TITLΔεληγιώργη Ναταλία

Η Ναταλία Δεληγιώργη στο online Live A Legacy 2020

Κατηγορίες: Diversity & Inclusion, Επιμόρφωση, Νέα

Από τις 2/12, παρουσιάζουμε μέσα από το blog του Women On Top τις ξεχωριστές γυναίκες που επιλέχθηκαν ως ομιλήτριες, μέντορες και trainers για την πρωτοβουλία Live A Legacy, που πραγματοποιήθηκε για τρίτη φορά φέτος, online λόγω της πανδημίας, στις 13 & 14/12 από τη Mastercard και το Women On Top. Μπες στο Live A Legacy για να παρακολουθήσεις όλη την εκδήλωση και να διεκδικήσεις μια έμμισθη πρακτική άσκηση στον τραπεζικό κλάδο ή/και μια υποτροφία mentoring από το Women On Top.


Η Ναταλία Δεληγιώργη είναι διαπιστευμένη Performance & Development Coach. Εργάζεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σαν Personal ή Team Coach και συνεργάζεται με επιχειρηματίες, επαγγελματίες και πολλούς startuppers. Συνεργάζεται επίσης με φοιτητές προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς, αλλά και διδακτορικούς.

Είναι μέλος του δικτύου μεντόρων της Envolve Entrepreneurship Greece και της Orange Grove. Έχει συνεργαστεί σαν coach με διακεκριμένα accelerators, incubators & hackathons νεοφυούς επιχειρηματικότητας, καθώς και σε προγράμματα υποστήριξης της. Είναι Co-founder στην Startup Elevator, μία ακαδημία για Leadership Skills για startups. Απολαμβάνει να δουλεύει με ανθρώπους που είναι φιλόδοξοι, ακόμα και αν φαινομενικά δεν έχουν την αυτοπεποίθηση, τα εργαλεία ή τους πόρους που χρειάζονται.

Θυμάσαι κάποια στιγμή της επαγγελματικής σου ζωής για την οποία είσαι ιδιαίτερα περήφανη; Ποια ήταν τα δικά σου βήματα ή χαρακτηριστικά που πιστεύεις ότι οδήγησαν σε αυτή;

Η αλήθεια είναι ότι δίνω μεγάλη σημασία στις μικρές καθημερινές νίκες -πιστεύω ότι αυτές είναι που οδηγούν στις μεγάλες, και είμαι για όλες υπερήφανη. Μικρά βήματα που ήθελα να πετύχω και πέτυχα, μικρά μπράβο για πράγματα που αποτελούν στόχους που έχω θέσει. Και είμαι σχεδόν καθημερινά υπερήφανη και ευγνώμων για όλα όσα έχω καταφέρει, αλλά και όσα μου έχουν δοθεί. Σε γενικές γραμμές πιστεύω στον εαυτό μου -και λέω σε γενικές γιατί κανείς ποτέ δεν πιστεύει στον εαυτό του συνέχεια. Πολύ δυνατές στιγμές για μένα είναι και οι στιγμές που πιστεύουν οι άλλοι σε μένα, και σε όσα θέλω να καταφέρω. Όταν καταλαβαίνω ότι πιστεύουν στον σκοπό μου, στο όραμά μου, και συμπράττουμε για αυτό τον σκοπό μαζί. Πιστεύω στους ανθρώπους και στηρίζομαι σε αυτούς. Κανείς δεν κατάφερε ποτέ κάτι μόνος του. Και εγώ ό,τι έχω καταφέρει, το έχω καταφέρει όχι γιατί εργάστηκα αλλά κυρίως γιατί συνεργάστηκα. Και ο τρόπος που συνεργαζόμαστε κρύβει πολλές μικρές νίκες, για μένα αλλά και για όλους.

