TITLAspa Palimeri

Η Άσπα Παλημέρη σε 4 ερωτήσεις

Κατηγορίες: Diversity & Inclusion, Επιμόρφωση, Νέα

Από τις 25/9, θα παρουσιάζουμε, μέσα από το blog του Women On Top, τις ξεχωριστές γυναίκες που επιλέχθηκαν ως ομιλήτριες, μέντορες και trainers για την πρωτοβουλία Leave A Legacy, ένα event της Mastercard και του Women On Top, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 20/10/2018, στο Ωδείο Αθηνών. Μπες στο “Leave A Legacy” για να μάθεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της εκδήλωσης και τις παράλληλες δράσεις και δήλωσε τη συμμετοχή σου!


Αντιμετωπίζοντας τον χώρο των επιχειρήσεων με δυναμισμό και αστείρευτη  διάθεση για γνώση και δημιουργία, η Άσπα Παλημέρη, Country Manager της Mastercard για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, έχει ξεχωρίσει με πολύτιμα όπλα την αυθεντικότητα και την προσήλωση στο στόχο. Ως απόφοιτος του Columbia Business School στη Νέα Υόρκη, η Άσπα ξεκίνησε την καριέρα της στην εταιρεία McKinsey & Co σχεδιάζοντας στρατηγικά έργα για κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις. Το 2002 μετακινήθηκε στο Retail Banking και, για τα επόμενα 14 χρόνια, απασχολήθηκε στον χώρο των τραπεζών - συγκεκριμένα στις Eurobank, Marfin Bank και Τράπεζα Πειραιώς. Η σχέση της με την Mastercard ξεκίνησε το 2016, οπότε και εντάχθηκε στο δυναμικό της εταιρείας ως υπεύθυνη για τη διαχείριση των δραστηριοτήτων στις αγορές της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μάλτας. Οι απαντήσεις της εδώ μας δίνουν μια μικρή γεύση για όσα θα ακούσουμε από εκείνη στο Leave A Legacy, στο Ωδείο Αθηνών στις 20 Οκτωβρίου 2018.

Ποιο είναι το όραμα και ο στόχος της πρωτοβουλίας Leave A Legacy;

Στη Mastercard πιστεύουμε ότι η ισότητα των φύλλων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιχειρηματική επιτυχία της εταιρίας αλλά και την προσωπική και την επαγγελματική επιτυχία των στελεχών της. Η πρωτοβουλία Leave A Legacy στοχεύει να πετύχει αυτό ακριβώς που λέει, να αξιοποιήσει την κληρονομιά που έρχεται από τις εμπειρίες ήδη καταξιωμένων γυναικών για την ενδυνάμωση των  γυναικών σε όλο τον κόσμο ώστε να αντιμετωπίζουν τα εμπόδια που συναντούν στην πρόσβαση της γνώσης και της εκπαίδευσης και να πραγματοποιούν τα όνειρά τους.

Ποιο θεωρείς είναι το πιο βασικό μάθημα που έχεις πάρει από την επαγγελματική σου ζωή;

Αν θέλεις κάτι πολύ και το βάλεις στόχο μπορείς να το καταφέρεις. Και στη διαδρομή σου για να το καταφέρεις, δεν χρειάζεται να είσαι μόνη. Υπάρχουν πολλοί και πολλές που μπορούν να σε βοηθήσουν, αν το ζητήσεις και αν τους δώσεις να καταλάβουν ότι αντιμετωπίζεις το στόχο που έθεσες με σοβαρότητα. Αν δεν είναι εύκολο, δεν τα παρατάς, επιμένεις και η επιτυχία, όταν έρθει, είναι ακόμη πιο ουσιαστική και γλυκιά.

Πώς αντιμετωπίζεις ως leader τις γυναίκες της ομάδας σου; Επιδιώκεις να δουλεύεις με γυναίκες;

Έχω την τύχη να εργάζομαι σε έναν οργανισμό ο οποίος ενισχύει τη διαφορετικότητα σε όλες τις εκφάνσεις είτε αυτό αφορά στην ηλικία, είτε στο φύλο, είτε στην καταγωγή και υποστηρίζει με κάθε τρόπο την ισότητα αυτών.  Αντιμετωπίζω τις γυναίκες όπως ακριβώς και τους άντρες, επιδιώκοντας να έχω ισορροπημένη εκπροσώπηση και από τα δύο φύλλα, αναγνωρίζοντας πόσο βοηθά στη συλλογική δουλειά και στην επιτυχία μιας ομάδας η διαφορετικότητα.

Στην καθημερινότητα μου χαίρομαι να συνεργάζομαι με γυναίκες και πιστεύω στις ιδιαίτερες ικανότητες που διαθέτουμε. Μπορούμε να κάνουμε αποτελεσματικά πολλά και διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα, έχουμε αυξημένη ενσυναίσθηση, είμαστε πιο ευέλικτες, στοιχεία απαραίτητα για την επιτυχημένη αντιμετώπιση των προκλήσεων του πολύπλοκου επιχειρηματικού κόσμου στον οποίο ζούμε.

Τι πιστεύεις ότι μπορεί να προσφέρει σε μια νέα γυναίκα η θέση intern σε ένα περιβάλλον εργασίας, όπως της Mastercard;

Η Mastercard είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες τεχνολογίας παγκοσμίως και είναι μια πραγματκά πολυεθνική εταιρία.  Στην Ελλάδα έχουμε φτιάξει μία μικρή και ιδαιτέρως ζωηρή ομάδα που παθιάζεται με το στόχο μας, το στόχο ενός κόσμου χωρίς μετρητά. Η intern που θα γίνει μέλος της ομάδας μας στην Ελλάδα θα έχει την ξεχωριστή ευκαιρία να μάθει και να εκπαιδευτεί σε διεθνή πρότυπα και μοντέλα και να γνωρίσει διαφορετικές κουλτούρες. Θα είναι με λίγα λόγια, μία εμπειρία ανεκτίμητης αξίας.