις να διεκδικείς τα πράγματα που θέλεις ή δικαιούσαι, για παράδειγμα μία αύξηση ή καλύτερο καταμερισμό εργασιών στο γραφείο; Αισθάνεσαι ότι ακούγεσαι όταν ζητάς κάτι ή τρέμεις τις διαπραγματεύσεις και συνήθως βγαίνεις από αυτές νιώθοντας εξουθενωμένη – και απλώς χαμένη; Σε αυτό το πρακτικό εργαστήριο θα μάθουμε βασικές τεχνικές διαπραγμάτευσης, εστιάζοντας στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε πιο συχνά -λόγω εκπαίδευσης- εμείς οι γυναίκες: την έλλειψη αυτοπεποίθησης, την άκριτη αποδοχή της αυθεντίας αυτού που έχουμε απέναντί μας, το φόβο μας να πιέσουμε ή να απογοητεύσουμε το συνομιλητή μας. Έτσι, θα αποκτήσουμε όλο τα εργαλεία που χρειαζόμαστε ώστε να διεκδικούμε επί ίσοις όροις τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας και να αντιμετωπίζουμε την κάθε διαπραγμάτευση όχι ως εφιάλτη, αλλά ως ευκαιρία.

Δήλωσε συμμετοχή σε ένα ή περισσότερα σεμινάρια και εξασφάλισε τη θέση σου!