Πόση σημασία δίνεις στην ισορροπία της επαγγελματικής σου ζωής; Τι σε δυσκολεύει στο να την πετύχεις και τι σε βοηθάει σε αυτήν;

Έκανα τη δική μου οικογένεια νωρίς, στα 21. Και δεδομένου ότι τα παιδιά μου είναι πια 19 και 25, καταλαβαίνεις ότι προσπαθώ να ισορροπήσω τα πάντα για περίπου 25 χρόνια. Αλλά, όπως λέει και ο αγαπημένος μου Simon Sinek, ισορροπία δεν είναι η σωστή λέξη! Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Υπάρχουν μέρες που η οικογένειά μου χρειάζεται περισσότερη προσοχή ή χρόνο, και άλλες μέρες που η δουλειά μου αντίστοιχα χρειάζεται περισσότερη προσοχή και ενέργεια. Αφού το να είμαι μία καλή μητέρα και σύζυγος, αλλά και ικανή επαγγελματίας, είναι εξίσου δυνατοί σκοποί για μένα, οι προτεραιότητές μου αλλάζουν ανάλογα με τις ανάγκες. Το κλειδί όλων, όμως, είναι η οργάνωση.

Πώς μπορεί μία γυναίκα να μπει, να επιβιώσει και να εξελιχθεί μέσα σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον, όπως η πολιτική ή η τεχνολογία;

Οι γυναίκες έχουμε εξαιρετικά συστατικά χαρακτήρα, που είναι πολύ χρήσιμα σε οποιονδήποτε κλάδο, ανδροκρατούμενο ή όχι. Και από τα πιο πολύτιμα για μένα προκειμένου όχι μόνο να εξελιχθούμε, αλλά και να θριαμβεύσουμε δίπλα, αλλά και μαζί με άντρες συνεργάτες είναι η αξιοπιστία, το να βοηθάμε απλόχερα και με χαμόγελο όπως μόνο εμείς ξέρουμε, αλλά και να λειτουργούμε ομαδικά. Κατά τη γνώμη μου, οι γυναίκες έχουμε την κακή συνήθεια να παραμένουμε στη σκιά, όταν είμαστε σε ανδροκρατούμενο χώρο, ενώ θα έπρεπε να αναλαμβάνουμε ευθύνες άφοβα αλλά και να παραμένουμε δυνατές πνευματικά. Αυτό θα μας κάνει αποτελεσματικές και πρακτικές, που είναι τα δυνατά μας σημεία εκ φύσεως.

Πώς θα συμβούλευες μία νέα γυναίκα να βρει τον επαγγελματικό της δρόμο, αν δεν έχει ιδέα τι θέλει να κάνει στη δουλειά;

Καταρχάς θα της έλεγα να μην απογοητευτεί αν δεν ξέρει στα 18 ή στα 25. Αυτά είναι απλά νούμερα και οι άνθρωποι θα έπρεπε να μετράμε την ενέργεια που έχουμε για να πραγματοποιούμε, και όχι τα χρόνια που έχουν περάσει από το πτυχίο. Η ζωή είναι μια πορεία, εξάλλου. Για να βρει μια γυναίκα (αλλά και ο οποιοσδήποτε), τον επαγγελματικό της δρόμο, θα τη συμβούλευα να βρει αυτό με το οποίο θα μπορούσε να ασχολείται ένα μεγάλο μέρος της ημέρας χωρίς να κουράζεται ψυχικά. Συνήθως, αυτός είναι ένας καλός δείκτης. Επίσης, να καταγράψει όλα τα μικρά ταλέντα, τα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις της και να δει αν αυτά θα μπορούσαν, και με ποιον τρόπο να αποτελέσουν έναν επαγγελματικό δρόμο. Με μικρά αλλά πολύ προσεκτικά βήματα, φτάνουμε εκεί που θέλουμε, και αν έχουμε ανοιχτά μάτια και μυαλό, σίγουρα θα το ανακαλύψουμε.


Για να διεκδικήσεις μια έμμισθη πρακτική άσκηση στον τραπεζικό κλάδο ή/και μια υποτροφία mentoring από το Women On Top κάνε την εγγραφή σου εδώ και ακολούθησε τις οδηγίες. Οι αιτήσεις για τις υποτροφίες θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 31/01/21.